Smidigt generationsskifte ger företaget utvecklingsmöjligheter

NYHET Publicerad

GENERATIONSVÄXLING Med en åldrande företagarkår står många svenska företag inför en generationsväxling. När åkeriföretaget Gävle Fjärrfrakts nya ägare Joakim Tuvér tog över verksamheten var han väl förberedd och inställd på hårt arbete.

Rolf Ågren och Joakim Tuvér

Joakim Tuvér, som tidigare varit anställd i bolaget i tio år var den som fick möjligheten att kliva in som ägare och vd efter Rolf Ågren.

Generationsväxling och ägarbyte är för många företagare en process förknippad med svårigheter, såväl praktiska som känslomässiga. Åkeriföretaget Gävle Fjärrfrakt har funnits i familjen Ågrens ägo sedan 1943, men våren 2018 var det dags att lämna över till nästa generation. Joakim Tuvér, som tidigare varit anställd i bolaget i tio år var den som fick möjligheten att kliva in som ägare och vd efter Rolf Ågren. Med en civilekonomexamen och många års branscherfarenhet i bagaget kände Joakim Tuvér att han var redo att axla rollen.

– Jag har funderat i flera år på det här och jag och Rolf har haft en lång dialog, så när det var dags kände jag mig rejält förberedd. Jag har erfarenhet från alla positioner i företaget sedan tidigare, kan branschen och har dessutom en bra utbildning i ryggen. Det känns bra och vi har fått en riktigt fin start. Det är mycket jobb, men det var jag inställd på, säger Joakim Tuvér.

Hur har själva ägarbytet fungerat?
– Det har fungerat bra. Vi har haft hjälp av kunnigt folk som är specialiserade på ägarbyten och generationsväxlingar och tillsammans med dem har vi jobbat fram bra lösningar för alla parter. Det tog ungefär ett halvår för oss innan vi benat ut alla frågor och var överens. Det är så otroligt viktigt att det blir rätt i alla led i en sådan här process. Ett tips till andra som står inför samma situation är att verkligen värdesätta det och anlita folk som kan det här. Jag tror inte att någon, eller i alla fall väldigt få, företagare har den kompetensen själv. Det är mycket att tänka på och man vill inte ta några risker.

Har ni helt växlat över eller finns den tidigare ägaren kvar i bilden?
– Rolf är pensionerad nu men jobbar fortfarande kvar i bolaget på 25 procent. Han får stanna så länge behovet finns och han själv vill och tycker det är roligt. Vid ägarbytet var Rolfs krav att företaget skulle leva vidare och att det skulle finnas en trygghet för de anställda. Och så har det blivit. Allt har fungerat väldigt smidigt, även om Rolfs beslutsprocess att sälja företaget säkert varit både lång och känslomässig.

Hur ser du på bolagets framtid?
– Jag ser positivt på framtiden och det vi har framför oss. Processen med ägarbytet har inte gjort att vi stannat av, snarare har vi gått framåt, vilket känns väldigt positivt. En utmaning framöver är chaufförsbristen. Våra chaufförer blir äldre och det är svårt att få tag i yngre medarbetare. Om vi visste att det fanns personal framöver kunde vi växa och bli större. Så även där står vi och branschen inför en generationsväxling. Jag är övertygad om att befolkningen kommer fortsätta öka under många år framöver, det ger oss mycket goda utvecklingsmöjligheter,

Hur ser du på din nya roll som egen företagare?
– Friheten i att få styra och gå mot en viss riktning tycker jag är det roligaste. Jag har en plan för hur jag vill att det ska se ut de närmsta åren och det handlar främst om att få nöjd personal och att vi kan locka till oss duktiga chaufförer. Mitt mål är att vi ska vara en bra arbetsgivare som man trivs med. Kan vi fortsätta att vara där och hålla i det, så kommer det gå bra. Vi skulle behöva byta lokaler också och där står det lite stilla i Gävle, kan jag tycka. Det finns inga lediga industrimarker och där vore det bra om kommunen kunde ta fram en plan på kortare sikt än tio år. För att vårt bolag ska kunna utvecklas ordentligt skulle jag vilja se planer på färdig industrimark intill E4:an inom en två- till treårsperiod.

Hur ser du på branschens utveckling kopplat till förslag på slitageavgift och kilometerskatt för åkerier?
– Jag är inte i detalj insatt i kilometerskatten men är helt inne på att skatt behövs för att bekosta vägnätet. Sedan handlar det ju om att försöka få alla bilar att betala samma skatt, oavsett varifrån man kommer. Och där blir det ju problematiskt. Så oavsett vilka skatter eller avgifter man inför så kommer det att slå hårt mot svenska åkerier. Men samtidigt måste vi ju tänka på miljön också.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Ny näringslivsorganisation ska stärka Söderhamn

FÖRETAGSKLIMAT Sedan 2016 har företagsklimatet i Söderhamn stadigt försämrats och i den senaste rankingen hamnade kommunen på plats 289 av landets 290 kommuner. John-Erik Jansson (C), kommunstyrelsens ordförande, hoppas att en ny kommunal näringslivsorganisation ska hjälpa till att stärka företagsklimatet.
NYHET Publicerad:

Bottennotering för nyföretagsamheten i Gävleborg

NY RAPPORT I sju av länets tio kommuner backar nyföretagsamheten och är den lägsta på tio år. Bland kvinnor och unga når nyföretagsamheten bottennoteringar. Sammantaget är nyföretagsamheten i länet näst svagast i Sverige. Det visar Svenskt Näringslivs undersökning Företagsamheten i Gävleborgs län 2019. "Det är oroväckande siffror för Gävleborgs del", säger Lotta Petterson.
NYHET Publicerad:

Till ledande kommunpolitiker: Förbättra företagsklimatet

KRÖNIKA "Att det lokala företagsklimatet gradvis förbättras är mycket viktigt för möjligheten att starta och driva företag i vår region och därmed även för hur välståndet utvecklas här." Det skriver Lotta Petterson i sin krönika.
NYHET Publicerad:

Gävle klättrar försiktigt och siktar på topp 100

FÖRETAGSKLIMAT Det gick svagt framåt för Gävle i den senaste rankningen, men är ändå tredje sämst i länet med sin plats 254 av landets 290 kommuner. Åsa Wiklund Lång (S), kommunstyrelsens ordförande i Gävle, menar att kommunen ska jobba brett de kommande åren, med fokus på de områden där man har mest att utveckla.
NYHET Publicerad:

Höga förväntningar i Gävleborg

KONJUNKTUREN Företagen i Svenskt Näringslivs företagarpanel i Gävleborg har en något mer optimistisk syn på konjunkturen det kommande halvåret jämfört med genomsnittet för övriga Sverige. Det visar Svenskt Näringslivs konjunkturrapport för första kvartalet i år.
NYHET Publicerad:

Ovanåker siktar uppåt med förbättrad service

FÖRETAGSKLIMAT Ovanåker har näst bästa företagsklimat i länet, enligt den senaste rankingen. Kommunen har dock tappat 33 placeringar sedan förra enkäten och mest har man backat på området ”kommunpolitikernas attityder till företagande”. Håkan Englund (S), nytillträtt kommunalråd i Ovanåkers kommun, är självkritisk och lyfter förbättrad service från kommunens sida som ett av de övergripande målen för kommande mandatperiod.
NYHET Publicerad:

Hallå där, Oskar Simryd!

UNG FÖRETAGSAMHET Torsdag den 14 mars är det dags för Ung Företagsamhets årliga mässa - Entreprenörskap på riktigt – Gävleborgs största mässa med unga företagare!
NYHET Publicerad:

Hudiksvall jobbar brett och långsiktigt med företagsklimatet

FÖRETAGSKLIMAT Hudiksvall fortsätter den positiva trend man haft sedan 2016 och klättrar 16 placeringar i den totala rankingen. Den största förbättringen, enligt enkätsvaren, är på området ”allmänhetens attityder till företagande”. Mikael Löthstam (S), kommunalråd i Hudiksvall, lyfter fram förtroendeskapande insatser som en av nycklarna till ett starkt företagsklimat.
NYHET Publicerad:

Hofors fortsätter framåt med näringslivet i fokus

FÖRETAGSKLIMAT Hofors företagsklimat fortsätter att gå starkt framåt. Sedan 2014 har kommunen klättrat från plats 281 till plats 91 vilket gör Hofors till klart bäst i länet.
NYHET Publicerad:

Omvärldsspaning och samverkan i fokus för klättrande Ljusdal

FÖRETAGSKLIMAT Ljusdal är den kommun i länet som klättrat mest på rankingen av företagsklimatet. Ljusdal finns idag på plats 225 av landets 290 kommuner i den totala rankingen, vilket gör dem till fjärde bäst i länet.
NYHET Publicerad:

Januariöverenskommelsen måste stärka svensk konkurrenskraft

SKATTER Överenskommelsen mellan S, C, L och MP kommer att ha stor betydelse för skattepolitiken framöver, då en lång rad punkter i överenskommelsen behandlar skatter. Det skriver Lotta Petterson och Johan Fall i en gemensam debattartikel.
NYHET Publicerad:

Konkurrenskraftigt EU är viktigt för vår region

KRÖNIKA I maj är det val till Europaparlamentet. Ett viktigt val i flera aspekter för oss som invånare i en exportberoende region, inte minst i betydelsen av våra företag och hur vår gemensamma välfärd skapas. Det skriver Lotta Petterson, regionchef Svenskt Näringsliv Gävleborg, i en krönika.
NYHET Publicerad:

Mötesplatser och kompetensutveckling ska ta Bollnäs framåt

FÖRETAGSKLIMAT Det går försiktigt framåt för Bollnäs företagsklimat. En klättring med 21 placeringar i rankingen placerar hälsingeorten på plats 257 av landets 290 kommuner. Enligt den senaste enkäten har det gått mest framåt inom områdena tillämpning av lagar och regler och tjänstemännens attityder till företagare.  Sämst utveckling, enligt enkätsvaren, har kommunen på området tele- och IT-nät.
NYHET Publicerad:

Ständig dialog och fortsatta aktiviteter i Sandviken

FÖRETAGSKLIMAT Peter Kärnström (S), kommunalråd i Sandvikens kommun, menar att de senaste årens enkätsvar visar att det finns en positiv trend i Sandviken. Genom ständig dialog med företagen och att fortsätta insatser och aktiviteter som påbörjats hoppas man att företagsklimatet ska förbättras ytterligare kommande år.
NYHET Publicerad:

Gymnasiekvalitet.se ger fakta inför gymnasievalet i Gävleborg

GYMNASIEVAL Drygt 3 000 niondeklassare i Gävleborg och deras föräldrar ska de närmaste veckorna välja gymnasieprogram. För att underlätta genomtänkta val lanserar Svenskt Näringsliv nu sajten Gymnasiekvalitet.se. Där finns fakta om program och gymnasieskolor i hela Sverige.
NYHET Publicerad:

God Jul & Gott Nytt År!

JULHÄLSNING Svenskt Näringsliv Gävleborg vill passa på att önska er alla en riktigt god jul och ett företagsamt gott nytt år.
NYHET Publicerad:

Hallå där, Kjell Gunnarsson på StyrelseAkademien

HALLÅ DÄR Kjell Gunnarsson är ny verksamhetsledare för StyrelseAkademien Gävleborg. Vi har passat på att ställa några frågor till honom om hur StyrelseAkademien arbetar och vad de kan erbjuda den som är företagare.
NYHET Publicerad:

Smidigt generationsskifte ger företaget utvecklingsmöjligheter

GENERATIONSVÄXLING Med en åldrande företagarkår står många svenska företag inför en generationsväxling. När åkeriföretaget Gävle Fjärrfrakts nya ägare Joakim Tuvér tog över verksamheten var han väl förberedd och inställd på hårt arbete. "Vi har haft hjälp av kunnigt folk som är specialiserade på ägarbyten och generationsväxlingar och tillsammans med dem har vi jobbat fram bra lösningar för alla parter", säger Joakim Tuvér.
NYHET Publicerad:

UF-företagandet i länet växer

UNG FÖRETAGSAMHET Hela 1273 gymnasieelever driver UF-företag läsåret 2018/2019 i Gävleborg. Det är en ökning med 115stycken sedan förra året. Det visar färska siffror från organisationen Ung Företagsamhet som utbildar unga i entreprenörskap i grundskolan och gymnasiet.
NYHET Publicerad:

Reformtempot måste öka!

KRÖNIKA En politisk mandatperiod är förbi och en ny står för dörren (om vi nu har en ny regering på plats och det har löst sig i samtliga kommuner i regionen...?). Vad kan företagen förvänta sig? Kommer vi se ett politiskt ledarskap som prioriterar jobbskaparnas villkor betydligt högre än den senaste mandatperioden? Det skriver Lotta Petterson, regionchef Svenskt Näringsliv Gävleborg, i en krönika.