Smidigt generationsskifte ger företaget utvecklingsmöjligheter

NYHET Publicerad

GENERATIONSVÄXLING Med en åldrande företagarkår står många svenska företag inför en generationsväxling. När åkeriföretaget Gävle Fjärrfrakts nya ägare Joakim Tuvér tog över verksamheten var han väl förberedd och inställd på hårt arbete.

Rolf Ågren och Joakim Tuvér

Joakim Tuvér, som tidigare varit anställd i bolaget i tio år var den som fick möjligheten att kliva in som ägare och vd efter Rolf Ågren.

Generationsväxling och ägarbyte är för många företagare en process förknippad med svårigheter, såväl praktiska som känslomässiga. Åkeriföretaget Gävle Fjärrfrakt har funnits i familjen Ågrens ägo sedan 1943, men våren 2018 var det dags att lämna över till nästa generation. Joakim Tuvér, som tidigare varit anställd i bolaget i tio år var den som fick möjligheten att kliva in som ägare och vd efter Rolf Ågren. Med en civilekonomexamen och många års branscherfarenhet i bagaget kände Joakim Tuvér att han var redo att axla rollen.

– Jag har funderat i flera år på det här och jag och Rolf har haft en lång dialog, så när det var dags kände jag mig rejält förberedd. Jag har erfarenhet från alla positioner i företaget sedan tidigare, kan branschen och har dessutom en bra utbildning i ryggen. Det känns bra och vi har fått en riktigt fin start. Det är mycket jobb, men det var jag inställd på, säger Joakim Tuvér.

Hur har själva ägarbytet fungerat?
– Det har fungerat bra. Vi har haft hjälp av kunnigt folk som är specialiserade på ägarbyten och generationsväxlingar och tillsammans med dem har vi jobbat fram bra lösningar för alla parter. Det tog ungefär ett halvår för oss innan vi benat ut alla frågor och var överens. Det är så otroligt viktigt att det blir rätt i alla led i en sådan här process. Ett tips till andra som står inför samma situation är att verkligen värdesätta det och anlita folk som kan det här. Jag tror inte att någon, eller i alla fall väldigt få, företagare har den kompetensen själv. Det är mycket att tänka på och man vill inte ta några risker.

Har ni helt växlat över eller finns den tidigare ägaren kvar i bilden?
– Rolf är pensionerad nu men jobbar fortfarande kvar i bolaget på 25 procent. Han får stanna så länge behovet finns och han själv vill och tycker det är roligt. Vid ägarbytet var Rolfs krav att företaget skulle leva vidare och att det skulle finnas en trygghet för de anställda. Och så har det blivit. Allt har fungerat väldigt smidigt, även om Rolfs beslutsprocess att sälja företaget säkert varit både lång och känslomässig.

Hur ser du på bolagets framtid?
– Jag ser positivt på framtiden och det vi har framför oss. Processen med ägarbytet har inte gjort att vi stannat av, snarare har vi gått framåt, vilket känns väldigt positivt. En utmaning framöver är chaufförsbristen. Våra chaufförer blir äldre och det är svårt att få tag i yngre medarbetare. Om vi visste att det fanns personal framöver kunde vi växa och bli större. Så även där står vi och branschen inför en generationsväxling. Jag är övertygad om att befolkningen kommer fortsätta öka under många år framöver, det ger oss mycket goda utvecklingsmöjligheter,

Hur ser du på din nya roll som egen företagare?
– Friheten i att få styra och gå mot en viss riktning tycker jag är det roligaste. Jag har en plan för hur jag vill att det ska se ut de närmsta åren och det handlar främst om att få nöjd personal och att vi kan locka till oss duktiga chaufförer. Mitt mål är att vi ska vara en bra arbetsgivare som man trivs med. Kan vi fortsätta att vara där och hålla i det, så kommer det gå bra. Vi skulle behöva byta lokaler också och där står det lite stilla i Gävle, kan jag tycka. Det finns inga lediga industrimarker och där vore det bra om kommunen kunde ta fram en plan på kortare sikt än tio år. För att vårt bolag ska kunna utvecklas ordentligt skulle jag vilja se planer på färdig industrimark intill E4:an inom en två- till treårsperiod.

Hur ser du på branschens utveckling kopplat till förslag på slitageavgift och kilometerskatt för åkerier?
– Jag är inte i detalj insatt i kilometerskatten men är helt inne på att skatt behövs för att bekosta vägnätet. Sedan handlar det ju om att försöka få alla bilar att betala samma skatt, oavsett varifrån man kommer. Och där blir det ju problematiskt. Så oavsett vilka skatter eller avgifter man inför så kommer det att slå hårt mot svenska åkerier. Men samtidigt måste vi ju tänka på miljön också.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Gymnasiekvalitet.se ger fakta inför gymnasievalet i Gävleborg

GYMNASIEVAL Drygt 3 000 niondeklassare i Gävleborg och deras föräldrar ska de närmaste veckorna välja gymnasieprogram. För att underlätta genomtänkta val lanserar Svenskt Näringsliv nu sajten Gymnasiekvalitet.se. Där finns fakta om program och gymnasieskolor i hela Sverige.
NYHET Publicerad:

God Jul & Gott Nytt År!

JULHÄLSNING Svenskt Näringsliv Gävleborg vill passa på att önska er alla en riktigt god jul och ett företagsamt gott nytt år.
NYHET Publicerad:

Hallå där, Kjell Gunnarsson på StyrelseAkademien

HALLÅ DÄR Kjell Gunnarsson är ny verksamhetsledare för StyrelseAkademien Gävleborg. Vi har passat på att ställa några frågor till honom om hur StyrelseAkademien arbetar och vad de kan erbjuda den som är företagare.
NYHET Publicerad:

Smidigt generationsskifte ger företaget utvecklingsmöjligheter

GENERATIONSVÄXLING Med en åldrande företagarkår står många svenska företag inför en generationsväxling. När åkeriföretaget Gävle Fjärrfrakts nya ägare Joakim Tuvér tog över verksamheten var han väl förberedd och inställd på hårt arbete. "Vi har haft hjälp av kunnigt folk som är specialiserade på ägarbyten och generationsväxlingar och tillsammans med dem har vi jobbat fram bra lösningar för alla parter", säger Joakim Tuvér.
NYHET Publicerad:

UF-företagandet i länet växer

UNG FÖRETAGSAMHET Hela 1273 gymnasieelever driver UF-företag läsåret 2018/2019 i Gävleborg. Det är en ökning med 115stycken sedan förra året. Det visar färska siffror från organisationen Ung Företagsamhet som utbildar unga i entreprenörskap i grundskolan och gymnasiet.
NYHET Publicerad:

Reformtempot måste öka!

KRÖNIKA En politisk mandatperiod är förbi och en ny står för dörren (om vi nu har en ny regering på plats och det har löst sig i samtliga kommuner i regionen...?). Vad kan företagen förvänta sig? Kommer vi se ett politiskt ledarskap som prioriterar jobbskaparnas villkor betydligt högre än den senaste mandatperioden? Det skriver Lotta Petterson, regionchef Svenskt Näringsliv Gävleborg, i en krönika.
NYHET Publicerad:

Lärlingsutbildning i samarbete med lokala hotell

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Besöksnäringen är en av de snabbast växande branscherna i Sverige just nu. I dagarna startar den kommunala vuxenutbildningen i Gävle en lärlingsutbildning i samarbete med fem lokala hotell. Målet är att matcha arbetssökande mot hotellens växande behov av arbetskraft. "Att vara lärling eller trainee är ett fantastiskt bra sätt att lära sig hotellbranschen på och ett jättebra sätt för oss att få in nya medarbetare", säger Karin Lundman, Scandic CH och Scandic Väst.
NYHET Publicerad:

Byggbranschen rustar: ”Vi behöver rekrytera bredare”

KOMPETENSFÖRSÖRJNING År 2025 väntas Sverige ha 11 miljoner invånare, något som kommer att bli kännbart för byggindustrin framöver. Hur kan företagen och branschen hänga med i utvecklingen och säkra kompetensförsörjningen?  
NYHET Publicerad:

Svårt hitta rätt kompetens – USNR i Söderhamn har skapat en egen lösning

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Kompetensförsörjning är en av de stora utmaningarna för svenska företag idag. Industrin lider av brist på arbetskraft, samtidigt som många arbetslösa står utan jobb. På företaget USNR i Söderhamn försöker man lösa problemet med hjälp av en skräddarsydd utbildning och noga utvalda kandidater.
NYHET Publicerad:

Viktigt värna hur skattemedel används

KRÖNIKA Den offentliga marknaden uppgår till omkring 650 miljarder kronor i Sverige. Det är väldigt mycket pengar. Svenskt Näringsliv anser att det är viktigt att värna hur dessa pengar används eftersom det är våra gemensamma skattemedel. År efter år ger många företag, inom ramen för vår mätning av det lokala företagsklimatet, kommunerna bottenbetyg när de besvarar frågan hur de anser att den egna kommunen sköter sina offentliga upphandlingar. Det skriver Lotta Petterson i en krönika.
NYHET Publicerad:

"Syftet är att inspirera kommunerna"

INSPIRATIONSDAGARNA Sedan några år tillbaka bjuder Svenskt Näringsliv in alla Sveriges kommuner till inspirationsdagar för att prata om det lokala företagsklimatet. "Det som händer under dagarna ska ge nytta i hemmakommunen", säger Daniel Andersson, nationell projektledare för inspirationsdagarna.
NYHET Publicerad:

Kom igen Gävleborg – bättre företagsklimat tack!

KRÖNIKA Nyligen släpptes Svenskt Näringslivs ranking över det lokala företagsklimatet i landets kommuner. I Gävleborg placerar sig 8 av länets 10 kommuner mellan plats 210 – 289 av Sveriges 290 kommuner. Detta är definitivt inte bra för utvecklingen av länets kommuner som är i stort behov av företagsamma människor som skapar jobb, tillväxt och välstånd! Det skriver Lotta Petterson i en krönika.
NYHET Publicerad:

Uppåt för åtta av länets tio kommuner

RANKING 2018 Gävleborgs bästa företagsklimat finns fortsatt i Hofors samtidigt som Ljusdal är årets klättrare. Det visar Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet som släpptes idag.
NYHET Publicerad:

Aktuella frågor lyftes på välbesökt arbetsgivardag

ARBETSGIVARDAG Hur fungerar deltidspension i praktiken, vad krävs av ett modernt arbetsmiljöarbete, hur attraherar man generation Y och vad kan man som företagare förvänta sig efter valet 2018? Totalt bjöds det på sju olika seminarier och en inspirationsföreläsning vid Svenskt Näringslivs arbetsgivardag i Gävle den 27 september. 
NYHET Publicerad:

Kravet är politisk vilja och leverans

KRÖNIKA Valet till riksdag, kommun och landsting är genomfört. De som röstat har sagt sitt. Det är dags för politiken att gå från vallöften och valfläsk till verkstad och leverans – det förtjänar och förväntar sig både befolkningen och våra företagare. Det skriver Lotta Petterson, regionchef Svenskt Näringsliv Gävleborg, i en krönika.
NYHET Publicerad:

“Regelbördan och höga skatter hindrar oss företagare”

VALET 2018 Göran Ekblom, vd Harmångers Plåt & Entreprenad AB, ger sin syn på vad han som företagare tycker är viktigt och förväntar sig av politiken inför kommande mandatperiod.
NYHET Publicerad:

”Vårdföretagen kan driva utvecklingen framåt”

VALET 2018 Eva Jansson, verksamhetschef Hälsovalet i Sverige, ger sin syn på vad hon förväntar sig av politiken inför kommande mandatperiod och vad som är viktiga företagarfrågor för deras verksamhet.
NYHET Publicerad:

Paneldebatt om viktiga företagarfrågor i länet

WEBB-TV Svenskt Näringsliv och Företagarna bjöd i slutet av augusti in riksdagspartiernas toppkandidater från Gävleborg att delta i en paneldebatt om viktiga företagarfrågor för länets framtid. Se hela paneldebatten här.
NYHET Publicerad:

UF siktar mot nytt rekordår

UNG FÖRETAGSAMHET Förra året blev ett rekordår för Ung Företagsamhet (UF) i Gävleborg. Aldrig tidigare har så stor andel elever på gymnasiet drivit UF-företag och aldrig tidigare har så många genomfört hela UF-året. ”Detta är något mycket positivt för företagsamheten och det lokala företagsklimatet i länet”, säger Anna Leima, regionchef för Ung Företagsamhet i Gävleborg.
NYHET Publicerad:

Debatt med näringsliv och företagande i fokus

VALET 2018 Hur kommer villkoren för företagandet i Sverige och länet att se ut efter valet?  Svenskt Näringsliv och Företagarna Gävleborg bjöd in till lunch och politisk paneldebatt för att diskutera företagens viktigaste frågor.