SEMINARIUM / MÖTE Län: Jönköpings län

Arbetsgivardagen 2019

Vi välkomnar dig som medlemsföretag i Svenskt Näringsliv till en dag fylld av det som rör din vardag som arbetsgivare och sådant som du behöver för att rusta dig inför framtiden, oavsett vilken bransch du är verksam i.

Tillsammans med våra medlemsorganisationer erbjuder vi tre givande föreläsningar under en eftermiddag. Så passa på att nätverka och fylla på kunskapsbanken tillsammans med oss!

PROGRAM

Oavsett om du är vd, personalchef eller avdelningschef så tror vi att du kommer att få en riktigt givande dag.

Förändringar i arbetsrättslagstiftningen

Det har hänt mycket på det arbetsrättsliga lagstiftningsfronten den senaste tiden.

Bengt Johansson chefsjurist på Arbio, med förflutet på Arbetsgivarverkets rättsenhet och Regeringskansliet, sammanställer de viktigaste nyheterna när det gäller bl.a. pensionsålder, LAS-åldersregeln, avslut av anställning, strejkrätt och arbetsmarknadspolitiska förslag i budgetpropositionen.

Kollektivavtalad tjänstepension - en löneförmån som blir allt viktigare.

Genom de kollektivavtalade tjänstepensionerna har medlemsföretag och dess anställda tillgång till marknadens mest kostnadseffektiva pensions- och försäkringslösningar. Faktorer som blir allt viktigare i tider då våra allmänna pensioner diskuteras och förändras. Jenny Sundberg, försäkringskonsult på Finfa, Svenskt Näringsliv, berättar mer om denna förmån och hur den kan användas.

Så hanterar du medarbetare som missköter sig

Om en medarbetare missköter sig ställs stora krav på dig som är arbetsgivare. Mikael Ohlson, rådgivare Teknikföretagen ger dig vägledning hur du kan agera i olika situationer och reder ut när avsked alternativt uppsägning på grund av personliga skäl är aktuellt.

Varmt välkommen!

Svenskt Näringsliv
Finfa
Grafiska Företagen
Gröna Arbetsgivare
Maskinentreprenörerna
Svensk Handel
Sveriges Byggindustrier
Teknikföretagen
Trä- och Möbelföretagen

Plats

Elite Stora Hotellet, Hotellplan, Jönköping

Kontaktperson

Anna Gillek