Drömmen om den goda idén

NYHET Publicerad

ENTREPRENÖRSKAP Fyra av fem nyanställningar sker i små och medelstora företag. I samverkan med bjässarna kan de utvecklas och nya idéer frodas. Då ökar chansen till nya jobb. Denna symbios, näringskedjan mellan smått och stort, är avgörande för välståndet.

Elmia

Elmia

På underleverantörsmässan Elima Subcontractor i Jönköping i veckan samtalade Gustav Österström, vd Science Park i Jönköping, Maria Rosendahl, chef Kompetensförsörjning och innovation, Teknikföretagen och Lena Miranda, Vd Science Park Mjärdevi om entreprenörskap, innovationskraft och samverkan mellan små och stora företag.

”90 procent av bolagen är små och medelstora. De är basen i svensk industri”, konstaterade Maria Rosendahl.

För utveckling krävs – från start-up-nivån och framåt – ”idé, kunskap, kapital och entreprenörer”, slog Gustav Österström fast. Stora bolags problem, menade han, är att de visserligen har god marknadsnärvaro och infrastruktur men att de inte är några entreprenörer. Genom bland annat ”corporate venturing”, som flera storbolag ägnar sig åt, sätter man upp innovationsmiljöer utanför den konventionella verksamheten i ett eget bolag: smidigare beslutsgång och kreativare kultur. Samtidigt är närheten till storbolaget och marknaden vital när idéer väl kan skalas upp.

Att från politiskt håll stimulera entreprenörskap och företagande och ge morötter till dem som vågar ta den ekonomiska risk det innebär att starta och driva ett företag blir allt viktigare i ett land där politiker gärna talar om att Sverige ska konkurrera med innovation och kompetens. Det här är inte minst angeläget för att via nya företag och entreprenörsdrivna samarbeten – som det ovan skissade – kunna kommersialisera idéer, de som har prövats om och om igen. Panelen var överens om att det man kan räkna med är att max en innovation av tio kan komma att bli något säljbart, till skillnad från produktutveckling (nio av tio).

Det är ju människor som sitter på idéerna och det kan vara människor som idag inte är entreprenörer (utan tillsvidareanställda), men som vill vara det i en framtid. Politikens roll bör då vara att skapa förutsättningar för att den trygge storbolagsingenjören på FoU-avdelningen ska våga kasta sig ut i en osäker tillvaro som företagare för att förverkliga sin dröm om den goda idén.

Se där en aspekt av storbolagens verksamhet som inte alltid kommer fram: De fungerar som tekniska plantskolor som ger avknoppningar, start-ups, vilket Svenskt Näringslivs nationalekonom Anders Bornefalk visar i rapporten ”Nya svenska storföretag” (maj 2017). Och när avknoppningen väl har skett kan alltså ett fruktbart samarbete som corporate venturing ta vid.

Detta ömsesidiga beroende mellan små och medelstora företag å ena sidan och giganterna å den andra gäller inte bara innovationer, forskning och utveckling. Det gäller givetvis även på produktionssidan, vilket blev uppenbart på Elmia Subcontractor när jag strök omkring i hallarna i tisdags och tjuvlyssnade. Inköparen till underleverantörsrepresentanten i en monter:

”Vi vill ju ha en strategisk partner. Vi ser gärna långsiktiga, strategiska inköp och leveranser.”

Det blir inte mycket till en Volvo utan alla gnoende människor i Gnosjö-regionen. Eller som en slogan förr i tiden löd: ”Utan Anderstorp stannar Volvo.”

Med entreprenörskap och företagande högre upp på den politiska agendan ökar förhoppningsvis förståelsen för vikten av att denna, i ordets rätta bemärkelse, näringskedja förblir stark – och blir än starkare.

Det är helt enkelt så som Lena Miranda pregnant sammanfattade saken:

”Vi stärker Sverige AB tillsammans.”

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Jönköping fokuserar på långsiktigt arbete för ett bättre företagsklimat

FÖRETAGSKLIMAT. Nu är det dags igen för Svenskt Näringslivs årliga enkätundersökning av Lokalt Företagsklimat som kommer ligga ut från januari till mars i år. Därför har vi pratat med regionens näringslivsansvariga om hur de arbetat baserat på förra årets resultat och vad de har för målsättningar för 2018 års enkät. Den här gången har turen kommit till Jönköpings kommun.
NYHET Publicerad:

Tranås tar inget för givet

FÖRETAGSKLIMAT. Nu är det dags igen för Svenskt Näringslivs årliga enkätundersökning av Lokalt Företagsklimat som kommer ligga ut från januari till mars i år. Därför har vi pratat med regionens näringslivsansvariga om hur de arbetat baserat på förra årets resultat och vad de har för målsättningar för 2018 års enkät. Näst på tur är Tranås kommun.
NYHET Publicerad:

Habo satsar på topplacering

FÖRETAGSKLIMAT. Nu är det dags igen för Svenskt Näringslivs årliga enkätundersökning av Lokalt Företagsklimat som kommer ligga ut från januari till mars i år. Därför har vi pratat med regionens näringslivsansvariga om hur de arbetat baserat på förra årets resultat och vad de har för målsättningar för 2018 års enkät. Först ur är Habo kommun.
NYHET Publicerad:

Nya idéer för mer infrastruktur 

RAPPORT Vägar som proppar igen, försenade tåg eller överfyllda tåg. Vi är många som på väg till skolan, arbetet eller i tjänsten dagligen och på nära håll upplever de allt allvarligare problemen Sveriges infrastruktur.
NYHET Publicerad:

Företagsklimatet påverkar hela kommunen

KRÖNIKA. I förra veckan besökte jag en kommun i länet. En ledande tjänsteman berättade frustrerat rakt upp och ner att politikerna har sagt att ”kommunen inte behöver jobba specifikt med näringslivsfrågor, för de sköter sig själva, företagen tuffar på”.
NYHET Publicerad:

Vinster i välfärden berör hela näringslivet

VINSTBEGRÄNSNING ”Alla företag är beroende av skola, vård och omsorg”, säger Svenskt Näringslivs expert Robert Thorburn. Därför är regeringens förslag om vinstbegränsning ett hot mot hela näringslivet.
NYHET Publicerad:

Gamla regler eller nya jobb i Jönköpings län

LAS I takt med att både jobb och arbetsmarknad förändras blir omställning – att kunna gå från ett jobb till ett nytt – allt viktigare. Problemet är att verkligheten har sprungit ifrån arbetsmarknadens regelverk.
NYHET Publicerad:

Värnamoentreprenörerna tror på individens potential

JOBBSKAPARNA Det färska Värnamoföretaget Aleda Bemanning tror på den enskilda människan, att det finns en plats för var och en på arbetsmarknaden.
NYHET Publicerad:

Gör det bara, gör dig företagarbar

KRÖNIKA Det talas mycket om att elever i Sverige måste utbildas för att bli ”anställningsbara”, sade entreprenören Jens Spendrup under ett föredrag på Näringslivsdagen i Nässjö härförleden. Men, frågade han, ”när hörde ni senast att de ska bli företagsamma?”.
NYHET Publicerad:

De satsar på rätt attityd

ARBETSMARKNAD ”Med rätt inställning kommer man långt, oavsett yrke”, säger regionchefen Björn Areskog på rekryterings- och bemanningsföretaget Military Work. Det är bolaget med ett särskilt erbjudande: Rätt attityd. Alla konsulter har militär bakgrund och det formar individen.
NYHET Publicerad:

”Företagen måste kunna köpa arbetsfred”

ARBETSRÄTT ”Vi värnar den svenska kollektivavtalsmodellen”, säger Carina Lindfelt, chef för Svenskt Näringslivs arbetsmarknadsavdelning, på ett lunchseminarium i Jönköping. ”Men parterna är inte jämbördiga. Båda sidor måste se värdet i avtalen. Så är det inte idag.”
NYHET Publicerad:

Tillväxttoppen är passerad – Jönköpings län väntas tappa

KONJUNKTUR Svensk ekonomi har passerat tillväxttoppen i den här konjunkturcykeln. Trots detta förväntas BNP fortsätta att växa i relativt hög takt. Men välståndet ökar inte i samma omfattning. Det visar Svenskt Näringslivs senaste konjunkturprognos.
NYHET Publicerad:

Verktygsmakaren: ”Det är enkelt att starta företag i Sverige”

JOBBSKAPARNA Vaggerydssonen Niklas Lindberg gick som 23-åring till den lokala banken för snart 30 år sedan och lånade en halv miljon till ett par maskiner. På den vägen är det:
NYHET Publicerad:

Drömmen om den goda idén

ENTREPRENÖRSKAP Fyra av fem nyanställningar sker i små och medelstora företag. I samverkan med bjässarna kan de utvecklas och nya idéer frodas. Då ökar chansen till nya jobb. Denna symbios, näringskedjan mellan smått och stort, är avgörande för välståndet.
NYHET Publicerad:

Hotellvisionärernas modiga beslut: ”Vi tog chansen”

REGELTILLÄMPNING ”Så länge lagen är tolkningsbar finns risk att besluten blir helt olika”, konstaterar hotellentreprenören Anna Z Dimitrievska och skickar en passning till kommunens tjänstemän: ”Lita på oss!”
NYHET Publicerad:

Jobbskapare hindras av kompetensbrist

ARBETSMARKNAD Gjuteriägaren Johan Skans söker efter traditionella hantverkare men också automationstekniker. Hittar han inte rätt kompetens tvingas företaget vända sig utomlands. ”Vi behöver fler duktiga personer för att fortsätta växa”, säger han. 
NYHET Publicerad:

”Det är inte skitigt i industrin idag”

JOBBSKAPARNA ”Det är bra att det startas upp skolor med industriutbildningar, men det spelar ingen roll om inte politikerna förändrar samhällsattityderna till arbete inom industrin”, konstaterar Lina Gunnarsson, vd på G-tech.
NYHET Publicerad:

”Sträck på er Mullsjö”

FÖRETAGSKLIMAT 2017 års rankning av Sveriges kommuner baserat på hur det lokala företagsklimatet så klättrar Mullsjö två placeringar, och är nu på plats 19 av landets 290 kommuner. Dock tappar de i länet och halkar ner från andra till tredje plats, efter Habo och Gnosjö.
NYHET Publicerad:

”Fortsätt förbättra enkätfrågorna, Sävsjö”

FÖRETAGSKLIMAT Sävsjö placerar sig i år på plats 93 när Svenskt Näringsliv rankar landets kommuner utifrån deras företagsklimat. I länet räcker det till en tiondeplats, men trots detta har man höjt sig i ett flertal frågor.
NYHET Publicerad:

”Personalen är Grand”

JOBBSKAPARNA ”Det är vi i personalen som är Grand Hotel, vi är ’Grandare’”, säger Mileva Blomberg. Tillsammans med Sofia Hagman äger och driver hon Grand Hotel i Jönköping. Och hon gör en passning till politikerna: ”Se mötesindustrin som en industri, se helheten.”