SEMINARIUM / MÖTE Län: Östergötlands län

Workshop om företagsklimatet i Norrköping

workshop med postit-lappar

Är medlem i svenskt Näringsliv och bedriver verksamhet i Norrköping? Välkommen att göra din röst hörd gällande företagsklimatet i Norrköping

Varje år levererar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet för att dels sätta press på kommunerna att arbeta med service effektivitet och likabehandling. Men vi finns också som ett stöd för de kommuner som vill utveckla sitt företagsklimat.
 
Nu skulle jag vilja träffa dig som är engagerad företagare i Norrköping och som vill vara med att hjälpa till att förklara och precisera vad du tycker att kommunen bör fokusera på och förbättra.

Vi kommer genomföra en konstruktiv workshop där du som företagare får formulera vad du tycker kan förbättras. Det material vi får fram under workshopen kommer sedan presenteras för kommunens samtliga ledande politiker som ett ”förslag från näringslivet”. Jag kommer också bjuda med två kollegor från Svenskt Näringsliv: Daniel Andersson (tidigare kommunpolitiker) som arbetar som expert på utveckling av företagsklimat, samt Ellen Hausel Heldal som var en av författarna till dagens LOU. Hon vet allt om hur en kommun kan agera för att involvera näringslivet på bästa sätt för att få bättre och fler upphandlingar. De kommer börja med en kort dragning, men fokus kommer ligga på diskussionsgrupper med er företagare som delar med sig av tankar och idéer som vi sedan kan ta vidare.
 
Hoppas du vill vika av ett par timmar i kalendern den 28 oktober!
 
När: 28 oktober, kaffe och macka från 8.30, kl 9.00 sparkar vi igång programmet
Var: Östgöta Kök, Hospitalsgatan 30 i Norrköping
 
Program:
09.00 - Introduktion av syfte med mötet, Sofia Sjöström, regionchef Svenskt Näringsliv
09.15 - Daniel Andersson, lokalt företagsklimat Svenskt Näringsliv
09.35 - Ellen Hausel Heldal Upphandlingsexpert Svenskt Näringsliv
10.00 - Workshop med diskussionsgrupper
11.15 - Hopsamling av dagen, inspel från workshopgrupperna och hur vi går vidare
11.45 - Tack för idag!

Datum och tid

  • Måndag 28 oktober 2019, kl. 08:30 – 11:45

Plats

Östgöta Kök Norrköping, Hospitalsgatan 30, Norköping