SEMINARIUM / MÖTE Län: Skåne län

Arbetsbrist och uppsägning av personliga skäl – vad gäller?

Två seminarier för dig som arbetsgivare

Vad bör man som arbetsgivare tänka på vid omstrukturering och driftsinskränkning? Hur agerar man när arbetstagare av olika anledningar inte lever upp till arbetsgivarens förväntningar eller missköter sig? Diskussion kring de praktiska aspekterna på handläggningen av uppsägningsärenden med betoning på vilka konkreta åtgärder som krävs av arbetsgivaren i de olika delarna.

Vi välkomnar dig som medlemsföretag, oavsett bransch, till två seminarium i samband med en lunch i Kristianstad den 5 mars. Detta blir även ett bra forum för erfarenhetsutbyte med andra företagare. Missa inte detta tillfälle till att nätverka och fylla på kunskapsbanken tillsammans med oss!

Program

11.00   Välkommen
Carina Centrén

Arbetsbrist
Vad bör man som arbetsgivare tänka på vid omstrukturering och driftsinskränkning? Vi går igenom vilka regler som gäller och hur dessa kan hanteras praktiskt när en arbetsbristsituation blir aktuell. 
Magnus Nyberg, Teknikföretagen

12.00   Lunch

13.00   Anställningens upphörande vid personliga skäl
Uppsägning på grund av personliga skäl kan vara en utmaning för arbetsgivaren att hantera rätt. Ni får praktiska råd kring hur arbetsgivaren bör agera när arbetstagare av olika anledningar inte lever upp till arbetsgivarens förväntningar eller missköter sig.
Mikael Jonasson, Almega

14.00   Summering och avslutning

kollage nyberg jonasson centren

Medverkande är Carina Centrén, Mikael Jonasson och Magnus Nyberg.

Anmälan

Din amälan behöver vi senast den 2 mars. Arrangemanget är kostnadsfritt, inkl. lunch, men din anmälan är bindande. Vid behov av avanmälan kontakta oss snarast. Antalet platser är begränsat, först till kvarn gäller. Arrangör är Svenskt Näringsliv i samarbete med Almega och Teknikföretagen.

Datum och tid

  • Torsdag 5 mars 2020, kl. 11:00 – 14:00

Plats

Quality Hotel Grand Kristianstad, Västra Storgatan 15, Kristianstad

Kontaktperson