SEMINARIUM / MÖTE Län: Skåne län

Cirkulär ekonomi för ett konkurrenskraftigt och hållbart näringsliv

Resurseffektivitet och cirkulär ekonomi är en viktig komponent i en hållbar samhällsutveckling. Näringslivet i Sverige vill vara världsledande i resurseffektiv produktion och i att leverera resurseffektiva varor och lösningar till den cirkulära ekonomin, och ligger redan idag långt fram i sitt hållbarhetsarbete. Men hur stärker vi affärsmöjligheterna ytterligare? Och vilka hinder ser näringslivet för en mer cirkulär ekonomi?

På detta lunchseminarium får du möjlighet att lyssna till och ge inspel på Svenskt Näringslivs syn på hur arbetet med cirkulär ekonomi kan stärkas ytterligare. Du får även möta två företagare, Godsinlösen Nordic AB och Paxxo, som berättar om sina verksamheter och erfarenheter.

Maria Sunér Fleming

Maria Sunér Fleming

Deltar gör:

  • Maria Sunér Fleming, enhetschef energi, infrastruktur och miljö Svenskt Näringsliv
  • Jenny Svärd, ansvarig miljöpolicy på Svenskt Näringsliv
  • Christian Jansson,vd för Godsinlösen Nordic AB i Staffanstorp
  • Henrik Petérs, vd för Paxxo i Malmö


Anmälan

Din anmälan behöver vi senast den 15 januari och arrangemanget är kostnadsfritt. Antalet platser är begränsat, först till kvarn gäller! Vi inleder med gemensam mingellunch kl. 11.30-12.00. Din anmälan är bindande men vid behov av avanmälan kontakta kristina.bjorkander@svensktnaringsliv.se snarast möjligt.

Godsinlösen Nordic AB arbetar med att laga och använda trasiga produkter som försäkringsbolagen begärt in från sina kunder och säljer dem vidare. Vunnit pris som årets återanvändare och är konsult åt företag i en rad branscher som vill anamma cirkulärekonomin.

Paxxo har utvecklat och certifierat ett hållbart säcksystem för effektiv avfallshantering och för minskad miljöbelastningen. Deras produkter ger upphov till 1/3 koldioxidutsläpp jämfört med traditionella produkter.

Datum och tid

  • Fredag 18 januari 2019, kl. 11:30 – 13:30

Plats

Svenskt Näringsliv, Navigationsgatan 1a, Malmö