SEMINARIUM / MÖTE Län: Södermanlands län

Vilka medarbetare behöver företagen?

Målgrupp: Studie- och Yrkesvägledare 
 
Varmt välkommen till en halvdag i Nyköping och Oxelösund om dagens och framtidens arbetsmarknad fredagen den 4 oktober kl 9.00 – 13.30.

Svenskt Näringsliv representerar 55 000 företag i Sverige. Att hitta kompetenta personer att anställa är en av deras största utmaningar. Därför vill vi bjuda in Er som har det viktiga uppdraget att vägleda och hjälpa människor att hitta en utbildning som känns rätt och leder till jobb.
 
Målet med dagen är att stärka kontakterna mellan skola och näringslivet. Dessutom vill vi visa vilka möjligheter till yrken och karriärer som finns i några branscher. Ni får besöka två företag som berättar om sin syn på framtidens behov av kunskap och kompetens.
 
Ni börjar dagen på ett av tre företag som ni kan välja mellan. Sedan fortsätter vi tillsammans på SSAB där vi avslutar med en gemensam lunch.
 
Vi ser detta tillfälle som en ypperlig chans för dig att få ta del av företagens vardag, få fördjupad kunskap och en möjlighet att dela med dig tankar, erfarenheter och funderingar rörande skola, näringsliv och företagande.
 
För att kunna planera dagen på bästa sätt ser vi fram emot din anmälan senast 26 september.
 
Program 
 
Kl 9.00 Företagsbesök i Nyköping, välj mellan:

  • LamiflexLamiflex Group är en världsledande producent av material för transportskydd av produkter från främst stål, aluminium och kabelindustri. Lamiflexs huvudkontor ligger i Nyköping där de även har produktion.
  • Scandic Stora Hotellet och Restaurang Voyage: På Scandic Stora Hotellet mitt i Nyköping bedrivs hotell, restaurang och konferensverksamhet. Hotell- och konferensdelarna har nyligen slutfört en stor tillbyggnad. 
  • Secure MetersSecure Meters tillverkar och säljer mät- och styrinstrument för el och gas.

Kl 10.00 Egen transport till SSAB i Oxelösund
Kl 10.45 Besök på SSAB: Kompetensförsörjning - Vad har vi idag? Vad behöver vi och vad krävs? 
Kl 11.30 Samtal kring dagens och framtidens kompetensbehov
Kl 12.15 Paus
Kl 12.30 Gemensam Lunch med föredraget ”SSAB i framtiden”
Kl 13.30 Slut

Datum och tid

  • Fredag 4 oktober 2019, kl. 09:00 – 13:00

Plats

Företagsbesök, i, Nyköping och Oxelösund

Kontaktperson

Björn Lindgren