SEMINARIUM / MÖTE Län: Värmlands län

Arbetsgivardag Värmland

Vi välkomnar dig som medlemsföretag i Svenskt Näringsliv till en dag att fylla på kunskapsbanken kring det som rör din vardag som arbetsgivare. Tillsammans med våra medlemsorganisationer erbjuder vi givande föreläsningar med mycket nyttig kunskap inför framtiden. Dagen startar med en färsk uppdatering av konjunkturläget.

Välj det som passar dig bäst! Oavsett om du är vd, personalchef eller avdelningschef så tror vi att du utifrån vårt seminarieutbud kan kombinera ihop en riktigt givande dag.

 

Deltagandet är kostnadsfritt för medlemmar, lunch och fika ingår!

 

 

PROGRAM

10.30 Start registrering

11.00 Hur står det till med konjunkturen och vart är den svenska ekonomin på väg?

Vilka är utmaningarna och hur behöver du som företagare förbereda dig inför framtiden?

Torbjörn Halldin, Svenskt Näringslivs expert på konjunkturfrågor, presenterar den senaste konjunkturrapporten.

 

12.00 Mingellunch

13.00 Seminariepass 1

14.00 Seminariepass 2

15.15 Summering och avslutning

 

 

SEMINARIEPASS 1 – kl.13.00-13.50

 

En anställnings upphörande vid personliga skäl                                

Anställningsskyddet innebär att kraven på en arbetsgivare som vill genomföra en uppsägning är mycket högt ställda. Inte minst om skälen hänförs till arbetstagaren personligen. Under detta seminarium diskuterar Annica Vestman och Lena Andersson från Teknikföretagen praktiska aspekter på handläggningen av uppsägningsärenden med betoning på vilka konkreta åtgärder som krävs av arbetsgivaren.                                                                                                         Föreläsare: Annica Vestman och Lena Andersson, Teknikföretagen  

Framtidens omställning - trygghet och nya möjligheter för tjänstemän                                                    

Omställning handlar om att hjälpa människor som blivit uppsagda till ett nytt jobb. Målet är att tiden från ett arbete till ett annat ska bli så kort, effektiv och meningsfull som möjligt. Anna Bångerius från TRR berättar om hur man lyckas vända nattsvarta besked för individer till fokus på nya möjligheter.                                                                      

Föreläsare: Anna Bångerius, Trygghetsrådet TRR

Kollektivavtalad tjänstepension, en löneförmån som blir allt viktigare!

Genom de kollektivavtalade tjänstepensionerna och de upphandlingar som gjorts kring dessa har företagen och deras anställda marknadens mest kostnadseffektiva pensions- och försäkringslösningar. Detta blir allt viktigare i tider då våra allmänna pensioner diskuteras och förändras.  Martin Rydhem, försäkringskonsult på FINFA – Svenskt Näringsliv, berättar mer om denna förmån för medarbetarna och hur den bör lyftas fram.

Föreläsare: Martin Rydhem, FINFA

 

SEMINARIEPASS 2 – kl.14.00-14.50

Konkurrensen om kompetensen

Bristen på kompetens är mer utbredd än på länge och många företag upplever svårigheter att rekrytera de medarbetare som deras verksamheter är i behov av. Vilka rekryteringsvägar finns, hur fungerar de och hur kan du som företagare påverka tillgången på arbetskraft lokalt? Mia Bernhardsen, Svenskt Näringsliv, svarar på frågor om hur man kan arbeta strategiskt med kompetensförsörjningen.                                                                             

Föreläsare: Mia Bernhardsen, Svenskt Näringsliv    

Privatanställda arbetares trygghet och nya möjligheter vid omställning
Människor som blivit uppsagda behöver hjälp till ett nytt jobb. Genom att ta ett helhetsgrepp om hela omställningsprocessen hjälper Trygghetsfonden TSL privatanställda arbetare som sägs upp pga. arbetsbrist. Lösningen för den enskilde kan innebära nytt jobb, starta eget eller att börja studera. Markus Sandin och Karin Andersson berättar hur Trygghetsfonden TSL kan hjälpa till och stödja i en omställningsprocess.                                                                                                               

Föreläsare: Markus Sandin och Karin Andersson, Trygghetsfonden TSL

Digitala bedrägerier, GDPR och kameraövervakning – hur kan man undvika problem?

Bedrägeribrottsligheten är den snabbast växande och enskilt största brottskategorin i Sverige idag. 2018 anmäldes över 250 000 brott varav 90 procent skedde på nätet. Fler företag investerar i säkerhet, men kommer vi ikapp gärningspersonerna som står bakom brottsligheten? GDPR, ePrivacy och kameraövervakning – hur hanterar vi detta? Jolanda Girzl, Svensk Handel, berättar om senaste nytt och ger råd och tips.

Föreläsare: Jolanda Girzl, Svensk Handel

Varmt välkommen!

OBS! Vid anmälan anmäler du vilka seminarier du vill gå på samt om du vill ha lunch.

Datum och tid

  • Torsdag 14 november 2019, kl. 12:00 – 16:00

Plats

Näringslivets Hus i Karlstad, Kontorshuset Skeppet, Tullhusgatan 1A, Inre Hamn , Karlstad

Kontaktperson

Anna Hedberg