SEMINARIUM / MÖTE Län: Västernorrlands län

En företagsam resa i Västernorrland - dag 2

Nyckeln till ett framgångsrikt företagsklimat bygger till stor del på dialog mellan företagare, politiker och tjänstemän. Genom dialog kan förståelse skapas för både företagare och politikers vardag och villkor för att kunna påverka tillväxt och regelverk.

En företagsam resa-Västernorrland
Välkommen att följa med på en företagsam resa i de norra delarna av Västernorrland. Dagen är laddade med företagsbesök och plattformar för dialog med alla deltagare.

Program måndag 13 maj

8.30  Samling vid Fjällräven Center.
Uppstartsmöte med kaffe och smörgås. Alla tar plats i bussen som avgår från arenan klockan 9.00.

9.30  Domsjö Fabriker - företagsbesök
Ett stenkast från världsarvet Höga Kusten finns bioraffinaderiet Domsjö Fabriker. Här vill man göra skillnad, ta ett ansvar för jordens resurser och hur de används. Med utgångspunkt från skogens resurser driver man utvecklingen framåt mot en hållbar bioekonomi. Vilka förutsättningar finns för verksamheten nu och framåt? Vilka regelverk omfattas? Hur ser jobbmöjligheterna ut?

10.35  Bussen avgår.

11.40  Hotell Höga Kusten - företagsbesök
Lunch serveras på Sveriges första vindkraftsdrivna hotell där ägare och vd Mats Löfroth tar emot oss och berättar om verksamheten. Vilka förutsättningar har gjort att han kunnat satsa på sin verksamhet?  Vad behöver de för att fortsätta skapa jobb och utvecklas? Vilka regelverk hjälper och vilka stjälper?

12.30  Bussen avgår.

13.00  TräTeam Bröderna Nyberg AB - företagsbesök
Familjeföretaget som har lång erfarenhet av träförädling i form av hyvling, produktion av lagerhyllor, stallströ, värmeloggs, briketter, bränsleflis och monteringsfärdiga byggnader. 85 000 kubikmeter trä förädlas årligen där kunderna finns huvudsakligen i Skandinavien men även resten av Europa. Vad behövs och hur ser framtidsutsikterna ut för industrin framåt? Vilka regelverk kan förenklas för att kunna satsa ytterligare och genom det skapa jobb? Vad behövs för att komma dit?

14.15  Bussen avgår.

15.00  Sollefteå Slipservice - företagsbesök.
Sollefteå Slipservice betjänar stora delar av den svenska sågverksindustrin med underhåll av klingor och stål. Vilka kompetenser efterfrågas? Hur ser framtiden ut? Vilka utmaningar och möjligheter finns för att fortsätta satsa och skapa jobb?

16.00   Bussen avgår. Under resan tillbaka till Fjällräven Center summerar vi dagens alla intryck och reflektioner.

17.00    Slut

Anmälan

Din anmälan vill vi ha senast den 3 maj. Deltagande är kostnadsfritt och vi bjuder på lunch och förtäring under dagen.

Välkommen!

Datum och tid

  • Måndag 13 maj 2019, kl. 08:30 – 17:00

Plats

Samling vid Fjällräven Center, Viktoriaesplanaden 1, Örnsköldsvik

Kontaktperson