SEMINARIUM / MÖTE Län: Västernorrlands län

Rankingsläpp och (o)sund konkurrens

Välkommen till årets rankingsläpp av det lokala företagsklimatet. Vid mötet presenteras hur länets kommuner placerat sig utifrån enkäten om företagsklimatet. Förutom rankingsläppet erbjuds ett fördjupande kunskapspass och dialog om frågan som handlar om (o)sund konkurrens. Det är ett utmanande område där kommuner och näringsliv behöver hjälpas åt för att hitta rollerna på marknaden.

Medverkar gör Stefan Sagebro som arbetar på Näringspolitiska avdelningen på Svenskt Näringsliv. Stefan har tidigare arbetat på Näringsdepartementet i åtta år med konkurrens- och statsstödsfrågor, dessförinnan på Konkurrensverket i samband med att reglerna om konkurrensbegränsande offentlig säljverksamhet (KOS-reglerna) infördes.

Stefan kommer berätta om syftet med reglerna, hur reglerna fungerar, vilka typer av (kommunala) verksamheter som vanligtvis blivit föremål för prövning, vilka ärenden som Konkurrensverket hittills har tagit till domstol och utfallet där. Det kommer ges utrymme för dialog och samtal om vad man som kommunal aktör kan tänka på när det gäller säljverksamhet och konkurrens med det privata.

Passa på att delta så många politiker och tjänstemän som möjligt från din kommun för att utveckla synen på ett utmanande men viktigt område.

Anmälan

Din anmälan vill vi ha senast den 17 september. Deltagande är kostnadsfritt och vi bjuder på fm-fika och lunch.

Datum och tid

  • Tisdag 24 september 2019, kl. 09:30 – 13:00

Plats

Björkudden Hotell & Konferens, Nyadal 179, Kramfors

Kontaktperson