Jobbet mellan två jobb

NYHET Publicerad

ARBETSMARKNAD. Branscher strukturomvandlas, företag ställer om och globaliseringen flyttar jobb över hela världen. I förändringarnas tid har TRR Trygghetsrådet skapat ett framgångsrikt upplägg som liknar ett smörjmedel på svensk arbetsmarknad. ”Med vår metodik och ett nära arbete med våra kunder, gör att vi lyckas väldigt väl med vårt uppdrag och att upplevelsen är positiv såväl för företaget och den anställde”, säger Magdalena Kock, regionchef TRR Västra Sverige.

Magdalena Kock.jpg
Foto: Cornelia Schmidt

TRR Trygghetsrådet ägs av Svenskt Näringsliv och PTK och är ett resultat av omställningsavtalet, som slöts mellan parterna 1974. Syftet är att TRR stöttar privata företag och deras anställda tjänstemän vid omställningar och uppsägningar vid arbetsbrist, till nytt jobb. Idag finns ca 35 000 anslutna företag med 950 000 medarbetare.

– Uppsagda stöttas med personlig rådgivning, praktiska övningar och seminarier, som exempelvis kan vara att söka jobb, skriva sitt cv eller användning av LinkedIn eller starta eget företag. Vi brukar säga att vi är som ett jobb, mellan två jobb. Företagen stöttas före, under och efter en omställning omställning där vi exempelvis rustar cheferna i sin roll. Ingen går oberörd ur en omställning och med vår långa erfarenhet är vi en viktig stöttepelare, förklarar Magdalena Kock.

Statistik visar att nio av tio aktivt jobbsökande som får rådgivning hos TRR går vidare till nytt jobb eller startar eget företag. Statistiken visar också en mediansiffra på sex månader från det att man som uppsagd kommer till TRR till det att man är i nytt jobb. I Västra Sverige, som omfattar Storgöteborg och Halland, är mediansiffran sex månader. Det menar Magdalena delvis beror på en urstark arbetsmarknad och högkonjunktur.

– Till följd av en god arbetsmarknad ser vi här i Västra Sverige att kvinnor får en allt tyngre befattning och att ålder inte längre spelar så stor roll – istället är det personlighetsdrag som positiv och viljan till att lära sig, som företagen tittar efter, säger Magdalena.

Att vi är i en högkonjunktur, gör det inte lugnare på TRR:s kontor. Senaste åren upplever TRR att företagen jobbar med kontinuerligt omställningar som en naturlig del av kompetensförsörjningen, också en följd av digitaliseringens intåg i näringslivet.

– Företagens marknader blir ju alltmer globala och då är kompetensförsörjningen jätteviktig för deras konkurrenskraft. Sen ser vi att digitaliseringen påverkar jobben kortsiktigt, men långsiktigt skapas nya och fler jobb. Mediabranschens omställning var tuff men idag har uppsagda från den branschen i princip nya jobb. Nu har handeln inlett sin omställning och det kommer bli en utmaning, men vi ser att man får ut något positivt av det. Det är ju ett måste för lönsamhet, förklarar Magdalena Kock.

Kompetensbristen är idag utbredd över alla branscher, samtidigt som företagare ser kompetensförsörjning som en viktig investering i framtiden. Magdalena menar att det finns ett stort behov av en rörligare arbetsmarknad, som både företag och anställda vinner på.

– Vår erfarenhet är att det är många som inser att byta jobb är något positivt. Det är många som upplever att man kanske inte har samma motivation och energi som tidigare, men efter att man varit hos oss och sen gått in i ett nytt jobb så ökar engagemangsgraden markant. Det är ju en win-win för alla, säger Magdalena Kock.

Framåt tror Magdalena att vi står inför en lågkonjunktur, men hur den påverkar Sverige och arbetsmarknaden är oklart och även beroende på orosmoln i omvärlden. Dock upplever hon att TRR är väl förberedda för olika scenarion med organisationen långa erfarenhet och verktyg.

– Inom TRR står vi som många andra organisationer inför kontinuerliga förändringar vad gäller digitalisering av olika verktyg. Vi jobbar för att komma in så tidigt som möjligt på företaget för att stötta och göra omställningen så smidig som möjligt och med digitaliseringen gör oss mer nåbara oavsett geografi, avslutar Magdalena Kock.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Ett bra val för framtiden

FREDAGSKRÖNIKA Nu är det dags för Västra Götalands niondeklassare att välja gymnasieprogram. En vanlig myt är att man ska välja ett högskoleförberedande program för att hålla alla dörrar öppna men valfriheten är minst lika stor vid ett yrkesprogram.
NYHET Publicerad:

Vet du verkligen hur mycket du betalar i skatt?

FREDAGSKRÖNIKA Om någon vecka trillar lönen in på kontot och som vanligt dras drygt 30 procent i skatt. Eller? Har du verkligen koll på hur mycket du betalar i skatt? Och hur stor kostnaden för din lön är för din arbetsgivare? Då är du en av få.
NYHET Publicerad:

Här höjs skatten i Västra Götaland – så mycket får du betala där du bor

SKATT Kommunalskatten påverkar alla med en inkomst och är den enskilt största utgiften för svenska familjer. 2020 fortsätter den genomsnittliga kommunalskatten att öka och med ökande behov i välfärden spås skattesatsen öka ytterligare i framtiden, vilket får stor påverkan på det lokala företagsklimatet. Här är hela listan som visar hur skatten förändras i din kommun.
NYHET Publicerad:

Ett händelserikt år och en företagsam framtid

KRÖNIKA Julen står för dörren och det är dags att runda av året 2019. Det har varit ett händelserikt år för oss på Svenskt Näringsliv i Västra Götaland, inte minst för min egen del. I augusti tog jag över rodret som regionchef och kom in i en verksamhet med full fart framåt och många saker på gång.
NYHET Publicerad:

En västsvensk gasell som springer snabbast i branschen

GASELLFÖRETAG Plint är branschledande och arbetar med flera stora företag. Främst satsar de på streamingtjänster och arbetar exempelvis med Netflix och Amazon. Nu är de utsedda till ett av Västra Götalands gasellföretag 2019.
NYHET Publicerad:

Där integration och kompetensutveckling går hand i hand

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Kristina Christofferson, Hotelldirektör på Nääs Fabriker Hotell och Restaurang hade flertalet nyanlända som arbetade i restaurangen och på hotellet under hösten 2018. Kristina ville göra mer och såg också stor utvecklingspotential hos sina medarbetare.
NYHET Publicerad:

Klimatet - en fråga om konkurrenskraft

FREDAGSKRÖNIKA Sverige behöver aktivt arbeta för ett gott näringslivsklimat och en stark konkurrenskraft. Med starka och framgångsrika svenska företag ökar vår möjlighet att uppnå klimatmålen väsentligt.
NYHET Publicerad:

Arena Arbetsliv – samverkan mellan skola och näringsliv

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Öckerö kommun, en ö-kommun strax utanför Göteborg med cirka 12 000 invånare, har länge arbetat aktivt med att öka samverkan mellan kommun, skola och det lokala näringslivet.
NYHET Publicerad:

En något annorlunda julkalender

FREDAGSKRÖNIKA Snart är mörka november till ända. Framför oss har vi en lite ljusare tid fylld med adventsmys, adventskalendrar och julbestyr. Vad passar då bättre än en kalender fylld med riktigt bra tips inför jul? Vår kalender är dock en något annorlunda sådan. Med start den 1 december ger vi er våra 24 bästa tips för ett bättre företagsklimat.
NYHET Publicerad:

Så får fler i Göteborgs utsatta förorter jobb

Branschorganisationen för tjänsteföretag, Almega, har släppt en rapport över vilka yrken som är vanligast bland boende i Göteborgs utsatta områden och presenterar fem förslag för hur fler ska komma i arbete.
NYHET Publicerad:

Näringslivsakademi för morgondagens beslutsfattare

FREDAGSKRÖNIKA Att unga engagerar sig i samhällsutvecklingen är av stor vikt. Dels för deras personliga utveckling men framförallt för att det är en viktig demokratisk byggsten för ett bättre framtida samhälle.  
NYHET Publicerad:

Årets praoplats utsedd: Tidaholms Sparbank tar hem priset

PRAO På en praoplats får ungdomar en första inblick i arbetslivet. För att uppmärksamma företag som på ett engagerat sätt ger ungdomar en försmak av detta delades för första gången priset Årets praoplats ut under Näringslivsfesten i Tidaholm.
NYHET Publicerad:

Näringslivsakademi för unga beslutsfattare

UTBILDNING Svenskt Näringsliv i Västra Götaland startar en spetsutbildning för unga – Näringslivsakademin Väst. Utbildningen ger deltagarna en chans att fördjupa sig i näringslivsfrågor och bli riktigt duktiga på vad som krävs för att skapa ett välmående företagsklimat.
NYHET Publicerad:

Kvinnorna tar Volvo Cars ur kompetenskrisen

MÅNGFALD Målet är att ha lika många kvinnor som män på ledande positioner. Att öka mångfalden är ett måste för att vinna kampen om kompetensen, konstaterar Katarina Matson på Volvo Cars.
NYHET Publicerad:

Hyllad kampanj lockar kvinnor till Semcon

JÄMSTÄLLDHET När företaget Semcon gick ut och bad om tips på produkter som fungerar dåligt för kvinnor kom över 500 förslag in. En konsultgrupp, med enbart kvinnor, utvecklade en dragkrok som är enklare att hantera och samtidigt nåddes kampanjens mål – fler kvinnliga sökande.
NYHET Publicerad:

Är vi redo för framtidens arbetsmarknad?

FREDAGSKRÖNIKA Trots att vi vet hur trenderna ser ut återstår frågan, hur ska vi egentligen rusta oss för framtiden? I dagens fredagskrönika skriver Christina Riksén om hur vi förbereder oss för framtidens arbetsmarknad.
NYHET Publicerad:

Arbetsgivarfrågor i fokus

ARBETSGIVARDAG Över 170 personer från 130 företag deltog under en förmiddag fylld med givande föreläsningar och erfarenhetsutbyten.
NYHET Publicerad:

Vilken kommun i Västra Götaland blir först med en krångelombudsman?

FREDAGSKRÖNIKA Som första kommun i landet tar Helsingborg ett spännande initiativ och inför en ”krångelombudsman”. Vilken kommun i Västra Götaland blir först att följa efter?
NYHET Publicerad:

Skyll inte på lagstiftningen - så sparar vi 70-100 miljarder

UPPHANDLING I TV, tidningar och på sociala medier pågår en intensiv debatt kring nyligen gjorda upphandlingar. Oavsett upphandling så skyller mer eller mindre alla som deltar i debatten på lagen om offentlig upphandling och kräver att denna ska ändras.
NYHET Publicerad:

Hallå där, Simon Påhlman

STUDENTMEDARBETARE Svenskt Näringslivs regionkontor i Västra Götaland välkomnar en ny studentmedarbetare – Simon Påhlman! Vi bad Simon att svara på några snabba frågor för att lära känna honom lite bättre.