Senaste artiklarna
- Nyhet – 16 april 2024
Kvalitetssäkring ökar intresset för Moras besöksnäring
Nyligen certifierades restaurang- och livsmedelsprogrammet samt hotell- och turismprogrammet på Mora Gymnasium, något som välkomnas av både branschen och kommunen.
- Nyhet – 5 april 2024
Kritik mot inställd restaurangutbildning i Skellefteå
Det utlovade restaurang- och livsmedelsprogrammet i Skellefteå kommer inte att starta till höstterminen. Kommunen uppger som skäl att det är för få behöriga sökande.
- Infosida – 19 mars 2021
”För att bra villkor och ordning och reda är så viktigt”
Läs intervjun med Victoria Berge, Kalk Hotell
- Nyhet – 24 februari 2021
Smittbärarpenning väcker osäkerhet
Ofta är det oklart vilken ersättning den som stannar hemma på grund av eventuell covid-smitta har rätt till. ”Det måste vara enkelt att begränsa smittspridningen”, säger företagaren Lena Lilja.
- Infosida – 26 november 2020
”En möjlighet att göra min röst hörd i debatten”
Joakim Graning har drivit Westerqvarn Pub & Restaurang i tre år. Med ett tjugotal anställda på lönelistan, ett väletablerat koncept och fullproppad eventkalender förändrades verkligheten snabbt under våren 2020 i samband med coronakrisen.
- Nyhet – 15 september 2020
”Vi ställer inte in, vi ställer om”
”Detta var sommaren då många upplevde Västernorrland för första gången, men det var långt ifrån tillräckligt med gäster för att ersätta en vår som helt kontrollerades av en pandemi”, skriver Teres Gärdin, Visita i en gästkrönika.