Sara Eriksson i bilhallen, på väg in i en volvo
Foto: Sören Karlsson

"Vi försöker att vara synliga på arbetsmarknadsdagar, ha kontakt med grundskolor, gymnasieskolor och högskolor och att vara med i alla möjliga andra sammanhang", säger Sara Eriksson som önskar att fler tjejer ska söka till branschen.

För få unga har upptäckt den spännande fordonsbranschen

NYHET Publicerad

KOMPETENSFÖRSÖRJNING "Det är tyvärr alldeles för få ungdomar som upptäckt hur spännande fordonsbranschen är. De flesta har ingen aning om att det finns så många olika yrken för den som väljer den här banan", säger Sara Eriksson, HR-chef på Bilmetro.

Bilmetro är en av Sveriges ledande återförsäljare av person- och lastbilar. Företaget har verksamhet på 11 orter i Gästrikland, Hälsingland, Dalarna och Uppland. Huvudkontoret ligger i Gävle. Bilmetro säljer Scania, Volkswagen, Audi, Seat, Skoda och KIA.

Av de cirka 600 medarbetarna är i runda tal hälften fordonstekniker, bilmekaniker som det hette en gång i tiden. Servicerådgivare och säljare är andra stora yrkeskategorier. Men därutöver finns märkesansvariga, kundmottagare, löneadministratörer, it-tekniker, kvalitetskontrollanter, garantihandläggare och marknadsassistenter, för att bara nämna några exempel.

En 3-årig fordonsteknisk utbildning från gymnasiet är den vanligaste bakgrunden för den som vill ha jobb i den här branschen. En liknande men kortare arbetsmarknadsutbildning eller Komvux kan vara alternativ.

Personligt engagemang

Någonting som Sara efterlyser vid sidan av den formella utbildningen är ett personligt engagemang.

– Den som verkligen är engagerad kan komma väldigt långt. Sedan är det förstås en stor fördel om du gillar att vara problemlösare, om du är tekniskt intresserad och om du ser fram emot att utvecklas i din yrkesroll och som människa, betonar hon.

Sara menar att det finns fantastiska möjligheter att göra karriär i fordonsbranschen.

– Det är ungefär som med läkare. En del blir otroligt skickliga specialister inom sitt område. Specialist kan du bli också i vår bransch, speciellt om du arbetar på ett större företag. Exakt vad teknikskiftet med omställningen till elbilar kommer att innebära vet vi inte, men alldeles klart är att det är en omvälvande tid som ligger framför oss.

Sara vill gärna att engagemanget hos den som söker jobb märks tydligt och klart när det så småningom är dags för en anställningsintervju.

– Du ska också ha läst på om företaget och kunna motivera varför du vill arbeta på Bilmetro, säger hon.  

Dragkamp om duktiga medarbetare 

Inom fordonsbranschen finns det ett antal bristyrken. Skadetekniker är ett. Det betyder att det ibland kan bli en dragkamp om de riktigt duktiga medarbetarna.

Sara tycker att Bilmetro har förhållandevis lätt att attrahera nya medarbetare.

– Vi försöker att vara synliga på arbetsmarknadsdagar, ha kontakt med grundskolor, gymnasieskolor och högskolor och att vara med i alla möjliga andra sammanhang. Jag tror företaget har ett gott renommé och ses som en bra arbetsgivare. Vad jag önskar mig är att fler tjejer ska söka hit. Det går i rätt riktning men lite för långsamt.

Sociala medier är idag den klart viktigaste rekryteringsvägen för Bilmetro. Just för tillfället är det två lediga tjänster som ligger ute på företagets hemsida. Sara är mycket positiv till spontanansökningar och intresseanmälningar när som helst, även när inget speciellt jobb finns utannonserat.

– På det sättet bygger vi upp en bank med kandidater som vi kan matcha ihop med lediga jobb som dyker upp, förklarar hon.

Alla erfarenheter värdefulla

Sara pekar på att alla erfarenheter från yrkeslivet är värdefulla i den fortsatta karriären. Själv har hon fortfarande nytta av det hon lärde sig på sina första jobb hemma i Kiruna.

– När jag var så där 17-18 år hade jag tre jobb samtidigt. Jag var guide på ett teknikcenter, jag stekte hamburgare och jag stod i en guldsmedsaffär. Alla erfarenheter är värdefulla att ha i bagaget, säger Sara.

På gymnasiet pluggade hon på media och fortsatte sedan på Högskolan i Dalarna och utbildade sig till kommunikatör med examen i medie- och kommunikationsvetenskap. Ett av de första jobben efter examen fick Sara som informatör på biltestanläggningen på Hornavansjön i Arjeplog.

– Sedan bytte jag inriktning. Jag har alltid tyckt om möten med människor och att utveckla verksamheten. Då ligger det nära till hands att arbeta med personalfrågor.

Saras uppmaning till den som söker jobb efter jobb utan att kanske ens få komma på anställningsintervju är att vara envis.

– Det handlar om att aldrig ge upp. Tänk också på att det är bättre att överhuvudtaget få ett jobb än att från början sikta mot drömjobbet. En vacker dag kan drömjobbet vara ditt, säger Sara Eriksson.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

TSL redo att stötta vid omställning

OMSTÄLLNING Coronakrisen tvingar just nu många företag runt om i landet till både permitteringar och varsel och på TSL Trygghetsfonden står man nu redo. "Vår verksamhet är designad för att klara stora ökningar av antalet uppsagda, men detta är en extrem situation. Därför har vi skalat upp resurserna och justerat våra verksamhetsprocesser så att vi kan hantera alla de som kommer att behöva hjälp till nytt jobb", säger Carin Edholm på Trygghetsfonden TSL i Region Norr.
NYHET Publicerad:

Coronakrisen ger störtdykning för taxi- och bussföretagen

CORONAKRISEN Coronakrisen får taxi- och bussföretagens beställningar att störtdyka. De flesta aktörer talar om en ren katastrof. Halverade intäkter är inget ovanligt. För en del är en räddningsplanka att hitta helt nya jobb åt sina medarbetare.
NYHET Publicerad:

Ohållbart med 50-procentig självförsörjning i Sverige

LIVSMEDELSFÖRSÖRJNING "Coronakrisen har fått fler och fler att äntligen inse att det är ohållbart med en självförsörjningsgrad på livsmedel på bara 50 procent i Sverige. Den andelen måste upp till 85 procent", säger Lotta Zetterlund, nyvald regionordförande i LRF Gävleborg.
NYHET Publicerad:

Företagens nytänkande lindrar coronakrisen

NYTÄNK I CORONATIDER Nytänkandet är stort hos företagen i Gävleborg. När det gäller att lindra konsekvenserna av coronakrisen är idéerna många. Det handlar om att få företagen att överleva och att rädda så många jobb som möjligt. Mikael Ericsson, som är hotelldirektör på Elite Grand Hotel i Gävle är en av de som nu försökt hitta nya lösningar.
NYHET Publicerad:

Snabbt agerat av länets kommuner

CORONAKRISEN Coronakrisen har på några få veckor raserat framtidsutsikterna för många företag. Verksamheter som i slutet av februari hade fullt i orderböckerna står idag helt utan jobb. Nu har många kommuner agerat för att mildra effekterna på näringslivet. "Flera av förslagen vi nu ser i kommunerna sänker företagens kostnader, minskar intäktsbortfallet och ökar möjligheten att överleva krisen. Många kommuner visar på en handlingskraft och stor förståelse för det akuta läge vi befinner oss i", säger Lotta Petterson, Svenskt Näringsliv Gävleborg.
NYHET Publicerad:

Få medlemsstöd i hanteringen av Coronakrisen

CORONAKRISEN Hur kan du som företagare och arbetsgivare bäst hantera Corona-krisen? Vilken hjälp finns att få? Och hur kan få nytta av korttidspermitteringen och de andra åtgärder som presenterats i de olika stödpaketen? Flera av våra medlemsorganisationer erbjuder nu webinarier där du som företagare kan få hjälp att orientera sig i dessa frågor.
NYHET Publicerad:

200 miljarder kronor i räddningspaket för företag och jobb

CORONAKRISEN "Det nya coronaviruset har skapat en extremt svår situation för svenska företag och jobb. Det är ett unikt svårt läge som kräver unikt kraftfulla åtgärder. Vi måste agera för att rädda företagen och jobben. Därför föreslår Svenskt Näringsliv nu ett brett räddningspaket för företag och jobb motsvarande 200 miljarder kronor". Det säger vd Jan-Olof Jacke.
NYHET Publicerad:

Kommuner kan mildra effekterna för företagen i Coronatider

CORONA Svenskt Näringsliv följer noggrant utvecklingen kring corona/covid-19. I vår Företagarpanel ser vi att det under den senaste veckan fått allt mer omgående konsekvenser i en stor andel av företagen. Antalet varsel om uppsägningar har tyvärr ökat markant. Utöver de nationella åtgärder som nu görs, behövs även åtgärder i kommuner, regioner och länsstyrelser. Vi har listat ett antal förslag till åtgärder som kan genomföras för att mildra konsekvenserna i detta läge.
NYHET Publicerad:

Senaste nytt: Kraftfulla krisåtgärder men fler kommer att behövas

CORONA Läget för svenska företag har förvärrats dramatiskt på mycket kort tid. ”Därför är det bra att regeringen, i linje med Svenskt Näringslivs förslag, vidtar ytterligare åtgärder som kan hjälpa företag ur den mest akuta krisen, säger vd Jan-Olof Jacke i en kommentar till regeringens nya krispaket.
NYHET Publicerad:

För få unga har upptäckt den spännande fordonsbranschen

KOMPETENSFÖRSÖRJNING "Det är tyvärr alldeles för få ungdomar som upptäckt hur spännande fordonsbranschen är. De flesta har ingen aning om att det finns så många olika yrken för den som väljer den här banan", säger Sara Eriksson, HR-chef på Bilmetro.
NYHET Publicerad:

Gävleborg har fortsatt svag nyföretagsamhet

FÖRETAGSAMHETEN Gävleborg är en av få regioner där nyföretagsamheten inte stigit under året och länet har därmed Sveriges svagaste nyföretagsamhet. Det visar Svenskt Näringslivs undersökning Företagsamheten i Gävleborgs län 2020.
NYHET Publicerad:

Bättre service viktigt för regionens utveckling

DEBATT Genom att arbeta för en förbättrad serviceinriktning och vägledning kan en länsstyrelse både öka regelefterlevnaden och stärka en regions utveckling. Det är särskilt viktigt i ett läge där varslen blir fler, välfärdens finansiering är under hård press och varje arbetstillfälle behövs.
NYHET Publicerad:

Hur påverkas ditt företag av Brexit?

WEBBINAR En av Sveriges största handelspartner Storbritannien lämnade formellt den Europeiska Unionen den 31 januari, efter 46 års medlemskap. Vad händer nu?
NYHET Publicerad:

220 UF-företag ställer ut vid mässa

UNG FÖRETAGSAMHET Den 19 mars arrangeras årets regionala UF-mässa i Tennishallen på Hällåsen i Söderhamn. Mässan är öppen för allmänheten mellan klockan 12.00 – 18.00 och avslutas med en pampig prisutdelning. "Det blir en energifylld dag full av inspiration, spännande idéer och företagsamma ungdomar där UF-företagen ställer ut och säljer sina varor och tjänster", säger projektledare Linnea Larsson.
NYHET Publicerad:

Energiprogrammet i Hudiksvall leder snabbt till jobb

UTBILDNING I Gävleborgs län ska cirka 3 200 niondeklassare och deras föräldrar under de närmaste veckorna välja gymnasieprogram inför nästa läsår. För att hjälpa dem att göra genomtänkta val visar Svenskt Näringsliv hur elever från olika gymnasieprogram har klarat sig på arbetsmarknaden med siffror från Ekonomifaktas Gymnasiepejl.
NYHET Publicerad:

Nu har du chansen att påverka våra politiker och tjänstemän

FÖRETAGSKLIMAT Den 2 januari skickades årets enkät om det lokala företagsklimatet ut till cirka 60 000 företagare i Sverige. Det är ni företagare som kan ge oss de rätta svaren, detta så vi tillsammans kan fortsätta arbetet med att förbättra och utveckla företagsklimatet i länet och i din kommun.
NYHET Publicerad:

God Jul & Gott Nytt År!

JULHÄLSNING Svenskt Näringsliv Gävleborg vill passa på att önska er alla en riktigt god jul och ett företagsamt gott nytt år.
NYHET Publicerad:

Liten tillbakagång av antalet UF-elever i länet

UNG FÖRETAGSAMHET I år startar och driver 1256 gymnasieelever UF-företag i Gävleborg. Det är en minskning med 17 elever jämfört med förra året. Det visar nya siffror från Ung Företagsamhet efter att registreringen stängde den 1 december.
NYHET Publicerad:

Stort kompetensbehov inom industrin

KRÖNIKA Trots att Gävleborg är det län i Sverige med högst arbetslöshet så har industrin i regionen väldigt svårt att hitta rätt kompetens. Inte minst saknas mängder av maskinoperatörer, tekniker, svetsare och mekaniker. Det är hög tid att denna obalans åtgärdas genom effektivare satsningar inom utbildnings- och arbetsmarknadspolitiken. Det skriver Lotta Petterson i en krönika.