SEMINARIUM / MÖTE Län: Stockholms län

Hur skapar vi en konkurrenskraftig inre marknad - vilka är våra prioriteringar?

Välkommen till ett samtal om hur vi uppnår en sund inre marknad för entreprenörer. Vi är överens om att EU är viktig för företagen och att företagen är viktiga för EU och EU:s utveckling. Men drar vi åt samma håll och prioriterar vi rätt?

Europa står vid ett vägskäl med stora utmaningar som Brexit, växande protektionism och en osäker geopolitisk utveckling. Med utmaningarna finns också möjligheter, möjlighet att bygga vidare på Europas styrkor. För oss handlar det om att värna och utveckla den grundläggande tanken om fred och välstånd genom handel och ekonomisk integration. Vi behöver en diskussion om hur den inre marknaden ska upprätthållas och utvecklas.

Frukostseminariet äger rum den 29 augusti i Stockholm som en uppstart inför hösten, när allt drar igång med det nya EU-parlamentet och en ny EU-kommission som ska tillsättas. Syftet är att se vilka initiativ som är att vänta och vilka prioriteringar EU-kommissionen, våra EU-parlamentariker och Svenskt Näringsliv har. Stämmer dessa överens med företagens behov? Vi låter två företagsrepresentanter ge sin analys på vad som är bra/dåligt för dem eller om det möjligtvis är något som saknas.

Medverkar gör bl.a Annika Korziek, EU-kommissionen; Arba Kokalari, MEP för EPP och Moderaterna;  Mathias Tegnér, Socialdemokraterna; Anna-Lena Bohm, ordförande, SME-kommittén i Business Europe samt Stina Wallström, IKEA. Fler personer kan tillkomma.

Sista dag för anmälan är 26 augusti.

Frukost fr. kl. 08.00

Väl mött!   

Datum och tid

  • Torsdag 29 augusti 2019, kl. 08:30 – 10:00

Plats

Lokal Gotland, våning 7, Storgatan 19, Stockholm

Kontaktpersoner

Sara Lowemark
Cemille Üstün