Försäkringskassans hårda LSS-linje skapar samhällsproblem

NYHET Publicerad

VÄLFÄRD Nagla Negm el-din grundade Shamsen assistans i Gagnef för att vårda en anhörig. Nu har företaget 125 anställda och planerar att växa ytterligare. – Det har aldrig varit vår tanke att bli stora, det har blivit så naturligt, menar Nagla Negm el-din, som också är mycket kritisk till den nya tillämpningen av LSS. – Det är ett samhällsproblem, sammanfattar hon.

Nagla Negm el-din, Gagnef

Nagla Negm el-din grundade Shamsen assistans i Gagnef

När Nagla Negm el-din grundade Shamsen assistans hade hon ingen tidigare erfarenhet av att driva företag. Hon jobbade som socialsekreterare på Borlänge kommun och började fundera i företagarbanorna när en närstående släkting drabbades av stroke.

– Han hade assistans dygnet runt. Vi kommer från Egypten och han var van vid att kunna åka hem och hälsa på släkten två gånger om året. Det var inte möjligt med assistansen och det kändes inte rätt att låta en utomstående bestämma över en persons frihet. Man ska kunna resa när man vill, oavsett om man har behov av assistans eller inte.

Att starta Shamsen, som betyder solen på arabiska, blev en möjlighet till större självbestämmande. Och så rullade det på i några år, företaget hade bara en brukare och Nagla jobbade vidare på kommunen.

– Tanken från början var att det inte skulle vara mer kunder. Men sedan pratade jag med några andra som också ville ha mer självbestämmande i sin assistans och då tog vi in en kund till. Sedan blev det några fler kunder.

I takt med att företaget växte kände Nagla sig splittrad mellan jobbet och företaget. För tre år sedan bestämde hon sig för att testa att satsa på företaget på heltid.

– Jag är ensamstående, så jag vågade inte ta steget och säga upp mig. Jag begärde tjänstledigt under ett år och provade att gå in helhjärtat för företaget.

Och det gick bra. Sedan dess har företaget hunnit dubbla sin kundbas tre gånger och omsättningen har gått upp med 60 procent. Nu har Shamsen assistans 125 anställda och Nagla Negm el-din har fått pris, både av Dalarna Business som Årets nybyggare och av Länsstyrelsen som Årets pionjär.

– Jag tänker inte på att det jag gör är bra, jag jobbar bara på och tittar framåt. Men när någon annan uppmärksammar en känns det väldigt positivt. Och det gör också att jag vill prestera ännu bättre.

En orsak till framgångarna tror Nagla Negm el-din är att de har försökt behålla den familjära känslan i företaget.

– Vi försöker hela tiden behålla grundinställningen att vi ska anpassa oss efter kunderna, inte tvärtom. Den familjära känslan finns kvar, vi äter frukost ihop varje morgon och folk ska känna sig välkomna.

Några problem att rekrytera personal har hon inte haft.

– Vi går på personlig lämplighet och utbildar internt. Folk hör av sig och vill jobba och vi har många som har varit här länge. Det är också vanligt att våra anställda rekommenderar kompisar som är intresserade. Personalen är ju vår huvudprodukt och vi vill ta bra hand om dem. Vi litar helt och hållet på vår personal och de har stort medbestämmande, säger Nagla Negm el-din.

När hon tittar tillbaka tror hon att det har varit bra att utvecklingen har gått över tid.

– I början tyckte jag att det var kämpigt att vara chef. Jag ville vara kompis också och det blev dubbla roller. Nu har jag lärt mig att vara mer professionell och att vara en tydlig ledare.

Förra året började Försäkringskassan med en hårdare tillämpning av LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Många brukare som tidigare haft assistans fick plötsligt färre timmar och i vissa fall hela assistansen indragen.

– Vi försöker kämpa på och ge en bra service trots det här men vi ser att det har skett en stor förändring och i många fall är den orättvis. Personer som har liknande behov kan få behovet helt olika bedömt. Den ena personen kan leva ett bra liv och den andra kan inte göra det, på grund av en lagtolkning, säger Nagla Negm el-din, som också ser att anhörigvårdare drar ett tyngre lass.

– Det som händer när man drar in timmarna är att det många gånger är mamma och pappa som får ställa upp. Det kan göra att de inte kan eller orkar arbeta heltid, så hela samhället blir ju lidande på sikt.

Någon förändring i tillämpningen av LSS törs Nagla Negm el-din inte hoppas på.

– Jag tror inte att det spelar så stor roll vad som händer efter valet, frågan har inte diskuterats tillräckiligt mycket och jag har inte hört att det blir något annat. Men vi får hoppas.

En effekt av Försäkringskassans hårdare linje är att fler personer med särskilda behov inte längre kan vårdas hemma. För att möta det behovet diskuterar Shamsen Assistans med Gagnefs kommun om möjligheten att få bygga servicelägenheter i kommunen.

– Om det går enligt planen så kommer vi att bygga lägenheter med tolv boendeplatser bredvid vårt kontor. Tyvärr är utvecklingen sådan att många barn inte får en chans att klara sig hemma genom LSS längre och då vill vi bygga ett så bra boende som möjligt som alternativ, säger Nagla Negm el-din.

Karin Janson

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Skistart och Outdoorexperten vill bli största nätbutiken

TILLVÄXT I Dalarna finns e-handelsbutiken Skistart som vill bli störst i landet inom friluftsliv. Detta tillsammans med sin nya partner Outdoorexperten i Västerås. Skistart har efter 13 intensiva år intagit platsen som Nordens största skidbutik på nätet. Detta trots att längdskidor är komplext att sälja då det ska mätas både vikt, spann och åkförmåga men här har ägarna Henrik Lindh och Johan Rehnström tagit hjälp av ny teknik och fixat en välfungerande lösning."Det är därför vi vill vara specialister, vi är bra på skidor och erbjuder garantier om kunden mot förmodan inte är nöjd," säger Johan Rehnström.
NYHET Publicerad:

"Vi ser världen som rekryteringsbas"

KOMPETENSFÖRSÖRJNING På ABB i Ludvika kommer medarbetarna från 50 olika nationaliteter. "Vi ser världen som vår rekryteringsbas och vi kommer att behöva rekrytera mer från utlandet i framtiden. Mångfald gör oss bättre och mer innovativa", säger platschefen Magnus Ström.
NYHET Publicerad:

Omsorgsföretagare krävs på tredubbla avgifter

TILLSTÅNDSPLIKT Vid årsskiftet införde Inspektionen för vård och omsorg, IVO, nya avgifter för privata omsorgsföretag. Annikas Hemtjänst måste betala 90 000 kronor till IVO. "Det är både tidsödande och dyrt", säger Annika Hedström som driver företaget.
NYHET Publicerad:

"Viktigt att vi inte bara pratar om Google"

FÖRETAGSKLIMAT Om Google bygger serverhallar i Horndal innebär det ett lyft för regionen, menar Avestas kommunalråd Lars Isacsson (S). "Jag tror att de kommer att locka kompetens till länet som blir till nytta för alla. Men grunden i tillväxtarbetet är fortfarande våra aktiva företag".
NYHET Publicerad:

Näringslivsfrågorna ges högsta prioritet i Hedemora

FÖRETAGSKLIMAT Att förbättra för näringslivet är en prioriterad fråga för Hedemoras styrande koalition. "Vi sitter verkligen inte stilla i båten, utan jobbar på flera olika fronter", säger kommunalrådet Ola Gilén (S).
NYHET Publicerad:

Bra kommunal service är Säters filosofi

FÖRETAGSKLIMAT Säters kommun har haft en positiv utveckling de senaste åren, med låg arbetslöshet och stor efterfrågan på bostäder. " När vi blir fler invånare vill vi också växa på företagssidan", säger kommunalrådet Mats Nilsson (S).
NYHET Publicerad:

Dalarnas unga är företagsamma

NY RAPPORT Dalarna är ett av få län där nyföretagsamheten ökar. Den ökar sett till totalen, men också för såväl kvinnor som för unga personer. Det framgår av Svenskt Näringslivs rapport, Företagsamheten i Dalarna 2019. "Dalarnas framtid är beroende av att vi har starka och växande företag. Och bakom varje företag finns det en eller flera människor. I den här rapporten sätter vi fokus på dem", säger Teresa Bergkvist regionchef på Svenskt Näringsliv i Dalarna.
NYHET Publicerad:

Förenklingar och dialog ska lyfta Dalarnas näringsliv

UPPHANDLING Genom att arbeta strategiskt med upphandlingsfrågor kan kommuner både förbättra det lokala företagsklimatet och få större nytta för skattemedlen. Det har man insett i Dalarna och nu börjar Upphandlingscenters arbete märkas hos företagen.
NYHET Publicerad:

Bygg- och tjänstesektorn visar starkast konjunktur i Dalarna

KONJUNKTUREN Arbetsmarknaden inom den privata sektorn i Dalarna har utvecklats något bättre det senaste halvåret jämfört med snittet för övriga Sverige. Störst tillväxt kommande halvår väntas inom bygg- och tjänstesektorn. Det framgår av Svenskt Näringslivs konjunkturrapport för första kvartalet 2019.
NYHET Publicerad:

Gagnef vill vända den negativa trenden

FÖRETAGSKLIMAT "Det är genom växande och välmående företag vi skapar förutsättningar för hela kommunen med vård, skola och omsorg. Därför är det viktigt att ha ett välfungerande och positivt företagsklimat", säger Fredrik Jarl (C) som är nytt kommunalråd i Gagnef.
NYHET Publicerad:

Leksand vill fortsätta växa

FÖRETAGSKLIMAT Leksands kommun har satt upp ett mål om 18000 invånare år 2025. "Det är en rimlig befolkningsmängd om vi ska kunna behålla offentlig service och handel och klara kompetensförsörjningen till företagen", säger kommunalrådet Ulrika Liljeberg (C).
NYHET Publicerad:

Falun behöver jobba på förtroendet för att främja tillväxten

FÖRETAGSKLIMAT "Vi har haft en del olyckliga omständigheter som dragit ner förtroendet" säger kommunalrådet Joakim Storck (C). För att bygga upp förtroendet igen vill han att kommunen ska jobba för att främja tillväxten, samtidigt som myndighetsutövningen ska förbättras.
NYHET Publicerad:

Företagen gillar när han drar i kommuntyglarna

FÖRETAGSKLIMAT Han är kommunalrådet som var med om att varsla 55 anställda, avvecklade näringslivskontoret och uppmanar företagare att ringa till honom. Möt Hans Unander (S) som leder Malung/Sälen, kommunen som har byggboom och attraherar flera livskraftiga företag.
NYHET Publicerad:

Bostadsbrist orsakar kompetensbrist för Mora

FÖRETAGSKLIMAT Mora kommun jobbar för att lösa kompetensförsörjningen till både lokala företag och kommunens egna verksamheter. En viktig fråga att lösa är bostadsbristen. "Vi får hit kompetent personal, men om de inte hittar någonstans att bo så flyttar de igen", säger kommunalrådet Anna Hed (C).
NYHET Publicerad:

Industrins konkurrenskraft högt på agendan i Borlänge

FÖRETAGSKLIMAT För några år sedan kunde en pappersrulle från Borlänge ta sig till Göteborgs hamn på åtta timmar. I dag tar det tolv timmar. Jan Bohman, kommunalråd i Borlänge, tycker det är dags att frågan om industrins konkurrenskraft lyfts regionalt.
NYHET Publicerad:

Orsa vill klättra i statistiken

FÖRETAGSKLIMAT "Vi har som mål att vara bland de 100 bästa företagen i Svenskt Näringslivs kommunranking, senast år 2020. Det säger Mikael Thalin (C), kommunalråd i Orsa. För att nå dit ska kommunen bland annat jobba med bemötande och kompetensförsörjning.
NYHET Publicerad:

Bostadsbyggandet en viktig fråga för Ludvika

FÖRETAGSKLIMAT Bostadsbyggandet rankades som den viktigaste frågan för Ludvika kommun att ta tag i vid den senaste mätningen av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Något som kommunalrådet Leif Pettersson (S) håller med om. "Vi ser en ökad inpendling från flera håll och det gör att bostadsbyggandet måste få bättre fart".
NYHET Publicerad:

Vansbro behöver både industrilokaler och bostäder för att utvecklas

FÖRETAGSKLIMAT För att vara en landsbygdskommun ligger Vansbro förhållandevis högt i Svenskt Näringslivs ranking. Men för att kommunen ska kunna utvecklas behövs fler bostäder. "Vi letar med ljus och lykta efter någon som vill bygga", säger kommunalrådet Stina Munters (C).
NYHET Publicerad:

För Rättvik är bygglovshanteringen en akilleshäl

FÖRETAGSKLIMAT Rättvik har i flera års tid hamnat i topp bland dalakommunerna i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet. "Vi har jobbat långsiktigt för att komma hit", säger kommunalrådet Annette Riesbeck (C). Nu vill hon ta tag i bygglovshanteringen för att planprocesserna ska gå snabbare.
NYHET Publicerad:

Smedjebacken vill utveckla besöksnäringen

FÖRETAGSKLIMAT Efter några år på botten i Svenskt Näringslivs ranking har Smedjebackens kommun vänt uppåt i statistiken. För att behålla den positiva utvecklingen vill kommunalrådet Fredrik Rönning (S) satsa på nyetableringar och turism. – Vi vill inte bli jättestora inom besöksnäringen, men det finns potential att växa.