För mig var det viktigast att stå på egna ben och få ett jobb. När jag fick jobb på Burger King var inte tanken att stanna en längre tid. Men ju mer jag visade framfötterna desto mer ansvar fick jag. Genom hårt arbete och vilja blev jag biträdande restaurangchef, för att sedan avsluta mina sista två år på Burger King som restaurangchef.
När jag blickar tillbaka på skolan handlade det mycket om prestation och vad man skulle bli när man blev stor. För mig fick jag en insikt i att de kanske är bättre att gräva där man står. Alla är inte akademiker, men genom att få ett jobb och erfarenhet kan man finna sin egen väg att gå. Jag är uppvuxen i en familj med flera generationer av företagande. Det har därför alltid varit uppenbart att jag skulle bli företagare, men jag visste inte riktigt vilken typ av verksamhet jag ville driva. När jag sedan fick möjligheten att ta över bensinmacken var jag inte sen med att tacka ja. Det kanske var tack vare mina år på Burger King, där jag fick jag erfarenhet och kunskap om hur man driver ett företag.
Det jag tror mina tidigare arbetsplatser uppskattade med mig var att jag alltid kom i tid, ställde upp för kollegor, visade vilja till att lära och hade god arbetsmentalitet. Det är egenskaper jag kunde påverka själv och sedan har all kunskap som tillhör arbetsplatsen kommit längs vägen. Så med facit i hand grävde jag inte en grop där jag stod, men jag grävde mig min egen framtid.
Amadeus Nilsson, Circle K Falkenberg
Svenskt Näringsliv