Sociala sidoprojekt får hotellet att växa

NYHET Publicerad

BESÖKSNÄRINGEN Med sina 197 rum och en av stadens bästa restauranger har Clarion Hotel Grand Östersund blivit en populär samlingspunkt för både inresta besökare och Östersundsbor. Möt hotellet som inte vill vara en leverantör av sängplatser, utan en levande centralpunkt i Östersunds stadsbild.

Det blir allt viktigare för arbetsgivare att ta socialt ansvar. Bilden visar återbruk av kläder där man tar ett plagg och lämnar ett annat.
Foto: Håkan Wike

Det blir allt viktigare för arbetsgivare att ta socialt ansvar. Hotell Clarion kör återbruk av kläder. Gästerna kan ta ett plagg och lämna ett annat eget som man tröttnat på.

Soffa och fåtöljer för vila på Hotell Clarion i Östersund

Clarion i Östersund satsar på upplevelser.

Foto: Håkan Wike

Nicki Eby, hotelldirektör sedan september 2017, ser sin roll som ledare och ansvarig för verksamheten men också som något av en upplevelsedirigent där allt mer kretsar kring bemötande och upplevelse på hotellet. Ett bemötande som går bortom självklarheter som en skön säng och bra standard på frukost.

– Det hotell idag måste jobba mer med är välkomnande och engagemang, menar Nicki Eby. Att känna igen sina gäster, uppmärksamma dem och vad de vill ha är helt avgörande för hur de trivs med hotellet - och Östersund.

Relevant som arbetsgivare

Nicki Eby lyfter koncernen Choices förmåga att skapa stolthet och glädje hos medarbetarna som en avgörande faktor för att lyckas. Estradören och koncernägaren Petter Stordalen är själv en inspiratör av stora mått och lyfter alla medarbetare till egna initiativ och att anstränga sig lite extra.

– Har vi inte kul på jobbet kommer vi aldrig kunna möta gästerna på ett bra och ärligt sätt, säger Nicki Eby. Även ett stort hotell måste vara personligt, det är nyckeln till att få återkommande gäster till både hotellet och restaurangen.

Även de anställda ställer idag krav på att känna stolthet över sin arbetsgivare och att engagera sig i samhället och världen i stort – det skapar ett mervärde som lockar.

– Ungdomar idag vill verkligen känna ett engagemang från sin arbetsgivare, inte bara i jobbet och i dem som anställda, utan vid sida om också. Vi behöver vara relevanta för att de ska stanna kvar. Och vi som arbetsgivare behöver verkligen kontinuitet och lojalitet hos medarbetare för att skapa bra upplevelser för gästerna.

Bred målgrupp kräver bred kompetens

Just svårigheten att få tag i personal som vill jobba helger kvällar och röda dagar - tider när gästerna på hotellet också behöver bästa möjliga service - är inte alltid så lätt.

– Vi måste också öka stoltheten och karriärmöjligheter i hotellbranschen som helhet - det är inte bara frukostvärdinna eller städ som gäller - utan det finns alla möjligheter att jobba med annat i hotellbranschen också. Kommunikation, marknad, ekonomi, IT… en vaktmästare som har IT-kunskaper har alla möjligheter att vara kreativ och bidra till mycket mer än att byta glödlampor hos oss.

Utan alla duktiga medarbetare från andra länder skulle hotell- och restaurangbranschen i Sverige ha kraschat för länge sedan menar hon. Att möta en bred målgrupp av gäster kräver också ett brett tänk i hur man anställer. Det är även viktigt att ha medarbetare med en bredd i arbetslivserfarenhet vilket i sin tur ger både unga och lite äldre medarbetare. Allt för att kunna möta våra målgrupper på bästa sätt.

– Genom att vi har medarbetare som är mellan 19-56 år lär vi av varandra och vi blir väldigt bra på att välkomna och se vad specifikt en familj, en ensamstående pappa eller en idrottsgrupp förväntar sig av oss. En schysst arbetsplats blir också ett hotell som ger ett schysst bemötande till de som kommer hit.

Engagemang engagerar

Clarion Hotel Grand Östersund har engagerat sig i utvecklingen av stadskärna men även sociala projekt som att cykla med pensionärer, utveckla händelser på Stortorget och till och med ha två hotell-grisar hemma hos Nicki Ebys familj i Nälden. Grisar som till syvende och sista serverats på hotellets restaurang.

– Det här skapar ett otroligt engagemang hos våra medarbetare och den typen av berättelser blir också intressant för gästerna vi möter. Att berätta om hur man varit med och snickrat hagen till grisen som nu finns på menyn innebär ju att det är något gästerna kommer ihåg om vi berättar det. Det är också något att samlas kring internt.

Clarion Hotel Grand Östersund går bra ekonomiskt och självklart är det då lättare att lägga extra tid och pengar i den här typen av projekt som inte genererar en omedelbar avkastning. Men i förlängningen är det absolut positivt även ekonomiskt, menar Nicki Eby, eftersom bilden av hotellet som arbetsplats och hotell blir positiv.

Östersund behöver mer drag

Nicki Eby ser positivt på hotellbranschens möjligheter i Östersund, men alla måste hjälpas åt att göra staden mer attraktiv att resa till. Hon refererar till att Östersund har sjunkit ner i upplevelseindex de senaste åren. Framför allt norrmännen, som är en stor målgrupp, tycker att det händer för lite nytt i Östersund.

– På sikt behöver vi fler hotellbäddar, säger Nicki Eby. Östersund är en stor eventstad där vi kommer att få fler och fler större event de kommande åren så vi kommer att behöva ett nytt hotell på busstorget, dock inget lågprishotell. Det viktigaste dock är nya reseanledningar för att behålla och öka antalet besökare till Östersund eftersom Frösö Zoo stänger i sommar och Storsjöbadet börjar bli för omodernt.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Länsstyrelsen uppmanar företagare till dialog

FÖRETAGSKLIMAT Långa beslutstider, egna agendor och myndighetsaktivism – det är upplevelser företagare i länet har i sina kontakter med länsstyrelsen, visar en undersökning som Svenskt Näringsliv gjort. "Vi mäter löpande handläggningstiderna för att se var vi har våra svaga punkter och hur vi kan förbättra vårt arbetssätt", säger Susanna Löfgren, länsråd på länsstyrelsen i Jämtland.
NYHET Publicerad:

Växtkraft med ved när familjeföretaget satsar för framtiden

TILLVÄXT Dahlbergs Skogsvård drivs sedan flera år av familjen Dahlberg i Aspås och har hittills främst sysslat med röjning av kraftledningsgator. Nu utökar de verksamheten och investerar i en toppmodern vedfabrik för att producera brasved i stor skala. Och utvecklingsplanerna stannar inte där.
NYHET Publicerad:

Gällöborna gillar sin privata tandvårdsklinik

VÄLFÄRD När regionen beslutade att lägga ner folktandvården i Gällö valde några av medarbetarna att ta över verksamheten. Redan första året vändes underskott till plusresultat och nyligen fick Gällökliniken en utmärkelse för sin fina service. "Våra patienter är våra bästa medarbetare och att de har röstat fram oss betyder jättemycket", säger Lisa Skylare, vd och tandläkare.
NYHET Publicerad:

Frösö Park Hotels senaste investering ska föra gästerna samman

BESÖKSNÄRINGEN MoHo är arbetsnamnet för Frösö Park Hotels nya satsning. Ett tidigare logemente byggs om för att möta behovet hos besöksnäringens snabbast växande kundsegment. ”Framtidens lyx handlar inte om perfekt tillrättalagda sviter, det kommer istället handla om gemenskap och upptäckarglädje”, säger nya vd:n Jacob Dahlberg.
NYHET Publicerad:

Härjedalens kommun erkänner upphandlingsfel

UPPHANDLING Härjedalens kommun ställs inför rätta sedan Konkurrensverket bedömer att kommunen inte har följt regelverket i samband med upphandlingar värda 3,5 miljoner kronor. Kommunens tjänstemän erkänner att man har förhandlat utanför ramavtalet och accepterar följderna av en eventuell dom.
NYHET Publicerad:

Trangia i Trångsviken fortsätter växa

FRAMGÅNGRIKT FÖRETAGANDE November 2019 var en ny rekordmånad för friluftskökstillverkaren i Jämtland och de maskininvesteringar och nyanställningar Trangia gjort under 2019 är fortsatt välinvesterade pengar. Företaget som gjorde sitt första spritkök 1951 är i allra högsta en pågående framgångssaga, såväl i Sverige som Japan, och belönades nyligen med ett regionalt företagarpris.
NYHET Publicerad:

Stefan Ax lärarhjärta bultar för UF

ENTREPRENÖRSKAP Ung Företagsamhet är det perfekta sättet att lära ut företagande, om du frågar Stefan Ax. Han är lärare på Jämtlands Gymnasium Wargentin i Östersund och har peppat många årskullar UF-företagare att förverkliga sina idéer.
NYHET Publicerad:

Bräckes miljöchef vill fortsätta ta betalt i förskott

FÖRETAGSKLIMAT Debitering efter utfört tillsynsarbete. Det är ett förslag som ligger hos Livsmedelsverket. Nyligen fick frågan uppmärksamhet i länet efter att en företagare riktat kritik mot hur Bräcke kommun levererar sin tillsynstjänst. "Vi är tveksamma att tillämpa modellen med efterhandsdebitering", konstaterar miljöchef Tomas Jonsson.
NYHET Publicerad:

Nu kan företagare utmana Bräcke kommun

FÖRETAGSKLIMAT Bräcke kommun inför utmaningsrätt som en del i arbetet för att stimulera företagandet i kommunen. Utmaningsrätt innebär att en entreprenör kan utmana kommunen att bedriva kommunal verksamhet på ett bättre sätt, både utifrån kostnader och kvalitet.
NYHET Publicerad:

Nya kollektivavtal förhandlas 2020: ”Det kommer att bli en jobbig period”

AVTAL 2020 En ny stor avtalsrörelse står för dörren. 500 kollektivavtal som omfattar 2,8 miljoner arbetstagare ska omförhandlas 2020. Beata Hammarskiöld och Per Braconier, från Svenskt Näringsliv i Stockholm, var på plats vid ett möte i Östersund för att ge en helhetsbild av allt som påverkar avtalsprocessen.
NYHET Publicerad:

Industridag med spännande teknik ska locka unga till Saab

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Saab i Lugnvik växer och rekryteringsbehovet är stort. Ett av flera sätt att locka talanger är att delta i Industrinatten som ska ge elever i högstadiet och gymnasiet en förståelse för hur modern industri ser ut. I mitten av november var det Torvallaskolans åttondeklassares tur att lära känna det vanligtvis lite hemlighetsfulla företaget.
NYHET Publicerad:

321:ans vägbygge skrämmer iväg mina gäster

GÄSTKRÖNIKA "Vi som verkar på landsbygden brukar glädjas när Trafikverket skjuter till pengar till ett efterlängtat vägbygge. Det gjorde jag också, när beskedet om 321:an kom. Idag jublar jag inte längre. Möjligen på nytt om ett år", skriver Mattias Wikner i en krönika.
NYHET Publicerad:

Goda råd i stället för kontroll skapar bättre företagsklimat

FÖRETAGSKLIMAT Kan kommuner ha ett bra företagsklimat och samtidigt bedriva ett aktivt granskande tillsynsarbete som höjer nivån på säkerhet, kvalitet och miljö? Svaret är ja, åtminstone om du frågar grundarna av Tillväxt och Tillsyn, Markus Svensson och Martin Clarstedt. Under ett utvecklingsmöte i Ås delade de med sig av sina erfarenheter till tre jämtländska kommuner.
NYHET Publicerad:

Jämtlands gasellvinnare vill växa med kontroll

ENTREPRENÖRSKAP När snickaren Pontus Nilsson i Krokom blev uppsagd startade han eget. Med ett starkt driv har han på sju år utvecklat Byggentreprenad i Jämtland AB till länets snabbast växande företag med en tillväxt på 377 procent 2015 - 2018. "Nu gäller det att också hinna med att bygga organisationen", säger Jämtlands gasellvinnare.
NYHET Publicerad:

Fortfarande utmaning att driva friskola

OLIKA VILLKOR Böle byskola i Östersunds kommun har varit friskola i 16 år. Skolan är känd för att bedriva verksamhet med hög kvalitet. Rektor Eva-Märet Nordenberg vittnar dock om ständiga svårigheter då de fortfarande inte får samma förutsättningar som kommunala skolor.
NYHET Publicerad:

Trots den nya tobakslagen – låga avgifter och mindre krångel

FÖRETAGSKLIMAT Det går att förenkla för företagare efter införandet av nya tobakslagen. Krokom och Sollefteå är kommuner som aktivt arbetat för att näringsidkare varken ska få oskäligt höga avgifter eller för mycket administration.
NYHET Publicerad:

Åre i topp när företagsklimatet rankas

RANKING 2019 Åre kommun toppar listan i Jämtlands län när Svenskt Näringslivs i dag släpper sin ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Åre är den kommun som klättrar flest placeringar på rankinglistan i Jämtland, från plats 107 till plats 85.
NYHET Publicerad:

Privata vårdcentraler värderas högst – Ändå blir vi ständigt ifrågasatta

VÄLFÄRD 97 procent av patienterna är nöjda med besöket hos Nya Närvården i Hoting, enligt en patientundersökning från SKL, Sveriges kommuner och landsting. Ägaren och läkaren Hans Boberg är stolt över resultatet, men frustrerad över att bli ifrågasatt från politiskt håll.
NYHET Publicerad:

”Yrkes-VM höjer statusen på yrkesutbildningar”

WORLDSKILLS Det blev en hedrande nionde plats i Yrkes-VM för David Peterson från Östersund. Han tävlade mot 16 deltagare i kategorin flygteknik. Deltagarna kom från hela världen, exempelvis Irland, Nya Zeeland, Kina och Saudiarabien.
NYHET Publicerad:

Bra bemötande i tillsynen ska boosta företagsklimatet i Östersund

FÖRETAGSKLIMAT Om en månad släpps Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i landets kommuner. Näringslivschefen i Östersund, Fredric Kilander, har höga mål: Östersund ska ligga i topp