T-Emballage – ett företag på frammarsch

NYHET Publicerad

JOBBSKAPARE T-Emballage i småländska Vetlanda består sedan årsskiftet av två bolag, T-Emballage Bygg samt T-Emballage Förpackning. Under 2019 tillträdde Marcus Ahlstedt som ny vd för Byggföretaget som erbjuder produkter och helhetslösningar för byggbranschen. — Vår vision är att det i varje svensk byggnad skall finnas någon av våra produkter monterade.

Marcus Ahlstedt, vd T-Emballage

Marcus Ahlstedt, vd T-Emballage

T-Emballage grundades 1975 som ett företag inom förpackning och emballage. Med åren har produkterna och tjänsterna utvecklats och företaget har kommit till punkten där ett beslut om uppdelning blivit ett faktum. De båda företagen har kvar sina huvudkontor i Vetlanda och kommer även i fortsättningen att samarbeta för att erbjuda kunden helhetslösningar.  

Hållbarhet mer än bara miljö
För T-emballage Bygg är hållbarhet och klimatsmart byggande viktigt. 
— Vårt mål är att vara bäst i Sverige på husets klimatskal. 

Klimatskalet är de delar av huset som skiljer innemiljön från utsidan – byggnadens ytterväggar, golv, grund, tak och fönster med mera. Skalet består av en inre del samt en yttre. Den inre delen i huset ska vara så tät som möjligt för att inte förlora onödigt med värme och energi. Den yttre skall vara husets skydd från yttre påverkan med en Goretex-likande funktion.
— Skalen består huvudsakligen av olika typer av membran vilka är helt avgörande för ett klimatsmart, energisnålt och ett fuktsäkert hus.

Hållbarhet är mer än bara en fråga om miljö. Det handlar om att ta fram helhetslösningar för något som håller i längden – både för ekonomi, människor och miljö. 
— Vi vill bidra till en förbättrad och utvecklad byggteknik. Här står miljöarbetet i centrum och med den också kompetensen. Vi har fantastiska medarbetare idag och söker ständigt efter personer med nytänkande. Detta för att utvecklas och för att även fortsättningsvis ligga i framkant. Annars tappar vi mark jämfört med våra konkurrenter.

”Se över regelverk”
T-Emballage växer och Marcus Ahlstedt ser positivt på framtiden. Det finns en stor efterfrågan av nya bostäder och ett uppdämt behov av att renovera befintliga byggnader runt om i Sverige.
— Vi har tyvärr just nu en del såväl finansiella som byggprocessmässiga regelverk vilka påverkar byggandet negativt. Dessa regelverk bör ses över. Vi är beroende av ett starkt bostadsbyggande i Sverige och behöver hitta nya former för nybyggnation som stimulerar byggande av småhus, bostadsrätter och inte minst hyresrätter. Att exempelvis bygga och utveckla hyresrätter är nödvändigt för den stora gruppen människor där det finns begränsade möjligheter att avsätta stora kapital in i sin bostad.

Dessa frågor styrs många gånger i det politiska rummet. Här sätts också tonen för samhällsdebatten och Marcus Ahlstedt ser behovet av en nyanserad diskussion kring miljö och hållbarhet. 
— Debatten är mycket viktig och det är väsentligt att den också är korrekt och trovärdig. Risken finns annars att vi som samhälle och företag tvingas ha fokus på fel saker.

Text: Magdalena Carlén 

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

En sommarhälsning

KRÖNIKA Sommaren och semestertiderna har börjat efter en vår som inte liknar någonting vi tidigare upplevt. För många är det nog svårt att känna glädje inför värme, sol och ledighet, kanske är det istället en känsla av lättnad över att den första chockartade fasen är över och att läget nu stagnerat och känns mer greppbart. Men många har drabbats personligen av covid-19 och ännu fler har påverkats av konsekvenserna av den ekonomiska krisen som följt i kölvattnet av pandemin.
NYHET Publicerad:

Fagerhult värnar om sina anställda – också i coronatider

CORONAKRISEN – Vi ser ljust på framtiden, trots Corona. Det kommer att ta tid att komma tillbaka till samma nivåer, men när vi tagit oss igenom den här krisen då kör vi för fullt igen, säger Daniel Johansson, vd för Fagerhult Belysning.
NYHET Publicerad:

”Brott mot företag måste få större utrymme i kommunernas arbete”

FÖRETAGSKLIMAT Att Näringslivet är så utsatt och påverkat av brott måste få större utrymme i kommunernas arbete”, anser Anna Gillek, regionchef Svenskt Näringsliv i Jönköpings län. 
NYHET Publicerad:

Så undviker du bluffakturor och vd-bedrägerier

SÄKERHET Bluffakturor och internetbedrägerier är något som drabbar företagen under hela året. Särskilt besvärligt är det under sommaren då ordinarie personal inte är på plats och därför inte heller erfarenheten kring vilka leverantörer företaget använder och således vilka fakturor som ska betalas. Nina Jelver, bedrägeriexpert på Svensk Handel, listar sina bästa tips för hantering av bluffakturor och vd-bedrägerier. 
NYHET Publicerad:

Så påverkas företagen i Jönköpings län av brottslighet och otrygghet

BROTTSLIGHET Många företag i Jönköpings län ser otrygghet och brottslighet som ett allt större problem. Det visar en ny undersökning från Svenskt Näringsliv där 1375 företag i Jönköpings län deltog.
NYHET Publicerad:

Lunnagård hoppas på bättre anpassade kontroller och regler

REGELFÖRBÄTTRING Tillsammans med riksdagsledamot Acko Ankarberg Johansson (KD) besökte vi, innan coronakrisens utbrott, sjukhemmet Lunnagård för en diskussion om verksamheten och långsiktiga utmaningar. 
NYHET Publicerad:

"Vi är en privat utförare i en skattefinansierad kontext"

FÖRETAGANDE Innan coronakrisen svepte in över Sverige träffade vi Mats Siljehult, verksamhetschef och vd på Wetterhälsan i Jönköping, för ett samtal om hur det är att vara företagare och vilka långsiktiga utmaningar han då såg i sin bransch. 
NYHET Publicerad:

TRR - ett stöd för företag i omställning

OMSTÄLLNING Magnus Gustafsson, regionchef för TRR i Jönköpings län, berättar om hur de stöttar företag som står inför omställning.
NYHET Publicerad:

Kompetensförsprång efter krisen

KOMPETENSFÖRSÖRJNING För många företag har det sedan i mitten av mars handlat om att hantera coronakrisens mest akuta effekter. Många åtgärder har vidtagits och ett stort antal verksamheter har varslat, sagt upp eller permitterat sin personal. Nu går tankarna till hur man kan göra det bästa av tiden fram tills dess att det vänder. Kan man kanske till och med stå starkare när hjulen börjar snurra igen? 
NYHET Publicerad:

Enkätsvaren 2020 – så tycker företagen om företagsklimatet i Jönköpings län

FÖRETAGSKLIMAT Idag släpps Svenskt Näringslivs årliga enkätundersökning. Årets undersökning besvarades av över 32 000 företag och Jönköpings län är fortsatt bästa län.
NYHET Publicerad:

Unga är nyckeln i kompetensförsörjningen

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Hur coronakrisen kommer att påverka kompetensförsörjningen bland svenska företag är för tidigt att säga. Historiskt sett har kompetensen dock varit ett stort problem för många företag.
NYHET Publicerad:

Årets UF-mässor ger framtidshopp

UNG FÖRETAGSAMHET På tisdag, den 19 maj, går den årliga SM-mässan i Ung Företagsamhet (UF) av stapeln.
NYHET Publicerad:

Dramatiskt läge och dyster framtidstro bland företagen

DET EKONOMISKA LÄGET Läget är fortfarande mycket allvarligt och framtiden ter sig dyster för företagen i både Sverige och Jönköping län.
NYHET Publicerad:

Ökat samarbete mellan skola och näringsliv

NY MEDARBETARE Under de närmsta två åren kommer Simon Sjögren att arbeta heltid med att öka samverkan mellan skola och näringsliv i Västra Götaland, Halland, Jönköpings län samt Värmland.
NYHET Publicerad:

Middagarna som inte blev av – ”vi har tappat 95% av vår omsättning”

CORONAKRISEN Coronakrisen har fört med sig allvarliga påfrestningar för privatpersoner och företag i hela landet. Förutom oron kring sin egen och andras hälsa har företag och jobb försvunnit eller tvingas kämpa hårt för att finnas kvar.  
NYHET Publicerad:

Industrin i Jönköpings län drabbas hårt av Coronakrisen

CORONAKRISEN Coronakrisen drabbade i början främst besöksnäringen. Nu drabbas dock även allt fler industriföretag, inte minst i Jönköpings län. I alla kommuner i länet utom två är industriföretag de största privata arbetsgivarna.
NYHET Publicerad:

Högst andel permitterade i Jönköpings län

CORONAKRISEN Sedan ansökningstidens start den 7 april har 10 625 personer korttidspermitterats i Jönköpings län. Totalt har drygt 208 000 anställda gått ner i arbetstid i hela landet. Flest antal har permitterats i storstadslänen – men justerat för arbetsmarknadens storlek ser fördelningen annorlunda ut. Då har Jönköping högst andel i landet.
NYHET Publicerad:

Så kan vi rädda företag och jobb i Jönköpings län

DEBATT Att inte göra rätt saker nu leder till långt större kostnader i framtiden.
NYHET Publicerad:

Tiden rinner ut för besöksnäringen

GÄSTKRÖNIKA Just nu ser det inte ljust ut för besöksnäringen. Det stöd som redan kommit är inte anpassat efter vår bransch. Minsta felhantering från vår sida kan även resultera i att vi inte får något stöd alls. Så, Vi behöver hjälp nu, annars är jag rädd att det är slutet för besöksnäringen.
NYHET Publicerad:

Fokus på corona under frukostmöte: ”Krisen är här och näringslivet behöver hjälp nu”

CORONAKRISEN Värnamo Näringsliv bjöd i fredags in företagare till ett digitalt frukostmöte, där de fick chans att ställa frågor och få svar från experter. Vi på Svenskt Näringsliv fanns på plats tillsammans med bland annat Frida Boklund från Företagarna för att bidra med svar angående den rådande situationen.