T-Emballage – ett företag på frammarsch

NYHET Publicerad

JOBBSKAPARE T-Emballage i småländska Vetlanda består sedan årsskiftet av två bolag, T-Emballage Bygg samt T-Emballage Förpackning. Under 2019 tillträdde Marcus Ahlstedt som ny vd för Byggföretaget som erbjuder produkter och helhetslösningar för byggbranschen. — Vår vision är att det i varje svensk byggnad skall finnas någon av våra produkter monterade.

Marcus Ahlstedt, vd T-Emballage

Marcus Ahlstedt, vd T-Emballage

T-Emballage grundades 1975 som ett företag inom förpackning och emballage. Med åren har produkterna och tjänsterna utvecklats och företaget har kommit till punkten där ett beslut om uppdelning blivit ett faktum. De båda företagen har kvar sina huvudkontor i Vetlanda och kommer även i fortsättningen att samarbeta för att erbjuda kunden helhetslösningar.  

Hållbarhet mer än bara miljö
För T-emballage Bygg är hållbarhet och klimatsmart byggande viktigt. 
— Vårt mål är att vara bäst i Sverige på husets klimatskal. 

Klimatskalet är de delar av huset som skiljer innemiljön från utsidan – byggnadens ytterväggar, golv, grund, tak och fönster med mera. Skalet består av en inre del samt en yttre. Den inre delen i huset ska vara så tät som möjligt för att inte förlora onödigt med värme och energi. Den yttre skall vara husets skydd från yttre påverkan med en Goretex-likande funktion.
— Skalen består huvudsakligen av olika typer av membran vilka är helt avgörande för ett klimatsmart, energisnålt och ett fuktsäkert hus.

Hållbarhet är mer än bara en fråga om miljö. Det handlar om att ta fram helhetslösningar för något som håller i längden – både för ekonomi, människor och miljö. 
— Vi vill bidra till en förbättrad och utvecklad byggteknik. Här står miljöarbetet i centrum och med den också kompetensen. Vi har fantastiska medarbetare idag och söker ständigt efter personer med nytänkande. Detta för att utvecklas och för att även fortsättningsvis ligga i framkant. Annars tappar vi mark jämfört med våra konkurrenter.

”Se över regelverk”
T-Emballage växer och Marcus Ahlstedt ser positivt på framtiden. Det finns en stor efterfrågan av nya bostäder och ett uppdämt behov av att renovera befintliga byggnader runt om i Sverige.
— Vi har tyvärr just nu en del såväl finansiella som byggprocessmässiga regelverk vilka påverkar byggandet negativt. Dessa regelverk bör ses över. Vi är beroende av ett starkt bostadsbyggande i Sverige och behöver hitta nya former för nybyggnation som stimulerar byggande av småhus, bostadsrätter och inte minst hyresrätter. Att exempelvis bygga och utveckla hyresrätter är nödvändigt för den stora gruppen människor där det finns begränsade möjligheter att avsätta stora kapital in i sin bostad.

Dessa frågor styrs många gånger i det politiska rummet. Här sätts också tonen för samhällsdebatten och Marcus Ahlstedt ser behovet av en nyanserad diskussion kring miljö och hållbarhet. 
— Debatten är mycket viktig och det är väsentligt att den också är korrekt och trovärdig. Risken finns annars att vi som samhälle och företag tvingas ha fokus på fel saker.

Text: Magdalena Carlén 

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Mer stöd och hjälp behövs

KRÖNIKA Tidigare i veckan gick vi ut med ett åtgärdspaket för att visa på sätt att hjälpa företag som drabbas av coronakrisen och dagen efter kom regeringens krispaket. Vi kunde se att regeringen hade lyssnat på våra förslag och inspel, men känner inte att det räcker.
NYHET Publicerad:

Så slår coronaviruset mot näringslivet i länet

CORONAKRISEN 7 av 10 företag i Jönköpings län upplever nu vikande försäljning eller orderingång till följd av Coronaviruset. Samtidigt drabbas fler än hälften av företagen av störningar i materialtillförsel och produktion. Det visar en ny undersökning bland 365 av Svenskt Näringslivs medlemsföretag i länet. 
NYHET Publicerad:

200 miljarder kronor i räddningspaket för företag och jobb

CORONAKRISEN "Det nya coronaviruset har skapat en extremt svår situation för svenska företag och jobb. Det är ett unikt svårt läge som kräver unikt kraftfulla åtgärder. Vi måste agera för att rädda företagen och jobben. Därför föreslår Svenskt Näringsliv nu ett brett räddningspaket för företag och jobb motsvarande 200 miljarder kronor". Det säger vd Jan-Olof Jacke.
NYHET Publicerad:

Senaste nytt: Kraftfulla krisåtgärder men fler kommer att behövas

CORONA Läget för svenska företag har förvärrats dramatiskt på mycket kort tid. ”Därför är det bra att regeringen, i linje med Svenskt Näringslivs förslag, vidtar ytterligare åtgärder som kan hjälpa företag ur den mest akuta krisen, säger vd Jan-Olof Jacke i en kommentar till regeringens nya krispaket.
NYHET Publicerad:

Prövande tider för länets företag

KRÖNIKA Det är prövande tider vi befinner oss i. Ingen är oberörd av den framfart som coronaviruset har, vare sig på det personliga planet eller i företagens verksamhet.
NYHET Publicerad:

Företag på riksdagsbesök

FÖRETAGSKLIMAT Under en heldag i riksdagen mötte företagare från sex branscher i Jönköpings län de riksdagspolitiker som representerar länet för samtal om företagens förutsättningar.
NYHET Publicerad:

T-Emballage – ett företag på frammarsch

JOBBSKAPARE — Vår vision är att det i varje svensk byggnad skall finnas någon av våra produkter monterade.
NYHET Publicerad:

Migrationsverkets regelförändringar skapade problem

REGELKRÅNGEL Företaget Skogslunds Metallgjuteri i Anderstorp har stött på flera problem den senaste tiden. Flertal av dem har skapats i samband med att Migrationsverket ändrat sina regler gällande utländsk arbetskraft, vilket i sin tur har lett till personalbrist. 
NYHET Publicerad:

Företagsbesök hos Karl Andersson & Söner — fyra generationer av möbler

Tillsammans med Anders Edholm, chef på Svenskt Näringslivs kontor i Bryssel, besökte vi möbelföretaget Karl Andersson & Söner, som i dag drivs av fjärde generationen.
NYHET Publicerad:

Infrastrukturen avgörande när Jönköping växer

Jönköpings tillväxt och framtida utveckling stod på agendan när 250 deltagare från näringsliv och kommun samlades till Jönköpingsdagen 2020.
NYHET Publicerad:

Wetterhälsan firar 10 år och blickar framåt

I slutet på 2019 åkte vi ut för att besöka en av Wetterhälsans mottagningar i Jönköping. Mats Siljehult, som är verksamhetschef, berättade om de tre mottagningarna som Wetterhälsan har i dag men också om deras planer inför framtiden.
NYHET Publicerad:

Medlemmar bjöds på gröt och besök från Brysselkontoret

I december samlades företagare i Jönköping för vår årliga grötlunch. Dagen inleddes med ett kortare mingel innan det var dags att ta del av dagens föreläsning från Anders Edholm, chef på Svenskt Näringslivs Brysselkontor.
NYHET Publicerad:

Slutet på en aktiv höst med siktet inställt framåt

KRÖNIKA Att komma tillbaka till Jönköpings län efter 2 ½ år i Västra Götaland har inneburit många glada återseenden men också många intressanta möten med nya människor. Möten med målet att få en bild över hur det ser ut med företagsklimat, konjunkturläge och vad som hänt i länet under de här åren.
NYHET Publicerad:

Utmaningsrätt – rustar kommunen för framtida utmaningar

UTMANINGSRÄTT För många kommuner runtom i Sverige kommer ekonomin att vara ansträngd framöver och redan idag redovisar nästan en tredjedel av landets kommuner röda siffror i den kommunala budgeten. I Gislaved vill man rusta sig inför framtidens utmaningar, bland annat genom att införa utmaningsrätt.
NYHET Publicerad:

Att underlätta för företag är modellen för Aneby kommun

SERVICEINRIKTAD MYNDIGHETSUTÖVNING I Aneby kommun har myndighetsutövningen förändrats de senaste åren och blivit mer företagsinriktad. Något som företagen givetvis uppskattat. Framgångsreceptet är att ta sig tid med en kontinuerlig dialog samt försöka förstå företagens villkor och förutsättningar.  
NYHET Publicerad:

Skatt är skatt och avgift är avgift

KRÖNIKA De flesta av oss vet vad vi har i månadslön och vad vi ”får ut” i lön varje månad. Men hur många vet vad den totala kostnaden är för varje anställd varje månad? Vi pratar ofta om arbetsgivaravgifter. Men vet du vad de bekostar och går verkligen allt till olika former av förmåner för alla anställda i våra företag?
NYHET Publicerad:

Helt nytt grepp löser kompetensförsörjningen

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Kompetensförsörjningen är ett stort problem för många företag. Därför har Falks metall i Gnosjö utvecklat en egen lösning.
NYHET Publicerad:

Skyll inte på lagstiftningen - så sparar vi 70-100 miljarder

UPPHANDLING I TV, tidningar och på sociala medier pågår en intensiv debatt kring nyligen gjorda upphandlingar. Oavsett upphandling så skyller mer eller mindre alla som deltar i debatten på lagen om offentlig upphandling och kräver att denna ska ändras.
NYHET Publicerad:

Så rustar vi för framtidens utmaningar

KRÖNIKA De ekonomiska framtidsutsikterna tycks dystra, såväl i Jönköpings län som i riket i helhet. Konjunkturinstitutet sänker sina tillväxtprognoser för 2019 och 2020 och konstaterade senast att högkonjunkturen är över.