Verkstadsjobbet sporrade golfkarriären

NYHET Publicerad

MITT FÖRSTA JOBB Min absolut första lön fick jag efter mitt sommarjobb på Hooks Herrgård, det företag som jag tog över från mina föräldrar för ett antal år sedan. 15 år gammal fick jag jobba i trädgården tillsammans med trädgårdsmästaren. Mina uppgifter var enklare form av trädgårdsskötsel, bland annat klippa gräs. Helt ärligt kanske det inte var det roligaste jobbet, men såhär i efterhand var det otroligt nyttigt för mig.

Hans Edberg, Hooks Herrgård

Hans Edberg, Hooks Herrgård

Jag fick lära mig komma i tid, ta ansvar för mina uppgifter och få upp ögonen för arbetslivet. När man skaffar sig ett jobb så blir man en del av en arbetsgrupp och som ung är det viktigt att få lära sig det sociala sammanhanget. Det är inget som skolan kan lära ut. Jag minns också att jag kände otrolig frihet.

Som 22 år gammal satsade jag stenhårt på min golfkarriär, men någonstans behövde finansieringen komma från. Då arbetade jag inom en industriverkstad och jag insåg att det inte var det jag ville göra för resten av livet. Det positiva var att arbetet sporrade mig ännu mer i min golfträning – jag skulle bli proffs.

Hans Edberg, VD Hooks Herrgård

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Kompetensbrist största hotet för tillväxt

FÖRETAGSAMHET Gnosjö Trafik AB verkar inom transportbranschen och upplever, precis som branschkollegor, internationell konkurrens främst vid prissättning. Men det finns ett större orosmoln. ”Vi är bekymrade över framtidens kompetensförsörjning som är avgörande för vår tillväxt”, säger Hans Hellström, VD Gnosjö Trafik AB.
NYHET Publicerad:

Innovativa och effektiva lösningar behövs i offentlig sektor

UPPHANDLING Den offentliga sektorn står inför stora ekonomiska utmaningar och är i behov av tjänster och produkter som effektiviserar verksamheten. Företaget Carefox har utvecklat ett digitalt system som hjälper hemtjänstföretag att planera och effektivisera sin verksamhet. ”Den offentliga sektorn är i stort behov av tjänster och produkter från innovativa företag”, säger Ellen Hausel Heldahl, expert på offentlig upphandling på Svenskt Näringsliv.
NYHET Publicerad:

Verkstadsjobbet sporrade golfkarriären

MITT FÖRSTA JOBB Min absolut första lön fick jag efter mitt sommarjobb på Hooks Herrgård, det företag som jag tog över från mina föräldrar för ett antal år sedan. 15 år gammal fick jag jobba i trädgården tillsammans med trädgårdsmästaren. Mina uppgifter var enklare form av trädgårdsskötsel, bland annat klippa gräs. Helt ärligt kanske det inte var det roligaste jobbet, men såhär i efterhand var det otroligt nyttigt för mig.
NYHET Publicerad:

”Regering påstår sig gilla oss företagare”

SJUKSKATT ”Som företagare i Sverige är man mästare på att finna andra vägar för att vara ett undantag i politikens alla företagarfientliga förslag.” Orden kommer från en Jönköpingsföretagare som efterfrågar stabila spelregler för tillväxt och jobbskapande.
NYHET Publicerad:

Nu jobbar juryn!

JÖNKÖPING LÄNS MEST FÖRETAGSAMMA MÄNNISKA 2016 Stort tack för alla nomineringar vi fått in till Årets mest företagsamma människa 2016 – vår jury har fått ordentligt med material och underlag att gå igenom. Den 10 november kommer vi att avslöja vilka de fem finalisterna är och då är du välkommen att vara med och avgöra vem som vinner, då öppnar vi röstningen.
NYHET Publicerad:

Jungle Thai tvingas stänga på måndagar i väntan på arbetstillstånd

KOMPETENS Restaurangen Jungle Thai har haft kockar som arbetskraftsinvandrat från Thailand i femton år. Kent Ly, ägare, har aldrig stött på problem – fram tills i dag, då han har fått vänta i elva månader på att få hit sin anställd. Nu har han tvingats stänga restaurangen en dag i veckan på grund av personalbrist.
NYHET Publicerad:

Hur tar vi oss ur matchningsproblematiken?

GÄSTKRÖNIKA Sverige står inför många problemställningar där det inte finns ett enkelt svar eller en enkel åtgärd. Vi har bland annat under många år underskattat behovet av yrkesarbetare och därför har vi en hel del bristyrken såsom elektriker, byggare, anläggare, svetsare och slaktare för att nämna några.
NYHET Publicerad:

Generationsskifte i Gnosjö

FÖRETAGSKLIMAT En ny generation står redo att ta över familjeföretaget Göhlins Verktyg & Maskin AB, det blir den fjärde i ordningen. Företaget omsätter idag 60 miljoner kronor och har som mål att omsätta 100 miljoner år 2020. Men då behövs bra förutsättningar och förståelse från politiken och ett bra lokalt företagsklimat.
NYHET Publicerad:

Jobbmässan - ny matchningsarena i Jönköping

KOMPETENS Arbetsgivarna ropar efter människor med rätt kompetens. I Jönköpings län har det aldrig varit så högt söktryck från arbetsgivarna.
NYHET Publicerad:

Tranås bryter trenden

FÖRETAGSKLIMAT Många kommuner i landet får allt sämre företagsklimat. Det visar Svenskt Näringslivs undersökning av det lokala företagsklimatet. Trenden ser likadan ut i Jönköpings län, men Tranås bryter mönstret genom att klättra 8 placeringar på årets ranking och landar på plats 30 i landet och plats 4 i länet.
NYHET Publicerad:

Sveriges grund vilar på småföretagande

GÄSTKRÖNIKA Det är i de små företagen som de flesta jobb skapas. Men som småföretagare måste man vara ansvarfull. Det gäller att ta ansvarsfulla beslut och se till att de anställda har ett jobb att gå till, även imorgon. När skatter och avgifter hela tiden blir högre leder det till att man måste tänka sig för innan man anställer en till. Man har inte råd att satsa, man vågar inte.
NYHET Publicerad:

Vinster i välfärden gynnar mångfalden

VINSTBEGRÄNSNINGAR Vilbert Soleymanians företag, Basic Care Unit, erbjuder hemtjänst på flera språk för att attrahera äldre invandrare som tidigare inte känt sig bekväma med det kommunala alternativet. Om regeringens förslag om begränsade vinster i välfärden går genom kommer företaget påverkas och budgeten riskerar att sättas i gungning.
NYHET Publicerad:

Lyckad dialog bakom Mullsjös vinst

LOKALT FÖRETAGSKLIMAT För första gången sedan 2001 har Jönköpings län fått en ny etta på rankingen av lokalt företagsklimat. – Det är fantastiskt! Det har inte kommit av sig självt, men nu är vi främst i länet, säger Pernilla Bernhardsson, Mullsjö Utveckling.
NYHET Publicerad:

Nominera Jönköping läns mest företagsamma människor nu!

NOMINERA Vem är Jönköping läns mest företagsamma människa 2016? Företagsamma människor skapar jobb – det vill vi synliggöra genom att hylla dem i vår region.
NYHET Publicerad:

Mullsjö ny kommun i länstopp

LOKALT FÖRETAGSKLIMAT Mullsjö kommun tappar tre placeringar men är ändå ny toppkommun i Jönköpings län när Svenskt Näringslivs i dag släpper sin ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner.
NYHET Publicerad:

Kompetensbrist utarmar verkstadsindustrin

GÄSTKRÖNIKA ABL Construction Equipment AB tillverkar redskap för entreprenadindustrin. Vi tillverkar bland annat lastskopor, timmergripar, redskapsfästen och grävskopor till kunder över hela världen. Vi arbetar globalt men har vår bas i Sävsjö. Vi är duktiga på det vi gör och därför har vi nu funnits i 60 år. För att vi ska kunna verka i 60 år till behöver vi rätt kompetens.
NYHET Publicerad:

Hårt arbete lönar sig

MITT FÖRSTA JOBB Jag är uppvuxen i ett restaurangkök och redan som femåring var det naturligt för mig att hjälpa till med att plocka upp skräp och hålla rent. När jag blev några år äldre avancerade jag till diskplockningen och så fortsatte det med att få större ansvar, man byggde upp ett förtroende.
NYHET Publicerad:

”Små och medelstora företag riskerar att komma i kläm”

KILOMETERSKATT Regeringen vill införa en kilometerskatt på lastbilstransporter. Utredningen beräknas vara klar i december 2016 men redan nu är många företag även utanför transportsektorn mycket kritiska. – Det riskerar att drabba gjutindustrin mycket hårt, säger Peter Nayström på Sveriges Gjuteriförening.
NYHET Publicerad:

Sämre välfärd med vinstförbud

Nyligen blev det känt att regeringens så kallade välfärdsutredning tänker föreslå en vinstreglering: Inga företag inom välfärdsbranschen ska få ha en lönsamhetsnivå som är högre än vad regeringen anser ”normal” för branschen.
NYHET Publicerad:

Utredning om vinster i välfärden upprör

VINSTBEGRÄNSNINGAR I veckan bekräftades det att regeringens utredning om vinster i välfärden kommer föreslå en vinstbegränsning på max tio procent. ”Det är korkat” säger Mats Siljehult, som driver vårdcentralen Wetterhälsan i Jönköping, om förslaget.