UF Näringslivslunch Älmhult samlade på rad

Näringslivslunchen under UF mässan arrangerades av Svenskt Näringsliv och Länsförsäkringar. På scen deltog Johnny Rönnfjord Svenskt Näringsliv, Sara Almkvist Ung Företagsamhet, Michael Fohlin Holtab, Beatrice Kempe Nikolausson Länsförsäkringar, Fredrik Sandberg Lakers och Jonas Berg Länsförsäkringar.

Samhällsnytta baserat på schyssta attityder

NYHET Publicerad

UNG FÖRETAGSAMHET I samband med mässan ”Entreprenörskap på riktigt” samlades ett drygt 80-tal företagare till en näringslivslunch med temat Hur skapar vi framtidens arbetsplats genom schyssta attityder och samhällsnytta?

UFmassan2019-Bilder1- 19
Vinnare Årets UF-företag - WoodStone Design UF, Procivitas, Växjö. Tävlingsvärd: Almi Företagspartner.
IMG_2559
Shanga Aziz, från Locker Room Talk berättade om deras arbete och affärsidé från ett UF företag till idag.
IMG_2564
Även Julia Frännek berättade inspirerat om arbetet och om samarbetet med idrottsklubbarna.
IMG_2579
Moderator Johnny Rönnfjord från Svenskt Näringsliv ledde panelsamtalet på scen.
UFmassan2019-Bilder2- 27
IMG_2615
UFmassan2019-Bilder1- 7
Årets vara - Teds Korv UF, Academy of Misic and Business, Tingsryd. Tävlingsvärd: Videum Science Park.
UFmassan2019-Bilder2- 20
Årets Tjänst - Golfkeeper UF, Wasaskolan, Tingsryd. Tävlingsvärd: Fortnox .
UFmassan2019-Bilder1- 12
Årets Säljare - Edvin Keresztes, Connect UF, Sunnerbogymnasiet, Ljungby. Tävlingsvärd: Visma SPCS.
UFmassan2019-Bilder1- 11
Årets Monter - Cozy Comfort UF, Prcivitas, Växjö. Tävlingsvärd: ATEA .
UFmassan2019-Bilder1- 3
Årets Hantverkare - Second Glass UF, Växjö Fria Gymnasium, Växjö. Tävlingsvärd: Skanska.
UFmassan2019-Bilder1- 6
Årets Hållbara UF-företag - Recase UF, Procivitas, Växjö. Tävlingsvärd: NIBE.
Årets lärare UFmassan2019-Bilder1- 1
Årets lärare - Monica Kennedy, Academy of Music and Business, Tingsryd. Tävlingsvärd: Svenskt Näringsliv Johnny Rönnfjord.
UFmassan2019-Bilder1- 8
Årets Teknikföretag - Toy Tech UF, Teknikum, Växjö. Tävlingsvärd: SAAB.
UFmassan2019-Bilder1- 9
Årets Arbetslag - Nina Ekholm, Anders Gustafsson (till höger) och Josephine Sandberg – Växjö Praktiska gymnasium, Växjö kommun och Tävlingsvärd Ung Företagsamhet, Sara Almkvist.
UFmassan2019-Bilder1- 14
Årets Skola - Teknikum, Växjö. Tävlingsvärd: Älmhults kommun.
IMG_2634
Vinnarna på scen.

Först upp på scenen var Beatrice Kämpe Nikolausson, vd på Länsförsäkring Kronoberg. Tillsammans med Växjö Lakers och Locker Room Talk har Länsförsäkring Kronoberg inlett ett samarbete för att jobba med värdegrund och attityder. Därefter äntrades scenen av Locker Room Talk som berättade om deras arbete och affärsidé. Företaget började som ett UF-företag och nu är Locker Room Talk en organisation bestående av 27 personer. Deras idé är att samtala med unga idrottare om attityder, språkbruk och jämställdhet. Shanga Aziz och Julia Frännek berättade inspirerat om arbetet, och om samarbetet med idrottsklubbarna fungerar. Därefter fortsatte Växjö Lakers Fredrik Sandberg med att beskriva hur viktigt det är att jobba med attityder och bemötande hos de unga. Han berättade även om varför Växjö Lakers valt att samarbeta med Locker Room Talk.    

Efter det berättade Mikael Fohlin från Holtab om hur de arbetar med projekt i Nepal och om hur viktigt det är att ha schyssta attityder även på arbetsplatser.

Det var bra och givande samtal i den här viktiga frågan innan deltagarna begav sig ut på mässa.

Mässan Entreprenörskap på riktigt 2019 gick av stapeln i Älmhult. Med över 3000 besökare, 124 utställande UF-företag och 10 externa utställare blev det en mycket lyckad dag.

Ett genomgående tema hos många av utställarna var ett fokus på hållbarhet. Det var tydligt att de unga företagarna är väldigt miljömedvetna och vill att deras företag också ska vara hållbara.

Efter mässan avslutats var det stor prisutdelning till vinnarna i de olika tävlingskategorierna. Här ser ni listan över alla vinnare.  

Vinnare Entreprenörskap på riktigt 2019 - Kronobergs län


Årets UF-företag:

WoodStone Design UF, Procivitas, Växjö
Tävlingsvärd: Almi 
 
Årets Vara: 
Teds Korv UF, Academy of Music and Business, Tingsryd
Tävlingsvärd: Videum Science Park

Årets Tjänst:
Golfkeeper UF, Wasaskolan, Tingsryd 
Tävlingsvärd: Fortnox 
 

Årets Säljare:
Edvin Keresztes,  Connect UF, Sunnerbogymnasiet, Ljungby
Tävlingsvärd: Visma SPCS
 
Årets Monter:
Cozy Comfort UF, Procivitas, Växjö
Tävlingsvärd: ATEA 
 
Årets Hantverkare:   
Second Glass UF, Växjö Fria Gymnasium, Växjö     
Tävlingsvärd: Skanska
 
Årets Hållbara UF-företag
Recase UF, Procivitas, Växjö    
Tävlingsvärd: NIBE

Årets Lärare:
Monica Kennedy, Academy of Music and Business, Tingsryds kommun
Tävlingsvärd: Svenskt Näringsliv
 
Årets Skola:
Teknikum, Växjö
 Tävlingsvärd: Älmhults kommun
 
Årets Arbetslag:
Nina Ekholm, Anders Gustafsson (till höger) och Josephine Sandberg – Växjö Praktiska gymnasium, Växjö kommun
Tävlingsvärd: Ung Företagsamhet Kronoberg

Årets Affärsplan:
Write & Serve UF, Katedralskolan, Växjö
Tävlingsvärd: One Partner Group Ljungby 
 
Årets Innovation:
Quickfix UF, Procivitas, Växjö
Tävlingsvärd: Unionen Småland
 
Årets Samhällsentreprenör:
Connect UF, Sunnerbogymnasiet, Ljungby 
Tävlingsvärd: Länsförsäkring Kronoberg
 
Årets Teknikföretag:
Toy Tech UF, Teknikum, Växjö
Tävlingsvärd: SAAB

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Fler reformförslag behövs för svensk skola

UTBILDNING Trots en arbetslöshet på 8,1 procent finns stora svårigheter att hitta kompetent arbetskraft i Kronoberg. Om möjligheterna för alla att få jobb ska förbättras krävs det att kunskapsnivåerna i skolan ökar. Svenskt Näringsliv föreslår därför höjda krav på lärarutbildningarna, nationell skolpeng samt satsningar för att höja kunskapsnivån hos såväl låg- som högpresterande elever.
NYHET Publicerad:

Är det här så listigt?

FÖRETAGSKLIMAT Bra företagsklimat ger bättre tillväxt. När årets enkätsvar för företagsklimatet i Tingsryds kommun presenterades var det fokus på konkurrens och dialog. Svenskt Näringslivs biträdande regionchef Johnny Rönnfjord menade att man inte ska ta alltför allvarligt på förändringar i enstaka tiondelar i omdömena. Samtidigt, menade han, är det viktigt att ta företagens omdöme om kommunens näringslivsklimat på stort allvar.
NYHET Publicerad:

Svenska åkerier är hårt pressade

KONKURRENS Att konkurrensläget för de svenska åkerierna på hemmaplan är tufft, återspeglas såväl i antalet utländska trailerfordon på svenska vägar, som vid en titt i lönsamhetsstatistiken.
NYHET Publicerad:

Vi måste höja statusen på industriarbete

FÖRETAGARFRÅGOR Även om Wexiödisk AB har löst sina rekryteringsbehov hittills, så tycker vd Magnus Titusson att industrin generellt sett måste göra mera för att höja statusen och locka ungdomarna.
NYHET Publicerad:

Öka intresset för de praktiska utbildningarna

FÖRETAGARFRÅGOR Under rubriken ”Dags för verkstad” har Svenskt Näringsliv under våren arrangerat en rad studiebesök på företag, gemensamma för politiker och medlemsföretag. Överallt möts deltagarna av samma budskap: ”Vi måste öka intresset för de praktiska utbildningarna”.
NYHET Publicerad:

Framtiden är här

UNG FÖRETAGSAMHET Sedan 1980 har Ung Företagsamhet gett ungdomar möjlighet att träna och testa sina vingar, utveckla sin kreativitet, företagsamhet och lära sig var entreprenörskap handlar om. Det här är en fantastisk möjlighet. I år ledde tävlandet för ett av företagen hela vägen till en silvermedalj på SM.
NYHET Publicerad:

En högre grad av nyfikenhet

FÖRETAGSKLIMAT Efter valet är det många politiker som är nya på sina jobb. Därför har vi gett oss ut för att träffa, samtala, lyssna och föra dialog med dem som styr i kommunerna nu. Mikael Jeansson (s) i Tingsryd är inte helt ny i rollen, men vi tog ändå ett snack med honom om hur han ser på företagsklimatet och näringslivet i sin kommun.
NYHET Publicerad:

En röst för företagsamheten

EU-VALET På söndag är det val till EU-parlamentet. Ett val som för många känns som något långt borta och något som man inte ser den direkta kopplingen till i vardagen. Inget kunde vara mer fel. EU påverkar det svenska näringslivet i väldigt stor utsträckning. Därför är det viktigt att rösta på kandidater som vill stoppa politisk klåfingrighet och överreglering. Rösta på kandidater som vill skapa förutsättningar för ett växande näringsliv.
NYHET Publicerad:

Synen på företagsklimatet varierar

FÖRETAGSKLIMAT I år har både företagare och kommunpolitiker svarat på enkäten om hur det står till med det lokala företagsklimatet. Över 30 000 företagare i landet har svarat, varav 835 företagare från länet. En lång rad frågor har besvarats och svaren ger en hel del underlag för politiker, tjänstemän och företagare att arbeta vidare med. 
NYHET Publicerad:

VIDA-koncernen fortsätter att effektivisera

FÖRETAGARFRÅGOR När Santhe Dahl började på Vida Timber i Vislanda 1977 sågade man 5 000 m per år på sågen i Alvesta, som förvärvades i samma veva. Efter alla förvärv och teknisk expansion sågar VIDA-koncernens nio sågverk 7 800 m per dag! 95 % hyvlas och blir till konstruktionsvirke i byggnader.
NYHET Publicerad:

Det är företagen som skapar välfärden

FÖRETAGSKLIMAT Svenskt Näringslivs tjänst välfärdsskaparna ska visa vilken betydelse som företagen har för den offentliga välfärden. Via Välfärdsskaparnas hemsida kan landets företagare själva räkna ut hur mycket skatt deras verksamhet skapar, och vad det betyder för vården, skolan eller omsorgen.
NYHET Publicerad:

Näringslivet viktigt i en cirkulär ekonomi

KLIMAT Ska vi klara omställningen till en långsiktigt hållbar utveckling av miljö och klimat krävs det en global samverkan på många områden. Det svenska näringslivet har dragit på sig tävlingsdressen och är beredd att ta ledartröjan. Siktet är inställt på omställning till en cirkulär ekonomi.
NYHET Publicerad:

Tomma platser på gymnasieprogram i Kronobergs län trots stark efterfrågan på arbetsmarknaden

UTBILDNING Svenskt Näringslivs granskning av söktrycket i den preliminära gymnasieantagningen visar att det finns lediga platser på utbildningar, trots att elever som går där har en ljus arbetsmarknad. Ännu finns det möjlighet att ändra sin ansökan till den slutgiltiga antagningen.
NYHET Publicerad:

Fortsatt optimism bland Kronobergs företagare

KONJUNKTUR Den goda konjunkturen i Sverige håller i sig, fast med en viss avmattning under det kommande året. Många av företagarna i Kronobergs län fortsätter att satsa på framtiden. Fyra av tio tror på mer försäljning det kommande halvåret och en av fem kommer öka sina investeringar.
NYHET Publicerad:

Bristen på chaufförer, problem för åkerierna

Att få tag i rätt chaufförer är en av de högst prioriterade frågorna för dagens transportföretagare. Det framkom tydligt, när Svenskt Näringslivs vd Jan-Olof Jacke träffade lastbils- och bussföretagare i ett frukostmöte på Alwex i Växjö.
NYHET Publicerad:

Går näringslivet bra, utvecklas kommunen också bra

FÖRETAGSKLIMAT Efter valet är det många politiker som är nya på sina jobb. Därför har vi gett oss ut för att träffa, samtala, lyssna och föra dialog med dem som styr i kommunerna nu. Bengt Germundsson (kd) i Markaryd är inte ny på jobbet, men vi har ändå samtalat med honom om hur han ser på företagsklimatet och näringslivet i hans kommun.
NYHET Publicerad:

Öka förståelsen för vem kunden är

FÖRETAGSKLIMAT Varför är det viktigt att veta vem företagaren är? Jo, för att öka förståelsen för vem kunden är och på så sätt kunna ge rätt service, bemötande och rådgivning.
NYHET Publicerad:

Nytänkande ger bygemenskap i ICON-huset

FÖRETAGARFRÅGOR ICON-huset i Växjö har satt avtryck på mer än ett sätt. Ingen besökare som passerar byggnaden i Arenastaden kan undgå att beröras. Med sina 19 våningar och 67 meter är det högst i staden, och med sina 37 000 kvadratmeter golvyta, en halv gång större än Postnords lager vid flygplatsen.
NYHET Publicerad:

Vi ligger bra till mitt i södra Sverige med en väl utbyggd infrastruktur

FÖRETAGSKLIMAT Efter valet är det många politiker som är nya på sina jobb. Därför har vi gett oss ut för att träffa, samtala, lyssna och föra dialog med dem som styr i kommunerna nu Per Ribacke (s) i Alvesta är inte ny på jobbet, men vi har ändå samtalat med honom om hur han ser på företagsklimatet och näringslivet i hans kommun.
NYHET Publicerad:

”Reglera utsläppen – inte mobiliteten”

MILJÖ & KLIMAT När Svenskt Näringslivs vd, Jan-Olof Jacke, efter ett halvår på sin post, nu har träffat drygt 200 ledare i medlemsföretag öga mot öga, har han hört ett antal prioriterade frågor som återkommer.