UF Näringslivslunch Älmhult samlade på rad

Näringslivslunchen under UF mässan arrangerades av Svenskt Näringsliv och Länsförsäkringar. På scen deltog Johnny Rönnfjord Svenskt Näringsliv, Sara Almkvist Ung Företagsamhet, Michael Fohlin Holtab, Beatrice Kempe Nikolausson Länsförsäkringar, Fredrik Sandberg Lakers och Jonas Berg Länsförsäkringar.

Samhällsnytta baserat på schyssta attityder

NYHET Publicerad

UNG FÖRETAGSAMHET I samband med mässan ”Entreprenörskap på riktigt” samlades ett drygt 80-tal företagare till en näringslivslunch med temat Hur skapar vi framtidens arbetsplats genom schyssta attityder och samhällsnytta?

UFmassan2019-Bilder1- 19
Vinnare Årets UF-företag - WoodStone Design UF, Procivitas, Växjö. Tävlingsvärd: Almi Företagspartner.
IMG_2559
Shanga Aziz, från Locker Room Talk berättade om deras arbete och affärsidé från ett UF företag till idag.
IMG_2564
Även Julia Frännek berättade inspirerat om arbetet och om samarbetet med idrottsklubbarna.
IMG_2579
Moderator Johnny Rönnfjord från Svenskt Näringsliv ledde panelsamtalet på scen.
UFmassan2019-Bilder2- 27
IMG_2615
UFmassan2019-Bilder1- 7
Årets vara - Teds Korv UF, Academy of Misic and Business, Tingsryd. Tävlingsvärd: Videum Science Park.
UFmassan2019-Bilder2- 20
Årets Tjänst - Golfkeeper UF, Wasaskolan, Tingsryd. Tävlingsvärd: Fortnox .
UFmassan2019-Bilder1- 12
Årets Säljare - Edvin Keresztes, Connect UF, Sunnerbogymnasiet, Ljungby. Tävlingsvärd: Visma SPCS.
UFmassan2019-Bilder1- 11
Årets Monter - Cozy Comfort UF, Prcivitas, Växjö. Tävlingsvärd: ATEA .
UFmassan2019-Bilder1- 3
Årets Hantverkare - Second Glass UF, Växjö Fria Gymnasium, Växjö. Tävlingsvärd: Skanska.
UFmassan2019-Bilder1- 6
Årets Hållbara UF-företag - Recase UF, Procivitas, Växjö. Tävlingsvärd: NIBE.
Årets lärare UFmassan2019-Bilder1- 1
Årets lärare - Monica Kennedy, Academy of Music and Business, Tingsryd. Tävlingsvärd: Svenskt Näringsliv Johnny Rönnfjord.
UFmassan2019-Bilder1- 8
Årets Teknikföretag - Toy Tech UF, Teknikum, Växjö. Tävlingsvärd: SAAB.
UFmassan2019-Bilder1- 9
Årets Arbetslag - Nina Ekholm, Anders Gustafsson (till höger) och Josephine Sandberg – Växjö Praktiska gymnasium, Växjö kommun och Tävlingsvärd Ung Företagsamhet, Sara Almkvist.
UFmassan2019-Bilder1- 14
Årets Skola - Teknikum, Växjö. Tävlingsvärd: Älmhults kommun.
IMG_2634
Vinnarna på scen.

Först upp på scenen var Beatrice Kämpe Nikolausson, vd på Länsförsäkring Kronoberg. Tillsammans med Växjö Lakers och Locker Room Talk har Länsförsäkring Kronoberg inlett ett samarbete för att jobba med värdegrund och attityder. Därefter äntrades scenen av Locker Room Talk som berättade om deras arbete och affärsidé. Företaget började som ett UF-företag och nu är Locker Room Talk en organisation bestående av 27 personer. Deras idé är att samtala med unga idrottare om attityder, språkbruk och jämställdhet. Shanga Aziz och Julia Frännek berättade inspirerat om arbetet, och om samarbetet med idrottsklubbarna fungerar. Därefter fortsatte Växjö Lakers Fredrik Sandberg med att beskriva hur viktigt det är att jobba med attityder och bemötande hos de unga. Han berättade även om varför Växjö Lakers valt att samarbeta med Locker Room Talk.    

Efter det berättade Mikael Fohlin från Holtab om hur de arbetar med projekt i Nepal och om hur viktigt det är att ha schyssta attityder även på arbetsplatser.

Det var bra och givande samtal i den här viktiga frågan innan deltagarna begav sig ut på mässa.

Mässan Entreprenörskap på riktigt 2019 gick av stapeln i Älmhult. Med över 3000 besökare, 124 utställande UF-företag och 10 externa utställare blev det en mycket lyckad dag.

Ett genomgående tema hos många av utställarna var ett fokus på hållbarhet. Det var tydligt att de unga företagarna är väldigt miljömedvetna och vill att deras företag också ska vara hållbara.

Efter mässan avslutats var det stor prisutdelning till vinnarna i de olika tävlingskategorierna. Här ser ni listan över alla vinnare.  

Vinnare Entreprenörskap på riktigt 2019 - Kronobergs län


Årets UF-företag:

WoodStone Design UF, Procivitas, Växjö
Tävlingsvärd: Almi 
 
Årets Vara: 
Teds Korv UF, Academy of Music and Business, Tingsryd
Tävlingsvärd: Videum Science Park

Årets Tjänst:
Golfkeeper UF, Wasaskolan, Tingsryd 
Tävlingsvärd: Fortnox 
 

Årets Säljare:
Edvin Keresztes,  Connect UF, Sunnerbogymnasiet, Ljungby
Tävlingsvärd: Visma SPCS
 
Årets Monter:
Cozy Comfort UF, Procivitas, Växjö
Tävlingsvärd: ATEA 
 
Årets Hantverkare:   
Second Glass UF, Växjö Fria Gymnasium, Växjö     
Tävlingsvärd: Skanska
 
Årets Hållbara UF-företag
Recase UF, Procivitas, Växjö    
Tävlingsvärd: NIBE

Årets Lärare:
Monica Kennedy, Academy of Music and Business, Tingsryds kommun
Tävlingsvärd: Svenskt Näringsliv
 
Årets Skola:
Teknikum, Växjö
 Tävlingsvärd: Älmhults kommun
 
Årets Arbetslag:
Nina Ekholm, Anders Gustafsson (till höger) och Josephine Sandberg – Växjö Praktiska gymnasium, Växjö kommun
Tävlingsvärd: Ung Företagsamhet Kronoberg

Årets Affärsplan:
Write & Serve UF, Katedralskolan, Växjö
Tävlingsvärd: One Partner Group Ljungby 
 
Årets Innovation:
Quickfix UF, Procivitas, Växjö
Tävlingsvärd: Unionen Småland
 
Årets Samhällsentreprenör:
Connect UF, Sunnerbogymnasiet, Ljungby 
Tävlingsvärd: Länsförsäkring Kronoberg
 
Årets Teknikföretag:
Toy Tech UF, Teknikum, Växjö
Tävlingsvärd: SAAB

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Tillväxtverkets otydlighet skapar osäkerhet

BESÖKSNÄRINGEN Asa Herrgård ligger mycket fridfullt vid Asasjöns strand med skogen och övrig natur som fond. I vanliga fall är detta en plats för konferenser, bröllop och många aktiviteter. I spåret av coronapandemins härjningar har läget förändrats drastiskt. Men Asa Herrgårds vd Emma Ekaremål med personal bestämde sig tidigt för att hålla i, hålla ut och hålla öppet.
NYHET Publicerad:

Prioritera elförsörjningen nu

ENERGI Nu är vi i snabb takt på väg in i en ny tidsålder. I Sverige har vi ett av världens mest fossilfria elsystem. Ungefär 98 procent av elen vi använder produceras utan koldioxidutsläpp. Dessutom sker produktionen till en låg kostnad vilket har inneburit en viktig konkurrensfördel för svensk industri. Det är ingen överdrift att säga att låga och stabila elpriser har varit en grundförutsättning för vårt välstånd.
NYHET Publicerad:

Det är dags för regeringen att ta elförsörjningsfrågan på allvar

DEBATT Det är dags för regeringen att ta elförsörjningsfrågan på allvar, annars kommer vi inte kunna nå de energipolitiska målen om leveranssäkerhet, fossilfrihet och konkurrenskraft. Den akuta krisen är svår att lösa, Svenska Kraftnäts upphandling av produktion i södra Sverige är nödvändig men kostsam. Den tidigare bristen på helhetssyn och konsekvensanalys är på väg att sätta landet i en svår situation. Redan nu ser vi konsekvenser för näringslivet i Kronoberg när tveksamheten kring elberoende investeringar ökar.
NYHET Publicerad:

En växel till för stärkt konkurrenskraft

Vi gick från all time high till tvärnit. Att högkonjunkturen sjöng på sista versen var de flesta prognosmakare överens om i slutet av 2019. Men att det skulle bli en total tvärnit våren 2020 hade nog ingen kunnat förutse. Traditionella konjunkturcykler känner vi till och vi har traditionella verktyg för att hantera dem, men när ett virus orsakade en pandemi sattes alla regler ur spel.
NYHET Publicerad:

Så här gör du om du får en bluffaktura

SÄKERHET Bluffakturor är ett stort problem som drabbar företagen och särskilt besvärligt under sommaren då falska fakturorna riskerar att slinka igenom när ordinarie personal är på semester. Här hittar du tips på hur du hanterar en bluffaktura.
NYHET Publicerad:

Så undviker du bluffakturor och vd-bedrägerier

SÄKERHET Bluffakturor och internetbedrägerier är något som drabbar företagen under hela året. Särskilt besvärligt är det under sommaren då ordinarie personal inte är på plats och därför inte heller erfarenheten kring vilka leverantörer företaget använder och således vilka fakturor som ska betalas. Nina Jelver, bedrägeriexpert på Svensk Handel, listar sina bästa tips för hantering av bluffakturor och vd-bedrägerier. 
NYHET Publicerad:

Nu behövs kraftsamling för jobb

DEBATT Tusentals människor har avlidit i covid-19 och åter tusentals är på väg tillbaka efter svår sjukdom. Samtidigt befinner sig svensk ekonomi i djup kris. Även Kronoberg har drabbats hårt av de ekonomiska konsekvenserna. Som ett industritungt län, är vi beroende av att efterfrågan hålls uppe, både lokalt och nationellt. Sedan krisen inleddes har 9 412 personer korttidspermitterats och 716 varslats.
NYHET Publicerad:

Kompetensförsprång efter krisen

KOMPETENSFÖRSÖRJNING För många företag har det sedan i mitten av mars handlat om att hantera coronakrisens mest akuta effekter. Många åtgärder har vidtagits och ett stort antal verksamheter har varslat, sagt upp eller permitterat sin personal. Nu går tankarna till hur man kan göra det bästa av tiden fram tills dess att det vänder. Kan man kanske till och med stå starkare när hjulen börjar snurra igen? 
NYHET Publicerad:

TRR stöttar företag som står inför omställning

VARSEL Att vara företagsledare och chef har alltid sina utmaningar, men för många är det tuffare än någonsin just nu. Magnus Gustafsson, regionchef för TRR i Kronobergs län, berättar om hur de stöttar företag som står inför omställning. 
NYHET Publicerad:

Permitteringsstöd och utdelningsstopp

WEBBINARIUM Tillväxtverket har lämnat besked om att stoppa permitteringsstöd till företag som gör aktieutdelningar. Varför är aktieutdelningar så viktiga? Vad innebär utdelningsstoppet i praktiken? Hur påverkar det företagen och företagandet?
NYHET Publicerad:

Årets enkätresultat för länet i lokalföretagsklimat är här

FÖRETAGSKLIMAT Företagen i Kronobergs län tycker att förutsättningarna att driva företag har blivit sämre, även före coronakrisen. Det visar Svenskt Näringslivs senaste undersökning av företagsklimatet. Sex kommuner får ett sämre sammanfattande omdöme av företagen jämfört med förra året. Bara en kommun får ett bättre resultat.
NYHET Publicerad:

Stöden måste nå ut till företagen!

KOMMENTAR Företagare kämpar för sin överlevnad. En ny undersökning visar att en stor andel av företagen redan har, eller kommer att, utnyttja de olika stödpaketen. Men om de inte förlängs riskerar vi fler konkurser och neddragningar.
NYHET Publicerad:

Kronobergs företagare förbereder sig för lång kris

KONJUNKTUREN Rekordmånga företag i Kronobergs län har upplevt en nedgång i försäljning och produktion det senaste halvåret. Det visar Svenskt Näringslivs senaste företagarpanel. Många av dem förbereder sig på att krisen kan bli långvarig. 44 procent av företagen tror att tappet kommer fortsätta det kommande halvåret. Bara 22 procent tror på en återhämtning.
NYHET Publicerad:

Stöd till dig som ledare vid omställning

WEBBINAR Att vara företagsledare och chef har alltid sina utmaningar, men för många är det tuffare än någonsin just nu. I detta webbinarium får du information om vilket stöd och vilken hjälp du kan få via trygghetsorganisationen TRR i en omställningsprocess.
NYHET Publicerad:

Så kan vi rädda jobb och företag

DEBATT Coronaviruset har försatt Sverige och stora delar av världen i en extrem situation. Det påverkar vår vardag och skapar oro för nära och kära. Personalen inom vård och omsorg gör stora insatser för att rädda liv och hälsa. Men krisen har också en ekonomisk effekt som håller på att få allvarliga konsekvenser för företag, jobb och välfärd.
NYHET Publicerad:

Upphandling under coronatider

WEBBINAR Coronapandemin slår brett mot alla delar i samhället. Tillsammans bidrar också alla till att samhällets nödvändiga delar kan upprätthållas under krisen och att alla delar kan fungera ordentligt när krisen är över. Offentliga myndigheters upphandling är viktig både för att offentlig verksamhet ska fungera och som marknad för många företag. I den krissituation som nu råder ger lagstiftningen om offentlig upphandling möjligheter att på ett konstruktivt sätt säkerställa en god affär för båda parter.
NYHET Publicerad:

TSL är redo med resurser för att stötta vid omställning

OMSTÄLLNING Under mars och april har vi sett historiskt stora varsel, coronakrisen tvingar just nu många företag runt om i landet till permitteringar och varsel, större än under finanskrisen 2008, och arbetslösheten stiger påtagligt. Nu finns stora behov av omställning.
NYHET Publicerad:

Få medlemsstöd i hanteringen av Coronakrisen

CORONAKRISEN Hur kan du som företagare och arbetsgivare bäst hantera Corona-krisen? Vilken hjälp finns att få? Och hur kan få nytta av korttidspermitteringen och de andra åtgärder som presenterats i de olika stödpaketen? Flera av våra medlemsorganisationer erbjuder nu webinarier där du som företagare kan få hjälp att orientera sig i dessa frågor.
NYHET Publicerad:

Vi måste rädda företagen & jobben

CORONA Snabbhet före perfektion, sa Jan-Olof Jacke, VD Svenskt Näringsliv, på tisdagens pressträff. Snabbhet är just ordet. Virus och oro sprids snabbt, och med dem kommer de ekonomiska konsekvenserna. Också snabbt. Permitteringar, varsel och konkurser sker ni i ett rasande tempo. Nu behövs åtgärderna – snabbt!
NYHET Publicerad:

200 miljarder kronor i räddningspaket för företag och jobb

CORONAKRISEN "Det nya coronaviruset har skapat en extremt svår situation för svenska företag och jobb. Det är ett unikt svårt läge som kräver unikt kraftfulla åtgärder. Vi måste agera för att rädda företagen och jobben. Därför föreslår Svenskt Näringsliv nu ett brett räddningspaket för företag och jobb motsvarande 200 miljarder kronor". Det säger vd Jan-Olof Jacke.