UF Näringslivslunch Älmhult samlade på rad

Näringslivslunchen under UF mässan arrangerades av Svenskt Näringsliv och Länsförsäkringar. På scen deltog Johnny Rönnfjord Svenskt Näringsliv, Sara Almkvist Ung Företagsamhet, Michael Fohlin Holtab, Beatrice Kempe Nikolausson Länsförsäkringar, Fredrik Sandberg Lakers och Jonas Berg Länsförsäkringar.

Samhällsnytta baserat på schyssta attityder

NYHET Publicerad

UNG FÖRETAGSAMHET I samband med mässan ”Entreprenörskap på riktigt” samlades ett drygt 80-tal företagare till en näringslivslunch med temat Hur skapar vi framtidens arbetsplats genom schyssta attityder och samhällsnytta?

UFmassan2019-Bilder1- 19
Vinnare Årets UF-företag - WoodStone Design UF, Procivitas, Växjö. Tävlingsvärd: Almi Företagspartner.
IMG_2559
Shanga Aziz, från Locker Room Talk berättade om deras arbete och affärsidé från ett UF företag till idag.
IMG_2564
Även Julia Frännek berättade inspirerat om arbetet och om samarbetet med idrottsklubbarna.
IMG_2579
Moderator Johnny Rönnfjord från Svenskt Näringsliv ledde panelsamtalet på scen.
UFmassan2019-Bilder2- 27
IMG_2615
UFmassan2019-Bilder1- 7
Årets vara - Teds Korv UF, Academy of Misic and Business, Tingsryd. Tävlingsvärd: Videum Science Park.
UFmassan2019-Bilder2- 20
Årets Tjänst - Golfkeeper UF, Wasaskolan, Tingsryd. Tävlingsvärd: Fortnox .
UFmassan2019-Bilder1- 12
Årets Säljare - Edvin Keresztes, Connect UF, Sunnerbogymnasiet, Ljungby. Tävlingsvärd: Visma SPCS.
UFmassan2019-Bilder1- 11
Årets Monter - Cozy Comfort UF, Prcivitas, Växjö. Tävlingsvärd: ATEA .
UFmassan2019-Bilder1- 3
Årets Hantverkare - Second Glass UF, Växjö Fria Gymnasium, Växjö. Tävlingsvärd: Skanska.
UFmassan2019-Bilder1- 6
Årets Hållbara UF-företag - Recase UF, Procivitas, Växjö. Tävlingsvärd: NIBE.
Årets lärare UFmassan2019-Bilder1- 1
Årets lärare - Monica Kennedy, Academy of Music and Business, Tingsryd. Tävlingsvärd: Svenskt Näringsliv Johnny Rönnfjord.
UFmassan2019-Bilder1- 8
Årets Teknikföretag - Toy Tech UF, Teknikum, Växjö. Tävlingsvärd: SAAB.
UFmassan2019-Bilder1- 9
Årets Arbetslag - Nina Ekholm, Anders Gustafsson (till höger) och Josephine Sandberg – Växjö Praktiska gymnasium, Växjö kommun och Tävlingsvärd Ung Företagsamhet, Sara Almkvist.
UFmassan2019-Bilder1- 14
Årets Skola - Teknikum, Växjö. Tävlingsvärd: Älmhults kommun.
IMG_2634
Vinnarna på scen.

Först upp på scenen var Beatrice Kämpe Nikolausson, vd på Länsförsäkring Kronoberg. Tillsammans med Växjö Lakers och Locker Room Talk har Länsförsäkring Kronoberg inlett ett samarbete för att jobba med värdegrund och attityder. Därefter äntrades scenen av Locker Room Talk som berättade om deras arbete och affärsidé. Företaget började som ett UF-företag och nu är Locker Room Talk en organisation bestående av 27 personer. Deras idé är att samtala med unga idrottare om attityder, språkbruk och jämställdhet. Shanga Aziz och Julia Frännek berättade inspirerat om arbetet, och om samarbetet med idrottsklubbarna fungerar. Därefter fortsatte Växjö Lakers Fredrik Sandberg med att beskriva hur viktigt det är att jobba med attityder och bemötande hos de unga. Han berättade även om varför Växjö Lakers valt att samarbeta med Locker Room Talk.    

Efter det berättade Mikael Fohlin från Holtab om hur de arbetar med projekt i Nepal och om hur viktigt det är att ha schyssta attityder även på arbetsplatser.

Det var bra och givande samtal i den här viktiga frågan innan deltagarna begav sig ut på mässa.

Mässan Entreprenörskap på riktigt 2019 gick av stapeln i Älmhult. Med över 3000 besökare, 124 utställande UF-företag och 10 externa utställare blev det en mycket lyckad dag.

Ett genomgående tema hos många av utställarna var ett fokus på hållbarhet. Det var tydligt att de unga företagarna är väldigt miljömedvetna och vill att deras företag också ska vara hållbara.

Efter mässan avslutats var det stor prisutdelning till vinnarna i de olika tävlingskategorierna. Här ser ni listan över alla vinnare.  

Vinnare Entreprenörskap på riktigt 2019 - Kronobergs län


Årets UF-företag:

WoodStone Design UF, Procivitas, Växjö
Tävlingsvärd: Almi 
 
Årets Vara: 
Teds Korv UF, Academy of Music and Business, Tingsryd
Tävlingsvärd: Videum Science Park

Årets Tjänst:
Golfkeeper UF, Wasaskolan, Tingsryd 
Tävlingsvärd: Fortnox 
 

Årets Säljare:
Edvin Keresztes,  Connect UF, Sunnerbogymnasiet, Ljungby
Tävlingsvärd: Visma SPCS
 
Årets Monter:
Cozy Comfort UF, Procivitas, Växjö
Tävlingsvärd: ATEA 
 
Årets Hantverkare:   
Second Glass UF, Växjö Fria Gymnasium, Växjö     
Tävlingsvärd: Skanska
 
Årets Hållbara UF-företag
Recase UF, Procivitas, Växjö    
Tävlingsvärd: NIBE

Årets Lärare:
Monica Kennedy, Academy of Music and Business, Tingsryds kommun
Tävlingsvärd: Svenskt Näringsliv
 
Årets Skola:
Teknikum, Växjö
 Tävlingsvärd: Älmhults kommun
 
Årets Arbetslag:
Nina Ekholm, Anders Gustafsson (till höger) och Josephine Sandberg – Växjö Praktiska gymnasium, Växjö kommun
Tävlingsvärd: Ung Företagsamhet Kronoberg

Årets Affärsplan:
Write & Serve UF, Katedralskolan, Växjö
Tävlingsvärd: One Partner Group Ljungby 
 
Årets Innovation:
Quickfix UF, Procivitas, Växjö
Tävlingsvärd: Unionen Småland
 
Årets Samhällsentreprenör:
Connect UF, Sunnerbogymnasiet, Ljungby 
Tävlingsvärd: Länsförsäkring Kronoberg
 
Årets Teknikföretag:
Toy Tech UF, Teknikum, Växjö
Tävlingsvärd: SAAB

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Flera företag vittnar om att ”får vi bara tag i rätt person utbildar vi dem själva"

KOMMENTAR Vi behöver lägre trösklar in på arbetsmarknaden. LAS behöver göras om i grunden och att frågan nu utreds är ett steg i rätt riktning men vi anser att utredningens uppdrag är alltför begränsat.
NYHET Publicerad:

Företaget som satte EU på plats

ARBETSMILJÖ Batteritillverkaren Saft i Oskarshamn lyckades med rätt argument och rätt kontakter få gehör för ett förslag om utformning av ett EU-direktiv, och i förlängningen av svensk lagstiftning. De lyckades påverka reglerna för uppföljning, av hur användning av kadmium (Cd) i tillverkningsprocessen påverkar arbetsmiljön.
NYHET Publicerad:

”Växjölöftet” minskar bidragsberoendet

ARBETSMARKNAD Genom att kräva motprestation, och samtidigt erbjuda individuella utvecklingsprogram, har Växjö kommun lyckats minska antalet hushåll som får försörjningsstöd med 45 %. Räknat per invånare, är besparingen nästan 36 % av kostnaden.
NYHET Publicerad:

Ny arbetslivsmodell ska lösa låsningar

ARBETSMARKNAD Svenskt Näringsliv var 2009 nära ett huvudavtal med LO om flexibilitet och trygghet på arbetsmarknaden, men det sprack på olika prioriteringar. Likaså 2013 och 2015. Men nu gör organisationen ett nytt avstamp och torgför en ny modell, som man hoppas ska leda till ett antal reformer under de kommande åren.
NYHET Publicerad:

Färre unga blir företagsamma i Kronoberg

JOBBSKAPARE Bara 0,8 procent av de unga i Kronobergs län började leda eller driva företag under det föregående året. Det är en minskning med mer än en tredjedel jämfört med för fyra år sedan. Det visar Svenskt Näringslivs undersökning Företagsamheten.
NYHET Publicerad:

Sommartips från Finfa

SOMMARÖPPET Vi finns tillgängliga under hela sommaren om du har frågor kring kollektivavtalad försäkring och pension.
NYHET Publicerad:

Många får chans att pröva sina vingar

SOMMARJOBB På Tingsryd Resort är det full fart. Solen skiner, campingen är nästintill fullsatt och det är liv och rörelse i hela området. Allt detta hade inte varit möjligt om det inte hade funnits personal som trivs och gör ett bra jobb.
NYHET Publicerad:

Arbetsgivardag i Växjö - Avtal 2020

SAVE THE DATE - 23 oktober. En dag fylld av det som rör din vardag som företagare och arbetsgivare. Mattias Dahl som efterträder Peter Jeppsson som vice vd med ansvar för arbetsgivarfrågor på Svenskt Näringsliv, medverkar på Arbetsgivardagen i Växjö och diskuterar; Inför Avtal 2020.
NYHET Publicerad:

Högsäsong för bluffakturor

BEDRÄGERIER Bluffakturor är ett stort problem som drabbar företagen under hela året. Särskilt besvärligt är det under sommaren då falska fakturorna riskerar att slinka igenom när ordinarie personal är på semester. Här hittar du tips på hur du gör om du får en bluffaktura.
NYHET Publicerad:

Planerad påverkan

KRÖNIKA Jag har varit med på politikerveckan i Almedalen på något sätt sedan 2001. Det är en vecka som för oss politiknördar blivit något oantastligt och odisputerbart. En vecka som präglas av minglande, kontaktskapande och utbyte av idéer. En vecka som med rätta kan ifrågasättas för det offentliga slöseriet. Men för den som väljer att planera och strukturera sin närvaro kan veckan bidra till verklig förändring.
NYHET Publicerad:

Tankar i semestertider

KRÖNIKA Skol- och sommaravslutningar har avlöst varandra och det har blivit dags att summera mina första terminer på Svenskt Näringsliv. Ett fantastiskt arbete med många spännande möten.
NYHET Publicerad:

Förändring är möjlig, men kan ta tid.

FÖRETAGSKLIMAT För Lasse Olofsson har speedway alltid varit ett stort intresse, men också nyttig när det gäller att knyta nya kunder till företaget
NYHET Publicerad:

Fler reformförslag behövs för svensk skola

UTBILDNING Trots en arbetslöshet på 8,1 procent finns stora svårigheter att hitta kompetent arbetskraft i Kronoberg. Om möjligheterna för alla att få jobb ska förbättras krävs det att kunskapsnivåerna i skolan ökar. Svenskt Näringsliv föreslår därför höjda krav på lärarutbildningarna, nationell skolpeng samt satsningar för att höja kunskapsnivån hos såväl låg- som högpresterande elever.
NYHET Publicerad:

Är det här så listigt?

FÖRETAGSKLIMAT Bra företagsklimat ger bättre tillväxt. När årets enkätsvar för företagsklimatet i Tingsryds kommun presenterades var det fokus på konkurrens och dialog. Svenskt Näringslivs biträdande regionchef Johnny Rönnfjord menade att man inte ska ta alltför allvarligt på förändringar i enstaka tiondelar i omdömena. Samtidigt, menade han, är det viktigt att ta företagens omdöme om kommunens näringslivsklimat på stort allvar.
NYHET Publicerad:

Svenska åkerier är hårt pressade

KONKURRENS Att konkurrensläget för de svenska åkerierna på hemmaplan är tufft, återspeglas såväl i antalet utländska trailerfordon på svenska vägar, som vid en titt i lönsamhetsstatistiken.
NYHET Publicerad:

Vi måste höja statusen på industriarbete

FÖRETAGARFRÅGOR Även om Wexiödisk AB har löst sina rekryteringsbehov hittills, så tycker vd Magnus Titusson att industrin generellt sett måste göra mera för att höja statusen och locka ungdomarna.
NYHET Publicerad:

Öka intresset för de praktiska utbildningarna

FÖRETAGARFRÅGOR Under rubriken ”Dags för verkstad” har Svenskt Näringsliv under våren arrangerat en rad studiebesök på företag, gemensamma för politiker och medlemsföretag. Överallt möts deltagarna av samma budskap: ”Vi måste öka intresset för de praktiska utbildningarna”.
NYHET Publicerad:

Framtiden är här

UNG FÖRETAGSAMHET Sedan 1980 har Ung Företagsamhet gett ungdomar möjlighet att träna och testa sina vingar, utveckla sin kreativitet, företagsamhet och lära sig var entreprenörskap handlar om. Det här är en fantastisk möjlighet. I år ledde tävlandet för ett av företagen hela vägen till en silvermedalj på SM.
NYHET Publicerad:

En högre grad av nyfikenhet

FÖRETAGSKLIMAT Efter valet är det många politiker som är nya på sina jobb. Därför har vi gett oss ut för att träffa, samtala, lyssna och föra dialog med dem som styr i kommunerna nu. Mikael Jeansson (s) i Tingsryd är inte helt ny i rollen, men vi tog ändå ett snack med honom om hur han ser på företagsklimatet och näringslivet i sin kommun.
NYHET Publicerad:

En röst för företagsamheten

EU-VALET På söndag är det val till EU-parlamentet. Ett val som för många känns som något långt borta och något som man inte ser den direkta kopplingen till i vardagen. Inget kunde vara mer fel. EU påverkar det svenska näringslivet i väldigt stor utsträckning. Därför är det viktigt att rösta på kandidater som vill stoppa politisk klåfingrighet och överreglering. Rösta på kandidater som vill skapa förutsättningar för ett växande näringsliv.