Olivia och Björn vill bli bäst i världen

NYHET Publicerad

YRKESLANDSLAGET Idag åker Olivia Jonsson, 22 år från Luleå, och Björn Landin, 21 år från Piteå, till Abu Dhabi för att bli världsmästare. Tillsammans med sina lagkamrater i svenska Yrkeslandslaget kommer de att tävla i Yrkes-VM – WorldSkills Competition – världsmästerskapen i yrkesskicklighet för ungdomar. Olivia i yrket frisör och Björn i yrket VVS installatör.

Olivia Jonsson älskar att tävla. Man kan nästan säga att hon har det i blodet. Hon har sett mamma Annelie tävla och vara domare från det hon var liten. Själv har hon en plats i frisörlandslaget och har tidigare tävlat i SM och Nordiska mästerskapen.

Olivia Jonsson, Yrkeslandslaget, Luleå

Olivia Jonsson

– Jag är en riktig tävlingsmänniska. Jag är van att folk kollar på mig när jag jobbar och det är viktigt att man gillar det när man ska tävla, säger Olivia Jonsson.

Yrkes-VM i Abu Dhabi pågår under fyra dagar och för yrket frisörer består tävlingen av 9 moment. Det är bland annat klippning, färg, permanent och bruduppsättning. Och så kommer det även ett skäggmoment.

– I den här tävlingen är det viktigt att man är allround och bra på i princip allt. Det är som på salongen, en kund kan komma in och säga ”det här vill jag ha” och då ska jag kunna genomföra det. , berättar Olivia Jonsson.

– Många moment får vi inte ens veta vilka de är förrän vi är på plats. Så det gäller att träna på allt; klippteknik, skärteknik, håruppsättningar…

Förberedelserna har pågått i flera månader och det är mycket tid som läggs på träning. 

– Jag ser varje kund varje dag som en tävling. Men utöver jobbet så lägger jag in träningspass när jag har luckor, på morgonen, över lunchen och på kvällen, berättar Olivia Jonsson och tillägger; 

– Visst, det tar mycket tid, men att tävla är min hobby.

Nästan halva livet i branschen

Björn Landin har visserligen inte lika många tävlingar som Olivia bakom sig, men när det gäller yrkeserfarenhet är det få som slår honom. Han började jobba i VVS-branschen redan när han var 12 år.

Björn Landin, Yrkeslandslaget, Piteå

Björn Landin

– Jag har alltid vetat att jag ville bli rörmokare. Om jag inte hade tagit mig in på VVS-programmet så hade jag inte gått gymnasiet, berättar Björn Landin.

Tur det, för det var på Strömbackaskolan som Björn fick möjligheten att först delta i klasstävlingar, gå vidare till regiontävlingen och slutligen ta guld vid Yrkes-SM i Malmö. Guldet som gav honom biljetten till Abu Dhabi och chansen att bli världsmästare. För VVS-montörerna har varje dag på VM en egen inriktning, det är vatten, avlopp, värme och gas. Men eftersom tävlingen är internationell så skiljer sig regelverk och bedömning från SM.

– Arbetet blir lite annorlunda än vad jag är van vid, det är mycket material och metoder som vi inte använder i Sverige. Jag har till och med köpt in en speciell bockmaskin och tränat på, berättar Björn Landin.

Och tränat det har Björn verkligen gjort, runt 2-3 dagar i veckan under ett halvår. Drivkraften ligger i att få komma till VM och känna att man har så bra förutsättningar som möjligt.

– Jag åker inte dit för att komma tvåa, jag åker dit för att vinna. Annars vore det ingen idé att ställa upp, då hade jag lika gärna kunnat vara hemma, konstaterar Björn Landin.

Även Olivia Jonsson har siktet inställt på att ta guld och beskriver stämningen i Yrkeslandslaget som väldigt peppande.

– Det är så roligt att få vara med i gänget, alla deltagare är så duktiga och drivna. Och eftersom vi tävlar i helt olika yrken så blir det ingen konkurrens. Vi peppar varandra och vill att det ska gå bra för alla. För det är klart att vi vill ju bli bäst, vi vill ta guld! säger Olivia.

– Dessutom är det kul att man får lära sig så mycket om så många olika yrken. Många yrken visste jag ingenting om förut, fyller Björn i.

Kreativa jobb med händer

På frågan om vad som är roligast med deras respektive yrke så svarar Björn och Oliva nästan samma sak, trots att de på papper har så olika jobb.

– Mitt yrke är väldigt kreativt och låter mig jobba med mina händer. Att ta fram det bästa hos varje kund är den stora utmaningen, men också det som är roligast. Och eftersom det alltid kommer nya trender så det är väldigt nyskapande, säger Oliva Jonsson.

– Jag fastnade för jobbet för att det är så kreativt och varierande. Jag ska från punkt A till punkt B på smidigast sätt, men jag får själv lösa hur jag gör det. Så det blir mycket problemlösning, berättar Björn Landin. 

– Och så tycker jag att det är kul när jag får göra saker. Jag har alltid haft lätt för skolan, men det är roligt att vara ute och jobba med händerna.

Nu ligger allt fokus på de kommande dagarnas tävlingar i Abu Dhabi.

– Jag ser verkligen fram emot VM och ska göra mitt bästa. Vi åker ner som ett lag och målsättningen är att komma hem med så många medaljer som möjligt, säger Olivia Jonsson. 

Men att konkurrensen och pressen kommer att vara hård är det ingen tvekan om. För som Björn Landin sammanfattar det;

– VM är stort!

Yrkeslandslaget är Sveriges viktigaste landslag sedan 1995

I Yrkes-VM (WorldSkills) tävlar Sveriges yrkesskickligaste ungdomar mot världseliten i en rad olika yrken. Yrkes-VM har arrangerats sedan 1950 och är en av världens största tävlingar alla kategorier. Där samlas ca 1200 ungdomar av de skickligaste yrkesutövarna i världen för att tävla mot varandra i ca 50 yrkesgrenar. Ungdomarna har arbetat stenhårt och tränat målmedvetet för att ta Sverige till toppen.

Sverige har tidigare tagit hem flera medaljer, vid senast Yrkes-VM i São Paulo 2015 tog laget hem 2 silver och 1 brons och senast vid Yrkes-EM (EuroSkills) i Göteborg 2016 tog laget hem 2 guld, 2 silver och 2 brons. Nästa stora tävling för det svenska Yrkeslandslaget Yrkes-VM i Abu Dhabi den 14-19 oktober 2017, där 76 länder tävlar. Sverige tävlar i 26 yrken och med 27 tävlande i Worldskills 2017.

Svenskt Näringsliv är tillsammans med LO, Skolverket, Regeringskansliet och Myndigheten för yrkeshögskolan initiativtagare till det svenska yrkeslandslaget.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Integration genom jobb

INTEGRATION Ingen politisk åtgärd är så viktig för Sverige och Norrbotten som att förbättra integrationen av nyanlända. Utanförskapet är ett akut och växande problem som kostar stora summor för samhället. ”Den stora klyftan går mellan de som har jobb och de som inte har jobb. För att bekämpa denna klyfta måste vägen till ett jobb kortas, där fler har möjlighet att få fotfäste på arbetsmarknaden och kan gå från bidrag till att försörja sig själv”, säger Jan-Olov Nordström, regionchef Svenskt Näringsliv Norrbotten.
NYHET Publicerad:

Högst på företagens önskelista står minskad regelbörda

MINSKAD REGELBÖRDA Svenskt Näringsliv har bett sina medlemsföretag att värdera hur viktiga en mängd olika (val)frågor är för dem som företagare. Minskad regelbörda är den absolut viktigaste frågan enligt företagen i Norrbotten, 82 procent anger att det är viktigt eller mycket viktigt för dem. ”Som företagare vill jag göra rätt, men det är både svårt och tidskrävande att hålla reda på allt. Det har gått så långt att jag ständigt oroar mig för att jag missat någon regel eller något tillstånd. Det måste bli enklare att kunna uppfylla alla regler”, säger Petter Nyberg som är delägare i restaurang CG i Luleå.
NYHET Publicerad:

Högskoleutbildade börjar jobba för sent i livet

UTBILDNING Det tar längre tid för högskoleutbildade i Sverige att etablera sig på arbetsmarknaden jämfört med motsvarande grupp i till exempel Norge och Danmark. Det visar en ny rapport från Svenskt Näringsliv. Den höga etableringsåldern påverkar de offentliga finanserna negativt och riskerar att ge individen en lägre livslön och pension än nödvändigt.
NYHET Publicerad:

Utmaningar för jobbskapare

GILLA JOBBSKAPARNA Under det första kvartalet i år startades 2 000 färre företag jämfört med motsvarande period i fjol. Det finns alltså en brist på jobbskapare, innovativa företagsamma människor, som vågar satsa och kan ge andra arbeten utan att hindras av skatter och andra pålagor. Daniel Andersson, som driver ICA Kvantum i Luleå, är en av Norrbottens viktiga jobbskapare.
NYHET Publicerad:

Dags att gå vidare i välfärdsfrågan

VÄLFÄRD I snart fyra år har frågan om vinstbegränsningar – i praktiken ett vinstförbud – helt dominerat debatten om vår gemensamma välfärd. Den har sugit att syre ur luften och den har skapat stora klyftor i politiken men även förtroendeklyftor mellan företagare och politiker.
NYHET Publicerad:

BillerudKorsnäs vässar varumärket för att locka till sig kompetens

KOMPETENS BillerudKorsnäs har ett stort rekryteringsbehov framåt, bland annat på grund av kommande pensionsavgångar. Företaget tar nu krafttag för jämställdhet och mångfald för att hitta de vassaste och få dem att stanna, enligt Joakim Särkijärvi, hr business partner på fabriken i Karlsborg.
NYHET Publicerad:

Tydlig attitydföränding höjer betyget

FÖRETAGSKLIMAT ”Just nu är vi inne i en expansionsfas och företagsklimatet i Piteå känns plötsligt väldigt positivt. Jag märker i kontakter med kommunen att det har skett en tydlig attitydförändring gentemot företagare.” Det säger Åsa Nilsson som har jobbat med camping i Sikfors under ett par decennier och är angelägen om att hembyn utvecklas positivt. 2014 blev hon även Årets Campingföretagare i Sverige.
NYHET Publicerad:

Ljummen inställning till glesbygdsföretag

FÖRETAGENS VÄLFÄRDSAVTRYCK Svantes Vilt & Bär bidrar med jobb och skattepengar till glesbygden utanför Boden. Företagaren Andreas Renberg hoppas få tillbaka mer från kommunen. Gensvaret är svalt. "Man är för centraliserade i tankesättet", säger han.
NYHET Publicerad:

Norrlandsföretagarna: "Flygstoppet är en ren katastrof"

INFRASTRUKTUR ”Flygstoppet är en ren katastrof för oss i den här delen av landet”, säger Jalle Svanberg, ordförande i Swedish Lapland som är regionens officiella företrädare för besöksnäringen. ”Samtidigt är konkursen kanske det bästa som kunde ha hänt. Nextjet har tyvärr fungerat väldigt dåligt under ett par år med inställda flygningar, trassel med tider och problem med bagagehantering. Jag hoppas naturligtvis att det kan bli en bättre operatör som tar över framöver.”
NYHET Publicerad:

Företagsklimatet lyfter i länet!

FÖRETAGSKLIMAT Åtta av Norrbottens 14 kommuner får ett högre betyg än fjolåret av sina företagare, sett till det samlade omdömet om företagsklimatet i kommunen.
NYHET Publicerad:

c/o Jokkmokk

FÖRETAGSAMHET Nyföretagsamheten, synen på företagande och andelen i arbete i Jokkmokk finns på 50-bästalistan för Sverige och det är intressant att den kommunala servicen har förbättrats avsevärt. 63 placeringar upp på ett år!
NYHET Publicerad:

Miljonsmäll med ny lastbilsskatt

LASTBILSSKATT Regeringen flaggar för ett omstöpt förslag till kilometerskatt för tunga fordon. Ett tungt ok att bära, för en annars positiv utveckling för Lassbyns Åkeri utanför Boden. Anders Andersson konstaterar att alla led får högre kostnader genom en kilometerskatt. "Allt blir dyrare. Till och med mjölken som måste köras med bilar till mejerier och sedan ut till butiker".
NYHET Publicerad:

Nyhléns Hugosons - ett företag i stark tillväxt

REKRYTERING "Det är en utmaning att ständigt försöka fylla på med personal som har just den kompetens som vi är ute efter. Alla aktörer måste aktivt hjälpas åt vid rekrytering av ny personal. Arbetsförmedlingen är en av dem", säger Annika Gåhlin, personalchef vid Nyhléns Hugosons med huvudkontor i Luleå.
NYHET Publicerad:

Företagen i Norrbotten väljer bort Arbetsförmedlingen

ARBETSFÖRMEDLINGEN Förtroendet för Arbetsförmedlingen vacklar. Bara 17 procent av företagen planerar att ta hjälp av myndigheten för att hantera kompetensbehovet de närmaste åren. Det visar en ny rapport från Svenskt Näringsliv. Hela 79 procent av företagen i Norrbotten kommer framöver att välja bort Arbetsförmedlingen. ”Det är ett kraftigt underbetyg för myndigheten. Förtroendet är kört i botten”, säger Jan-Olov Nordström, regionchef för Svenskt Näringsliv i Norrbotten.
NYHET Publicerad:

Allt svårare för företagen i Norrbotten att hitta arbetskraft

REKRYTERINGSENKÄTEN 2018 Årets upplaga av Svenskt Näringslivs rekryteringsenkät, den tionde i sitt slag, visar på ett omfattande rekryteringsbehov bland medlemsföretagen i Norrbottens län. 6 av 10 företag har försökt att rekrytera medarbetare under de senaste sex månaderna. Av dessa anser 68 procent att det varit svårt eller mycket svårt, vilket innebär en ökning med 16 procentenheter sedan rekryteringsenkäten senast genomfördes för två år sedan.
NYHET Publicerad:

Jobbskapare i dubbel bemärkelse

GILLA JOBBSKAPARNA Genom att hjälpa andra till arbeten har Mariam Al-zamami och Jonny Häggström i Luleå på bara fyra år själva bidragit till jobb för ytterligare elva personer även i det egna företaget. Tala om jobbskapare!
NYHET Publicerad:

Vi sätter ljuset på våra jobbskapare!

#GILLAJOBBSKAPARNA Jobb skapas av företagsamma människor. Med rätt förutsättningar vågar fler förverkliga idéer och utveckla sina företag. Deras företag skapar jobb och framtidstro långt utanför storstäder och tillväxtregioner. Under april månad vill vi rikta extra uppmärksamhet mot alla jobbskapare ute i landet. ”Nu drar vi igång kampanjen Gilla Jobbskaparna i sociala medier och med aktiviteter runt om i Norrbotten”, säger Jan-Olov Nordström, regionchef Svenskt Näringsliv.
NYHET Publicerad:

”Sopa inte rankingen under mattan”

FÖRETAGSKLIMAT Pajala har Sveriges sämsta företagsklimat. "Jag tycker att kommunen bör ta till sig det och inte låtsas att allt är bra." Det säger Gunnar Lauri, vd för familjeägda Krekula & Lauri Såg.
NYHET Publicerad:

Döm ut straffavgift vid felaktiga upphandlingar

KOMMENTAR I dag kan inte Förvaltningsrätten döma ut någon form av böter eller straffavgifter när exempelvis en kommun fälls vid felaktiga upphandlingar. Effekten blir att kommunerna struntar i utslagen och Förvaltningsrätten framstår som en tandlös tiger! Samtidigt har våra folkvalda politiker i riksdagen inte visat något större intresse för lagändringar.
NYHET Publicerad:

Plåttegel i Kalix bidrar till 2 092 läkarbesök

VÄLFÄRDSAVTRYCK ”Anställda och andra i Kalix vet att det går bra för oss och inser säkert också att det betyder att vi bidrar med mycket även till välfärden varje år genom de skatter som företaget och de anställda betalar.” Det säger Sven Lindström som är VD för Kalix Mekaniska Industrier AB, KAMI, som haft en positiv utveckling utifrån en grundprodukt som man satsade på redan 1978. Den tegelliknande takplåten Plegel.