Strategiska drag skapar storföretag

NYHET Publicerad

ENTREPRENÖRSKAP Både i schack och inom företagsvärlden är det viktigt att snabbt se och planera för nästa drag. Det gjorde Carola Nybom och Lisa Westerberg i Kalix när de vågade satsa på sig själva och startade en liten lokal ekonomibyrå när outsourcingbolaget där de jobbade gick i konkurs 2001. De visste vad de kunde och trodde på sig själva. Efter snart 15 år är deras nya företag marknadsledande inom finansiell service, omsätter 77 miljoner och har ett 90-tal anställda – absoluta merparten är kvinnor. Här kan man tala om en verklig framgångssaga!

Carola Nybom och Lisa Westerberg
Foto: @Elisabeth Gustavsson STARK foto

Carola Nybom och Lisa Westerberg startade en ekonomibyrå på två. I dag har företaget ett 90-tal anställda.

– När vi insåg att det var en tidsfråga innan outsourcingbolaget som vi jobbade hos skulle falla så startade vi ett tomt bolag för att ligga i startgroparna. Efter konkursen så köpte vi konkursboet, men det var tufft att få loss pengar. Vi behövde låna 250.000 kronor, men många trodde att vi två 30-åriga tjejer inte riktigt förstod vad vi gav oss in i. Till sist ställde ändå en bank upp, minns Carola Nybom.

– Till att börja med hade vi rätt avancerade ekonomitjänster med rapportering till Finansinspektionen och SCB. Jag konsultade mycket för gamla finanskunder i Stockholm under ett par år.

Den andra delägaren Lisa Westerberg tyckte att man tidigt såg möjligheterna att göra något bra av företaget där de varit anställda.

– Vi såg också att det gjorts mycket som var fel. Inför konkursen var vi därför rätt förberedda, säger Lisa Westerberg.

– Gamla kunder kände förstås till oss så det blev lätt snabba kontakter. Dessutom såg vi ganska snart att det fanns ett ökat behov av finansiell service med kreditberedning och avtalshantering så vi ville bredda oss.

Problemet var då att man behövde systemlösningar anpassade för kreditprocesser.

– Vi tog därför kontakt med Emric 2005, marknadsledande i Norden inom mjukvara och tjänster för kredithantering. Deras systemen ville vi ha. Vi skrev helt enkelt ett brev till bolagets VD och erbjöd en del av bolaget mot att vi fick använda deras system. Efter bara två veckor hade vi gjort upp affären. Vi hade själva kvar 30 procent av bolaget medan Emric-koncernen tog över resten, säger Carola Nybom.

– Med systemlösningarna på plats så kunde vi börja växa.

Nio tidigare anställda fick omgående komma tillbaka och Emric i Kalix kunde erbjuda bredare administrationstjänster.

Bonussystem för att plugga och jobba samtidigt

Men hur klarar man då kompetensförsörjningen i en relativt liten kommun som Kalix?

– Vi jobbar mycket mot universitetet och gymnasiet i Kalix. Många börjar arbeta hos oss under studierna eller sommarlov och vet också att de sedan får förtur på jobb hos oss. Alla som arbetar och läser samtidigt får också 1.000 kronor per poäng. Personalomsättningen är låg och chansen att nyanställda stannar länge är rätt stor, säger Carola Nybom.

Carola Nybom listades för ett par år sedan som en av Sveriges bråkigaste kvinnor av tidskriften Passion for Business. I positiv mening därför att hon kan ta för sig.

2016 ville IT-jätten Tieto växa ytterligare och köpte Emric.

– Det har inte betytt så stora förändringar för vår del att vi nu är en del av Tieto-koncernen, men vi sesr med stor tillförsikt fram emot möjligheterna med Tieto som ägare, tycker Carola Nybom.

I den vevan valde Lisa Westerberg att lämna Emric för att i stället satsa på familjeföretagen med Henrikssons Bygg som 2006 startades av maken Ulf. Företaget hade växt och det handlade inte längre om att Lisa Westerbergs insatser i de tre bolagen var någon fritidssysselsättning.

– Det var inget lätt beslut att lämna Emric, men egentligen blev det ett likartat arbete som det jag lämnade. Förutom Henrikssons Bygg driver familjen Kalix pannprodukter och även uthyrningsfirman JL Byggmaskiner, säger Lisa Westerberg.

Företagen har ett 30-tal anställda och omsätter runt 455 miljoner. Mesta jobben finns i Kalix och östra Norrbotten.

– Nu bygger vi upp organisationen efter att ha haft lite växtvärk under några år. Personal rekryteras främst från närområdet. Eftersom några kommit direkt från bygglinjen så har vi nu en bra ålderssammansättning.

Framtiden ser ljus ut. Carola Nybom och Lisa Westerberg finns i ledningen för två företag som växer snabbt. De har visat att det på kort tid är möjligt att bygga upp större företag – bara man tror starkt på de idéer man har och är beredd att offra mycket av egen bekvämlighet.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Registersystem en dyr affär för företagare

REGISTER Skatteverkets krav om att företag dagligen ska bokföra när anställda är på sin arbetsplats, den så kallade personalliggaren – får kritik för att skapa onödigt krångel och mer kostnader för framför allt småföretagen.
NYHET Publicerad:

Sveriges största kommun saknar ändå mark

FÖRETAGSKLIMAT Kiruna är landets största kommun till ytan, men har ändå dåligt med kommunal mark för snabb utveckling och etablering av nya företag. ”Kommunen äger faktiskt bara en procent av marken, 30 procent ligger i privata händer och resten är statens." Det säger tillväxtchef Ann-Christin Samuelsson när hon pekar på ett av problemen som kan bidra till att Kiruna hamnar långt ner i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet.
NYHET Publicerad:

Här är programmen som ger jobb efter studierna

GYMNASIEVALET Ungefär 2 500 niondeklassare i Norrbotten och deras föräldrar ska de närmaste veckorna välja gymnasieprogram inför nästa läsår. För att hjälpa gymnasieväljarna att göra genomtänkta utbildningsval driver Svenskt Näringsliv sajten Gymnasiekvalitet. se
NYHET Publicerad:

”Nobelpristagare” vill ha bort löneskatt

SKATTER ”Om den allmänna löneavgiften på drygt 10 procent skulle tas bort så vore det en stor varaktig konkurrensfördel för oss. Vi har redan nu för många skatter och arbetsgivaravgifter och det är viktigt att de sänks eller tas bort om vi ska klara av att hävda oss på den utländska marknaden.” Det säger Fredrik Kangas, vd på Kiruna Wagons.
NYHET Publicerad:

Behöver sätta näringslivsfrågor främst på agendan

FÖRETAGSKLIMAT ”Samtalsklimatet mellan politiker och företagare kan vara en av orsakerna till att Arvidsjaur ligger illa till i mätningen av företagsklimatet. Och dessutom går det fortfarande lite trögt med att få fart på upphandlingar." Det säger Peter Manner som är tillförordnad näringslivschef i Arvidsjaurs kommun.
NYHET Publicerad:

Hopp om ett positivt 2019

JULKRÖNIKA Julklappar och önskelistor behöver man  inte vara lika försiktig med som nyårslöften och obetänksamma utfästelser och försäkringar. Ta bara Stefan Löfvens om att Sverige år 2020 ska ha Europas lägsta arbetslöshet. Eller Annie Lööfs som sa att hon hellre skulle äta upp sin högra sko än att sätta sig i samma regering som Socialdemokraterna…Det är bättre att hålla sig på jorden än att strö löften kring sig som främst ska ge rubriker.
NYHET Publicerad:

100 jobb att söka på juldagen (!) i Gällivare

FÖRETAGSKLIMAT ”Här finns det knappt någon arbetslöshet, det byggs och händer mycket och vi känner att vi är på rätt väg. Därför tror vi på positivare resultat redan i mätningen nästa år”. Det säger Gällivares näringslivsutvecklare Annica Oscarsson trots att kommunen bara har 38 av landets 290 kommuner bakom sig i Svenskt Näringslivs senaste ranking av företagsklimatet.
NYHET Publicerad:

Hårt slag mot guideföretagen

SKATTER ”I Finland och Norge gnuggar man förtjusta händerna efter beslutet om att momsen för svenska naturguider fyrdubblas från sex till 25 procent. För vår bransch är det dock inget annat än en ren katastrof!” Det säger Göran Widén, VD för Brändö Konferens & Fritidsby.
NYHET Publicerad:

”Ren katastrof för upplevelseföretag”

SKATTER Robert Westin driver upplevelseföretaget Arctic Adventure i Boden. Han är rejält upprörd över att momsen höjs från sex till 25 procent vid halvårsskiftet för företag som erbjuder naturguidningar. Han har drivit företaget under 18 år och de senaste åtta-nio åren på heltid tillsammans med en anställd. Dessutom köper han tjänster från olika underleverantörer som motsvarar ungefär ytterligare en anställd. ”Momshöjningen kostar oss upp emot 100.000 kronor under vart och ett av de tre närmaste åren”.
NYHET Publicerad:

Slopad flygskatt bra men höjd moms drabbar små

SKATTER ”Man sänker elpriset genom att i stort sett ta bort skatten för dataföretags högenergislukande serverhallar för att klara hem etableringar i konkurrensen mot Finland. Därför känns det väldigt konstigt att man nu höjer skatten med 19 procent, från sex till 25 procent, för många mindre företag inom besöksnäringen. Det gynnar förstås i hög grad konkurrenter i våra konkurrentländer.” Det säger Jalle Svanberg som är ordförande i den regionala turistorganisationen Swedish Lapland efter beslutet att höja momsen för naturguidning.
NYHET Publicerad:

Strategiska drag skapar storföretag

ENTREPRENÖRSKAP Carola Nybom och Lisa Westerberg i Kalix när de vågade satsa på sig själva och startade en liten lokal ekonomibyrå när outsourcingbolaget där de jobbade gick i konkurs 2001. De visste vad de kunde och trodde på sig själva. Efter snart 15 år är deras nya företag marknadsledande inom finansiell service, omsätter 77 miljoner och har ett 90-tal anställda – absoluta merparten är kvinnor. Här kan man tala om en verklig framgångssaga!
NYHET Publicerad:

Rankingen hjälpte till lyftet

FÖRETAGSKLIMAT ”Vi har varit lyhörda för Svenskt Näringslivs resultat av företagsrankningar och de råd som vi har fått den vägen. Vi har konkret använt oss av vad vi kan göra för att få ett bättre företagsklimat”, säger Arjeplogs utvecklingsstrateg Ingela Edholm Forsberg.
NYHET Publicerad:

Den dolda skatten på arbete

ARBETSGIVARAVGIFT Arbetsgivare är ofta kritiska till arbetsgivaravgifterna, inte för förmånerna de bekostar utan för att en stor del av avgifterna är ren skatt.
NYHET Publicerad:

Energifullt, ovärderligt och roligt!

FÖRETAGSKLIMAT Svenskt Näringsliv samlade några av landets mest engagerade företagare för att ge dem möjligheten att lyfta viktiga frågor som påverkar deras företag. Genom möten med andra företagare, med Svenskt Näringslivs experter och riksdagspolitiker från den egna valkretsen fördes dialogen om hur vi kan skapa ett bättre företagarklimat tillsammans. Vikten av att ses underströks inte bara av företagen på plats, utan även politikerna. ”Det är alltid lika viktigt och roligt att träffa företagare från länet”, konstaterar Anna-Caren Sätherberg, riksdagsledamot (S) och får medhåll av Saila Quicklund, riksdagsledamot (M). ”Ovärderligt att vi samlat kunde komma med inspel och ta med oss budskapen från företagen till riksdagen.”
NYHET Publicerad:

Industrin ropar efter kompetenta personer

KOMPETENSFÖRSÖRJNING ”Det viktigaste för nästa regering måste vara att satsa på utbildningar inom arbetsmarknadsområdet som gör att företagen får just den personal som krävs i dag. Kompetensförsörjningen upplever vi som det stora problemet just nu och det delar vi med industriföretag runt om i regionen.” Det säger Boris Lindberg, vd Gällivare Industriservice AB.
NYHET Publicerad:

Skogsägare stämmer staten för utebliven ersättning

ÄGANDERÄTT Staten har slutat att ersätta skogsägare i fjällnära områden. Frågan ställs nu på sin spets i ett ärende i Mark- och miljödomstolen i Umeå.
NYHET Publicerad:

Företagsamma Jokkmokk lyfter sakta i rankingen

FÖRETAGSKLIMAT Jokkmokk har Norrbottens mest företagsamma kvinnor och ungdomar och en hög företagsamhet, men det går ändå trögt i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet. Efter svaga plussiffror tre år i rad har kommunen gått fram 20 placeringar under de senaste fyra åren till plats 226. ”Vi är inne i ett långsiktigt arbete. Jag tror inte att man kan nå varaktiga positiva resultat med plötsliga snabba ryck. Det här är ett arbete som successivt ska leda till att Jokkmokk klättrar pinne för pinne på rankingstegen”, säger Stefan Andersson, Jokkmokks kommun.
NYHET Publicerad:

Bred uppgörelse om bostäder nödvändig

BOSTADSBRIST ”Bostadsmarknaden är viktig för alla för att vi ska ha ett väl fungerande samhälle. Därför hoppas jag att nästa regering tar itu med det som inte fungerar i dag genom en blocköverskridande överenskommelse. Det bästa vore om bostadsmarknaden inte vore så reglerad.” Det säger Jenny Lundström på Lundströms Fastigheter AB i Boden.
NYHET Publicerad:

Maskinförarna intog centrum

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Att vara maskinförare är att ha ett spännande framtidsyrke där du får jobba med den allra senaste tekniken i en bransch i stark utveckling. Det stod klart när bransch- och arbetsgivarorganisationen Maskinentreprenörerna i Skellefteå höll öppet hus på Möjligheternas torg i lördags för alla ungdomar som står inför sitt gymnasieval. "Vi vill sopa undan fördomarna kring yrket och visa vilken kvalitativ utbildning man får om man väljer att utbilda sig till maskinförare på ME-skolan", säger Anita Ifrig, regionchef för ME Nord.
NYHET Publicerad:

Klättraren Piteå firar men jobbar för att bli bäst

RANKINGEN Näst störst kliv på kommunrankingen efter Strömstad gör Piteå. Med en klättring på 86 steg är stämningen i kommunen god. Men det här är bara början. "Nu har vi firat färdigt, vi ska smälta resultatet och börja jobba på att bli bäst i Norrbotten igen. Kan vi sedan hamna bland toppkommunerna i landet, så inte mig emot", säger Peter Palmqvist, näringslivschef i Piteå kommun.