Engagemang, drivkraft och ekonomi när Edekyl och Värme satsar på miljön

NYHET Publicerad

MILJÖ Miljötänket har funnits med sedan barnsben. Därför har det också blivit en del av företagandet. Möt Robert Björk, vd:n för Edekyl och Värme. "Vårt största fokus ligger alltid på miljön", säger han.

Vaxkaka från en av bi-kuporna utanför kontoret
Foto: Maria Eremo

Utanför huvudkontoret står fyra bikupor. Honungen som produceras ges bort till kunder och har blivit en mycket uppskattad gåva och dessutom en perfekt ingång för samtal om miljön.

Robert Björk

Robert Björk är vd för Edekyl och Värme och driver företaget tillsammans med sin bror Richard Björk sedan 2005. Under 2018 omsatte företaget 155 miljoner kronor.

Foto: Maria Eremo

I området Bista i Örebro huserar Edekyl och Värme sedan 2011. Redan vid inflytt sade man upp fjärrvärmen för fastigheten och borrade åtta energibrunnar. Det var självklart att ett företag som arbetar med värme och kyla skulle ha förnybar energi sin egen fastighet.

– Vi ersatte den gamla kylmaskinen och luftkonditionerar i dag med naturlig kyla från urberget. Vårt värmebehov täcks helt med bergvärme. Vi bytte även till en effektiv ventilation som behovsreglerar ventilation och värme till varje enskilt rum.

Dessutom installerades 70 kvadratmeter solceller på taket som producerar el till kylpumpen i huset som i sin tur producerar kyla till hela fastigheten.

– Naturlig kyla, även där. Vi betalar ingenting för den när solen skiner. Husets systemlösning representerar företaget när vi är som allra bäst.

Robert Björk är medveten om att de har inspirerat andra företag till liknande satsningar och Trafikverkets lokaler ett stenkast bort är ett sådant exempel.

– Det gäller att hitta och investera i hållbara systemlösningar.

Edekyl och Värme finns, förutom huvudkontoret i Örebro, även i Stockholm, Uppsala, Västerås, Linköping och Norrköping. Företaget har växt kraftigt senaste åren och bara under 2019 har ett 30-tal nya medarbetare rekryterats. Nu är man nästan 120 anställda.

– Den svåraste utmaningen med att driva företag är inte själva businessen i sig, utan att få alla medarbetare åt samma håll. Därför är vi oerhört tydliga med vår företagskultur.

Han berättar om företagsloggan med biet. En symbol som blivit viktig på flera plan i deras sätt att arbeta och kommunicera.

– Vi vill hjälpa naturen på traven. Därför har vi till exempel fyra bikupor på gräsmattan utanför kontoret. Det har vi haft sedan 2011 och vi har en kille som hjälper oss att sköta om dem.

Bina resulterar i många kilo honung varje år, en perfekt ”give away” till kunderna.

– Det är kanske ingen billig honung direkt, men det är ett hållbart resultat. Vi är fokuserade på miljön och i år blev det 165 kilo honung från våra egna kupor.

Robert Björk förklarar att vid överräckandet av en burk honung uppstår en självklar diskussion kring miljö och Edekyl och Värme får chans att på ett naturligt vis berätta hur de arbetar.

Givetvis kör företaget endast miljöbilar där det är möjligt, men den största miljöeffekten får man hos kunder när anläggningar byggs om.

– Allra viktigast i dag är att bygga bort syntetiska köldmedium för att bromsa den globala uppvärmningen. Vi bygger om till naturliga köldmedier så som ammoniak, koldioxid eller propan (kolväte).

Han berättar att koldioxid, som kanske kan uppfattats som ett mindre bra ämne för naturen, är helt naturligt och ett mycket framgångsrikt köldmedium, särskilt i butiker och restauranger.

– När vi bygger om hela butiker åt våra kunder är det just koldioxid man väljer. Vi hjälper våra kunder till effektiva energi- och miljölösningar. Om vi bara får berätta om effekterna så förstår folk oftast. Engagemanget har vuxit på senare tid och de som investerar i hållbar energilösning gör det på lång sikt.

Största utmaningen för Edekyl och Värme är dock att få tag på kompetent personal. För få personer utbildas inom branschen och man behöver hjälp att få upp intresset.

– Dagens unga pratar väldigt mycket om miljö, det ser jag bara på mina tonårsbarn hemma. Den verkliga insatsen ligger i värme- och kylbranschen och inriktningen borde i flera fall vara valbar redan på gymnasiet. Att så få söker sig till vår bransch är helt klart ett hinder för oss.

Robert Björk önskar lägre arbetsgivaravgifter för att få in fler unga i yrket.

– När vi har kunnat ge människor chansen har det utmynnat i många solskenshistorier i företaget. Jag tror att politiker behöver prata om geoenergi och inte bara om vind och vatten. Det måste skapas förutsättningar för ett hållbart samhälle. Vi vill ha varma hus och vi vill ha kyla till vår mat. Det går inte att trolla fram, investeringar behövs.

Men han ser en tydlig förändring i det allmänna intresset jämfört med vid företagets start.

– Många kunder vet vad de vill, både privat- och företagskunder. Men det krävs planering, säger Robert Björk.

Årets företagare

Robert och Richard Björk som driver företaget Edekyl och Värme har utsetts till Årets företagare i Örebro län. I våras blev de utsedda till Årets företagare i Örebro och vann alltså även regionfinalen. 11 oktober är det dags för den stora riksfinalen i Stadshuset i Stockholm.

Källa: Företagarna

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

”Vi gick från 100 procent till 0 på två dagar”

ARBETSMARKNADSNYTT Inom två dagar meddelade alla Linde Maskiners kunder att de stänger ner. ”Sedan i tisdags förra veckan har vi ingen produktion, inga utleveranser och inga kunder som efterfrågar våra produkter”, säger vd:n Dan Johansson som nu har korttidspermitterat alla fastanställda.
NYHET Publicerad:

Få medlemsstöd i hanteringen av Coronakrisen

CORONAKRISEN Hur kan du som företagare och arbetsgivare bäst hantera Corona-krisen? Vilken hjälp finns att få? Och hur kan få nytta av korttidspermitteringen och de andra åtgärder som presenterats i de olika stödpaketen? Flera av våra medlemsorganisationer erbjuder nu webinarier där du som företagare kan få hjälp att orientera sig i dessa frågor.
NYHET Publicerad:

200 miljarder kronor i räddningspaket för företag och jobb

CORONAKRISEN "Det nya coronaviruset har skapat en extremt svår situation för svenska företag och jobb. Det är ett unikt svårt läge som kräver unikt kraftfulla åtgärder. Vi måste agera för att rädda företagen och jobben. Därför föreslår Svenskt Näringsliv nu ett brett räddningspaket för företag och jobb motsvarande 200 miljarder kronor". Det säger vd Jan-Olof Jacke.
NYHET Publicerad:

Så kan kommuner lyfta börda för sina företag i Coronatider

CORONA Svenskt Näringsliv följer noggrant utvecklingen kring corona/covid-19. I vår Företagarpanel ser vi att det under den senaste veckan fått allt mer omgående konsekvenser i en stor andel av företagen. Antalet varsel om uppsägningar har tyvärr ökat markant. Utöver de nationella åtgärder som nu görs, behövs även åtgärder i kommuner, regioner och länsstyrelser. Vi har listat ett antal förslag till åtgärder som kan genomföras för att mildra konsekvenserna i detta läge.
NYHET Publicerad:

Senaste nytt: Kraftfulla krisåtgärder men fler kommer att behövas

CORONA Läget för svenska företag har förvärrats dramatiskt på mycket kort tid. ”Därför är det bra att regeringen, i linje med Svenskt Näringslivs förslag, vidtar ytterligare åtgärder som kan hjälpa företag ur den mest akuta krisen, säger vd Jan-Olof Jacke i en kommentar till regeringens nya krispaket.
NYHET Publicerad:

Sökes; 9300 företagsamma kvinnor!

FÖRETAGSAMHETEN Företagsamheten i Örebroregionen fortsätter att öka om än i långsam takt. Regionen har dock fortfarande landets näst svagaste företagsamhet. Det visar Svenskt Näringslivs färska rapport Företagsamheten 2020 där just företagsamheten bland Sveriges invånare kartläggs.
NYHET Publicerad:

Unga beslutsfattare i fokus

NÄRINGSLIVSAKADEMIN Näringslivsakademins första termin har nu gått av stapeln och ett 20-tal personer tog chansen i denna första runda som riktade sig till verksamma i Västmanland, Södermanland och Örebro län. Syftet har varit att öka samsynen kring vad som krävs för att företag ska kunna växa och anställa fler och som i sin tur kan leda till en bättre långsiktighet i politiken.
NYHET Publicerad:

Att få bjuda eller inte, det är frågan

KOMMENTAR För några år sedan drogs en kampanj i gång i Örebro Kommun. ”En i taget” gick i korthet ut på att den som köpte öl, vin eller något annat med alkohol i också var den som drack det inköpta. Att gå till baren, köpa dryck och bjuda hela sällskapet skulle inte längre vara möjligt eftersom tanken var att den som serverar också skulle veta vem som drack ölen eller vinet.
NYHET Publicerad:

Hur påverkas ditt företag av Brexit?

WEBBINAR En av Sveriges största handelspartner Storbritannien lämnade formellt den Europeiska Unionen den 31 januari, efter 46 års medlemskap. Vad händer nu?
NYHET Publicerad:

Karlskoga redo att ta nästa steg

FÖRETAGSKLIMAT En ny omgång av Svenskt Näringslivs utvecklingsprogram, för kommuner som vill satsa hårt på att få till en bättre myndighetsutövning och ett bättre företagsklimat, är igång. En av kommunerna som är med i programmet är Karlskoga som ligger långt ned på rankingen men det finns en tydlig vilja att förändra läget. "Vi har redan gjort väldigt mycket och detta kom mitt i prick", säger Tony Ring, kommunstyrelsens ordförande i Karlskoga.
NYHET Publicerad:

Snart dags att söka sommarjobb – men får unga tonåringar ens chansen?

KOMMENTAR Att, som ung tonåring, hitta ett extrajobb är få förunnat. Jobben för den som är under 18 är få och för den som inte fyllt 15 är det näst intill omöjligt att hitta något som kan vara ett första steg in i yrkeslivet. Gör vi unga en otjänst när vi skapat för många regler kring vad, när och hur de under 18 får jobba? Det undrar Karl Hulterström i sin kommentar.
NYHET Publicerad:

Alléskolan och Möckelngymnasiet i topp i Örebroregionen

UTBILDNING Under de närmaste veckorna ska cirka 3 300 niondeklassare i Örebroregionen välja gymnasieprogram inför nästa läsår. För att hjälpa dem att göra genomtänkta val visar Svenskt Näringsliv hur elever från olika gymnasieprogram har klarat sig på arbetsmarknaden med siffror från Ekonomifaktas Gymnasiepejl. 
NYHET Publicerad:

Nu har du chansen att påverka våra politiker och tjänstemän

FÖRETAGSKLIMAT Den 2 januari skickades årets enkät om det lokala företagsklimatet ut till cirka 60 000 företagare i Sverige. Det är ni företagare som kan ge oss de rätta svaren, detta så vi tillsammans kan fortsätta arbetet med att förbättra och utveckla företagsklimatet i länet och i din kommun.
NYHET Publicerad:

Sjukskrivna medarbetare och läkarintyg – vad gäller egentligen?

WEBBINAR I detta webbinar tillsammans med Catharina Bäck, socialförsäkringsexpert på Svenskt Näringsliv och Alija Dizdarevic, samverkansansvarig på Försäkringskassan får du svar på några av frågorna som uppstår i samband med sjukskrivna medarbetere och de sjukintyg som ligger till grund för sjukskrivningen.
NYHET Publicerad:

TRR stöttar vid omställning “idag, igår & imorgon”

OMSTÄLLNING Digitalisering, Brexit och demografisk utveckling är faktorer som ökar kraven på dagens företagare. För vissa kan det skapa behov av omställning och uppsägning. Men, hur informerar man på bästa sätt sina medarbetare? Vilka framtidsmöjligheter har medarbetare efter uppsägning? och vad är egentligen en “people plan?” Det var frågor som Erica Sundberg och Susanne Corse från TRR besvarade under årets arbetsgivardag i Västerås.
NYHET Publicerad:

Ett år med GDPR – hur har det gått?

WEBBINAR I ett och ett halvt år har de nya dataskyddsreglerna med GDPR i spetsen tillämpats. Inför GDPR upplevde många företag brist på information och praktisk vägledning. Många företag har fortfarande en hel del frågor att sätta sig in i och förstå för att personuppgiftsbehandlingen ska klara de nya tuffare kraven.
NYHET Publicerad:

Lär dig mer om offentlig upphandling - Förbättra dina chanser att vinna med ditt anbud

WEBBINAR I detta webbinarium möter du Ellen Hausel Heldahl som är jurist och expert på offentlig upphandling. Ellen kommer att dela med sig av sina erfarenheter och beskriva konkreta exempel.
NYHET Publicerad:

Blanka läkarintyg ska inte förekomma!

SJUKFRÅNVARO Vad gäller när en anställd blir sjuk? Hur hanterar du som arbetsgivare ett blankt eller innehållsfattigt sjukintyg? Enligt Alija Dizdarevic, samverkansansvarig på Försäkringskassan, måste fler arbetsgivare bli medvetna om vad som gäller och hur man hjälper den anställde tillbaka till arbete.
NYHET Publicerad:

Ledarskapspolicy - lösningen på destruktivt ledarskap

ARBETSGIVARDAGEN Forskning om ledarskap har gått in i en ny fas. Från att ha betraktat ledarskap som att “göra rätt saker, eller göra saker rätt,” till att uppmärksamma att även ledare gör fel. "Vi ställer ofta höga krav på ledare och förväntar oss att de ska vara superhjältar, men man får göra fel. Ett destruktivt ledarskap uppstår först när medarbetare systematiskt och under en längre tid påverkas på ett sätt som de upplever som negativt", säger Maria Fors Brandebo, Fil dr på Försvarshögskolans ledarskapscentrum.