Gruppbild
Foto: Hanna Johansen

TRR är en aktör inom omställning och arbetslivscoachning. Rådgivare, Sten Phalm, Kina Siberg och Birgit Sturk fanns tillsammans med Biträdande regionchef, Susanne Corse och Regionchef Mitt Stockholm, Erica Sundberg på plats på Arbetsgivardagen i Västerås tidigare i höstas.

TRR stöttar vid omställning “idag, igår & imorgon”

NYHET Publicerad

OMSTÄLLNING Digitalisering, Brexit och demografisk utveckling är faktorer som ökar kraven på dagens företagare. För vissa kan det skapa behov av omställning och uppsägning. Men, hur informerar man på bästa sätt sina medarbetare? Vilka framtidsmöjligheter har medarbetare efter uppsägning? och vad är egentligen en “people plan?” Det var frågor som Erica Sundberg och Susanne Corse från TRR besvarade under årets arbetsgivardag i Västerås.

Linnea Berg, Matilda Larsen och Caroline Jervinge
Foto: Hanna Johansen

Caroline Jervinge, HR-chef på Systemair, besökte TRRs seminarium tillsammans med sina kollegor Linnea Berg och Matilda Larsen. Caroline har sedan tidigare erfarenhet av stöd från TRR, vilket då var till stor hjälp.

Erica Sundberg

"Vår uppgift är att agera bollplank gentemot företag och fack, såväl före, som under och efter, ett formellt beslut om uppsägning har fattats", säger Erica Sundberg, TRR.

Foto: Hanna Johansen

TRR är en aktör inom omställning och arbetslivscoachning. Organisationen är en partsneutral stiftelse som ägs av arbetsmarknadens båda parter inom privat sektor. Deras uppdrag är att stötta uppsagda tjänstemän på vägen mot en ny anställning, studier eller att starta eget företag. De hjälper även företag vid omställning och uppsägningar till följd av såväl arbetsbrist som personliga skäl i samband med ohälsa.

– Våra tjänster erbjuds till företag som är medlemmar i Svenskt Näringsliv och har kollektivavtal med ett tjänstemannaförbund. Med ett utbud av workshops och seminarier kan vi förbereda bland annat HR-personal och ledning för att “leda i förändring”.

TRR är en försäkringslösning. Medan ansvariga för uppsägningar kan bli stöttade under omställningsprocessen, kan uppsagda tjänstemän få stöd genom framtidscoachning och utbildning med möjlighet till studieersättning. Men, idag genomgår även TRR en omställning.

– När omvärlden står inför förändring höjer vi ribban. Vi ska vara ett smörjmedel som bidrar till rörlighet och löpande kompetensväxlingar på arbetsmarknaden. Tidigare har vi, med gott resultat, agerat i skarpt läge. Framåt vill vi vara mer av en proaktiv arbetslivscoach, utöver uppdraget att stötta efter verkställande av uppsägning.  

TRR:s arbete som stöd och resurs inför en kommande omställning påbörjas när det samverkats mellan företag och fack om att det finns ett behov i närtid. Framåt är deras vision att alltid finnas till hands för företag och anställda, framförallt via digitala hjälpmedel.

– Vår uppgift är att agera bollplank gentemot företag och fack, såväl före, som under och efter, ett formellt beslut om uppsägning har fattats. Vi ska också se till att en tjänsteman som blir uppsagd till följd av arbetsbrist eller ohälsa ska få en så bra och snabb väg tillbaka ut i arbetslivet som möjligt.

Erica och Susanne berättar att det i huvudsak finns tre vägar att gå efter uppsägning med TRR:s stöd och coaching.

– Medan ungefär 75 procent av medarbetarna går vidare till ett nytt jobb och nästan 10 procent sätter sig i skolbänken, startar runt 7 procent framgångsrikt egna företag. Möjligheterna är många!

För att vara proaktiv och rusta sitt företag inför en framtid i ständig utveckling, nämner Erica och Susanne flera strategier, bland annat att formulera en “people plan.”

– Det är viktigt att parallellt med sin affärsplan se över vilka kompetenser och färdigheter krävs av vår personal för att möta affärsplanens utmaningar. Allt som kan digitaliseras kommer digitaliseras. Allt som inte kan digitaliseras kommer att öka i värde. Det är en utveckling som kommer bli viktigt att anpassa sig efter!

På många företag kan behovet mötas genom att utveckla och utbilda sina nuvarande medarbetare. Samtidigt lyfter Susanne och Erica behovet av att som tjänsteman hålla sig anställningsbar.

– I en tid präglad av ständig utveckling behövs nyfikenhet. Vad jag utbildar mig till som ung, behöver inte alls bli det jag jobbar med i framtiden. Vi måste vara öppna för ständigt lärande!

Caroline Jervinge, HR-chef på Systemair, besökte Erica och Susannes seminarium tillsammans med sina kollegor Linnea Berg och Matilda Larsen. Caroline stod vid ett tidigare tillfälle på arbetsgivarsidan när företaget hon arbetade på gick i konkurs och berättar att stödet från TRR var till stor hjälp.

– Varken arbetsgivare eller medarbetare på arbetsplatsen hade tidigare erfarenheter från situationen som uppstår vid en konkurs. Att TRR kom in som ett opartiskt kunskapsstöd var därför till stor hjälp för alla parter!

Caroline berättar hur TRR stöttade och höll alla informerade under processen.

– Det är inte det lättaste att behöva meddela om uppsägning. Det väcker frågor och river upp starka känslor hos alla inblandade. I en sådan situation är det mycket värdefullt med opartiska stöttning för båda parter!

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Företagens kreativitet lindrar coronakrisen

CORONAKRISEN De sörmländska företagens kreativitet är stor när det gäller att lindra effekterna av coronakrisen. Många tänker i nya banor för att få företagen att överleva och för att så många jobb som möjligt ska kunna räddas.
NYHET Publicerad:

Vi måste vara minst lika kreativa som företagen

KOMMUNER SOM GÖR I coronakrisens spår har Heby kommunen hitta en lösning för att både skydda riskgrupper och stötta det lokala näringslivet. "De lokala företagen är enormt kreativa och vi vill inte vara sämre", säger Ann-Marie Sundgren, näringslivsstrateg i Heby kommun och menar att vi alla behöver få kraft och energi av att det går att hitta lösningar.
NYHET Publicerad:

Uppsalaregionens kommuner levererar

KOMMUNER SOM GÖR Företagen har det tufft i Coronatider. Då är det extra viktigt att även den egna hemkommunen gör vad den kan för att underlätta i en tuff vardag där kunderna uteblir. Den 17 mars skickade Svenskt Näringsliv ut en lista med förslag på stödåtgärder en kommun kunde vidta för att frigöra tid och ge likviditetslättnader till Uppsalaregionens kommuner (Uppsala län och Norrtälje kommun). Redan den 18 mars hade den första kommunen, Norrtälje, genomfört alla förslagen och mer därtill.
NYHET Publicerad:

Nära på avstånd i Tierp

KOMMUNER SOM GÖR Coronakrisen har slagit hårt mot många företag. Nu har kommunerna agerat för att mildra effekterna på näringslivet. I Tierp försöker man hitta win-win situationer för både kommunen och det lokala näringslivet.
NYHET Publicerad:

Snabbt agerat av flera västmanländska kommuner

CORONAKRISEN Coronakrisen har på några få veckor raserat framtidsutsikterna för många företag. Verksamheter som i slutet av februari hade fullt i orderböckerna står idag helt utan jobb. Nu har många kommuner agerat för att mildra effekterna på näringslivet. "Flera av förslagen vi nu ser i kommunerna sänker företagens kostnader, minskar intäktsbortfallet och ökar möjligheten att överleva krisen. Många kommuner visar på en handlingskraft och stor förståelse för det akuta läge vi befinner oss i", säger Kristin Lahed, Svenskt Näringsliv Västmanland.
NYHET Publicerad:

Få medlemsstöd i hanteringen av Coronakrisen

CORONAKRISEN Hur kan du som företagare och arbetsgivare bäst hantera Corona-krisen? Vilken hjälp finns att få? Och hur kan få nytta av korttidspermitteringen och de andra åtgärder som presenterats i de olika stödpaketen? Flera av våra medlemsorganisationer erbjuder nu webinarier där du som företagare kan få hjälp att orientera sig i dessa frågor.
NYHET Publicerad:

Slut upp bakom Västmanlands näringsliv!

KOMMENTAR Coronavirusets framfart påverkar oss alla. Vi tvingas lägga om våra vardagsrutiner, ställa in aktiviteter och begränsa våra sociala liv. Universitet och gymnasier har stängt och bedriver undervisningen på distans. Personalen inom vård och omsorg är hårt belastad och gör stora insatser för att rädda liv och hälsa. Som en följd av viruset, och åtgärderna i syfte att hämma smittspridningen, drabbas också näringslivet och dess medarbetare i Västmanland hårt.
NYHET Publicerad:

Företagen på Erikslund hjälper varandra i krisen

CORONAKRISEN Corona-krisen påverkar landets företag mycket hårt. Över 75 procent av de västmanländska företagen har redan upplevt nedgång i försäljning och i handeln märks effekterna tydligt. Därför går nu företagen på Erikslunds handelsområde i Västerås ihop för att hjälpa varandra genom krisen.
NYHET Publicerad:

200 miljarder kronor i räddningspaket för företag och jobb

CORONAKRISEN "Det nya coronaviruset har skapat en extremt svår situation för svenska företag och jobb. Det är ett unikt svårt läge som kräver unikt kraftfulla åtgärder. Vi måste agera för att rädda företagen och jobben. Därför föreslår Svenskt Näringsliv nu ett brett räddningspaket för företag och jobb motsvarande 200 miljarder kronor". Det säger vd Jan-Olof Jacke.
NYHET Publicerad:

Avgörande läge för besöksnäringen

CORONAKRISEN "Innan krisen var orderböckerna fulla, nu är allt avbokat. Vi befinner oss i ett chocktillstånd", det säger Lotta Boman som driver Sigtunahöjden, en hotell- och konferensanläggning i centrala Sigtuna, och hon är inte ensam. Svenskt Näringslivs företagarpanel från den 16:e mars visar att företag inom besöksnäringen är de som initialt drabbats hårdast av krisen.
NYHET Publicerad:

”Vår verksamhet kan komma att upphöra”

CORONAKRISEN Tobias Ellenius som driver Ellenius Buss AB i Sigtuna är en av många företagare som vittnar om hur hårt coronakrisen slår mot företagen. "I fredags blev jag tvungen att gå ut med ett varsel på 18 av våra 31 anställda. De åtgärder som regeringen presenterade kan förhoppningsvis rädda resterande persona", säger han.
NYHET Publicerad:

”God beredskap bottnar i rutiner och bra kultur” 

ARBETSMILJÖ En kultur av tillit och högt i tak ger en trygg grund i oroliga tider på företaget Lappset. ”Väl utformade rutiner och en bra arbetsmiljö har stor betydelse när något sådant som corona händer”, säger vd:n Katja Skånér.
NYHET Publicerad:

”Med dagens regler överlever vi inte”

CORONAKRISEN I Sigtuna kommun är många företag direkt eller indirekt kopplade till Arlanda och besöksnäringen. I Svenskt Näringslivs företagarpanel från den 16:e mars framgår det att företag inom transportsektorn och besöksnäringen är de som initialt drabbats hårdast av krisen.
NYHET Publicerad:

Sala stödjer företagen i krisen

CORONAKRISEN Sala kommun var snabba med att vidta åtgärder till stöd för de lokala företagen som drabbats hårt i Corona-krisens spår. Bland annat förlänger kommunens betalningstider, anpassar tillsynsarbetet och stärker informationen till företagen. Detta efter dialog med Svenskt Näringsliv och företagare i kommunen. "Vi ser hur näringslivet i vår kommun redan nu drabbas hårt av effekterna av viruset. Det är djupt oroande, och vi i Sala kommun vill göra vad vi kan för att mildra effekten, och åtminstone inte lägga sten på börda för hårt drabbade företagare", säger kommunstyrelsens ordförande, Anders Wigelsbo.
NYHET Publicerad:

"Vi är inte rädda för att göra fel"

KOMMUNER SOM GÖR Norrtälje kommun har agerat snabbt och kraftfullt för att hjälpa sina företag i coronatider. "Man kan inte bara sitta och vara passiv. Har vi gjort fel får vi rätta till det i efterhand", säger Bino Drummond som är kommunstyrelsens ordförande.
NYHET Publicerad:

Så här kan regionala åtgärder hjälpa länets företag i Coronatider

CORONA Vi lever verkligen i mycket annorlunda och ansträngda tider. Vi på Svenskt Näringsliv följer noggrant utvecklingen kring corona/covid-19 och vilka konsekvenser det får i företagen. Utöver de nationella åtgärder som nu görs, behövs även åtgärder i kommuner, regioner och länsstyrelser. Vi har listat ett antal förslag till åtgärder som kan genomföras för att mildra konsekvenserna i detta läge.
NYHET Publicerad:

Så kan kommuner lyfta börda för sina företag i Coronatider

CORONA Svenskt Näringsliv följer noggrant utvecklingen kring corona/covid-19. I vår Företagarpanel ser vi att det under den senaste veckan fått allt mer omgående konsekvenser i en stor andel av företagen. Antalet varsel om uppsägningar har tyvärr ökat markant. Utöver de nationella åtgärder som nu görs, behövs även åtgärder i kommuner, regioner och länsstyrelser. Vi har listat ett antal förslag till åtgärder som kan genomföras för att mildra konsekvenserna i detta läge.
NYHET Publicerad:

Kommuner kan lyfta börda för sina företag i Coronatider

CORONA Svenskt Näringsliv följer noggrant utvecklingen kring corona/covid-19. I vår Företagarpanel ser vi att det under den senaste veckan fått allt mer omgående konsekvenser i en stor andel av företagen. Antalet varsel om uppsägningar har tyvärr ökat markant. Utöver de nationella åtgärder som nu görs, behövs även åtgärder i kommuner, regioner och länsstyrelser. Vi har listat ett antal förslag till åtgärder som kan genomföras för att mildra konsekvenserna i detta läge.
NYHET Publicerad:

Coronaviruset påverkar Västmanlands företag

KOMMENTAR Coronavirusets framfart påverkar oss alla. Hela samhället sluter nu upp i syfte att begränsa smittspridningen och att ge sjukvården bästa möjliga förutsättningar att ta hand om de som insjuknat. Dessa säkerhetsåtgärder är viktiga och bra, men skapar också negativa bieffekter för många företag. Företagen i Västmanland vittnar om fallande intäkter, problem i produktion och oro över möjligheten att behålla medarbetare.