Mingel avslutade lyckad kampanj

NYHET Publicerad

GILLA #FÖRETAGSAMHET Under maj månad har Svenskt Näringsliv, LRF, Företagarna kampanjat för att uppmärksamma och ökat förståelsen för företagens roll i samhället under namnet Gilla #Företagsamhet. I Stockholms län har en rad företagare från olika branscher tagit emot besök av politiker från riksdagen och kommunstyrelser och berättat om sitt företagande.

Mingel
Mingel
Mingel
Mingel
Mingel
Mingel
Mingel
Mingel
Mingel
Mingel
Ida Drougge och adam Reuterskiöld

Det krävs ett helhetsgrepp där vi gör det enklare att driva företag, säger Adam Reuterskiöld KSO i Ekerö kommun, här tillsammans med Ida Drougge.

Lotta Edholm

Lotta Edholm gruppledare för Liberalerna i Stockholms stad instämde i att företagsamhet och företagande viktigt.

Mingelbild

-Företagsamhet en grundsten i vårt samhälle, säger Margareta Cederfelt, riksdagsledamot för Moderaterna

Den 12 maj avslutades kampanjen med ett mingel där företagare och politiker som deltagit möttes och delade med sig av sina upplevelser. Per Pettersson, ordförande för LRF Mälardalen och Hugo Leichsenring, andre vice ordförande för Företagarna sammanfattade den lyckade kampanjperioden och berättade om varför de tycker att det är viktigt att vara med och engagera sig i Gilla #Företagsamhet. Även Svenskt Näringslivs ordförande, Leif Östling, var på plats och talade varför företagsamhet är så viktigt.

Bo Rappne, känd från Äntligen hemma i TV 4, som driver Slottsträdgården Ulriksdal och som under kampanjperioden tagit emot besök från flera politiker berättade om sin vardag som företagare, som präglas av glädje men också mycket hårt slit.

-Jag tycker att det är viktigt att engagera mig för företagsamhet. Idag möts företagare av alltför mycket regelkrångel, det krävs ett helhetsgrepp där vi gör det enklare att driva företag, säger Adam Reuterskiöld KSO i Ekerö kommun

-Jag tycker det har varit roligt att möta företagare som brinner för sina företag och som vill skapa tillväxt, inte för att göra mer vinst, utan för att växa och att anställa fler, säger Ida Drougge riksdagsledamot för Moderaterna.

– För mig är företagsamhet och företagande viktigt. Det gäller inte minst välfärdsföretagen, som bidrar till mångfald och valfrihet i Sverige, säger Lotta Edholm gruppledare för Liberalerna i Stockholms stad

-För mig är företagsamhet en grundsten i vårt samhälle. Det är företagen som skapar jobb och som bygger vårt samhälle, säger Margareta Cederfelt, riksdagsledamot för Moderaterna

Victoria Ring

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Amir och Jordis Prao-reportage

PRAO Åttondeklassarna Amir el Abidou och Jordi Dos Santos från Bredängsskolan har gjort sin prao på Regionkontor Stockholm under en vecka. En av de viktigaste arbetsuppgifterna för medarbetarna på kontoret är att göra besök hos medlemsföretag. Amir och Jordi fick därför besöka ICA-handlaren Andreas Bylger i Sätra.
NYHET Publicerad:

Läkare varnar: Vårdskatten slår mot de svagaste

VÅRDSKATTEN Läkaren Maarit Korkeila Lidén varnar för att vårdskatten slår mot de allra svagaste. ”Jag är orolig för att kvinnor med tunga lågbetalda jobb känner att de inte har råd med kostnaden för vården. Förslaget slår mot de som behöver vården mest”, säger hon.
NYHET Publicerad:

Topptalangen återvände till Sverige efter utvisningen

KOMPETENSUTVISNINGARNA Safinaz Awad har återvänt till Sverige och sitt programmerarjobb efter att ha blivit utvisad till Grekland. Arbetsgivaren Bodil Ekström Hilberth, vd på Sweet Systems, är tacksam för beskedet men kritisk till det stelbenta regelverket.
NYHET Publicerad:

"Det finns stora behov av reformer"

HALLÅ DÄR Abir al Sahlani och Alireza Akhondi! Ni kandiderar båda till riksdagen för Centerpartiet inför valet i höst. Förra veckan träffade ni flera företagare från Stockholmsregionen och fick tillfälle att samtala om olika utmaningar som jobbskaparna har. Vad tar ni med er från samtalet med företagen?
NYHET Publicerad:

"Vi måste skapa bra villkor och långsiktiga spelregler för företagen"

HALLÅ DÄR Karin Enström, riksdagsledamot för moderaterna och tidigare försvarsminister, som kandiderar till valet i höst. Du har deltagit på ett möte med företagare från Stockholmsregionen och fick tillfälle att samtala om olika utmaningar som jobbskaparna har. Vad tar du med dig från samtalet med företagen?
NYHET Publicerad:

"Vi i kommunerna behöver göra vår hemläxa"

FÖRETAGSKLIMAT Tidigare i veckan arrangerade Svenskt Näringsliv en Inspirationsdag för ett bättre företagsklimat, där 150 politiker och tjänstemän deltog. En av dessa var Jessica Drugge, Näringslivssamordnare i Botkyrka. Vi vill veta vad hon fick med sig från dagen.
NYHET Publicerad:

Sjunkande nyföretagsamhet i Stockholms län

RAPPORT Nyföretagsamheten sjunker i Stockholms län och är nu på den lägsta nivån på tio år. Tillväxttakten av företagsamma människor i välfärdssektorn minskar kraftigt. Det visar Svenskt Näringslivs nya undersökning Företagsamheten 2018.
NYHET Publicerad:

Hetsjakten på företag i välfärden drabbar kvinnors företagande

KOMMENTAR Den hetsjakt mot företagen i välfärden som pågår skadar framför allt det kvinnliga företagandet. Det är beklagligt att regeringen verkar sakna insikt om hur viktigt kvinnors företagande är för välfärdens utveckling – och hur viktigt företagandet är för kvinnors möjlighet att utvecklas.
NYHET Publicerad:

Sökes: Praktikant till regionkontoret i Stockholm HT 2018

PLATSANNONS Svenskt Näringsliv tar under höstterminen 2018 emot en praktikant på regionkontoret i Stockholm. Är det du? Eller någon du känner? Sökt och tipsa!
NYHET Publicerad:

Brist på rätt kompetens skapar problem för industriföretag

KOMPETENSFÖRSÖRJNING ”Det är svårt för oss att anställa personer med bra teknisk kompetens, i kombination med att de faktiskt kan utföra det tekniska arbetet, säger Helge Steg, VD för Arta Plast AB i Tyresö.” Trots att företaget kan få in många ansökningar är det svårt att hitta personer med rätt utbildning som också har relevanta tekniska och praktiska erfarenheter.
NYHET Publicerad:

Sjukhus-vd om nya vårdskatten: "Helt feltänkt"

VÅRDSKATT "Som arbetsgivare vill jag att alla anställda ska komma tillbaka så snabbt som möjligt till arbetsplatsen", säger Peter Seger, vd Sophiahemmet.
NYHET Publicerad:

"Solna värnar verkligen om oss företag"

FÖRETAGSKLIMAT ”Solna stad är handlingskraftiga och ambitiösa i sitt arbete med företagsklimatet. Jag har arbetat i flera kommuner och Solna stad är outstanding. Det är de mot resten, de är i en klass för sig själva när det kommer till det lokala företagsklimatet”, säger AnnSofie Lanner, Hotelldirektör på Scandic Järva Krog i Solna.
NYHET Publicerad:

Sundbyberg satsar på långsiktigt arbete för att stärka företagsklimatet

HALLÅ DÄR Sharif Pakzad, näringslivschef i Sundbyberg stad. Vi undrar hur det går med näringslivsarbetet i Sundbyberg. Det byggs mycket och det verkar hända en hel del saker. Vår enkät om företagsklimatet är ute hos företagen nu. Förra året upplevde företagen att företagsklimatet hade försämrats, vad kommer de säga i år?
NYHET Publicerad:

Bostadsbristen leder till att allt fler företag flyttar från Stockholmsregionen

BOSTADSBRIST När kompetensen inte går att hitta i Stockholmsregionen måste vi leta utanför, men bristen på bostäder gör det omöjligt för arbetskraften att flytta hit”, säger Peter Emilson, VD för Swedish Lorry Parts AB i Botkyrka kommun.
NYHET Publicerad:

Företag utan sommarvikarier på grund av fyrkantigt regelverk

ARBETSMARKNAD Att företag anställer yrkesstudenter under utbildning borde vara ett drömscenario för Arbetsförmedlingen. Men när Per Wincent ville anställa vårens praktikanter över sommaren blev det tvärstopp.
NYHET Publicerad:

”Jag har satt egna mål för Täbys företagsklimat”

FÖRETAGSKLIMAT "Täby kommun ska ligga i absoluta toppen när det gäller hur företagen upplever det lokala företagsklimatet. Jag vet hur bra Solna stad är och hur mycket det betyder för företagen, så jag vill kämpa tillsamman med Täby kommun och företagen för att nå dit", säger Cecilia Wingård som sedan knappt 2 år är VD på Såstaholm Hotell & Konferens.
NYHET Publicerad:

SUP46: ”Vi måste få ett bättre startupklimat”

STARTUPFÖRETAG Majoriteten av de svenska startupföretagen rekryterar globalt och ser brist på kapital som det största hindret för tillväxt.
NYHET Publicerad:

”Viktigt att företagen får goda förutsättningar för att lyckas med sin verksamhet.”

FÖRETAGSKLIMAT ”Jag vill inte att kommunen ska hålla en i handen, men det är viktigt att företagen får goda förutsättningar för att lyckas med sin verksamhet. Svenskt Näringslivs enkät om företagsklimatet är en måttstock på hur företagare anser att klimatet ser ut. Därför hoppas jag att många företagare svarar på enkäten”, säger Alvar Kårfors, VD för Orto Novo AB och verksam i Ekerö kommun.
NYHET Publicerad:

Politiker för välfärd – se hit

KOMMENTAR Nu är det valår och jag skulle önska att vi fick höra mycket mer om hur företagens villkor kan förbättras. Hur får vi fler företag, fler jobbskapare och mer pengar till vårt samhälle?
NYHET Publicerad:

Huddinge kommun satsar på 100 företagsbesök på 100 dagar

FÖRETAGSKLIMAT I en omfattande satsning gör Huddinge kommun 100 företagsbesök på 100 dagar för att förbättra det lokala företagsklimatet och dialogen med näringslivet.