Anna Hedberg – Ny regionchef för Svenskt Näringsliv i Värmland

NYHET Publicerad

NY REGIONCHEF Den 1 mars tillträder Anna Hedberg tjänsten som regionchef för Svenskt Näringsliv Värmland. Vem är Anna, hur ser hon på Värmland utifrån ett näringslivsperspektiv och vad hoppas hon uppnå i sin nya roll?

Anna Hedberg

—Jag har arbetat med frågor som rör företagens förutsättningar och lokalt företagsklimat i över 20 år. Det ska bli fantastiskt kul att få fortsätta det arbetet som regionchef på Svenskt Näringsliv i Värmland, säger Anna Hedberg.

På Cv:t återfinns tjugo år inom organisationen Företagarna, bland annat som regionchef, men också roller inom ekonomi och finansiering. Sedan 2018 har Anna arbetat på Svenskt Näringsliv i Värmland som näringspolitisk rådgivare, ett uppdrag hon nu växlar upp som regionchef för länet.

Vad är det roligaste med att arbeta på Svenskt Näringsliv?
— Det absolut roligaste är att träffa företagare runt om i länet. Alla företagshistorier och företagsamma människor jag får chansen att träffa. Sedan drivs jag även av möjligheten att få vara med och påverka. Att få beslutsfattare och myndigheter att förstå hur viktiga företagen är för Värmland, säger Anna.

Vilka är de största utmaningarna för Svenskt Näringslivs medlemsföretag i Värmland?
— Det finns många frågor i närtid som kommer att spela stor roll för förutsättningarna att driva företag i Värmland. Inte minst den kommande avtalsrörelsen, då vi ska omförhandla drygt 400 kollektivavtal. Det är viktigt att vi får till konkurrenskraftiga avtal – så att företagen fortsatt kan växa och anställa här lokalt, konstaterar Anna.

— Även våra kommuner spelar stor roll för många av våra medlemsföretag. Där ser jag myndighetsutövningen som en jätteviktig del och vi arbetar stenhårt ihop med kommunerna i länet för att den ska bli mer serviceinriktad. En annan fråga som ligger mig varmt om hjärtat är offentlig upphandling. Det är viktigt att vi använder våra gemensamma skattemedel på bästa sätt, menar Anna.

Ser du några frågor på nationell nivå som du tror kommer bli stora framöver?
— Givetvis miljöfrågan – inte minst ur ett energipolitiskt perspektiv. Ska vi klara omställning och elektrifiering krävs en stabil energiförsörjning. Att våra företag har tillgång till bra och ren el helt enkelt. Sedan förväntar jag mig stora och nödvändiga diskussioner om LAS (lagen om anställningsskydd) när förhandlingarna mellan parterna drar igång igen efter sommaren, säger Anna.

Vad tar du tag i de första veckorna på nya jobbet?
— Jag ska träffa politiker, diskutera serviceinriktad myndighetsutövning med ett flertal kommuner, träffa landshövding och länsråd. Sedan har vi en rad aktiviteter inplanerade, bland annat om kompetensförsörjning. Men mest ser jag helt klart fram emot att komma ut och träffa medlemsföretag i länets alla 16 kommuner.

När Anna Hedberg tillträder som regionchef för Svenskt Näringsliv i Värmland den 1 mars går tidigare regionchef Urban Svanberg vidare inom organisationen för att arbeta med centrala uppdrag. Urban kommer fortsatt att vara stationerad och utgå ifrån Svenskt Näringslivs kontor i Karlstad.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Regionen hjälper företagen att navigera rätt

STÖD I spåren av coronavirusets framfart är Region Värmland en av många aktörer som försöker tänka nytt när det kommer till att kroka arm med näringslivet.
NYHET Publicerad:

Så undviker du bluffakturor och vd-bedrägerier

SÄKERHET Bluffakturor och internetbedrägerier är något som drabbar företagen under hela året. Särskilt besvärligt är det under sommaren då ordinarie personal inte är på plats och därför inte heller erfarenheten kring vilka leverantörer företaget använder och således vilka fakturor som ska betalas. Nina Jelver, bedrägeriexpert på Svensk Handel, listar sina bästa tips för hantering av bluffakturor och vd-bedrägerier. 
NYHET Publicerad:

”Brott mot företag måste få fortsatt fokus”

FÖRETAGSKLIMAT ”Näringslivets problem med otrygghet och utsatthet för brott behöver få ytterligare fokus”, anser Anna Hedberg, regionchef Svenskt Näringsliv i Värmland.
NYHET Publicerad:

Ny satsning lockar kvinnor till industrin

UTBILDNING I Värmland görs en storsatsning på industrirelaterad vuxenutbildning för att försöka komma till rätta med kompetensbristen. Mikaela Larsson utbildar sig till cnc-operatör i Karlstad och känner att hon har hamnat rätt. ”Det är ju det här jag ska göra”, säger hon.
NYHET Publicerad:

Kommunen som går utanför ramarna i coronatider

CORONAKRISEN De flesta av landets kommuner har satt ihop olika åtgärdspaket för att stödja det lokala näringslivet i spåren av coronaviruset. Munkfors går dock steget längre för att tillsammans med näringslivet rida ut stormen.
NYHET Publicerad:

Så påverkas företagen i Värmland av brott och otrygghet

BROTTSLIGHET Otrygghet och brottslighet är ett allt större problem för många företag i Värmland. Det visar en ny undersökning från Svenskt Näringsliv med 1556 företag.
NYHET Publicerad:

Högt tryck på omställning – så stöttar TRR företagen

OMSTÄLLNING Jonas Björkman, regionchef för TRR i Värmland, berättar om hur de stöttar företag som står inför omställning.
NYHET Publicerad:

Kompetensförsprång efter krisen

KOMPETENSFÖRSÖRJNING För många företag har det sedan i mitten av mars handlat om att hantera coronakrisens mest akuta effekter. Många åtgärder har vidtagits och ett stort antal verksamheter har varslat, sagt upp eller permitterat sin personal. Nu går tankarna till hur man kan göra det bästa av tiden fram tills dess att det vänder. Kan man kanske till och med stå starkare när hjulen börjar snurra igen? 
NYHET Publicerad:

Enkätsvaren 2020 – så tycker företagen om företagsklimatet i Värmland

FÖRETAGSKLIMAT Idag släpps Svenskt Näringslivs årliga enkätundersökning.
NYHET Publicerad:

Dramatiskt läge och dyster framtidstro bland företagen

DET EKONOMISKA LÄGET Läget är fortfarande mycket allvarligt och framtiden ter sig dyster för företagen i både Sverige och Värmland, det visar Svenskt Näringslivs senaste företagarpanel.
NYHET Publicerad:

Ökat samarbete mellan skola och näringsliv

NY MEDARBETARE Under de närmsta två åren kommer Simon Sjögren att arbeta heltid med att öka samverkan mellan skola och näringsliv i Västra Götaland, Halland, Jönköpings län samt Värmland.
NYHET Publicerad:

Mitt i katastrofen sitter alla i samma båt

CORONAKRISEN Rädsla, envishet, gemenskap och en vilja att ta sig igenom krisen är alla ord som kan beskriva de senaste veckornas vardag på Swenströmskas Stenungsbageri i Karlstad.
NYHET Publicerad:

Coronakrisen tär på den värmländska industrin

CORONAKRISEN Coronakrisen drabbade i början främst besöksnäringen. Nu drabbas dock även allt fler industriföretag, inte minst i Värmlands län. I alla kommuner i länet utom tre är industriföretag största privata arbetsgivare.
NYHET Publicerad:

Hög andel permitterade i Värmland

CORONAKRISEN Sedan den 7 april har det inkommit 941 ansökningar om korttidspermittering till Tillväxtverket från företagen i Värmland och 621 av dessa har hittills beviljats. Totalt innebär det att 5035 eller 7,1 procent av de anställda inom näringslivet i länet nu är korttidspermitterade.
NYHET Publicerad:

Så kan vi rädda företag och jobb i Värmland

DEBATT Att rädda företagen handlar också om välfärdens finansiering. Utan företag och jobb finns inga skatteintäkter att fördela.
NYHET Publicerad:

Kraftfullt agerande av flera kommuner i Värmland

CORONAKRISEN "Flera av förslagen vi nu ser i kommunerna sänker företagens kostnader och ökar möjligheten att överleva krisen. Kommunerna visar på handlingskraft och stor förståelse för det akuta läge företagen befinner sig i."
NYHET Publicerad:

Svenskt Näringsliv Väst startar podd

PODCAST Svenskt Näringsliv i Väst startar 'Näringslivspodden'. En podcast om aktuella frågor inom politik och näringsliv i Västsverige.
NYHET Publicerad:

"Vi måste fokusera på att undvika massarbetslöshet"

CORONAKRISEN Regeringen, Centerpartiet och Liberalerna har lagt fram ytterligare ett krispaket på nästan elva miljarder kronor med fokus på jobb och omställning. ”Flera av utbildnings- och omställningssatsningarna är bra. Samtidigt måste vi fokusera på att undvika massarbetslöshet och rädda jobb och företag. Därför är det av yttersta vikt att förstärka systemet för korttidspermittering", säger vd Jan-Olof Jacke i en kommentar.
NYHET Publicerad:

200 miljarder kronor i räddningspaket för företag och jobb

CORONAKRISEN "Det nya coronaviruset har skapat en extremt svår situation för svenska företag och jobb. Det är ett unikt svårt läge som kräver unikt kraftfulla åtgärder. Vi måste agera för att rädda företagen och jobben. Därför föreslår Svenskt Näringsliv nu ett brett räddningspaket för företag och jobb motsvarande 200 miljarder kronor". Det säger vd Jan-Olof Jacke.