Hallå där, Hanna!

NYHET Publicerad

SVENSKT NÄRINGSLIV Vi välkomnar Hanna Waerland-Fager som ny skolnätverksansvarig till Svenskt Näringslivs regionkontor i Västra Götaland. Hanna kommer i sin roll som skolnätverksansvarig att arbeta med att öka samverkan mellan skola och näringsliv genom att förmedla Svenskt Näringslivs kostnadsfria skolmaterial.

Hanna Waerland-Fager

Hanna Waerland-Fager

Vem är du? 
— Jag heter Hanna Waerland-Fager och är en social och engagerad statsvetare som för närvarande studerar en master i International Administration and Global Governance vid Göteborgs universitet. Är en person med ett stort intresse för utrikespolitik- och globala frågor, utbildningspolitik samt frågor som rör ungas möjligheter på den svenska- och europeiska arbetsmarknaden. När jag inte jobbar eller studerar är jag engagerad inom det unga civilsamhället­ och har haft flera förtroendevalda poster inom ungdoms- och studentorganisationen, Utrikespolitiska Förbundet Sverige. På fritiden gillar jag att resa, spela golf, umgås med familj och vänner eller att se en spännande tv-serie.  

Varför sökte du tjänsten som skolnätverksansvarig på Svenskt Näringsliv?  
— Idag finns det inte längre en förutbestämd väg för vad man som ung ska välja för yrke i framtiden utan det finns istället en mängd olika val för hur man kan omvandla sitt personliga intresse och engagemang till en utbildning eller yrkesval. Dessa aktiva val kräver dock att företag, skolor, organisationer och samhället i stort är med och visar vilka oändliga möjligheter som finns för morgondagens medarbetare, företagare och entreprenörer. Jag såg tjänsten som skolnätverksansvarig på Svenskt Näringsliv som en unik möjlighet att få vara med och kunskapssprida om vilka möjligheter som finns för unga idag genom att arbeta med att öka samverkan mellan skola och näringsliv. Utöver detta såg jag också rollen som skolnätverksansvarig som spännande och utmanande och det är alltid roligt att få chansen att arbeta inom en dynamisk och mångfacetterad organisation som arbetar med frågor som jag brinner för.  

Varför är samverkan mellan skola och näringsliv viktigt?  
— I en värld präglad av globalisering, teknikutveckling och automatisering behöver Sverige företagare och entreprenörer i världsklass. Samtidigt blir kompetensförsörjningen hos svenska företag ett allt större problem. För att möjliggöra en framtid där etablerade företag kan hitta rätt kompetens och där nya företagare och entreprenörer kan utveckla sina idéer och verksamhet behöver kopplingen mellan skolan och yrkeslivet bli starkare. Detta är inte bara viktigt för Sveriges företag utan det är också viktigt för skolan och för eleverna. Genom att stärka banden mellan skola och näringsliv ökar insikten om vad utbildningen behöver leverera för att höja kunskapen om vad som kommer efter skolgången. Dessutom är kunskap och kännedom om olika yrken viktigt för dagens elever för att kunna göra medvetna val inför framtiden, exempelvis val av gymnasieutbildning eller eftergymnasial utbildning. Det kan också generera inspiration och intresse för framtida företagande och entreprenörskap.  

Kontakt

Vill din skola ta emot besök och få mer information om det kostnadsfria skolmaterialet, kontakta hanna.waerland-fager@svensktnaringsliv.se 
Läs även mer om Svenskt Näringslivs skolmaterial på www.eduna.se

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

En sommarhälsning

KRÖNIKA Vi går nu mot sommar och semestertider efter en vår som inte liknar någonting annat vi tidigare har varit med om. För oss på Svenskt Näringsliv har de senaste månaderna inneburit ett intensivt arbete med att förmedla företagens svåra situation till beslutsfattare och få till stödåtgärder på såväl nationell nivå som här i Västsverige.
NYHET Publicerad:

Så undviker du bluffakturor och vd-bedrägerier

SÄKERHET Bluffakturor och internetbedrägerier är något som drabbar företagen under hela året. Särskilt besvärligt är det under sommaren då ordinarie personal inte är på plats och därför inte heller erfarenheten kring vilka leverantörer företaget använder och således vilka fakturor som ska betalas. Nina Jelver, bedrägeriexpert på Svensk Handel, listar sina bästa tips för hantering av bluffakturor och vd-bedrägerier. 
NYHET Publicerad:

"Trygghetsfrågan måste högre upp på kommunernas dagordningar"

FÖRETAGSKLIMAT ”Brotten mot företag drabbar hela samhällsekonomin. Trygghetsfrågan måste upp på kommunernas dagordningar”, anser Rudolf Antoni, regionchef Svenskt Näringsliv i Västra Götaland. 
NYHET Publicerad:

Var fjärde företag i Västra Götaland påverkas allvarligt av brottslighet och otrygghet

BROTTSLIGHET Problemen med brottslighet och otrygghet ökar för företagen i Västra Götaland. Det visar en undersökning från Svenskt Näringsliv med över 5 500 svarande företag i Västra Götaland. 
NYHET Publicerad:

TRR - ett stöd för företag i omställning

OMSTÄLLNING Gabriella Nilsson, regionchef på TRR Trygghetsrådet, berättar om hur de stöttar företag som står inför omställning.
NYHET Publicerad:

Skolans verkliga utmaningar

KRÖNIKA För vår framtida samhällsutveckling, och inte minst våra företags framtida kompetensförsörjning, utgör skolan en viktig grund. Det är därför med bestörtning som jag läser den nya rapporten Skolans verkliga utmaningar som igår publicerades av Friskolornas riksförbund.
NYHET Publicerad:

Så satsar Västra Götalandsregionen på näringslivet

CORONAKRISEN Nya satsningar för att mildra coronakrisens konsekvenser för näringslivet samt bidra till en hållbar omställning.
NYHET Publicerad:

Kompetensförsprång efter krisen

KOMPETENSFÖRSÖRJNING För många företag har det sedan i mitten av mars handlat om att hantera coronakrisens mest akuta effekter. Många åtgärder har vidtagits och ett stort antal verksamheter har varslat, sagt upp eller permitterat sin personal. Nu går tankarna till hur man kan göra det bästa av tiden fram tills dess att det vänder. Kan man kanske till och med stå starkare när hjulen börjar snurra igen? 
NYHET Publicerad:

Nyrekrytering till Svenskt Näringsliv i väst

NYREKRYTERING I augusti tillträder Susann Haggren som ny näringspolitisk rådgivare på Svenskt Näringsliv i Västra Götaland.
NYHET Publicerad:

Näringslivspodden special: Framgångsrecept på företagsklimat

FÖRETAGSKLIMAT Hur utvecklar man som kommun ett långsiktigt stabilt företagsklimat? I veckans specialavsnitt av Näringslivspodden träffar vi företrädare för två kommuner som länge legat i topp i Svenskt Näringslivs undersökningar. Lyssna här!
NYHET Publicerad:

Enkätsvaren 2020 – så tycker företagen om företagsklimatet i Västra Götaland

FÖRETAGSKLIMAT Idag släpps Svenskt Näringslivs årliga enkätundersökning.
NYHET Publicerad:

Dramatisk försämring för företagen i Västra Götaland

DET EKONOMISKA LÄGET Framtiden ser mörk ut när företagen blickar framåt. Det visar Svenskt Näringslivs senaste företagarpanel om det ekonomiska läget.
NYHET Publicerad:

Ökat samarbete mellan skola och näringsliv

NY MEDARBETARE Under de närmsta två åren kommer Simon Sjögren att arbeta heltid med att öka samverkan mellan skola och näringsliv i Västra Götaland, Halland, Jönköpings län samt Värmland.
NYHET Publicerad:

Vår i krisens tid

FREDAGSKRÖNIKA Vi går nu in i maj månad och vi börjar räkna coronakrisen i månader istället för veckor. Vårsolen, fågelkvittret och vitsipporna påminner oss dock om att livet går vidare och det finns tecken på att det kan vara på väg att vända.
NYHET Publicerad:

”Otydlig kommunikation om sjuklönen”

STÖDPAKET Många företag får en kalldusch när de inser att de ska betala sjuklön till anställda som i mars lydde regeringen och stannade hemma vid minsta coronasymptom. Företagaren Anna Karin Hammarstrand är kritisk till den oklara kommunikationen och att stödet inte kickar in tidigare.
NYHET Publicerad:

Krisen cementeras bland de västsvenska företagen

CORONAKRISEN Det råder fortsatt kris bland näringslivet i Västsverige. Ett stort antal företag har fortsatt problem med likviditet, ser en kraftigt minskad försäljning och tvingas varsla personal om uppsägning.
NYHET Publicerad:

Många permitterade i Västra Götaland

CORONAKRISEN Sedan den 7 april har det inkommit 7272 ansökningar om korttidspermittering till Tillväxtverket från företag i Västra Götaland. Totalt innebär det att 42 292, eller 7,4 procent av de anställda inom näringslivet i regionen.
NYHET Publicerad:

Så kan vi rädda företag och jobb i Västsverige

DEBATT Utan företag och jobb finns inga skatteintäkter att fördela.
NYHET Publicerad:

Svenskt Näringsliv Väst startar podd

PODCAST Svenskt Näringsliv i Väst startar 'Näringslivspodden'. En podcast om aktuella frågor inom politik och näringsliv i Västsverige.
NYHET Publicerad:

"Vi måste fokusera på att undvika massarbetslöshet"

CORONAKRISEN Regeringen, Centerpartiet och Liberalerna har lagt fram ytterligare ett krispaket på nästan elva miljarder kronor med fokus på jobb och omställning. ”Flera av utbildnings- och omställningssatsningarna är bra. Samtidigt måste vi fokusera på att undvika massarbetslöshet och rädda jobb och företag. Därför är det av yttersta vikt att förstärka systemet för korttidspermittering", säger vd Jan-Olof Jacke i en kommentar.