Misstagen du inte får göra i USA

NYHET Publicerad

MÖJLIGHETERNAS LAND Jämtlänningen Kristian Sjöström, i dagarna hemflyttad från USA, har lång erfarenhet av att göra affärer och leda företag i landet. Här tipsar han om hur du som svensk undviker fallgroparna på den amerikanska marknaden.

Kristian Sjöström nyligen hemkommen från USA där han arbetat som företagsledare.

Kristian Sjöström från Jämtland har mångårig erfarenhet av affärslivet i USA.

Kristian Sjöström från Jämtland om att göra affärer i USA

– Vårt svenska förhållningssätt är ofta att ”hellre fria än fälla”, medan det amerikanska förhållningssättet är precis tvärtom, säger Kristian Sjöström.

Det är kanske lätt att tro att vi svenskar tänker lika som amerikanerna, men det råder en hel del sociala, kulturella och affärsmässiga skillnader mellan Sverige och USA.

För den som kan navigera rätt inom affärskulturen och har förståelse för hur ledarskap och avtal fungerar finns det stora möjligheter.

Amerikaner överlag är lätta och trevliga att umgås med, köpkraften är stor, klimatet härligt och maten god.

En grundläggande skillnad är att amerikaner är drillade från barnsben att tala inför publik, umgås i olika sociala sammanhang, och blixtsnabbt lägga fram sina idéer. Vi svenskar är ofta lite mer avvaktande, vill känna in stämningen och vill inte upplevas som skrytsamma. Se till att utnyttja tillfället för att skapa många sociala kontakter, underskatta inte ytligt mingel.

I USA finns det en hel del myndigheter att förhålla sig till. Därutöver finns det en hel djungel av regler som ställer helt andra krav än vad vi är vana vid.  Tänk på att federala lagar gäller i hela USA, medan statliga lagar eller regler skiljer sig mellan olika delstater. Att ha rätt försäkringsskydd är oerhört viktigt! Anlita professionell hjälp för att navigera rätt i just ditt enskilda fall.

USA har en helt annan ledarskapskultur än Sverige. Vi är vana vid medbestämmande, att arbeta självständigt och konsensusbeslut. Glöm det - i USA bestämmer chefen, punkt slut.

Som nytillträdd vice vd för ett medelstort amerikanskt tillverkande bolag där jag arbetade i närmare 5 år, så ville jag resonera med mina mellanchefer om vad de tyckte i olika sakfrågor. Detta visade sig vara helt fel utifrån ett amerikanskt perspektiv. Senare förstod jag att de trodde att jag försökte ”sätta dit dem”, och att jag gav ett ”osäkert intryck” när jag frågade om grundläggande saker. I USA talar chefen i detalj om vad som skall utföras, och detta ifrågasätts inte. De personer vi skulle kalla ”ja-sägare” är därför många.

Anställningstryggheten är obefintlig. ”At will” är en vanlig anställningsform, vilket innebär att det står arbetsgivaren fritt att låta dig gå på dagen utan att ange orsak till detta (reglerna varierar något beroende på delstat). Omvänt så har också arbetstagaren ofta rätt att sluta på dagen. Ett sätt för vissa arbetstagare att skapa sin egen arbetstrygghet är att göra sig oumbärliga på arbetsplatsen. Detta görs främst genom att inte lära upp någon annan, ta minimalt med ledigheter för att alltid finnas på plats och att inte dela med sig av information eller kunskap. För mig som ledare krävde det stor uthållighet för att säkra kompetensöverföring.  

Det är också viktigt för oss svenskar att komma ihåg att de förhandlingspartners som vi möter oftast är ”at will”, vilket innebär att de kan vara borta imorgon.  Jag hade själv långt gångna diskussioner med inköpschefen för ett stort amerikanskt bolag. Vi träffades en tisdag för affärsdiskussioner, nästkommande måndag var han sparkad och allt mitt arbete var förgäves.

I amerikanska avtal regleras varje liten detalj. Det som inte finns skrivet gäller inte. Detta kan upplevas som att man behöver uppfinna lagboken varje gång man skriver ett avtal. 150 sidor med krånglig amerikansk juridiktext för en enkel leverans är inte ovanligt.

Vårt svenska förhållningssätt är ofta att ”hellre fria än fälla”, medan det amerikanska förhållningssättet är precis tvärtom! Förhandlingar går ut på att få in fördelar i avtalet som motparten inte ser eller uppfattar. Man är inte heller sena, eller blyga, att dra nytta av dessa fördelar senare i affärsrelationen.

Några viktiga sociala koder: Lär dig att komma ihåg förnamn, strunta i efternamnet. Säg inte ”nice to meet you again” när ni träffas för andra gången, då upplevs du som arrogant. Säg istället ”nice to see you again”.

Ett annat tips är att lämna mat kvar på tallriken. Ät tills du är lagom mätt, lämna resten. Annars kommer du garanterat att gå upp lika många kilon som veckor du befinner dig i USA.

När du efter affärsmiddagen tar notan så ska du betala minst 18 procent i dricks, det är servitörens lön och den förväntas man betala.

Prata inte politik med en amerikan, om svenskarnas rätt till fem veckors semester, eller överhuvudtaget om hur förträffligt Sverige är i förhållande till USA. Kommer detta upp, byt samtalsämne! Sport är ett säkert kort för konversation, amerikanarna älskar idrott. Det vill säga om det handlar om NBA, NHL, football eller baseball. De sporter som inte uppfunnits i USA kan du glömma, till exempel fotboll, soccer, längdskidåkning eller tennis. Det är sporter som amerikaner överlag struntar fullkomligt i.

Känner man bara till grundläggande förutsättningar, så att onödiga fallgropar undviks, då är USA möjligheternas land. Lycka till!

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Kraftfullt agerande av flera jämtländska kommuner

CORONAKRISEN Coronakrisen har på några få veckor raserat framtidsutsikterna för många företag. Verksamheter som i slutet av februari hade fullt i orderböckerna står idag helt utan jobb.
NYHET Publicerad:

200 miljarder kronor i räddningspaket för företag och jobb

CORONAKRISEN "Det nya coronaviruset har skapat en extremt svår situation för svenska företag och jobb. Det är ett unikt svårt läge som kräver unikt kraftfulla åtgärder. Vi måste agera för att rädda företagen och jobben. Därför föreslår Svenskt Näringsliv nu ett brett räddningspaket för företag och jobb motsvarande 200 miljarder kronor". Det säger vd Jan-Olof Jacke.
NYHET Publicerad:

Senaste nytt: Kraftfulla krisåtgärder men fler kommer att behövas

CORONA Läget för svenska företag har förvärrats dramatiskt på mycket kort tid. ”Därför är det bra att regeringen, i linje med Svenskt Näringslivs förslag, vidtar ytterligare åtgärder som kan hjälpa företag ur den mest akuta krisen, säger vd Jan-Olof Jacke i en kommentar till regeringens nya krispaket.
NYHET Publicerad:

Alla vinner på bättre upphandlingar

UPPHANDLING Varje år upphandlas varor och tjänster för cirka 700 miljarder kronor i Sverige och totalt annonseras årligen 18 000 upphandlingar. Svenskt Näringsliv bjöd in till ett lunchseminarium med syfte att fortbilda företagare och upphandlare om hur en bra upphandling ska gå till.
NYHET Publicerad:

Jämtländskt skogsföretag har tuff konkurrens från kommun

OSUND KONKURRENS Skellefteå kommuns bolag Solkraft har anmälts till Konkurrensverket för att det säljer ved till underpris. Detta dumpar priserna och bidrar till en osund konkurrens, vilket slår särskilt hårt mot Qvarnsjö Skogstjänster i Jämtland.
NYHET Publicerad:

Många kommuner saknar fortfarande valfrihet

VÄLFÄRD Lagen om valfrihet har nu funnits i över tio år. Denna frihetsreform har gett människor möjligheten att själva påverka sin vård och omsorg och den har gett medarbetare i vården och omsorgen fler arbetsgivare att välja mellan. Detta är värt att fira, men fortfarande finns mycket kvar att göra. I Jämtlands län finns valfrihet i knappt hälften av länets kommuner.
NYHET Publicerad:

Krokom deltar i utvecklingsprogram för att stärka sitt företagsklimat

FÖRETAGSKLIMAT Krokom är en av elva kommuner som deltar i Svenskt Näringslivs utvecklingsprogram under 2020. Fokus ligger på ledarskap, kommunikation, digitalisering och serviceinriktad myndighetsutövning. Målet är att förbättra det lokala företagsklimatet.
NYHET Publicerad:

Högre kompetens när Berg och Härjedalen slog ihop verksamheter

SAMORDNINGSVINSTER I början av 2019 beslutade kommunerna Berg och Härjedalen att slå ihop verksamheterna miljö och bygg samt vatten och avfall. Nu är de nya organisationerna på plats och några samordningsvinster är förbättrad kompetensförsörjning, ökad tillgänglighet och effektivitet.
NYHET Publicerad:

Bra glid för Hillebergs nya fjällpulkor

NY PRODUKT Tälttillverkaren Hilleberg ligger bakom Jemtlander – en nyutvecklad kollektion fjällpulkor som lanserades i mitten av december. Trion bakom projektet, Bo Hilleberg, Lennart Mörtsell och Rolf Hilleberg, är nöjda med sin nya pulka.
NYHET Publicerad:

Mattias Holmström ny näringspolitisk rådgivare 

NY PÅ JOBBET Den 1 februari börjar Mattias Holmström som näringspolitisk rådgivare på Svenskt Näringsliv med placering i Sundsvall. Mattias kommer att arbeta i de fem norra regionerna Västernorrland, Dalarna, Jämtland, Västerbotten och Norrbotten.
NYHET Publicerad:

Länsstyrelsen uppmanar företagare till dialog

FÖRETAGSKLIMAT Långa beslutstider, egna agendor och myndighetsaktivism – det är upplevelser företagare i länet har i sina kontakter med länsstyrelsen, visar en undersökning som Svenskt Näringsliv gjort. "Vi mäter löpande handläggningstiderna för att se var vi har våra svaga punkter och hur vi kan förbättra vårt arbetssätt", säger Susanna Löfgren, länsråd på länsstyrelsen i Jämtland.
NYHET Publicerad:

Växtkraft med ved när familjeföretaget satsar för framtiden

TILLVÄXT Dahlbergs Skogsvård drivs sedan flera år av familjen Dahlberg i Aspås och har hittills främst sysslat med röjning av kraftledningsgator. Nu utökar de verksamheten och investerar i en toppmodern vedfabrik för att producera brasved i stor skala. Och utvecklingsplanerna stannar inte där.
NYHET Publicerad:

Gällöborna gillar sin privata tandvårdsklinik

VÄLFÄRD När regionen beslutade att lägga ner folktandvården i Gällö valde några av medarbetarna att ta över verksamheten. Redan första året vändes underskott till plusresultat och nyligen fick Gällökliniken en utmärkelse för sin fina service. "Våra patienter är våra bästa medarbetare och att de har röstat fram oss betyder jättemycket", säger Lisa Skylare, vd och tandläkare.
NYHET Publicerad:

Frösö Park Hotels senaste investering ska föra gästerna samman

BESÖKSNÄRINGEN MoHo är arbetsnamnet för Frösö Park Hotels nya satsning. Ett tidigare logemente byggs om för att möta behovet hos besöksnäringens snabbast växande kundsegment. ”Framtidens lyx handlar inte om perfekt tillrättalagda sviter, det kommer istället handla om gemenskap och upptäckarglädje”, säger nya vd:n Jacob Dahlberg.
NYHET Publicerad:

Härjedalens kommun erkänner upphandlingsfel

UPPHANDLING Härjedalens kommun ställs inför rätta sedan Konkurrensverket bedömer att kommunen inte har följt regelverket i samband med upphandlingar värda 3,5 miljoner kronor. Kommunens tjänstemän erkänner att man har förhandlat utanför ramavtalet och accepterar följderna av en eventuell dom.
NYHET Publicerad:

Trangia i Trångsviken fortsätter växa

FRAMGÅNGRIKT FÖRETAGANDE November 2019 var en ny rekordmånad för friluftskökstillverkaren i Jämtland och de maskininvesteringar och nyanställningar Trangia gjort under 2019 är fortsatt välinvesterade pengar. Företaget som gjorde sitt första spritkök 1951 är i allra högsta en pågående framgångssaga, såväl i Sverige som Japan, och belönades nyligen med ett regionalt företagarpris.
NYHET Publicerad:

Stefan Ax lärarhjärta bultar för UF

ENTREPRENÖRSKAP Ung Företagsamhet är det perfekta sättet att lära ut företagande, om du frågar Stefan Ax. Han är lärare på Jämtlands Gymnasium Wargentin i Östersund och har peppat många årskullar UF-företagare att förverkliga sina idéer.
NYHET Publicerad:

Bräckes miljöchef vill fortsätta ta betalt i förskott

FÖRETAGSKLIMAT Debitering efter utfört tillsynsarbete. Det är ett förslag som ligger hos Livsmedelsverket. Nyligen fick frågan uppmärksamhet i länet efter att en företagare riktat kritik mot hur Bräcke kommun levererar sin tillsynstjänst. "Vi är tveksamma att tillämpa modellen med efterhandsdebitering", konstaterar miljöchef Tomas Jonsson.
NYHET Publicerad:

Nu kan företagare utmana Bräcke kommun

FÖRETAGSKLIMAT Bräcke kommun inför utmaningsrätt som en del i arbetet för att stimulera företagandet i kommunen. Utmaningsrätt innebär att en entreprenör kan utmana kommunen att bedriva kommunal verksamhet på ett bättre sätt, både utifrån kostnader och kvalitet.