Falks metall i Gnosjö

Helt nytt grepp löser kompetensförsörjningen

NYHET Publicerad

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Många företagare vittnar om svårigheter när det gäller kompetensförsörjningen i företaget och att hitta medarbetare med rätt kompetens. Så var det även för ägarna av Falks Metall i Gnosjö, men genom att tänka i helt nya banor, så utvecklades en lösning som passade företaget som hand i handske: att anställa en medarbetare som hade både branschkunskap och erfarenhet från läraryrket.

En något förenklad framställning av företaget Falks Metall i Gnosjö vore att beskriva att företaget är ett familjeföretag i metallbearbetningsbranschen sedan drygt sju decennier, med 40-talet anställda och en omsättning på ca 100 miljoner kronor. Produkter, koncept och processer utvecklas ständigt och idag återfinns kunderna inom ett flertal branscher – allt från fordonsindustri och energisektor till medicinteknik i hela världen. Där slutar dock den enkla beskrivningen, för Falks Metall är inte något ”vanligt företag”.

Till det ovanliga hör att man för drygt ett halvår sedan anställde en ny medarbetare som bl a har arbetslivserfarenhet som lärare. Detta i linje med att trygga företagets framtida kompetensförsörjning. Ägaren i tredje generationen tillika vdn, Per Falk, är en företagare med starkt engagemang för både sitt företag, sina medarbetare och regionen han verkar i. Utvecklingen av kompetens inom verksamheten ser han både som en nödvändighet och självklarhet.

— Vi verkar inom en bransch med knivskarp internationell konkurrens och det ställer krav på kunskap på en oerhört hög nivå och att vi ligger i framkant i branschen. Vi måste kunna det senaste om det senaste fast före alla andra, säger Per.

Det finns, enligt Per, många bra grundutbildningar i regionen, bl a Smålands Tekniska College och Gymnasieskolan i Gnosjö, GKC, men det saknas bra möjligheter för att kunna vidareutbilda sin personal.

Eftersom företaget inte kunde hitta kompetensen på traditionellt sätt, så var beslutet till ett eget alternativ ganska givet. Satsningen innebär att man byggt upp specifika lokaler med maskiner för att utbilda sin personal på plats utanför produktionen och kombinerat det med att anställa en medarbetare med pedagogiskt kunnande. Själva idén föddes efter att Falks Metall deltog i ”Produktionslyftet”, ett projekt som Teknikföretagen initierade, mellan 2013–2015.

— Kompetensutveckling är en investering i tid och pengar och oerhört viktigt för både företaget och medarbetarna. Genom vår lösning kan vi ”lyfta ut” en medarbetare ur det ordinarie produktionsflödet till utbildning i våra egna lokaler och maskiner utan att på något sätt äventyra produktionen.

Sedan tidigare genomsyras företaget av ett eget arbets- och förhållningssätt som benämns ”Falkwork®”. Det omfattar ett mycket målinriktat och långsiktigt arbete där teamwork, samarbetsanda och struktur mixas med glädje och engagemang. Modellen som genomförts för att säkra företagets framtida kompetens verkar närmast vara en praktisk förlängning av ”Falkwork®”. På frågan om hur behovet av kompetens ser ut och då närmare vilken form av utbildning medarbetarna behöver svarar Per ganska snabbt:

— Vi har anställda med olika kunskapsbakgrund och erfarenheter, men gemensamt är att de har rätt inställning, noggrannhet, att de är engagerade, fokuserade och verkligen vill jobba hos oss. Vårt företagande är ett lagspel, precis som i hockey, och nu har vi ju också hittat en modell som gör oss både starka och snabba kompetensmässigt, vilket ger oss långsiktighet och tillförsikt inför framtiden.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Svenskt Näringsliv Väst startar podd

PODCAST Svenskt Näringsliv i Väst startar 'Näringslivspodden'. En podcast om aktuella frågor inom politik och näringsliv i Västsverige.
NYHET Publicerad:

"Vi måste fokusera på att undvika massarbetslöshet"

CORONAKRISEN Regeringen, Centerpartiet och Liberalerna har lagt fram ytterligare ett krispaket på nästan elva miljarder kronor med fokus på jobb och omställning. ”Flera av utbildnings- och omställningssatsningarna är bra. Samtidigt måste vi fokusera på att undvika massarbetslöshet och rädda jobb och företag. Därför är det av yttersta vikt att förstärka systemet för korttidspermittering", säger vd Jan-Olof Jacke i en kommentar.
NYHET Publicerad:

Mer stöd och hjälp behövs

KRÖNIKA Tidigare i veckan gick vi ut med ett åtgärdspaket för att visa på sätt att hjälpa företag som drabbas av coronakrisen och dagen efter kom regeringens krispaket. Vi kunde se att regeringen hade lyssnat på våra förslag och inspel, men känner inte att det räcker.
NYHET Publicerad:

Så slår coronaviruset mot näringslivet i länet

CORONAKRISEN 7 av 10 företag i Jönköpings län upplever nu vikande försäljning eller orderingång till följd av Coronaviruset. Samtidigt drabbas fler än hälften av företagen av störningar i materialtillförsel och produktion. Det visar en ny undersökning bland 365 av Svenskt Näringslivs medlemsföretag i länet. 
NYHET Publicerad:

200 miljarder kronor i räddningspaket för företag och jobb

CORONAKRISEN "Det nya coronaviruset har skapat en extremt svår situation för svenska företag och jobb. Det är ett unikt svårt läge som kräver unikt kraftfulla åtgärder. Vi måste agera för att rädda företagen och jobben. Därför föreslår Svenskt Näringsliv nu ett brett räddningspaket för företag och jobb motsvarande 200 miljarder kronor". Det säger vd Jan-Olof Jacke.
NYHET Publicerad:

Senaste nytt: Kraftfulla krisåtgärder men fler kommer att behövas

CORONA Läget för svenska företag har förvärrats dramatiskt på mycket kort tid. ”Därför är det bra att regeringen, i linje med Svenskt Näringslivs förslag, vidtar ytterligare åtgärder som kan hjälpa företag ur den mest akuta krisen, säger vd Jan-Olof Jacke i en kommentar till regeringens nya krispaket.
NYHET Publicerad:

Prövande tider för länets företag

KRÖNIKA Det är prövande tider vi befinner oss i. Ingen är oberörd av den framfart som coronaviruset har, vare sig på det personliga planet eller i företagens verksamhet.
NYHET Publicerad:

Företag på riksdagsbesök

FÖRETAGSKLIMAT Under en heldag i riksdagen mötte företagare från sex branscher i Jönköpings län de riksdagspolitiker som representerar länet för samtal om företagens förutsättningar.
NYHET Publicerad:

T-Emballage – ett företag på frammarsch

JOBBSKAPARE — Vår vision är att det i varje svensk byggnad skall finnas någon av våra produkter monterade.
NYHET Publicerad:

Migrationsverkets regelförändringar skapade problem

REGELKRÅNGEL Företaget Skogslunds Metallgjuteri i Anderstorp har stött på flera problem den senaste tiden. Flertal av dem har skapats i samband med att Migrationsverket ändrat sina regler gällande utländsk arbetskraft, vilket i sin tur har lett till personalbrist. 
NYHET Publicerad:

Företagsbesök hos Karl Andersson & Söner — fyra generationer av möbler

Tillsammans med Anders Edholm, chef på Svenskt Näringslivs kontor i Bryssel, besökte vi möbelföretaget Karl Andersson & Söner, som i dag drivs av fjärde generationen.
NYHET Publicerad:

Infrastrukturen avgörande när Jönköping växer

Jönköpings tillväxt och framtida utveckling stod på agendan när 250 deltagare från näringsliv och kommun samlades till Jönköpingsdagen 2020.
NYHET Publicerad:

Wetterhälsan firar 10 år och blickar framåt

I slutet på 2019 åkte vi ut för att besöka en av Wetterhälsans mottagningar i Jönköping. Mats Siljehult, som är verksamhetschef, berättade om de tre mottagningarna som Wetterhälsan har i dag men också om deras planer inför framtiden.
NYHET Publicerad:

Medlemmar bjöds på gröt och besök från Brysselkontoret

I december samlades företagare i Jönköping för vår årliga grötlunch. Dagen inleddes med ett kortare mingel innan det var dags att ta del av dagens föreläsning från Anders Edholm, chef på Svenskt Näringslivs Brysselkontor.
NYHET Publicerad:

Slutet på en aktiv höst med siktet inställt framåt

KRÖNIKA Att komma tillbaka till Jönköpings län efter 2 ½ år i Västra Götaland har inneburit många glada återseenden men också många intressanta möten med nya människor. Möten med målet att få en bild över hur det ser ut med företagsklimat, konjunkturläge och vad som hänt i länet under de här åren.
NYHET Publicerad:

Utmaningsrätt – rustar kommunen för framtida utmaningar

UTMANINGSRÄTT För många kommuner runtom i Sverige kommer ekonomin att vara ansträngd framöver och redan idag redovisar nästan en tredjedel av landets kommuner röda siffror i den kommunala budgeten. I Gislaved vill man rusta sig inför framtidens utmaningar, bland annat genom att införa utmaningsrätt.
NYHET Publicerad:

Att underlätta för företag är modellen för Aneby kommun

SERVICEINRIKTAD MYNDIGHETSUTÖVNING I Aneby kommun har myndighetsutövningen förändrats de senaste åren och blivit mer företagsinriktad. Något som företagen givetvis uppskattat. Framgångsreceptet är att ta sig tid med en kontinuerlig dialog samt försöka förstå företagens villkor och förutsättningar.  
NYHET Publicerad:

Skatt är skatt och avgift är avgift

KRÖNIKA De flesta av oss vet vad vi har i månadslön och vad vi ”får ut” i lön varje månad. Men hur många vet vad den totala kostnaden är för varje anställd varje månad? Vi pratar ofta om arbetsgivaravgifter. Men vet du vad de bekostar och går verkligen allt till olika former av förmåner för alla anställda i våra företag?
NYHET Publicerad:

Helt nytt grepp löser kompetensförsörjningen

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Kompetensförsörjningen är ett stort problem för många företag. Därför har Falks metall i Gnosjö utvecklat en egen lösning.