Falks metall i Gnosjö

Helt nytt grepp löser kompetensförsörjningen

NYHET Publicerad

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Många företagare vittnar om svårigheter när det gäller kompetensförsörjningen i företaget och att hitta medarbetare med rätt kompetens. Så var det även för ägarna av Falks Metall i Gnosjö, men genom att tänka i helt nya banor, så utvecklades en lösning som passade företaget som hand i handske: att anställa en medarbetare som hade både branschkunskap och erfarenhet från läraryrket.

En något förenklad framställning av företaget Falks Metall i Gnosjö vore att beskriva att företaget är ett familjeföretag i metallbearbetningsbranschen sedan drygt sju decennier, med 40-talet anställda och en omsättning på ca 100 miljoner kronor. Produkter, koncept och processer utvecklas ständigt och idag återfinns kunderna inom ett flertal branscher – allt från fordonsindustri och energisektor till medicinteknik i hela världen. Där slutar dock den enkla beskrivningen, för Falks Metall är inte något ”vanligt företag”.

Till det ovanliga hör att man för drygt ett halvår sedan anställde en ny medarbetare som bl a har arbetslivserfarenhet som lärare. Detta i linje med att trygga företagets framtida kompetensförsörjning. Ägaren i tredje generationen tillika vdn, Per Falk, är en företagare med starkt engagemang för både sitt företag, sina medarbetare och regionen han verkar i. Utvecklingen av kompetens inom verksamheten ser han både som en nödvändighet och självklarhet.

— Vi verkar inom en bransch med knivskarp internationell konkurrens och det ställer krav på kunskap på en oerhört hög nivå och att vi ligger i framkant i branschen. Vi måste kunna det senaste om det senaste fast före alla andra, säger Per.

Det finns, enligt Per, många bra grundutbildningar i regionen, bl a Smålands Tekniska College och Gymnasieskolan i Gnosjö, GKC, men det saknas bra möjligheter för att kunna vidareutbilda sin personal.

Eftersom företaget inte kunde hitta kompetensen på traditionellt sätt, så var beslutet till ett eget alternativ ganska givet. Satsningen innebär att man byggt upp specifika lokaler med maskiner för att utbilda sin personal på plats utanför produktionen och kombinerat det med att anställa en medarbetare med pedagogiskt kunnande. Själva idén föddes efter att Falks Metall deltog i ”Produktionslyftet”, ett projekt som Teknikföretagen initierade, mellan 2013–2015.

— Kompetensutveckling är en investering i tid och pengar och oerhört viktigt för både företaget och medarbetarna. Genom vår lösning kan vi ”lyfta ut” en medarbetare ur det ordinarie produktionsflödet till utbildning i våra egna lokaler och maskiner utan att på något sätt äventyra produktionen.

Sedan tidigare genomsyras företaget av ett eget arbets- och förhållningssätt som benämns ”Falkwork®”. Det omfattar ett mycket målinriktat och långsiktigt arbete där teamwork, samarbetsanda och struktur mixas med glädje och engagemang. Modellen som genomförts för att säkra företagets framtida kompetens verkar närmast vara en praktisk förlängning av ”Falkwork®”. På frågan om hur behovet av kompetens ser ut och då närmare vilken form av utbildning medarbetarna behöver svarar Per ganska snabbt:

— Vi har anställda med olika kunskapsbakgrund och erfarenheter, men gemensamt är att de har rätt inställning, noggrannhet, att de är engagerade, fokuserade och verkligen vill jobba hos oss. Vårt företagande är ett lagspel, precis som i hockey, och nu har vi ju också hittat en modell som gör oss både starka och snabba kompetensmässigt, vilket ger oss långsiktighet och tillförsikt inför framtiden.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

En sommarhälsning

KRÖNIKA Sommaren och semestertiderna har börjat efter en vår som inte liknar någonting vi tidigare upplevt. För många är det nog svårt att känna glädje inför värme, sol och ledighet, kanske är det istället en känsla av lättnad över att den första chockartade fasen är över och att läget nu stagnerat och känns mer greppbart. Men många har drabbats personligen av covid-19 och ännu fler har påverkats av konsekvenserna av den ekonomiska krisen som följt i kölvattnet av pandemin.
NYHET Publicerad:

Fagerhult värnar om sina anställda – också i coronatider

CORONAKRISEN – Vi ser ljust på framtiden, trots Corona. Det kommer att ta tid att komma tillbaka till samma nivåer, men när vi tagit oss igenom den här krisen då kör vi för fullt igen, säger Daniel Johansson, vd för Fagerhult Belysning.
NYHET Publicerad:

”Brott mot företag måste få större utrymme i kommunernas arbete”

FÖRETAGSKLIMAT Att Näringslivet är så utsatt och påverkat av brott måste få större utrymme i kommunernas arbete”, anser Anna Gillek, regionchef Svenskt Näringsliv i Jönköpings län. 
NYHET Publicerad:

Så undviker du bluffakturor och vd-bedrägerier

SÄKERHET Bluffakturor och internetbedrägerier är något som drabbar företagen under hela året. Särskilt besvärligt är det under sommaren då ordinarie personal inte är på plats och därför inte heller erfarenheten kring vilka leverantörer företaget använder och således vilka fakturor som ska betalas. Nina Jelver, bedrägeriexpert på Svensk Handel, listar sina bästa tips för hantering av bluffakturor och vd-bedrägerier. 
NYHET Publicerad:

Så påverkas företagen i Jönköpings län av brottslighet och otrygghet

BROTTSLIGHET Många företag i Jönköpings län ser otrygghet och brottslighet som ett allt större problem. Det visar en ny undersökning från Svenskt Näringsliv där 1375 företag i Jönköpings län deltog.
NYHET Publicerad:

Lunnagård hoppas på bättre anpassade kontroller och regler

REGELFÖRBÄTTRING Tillsammans med riksdagsledamot Acko Ankarberg Johansson (KD) besökte vi, innan coronakrisens utbrott, sjukhemmet Lunnagård för en diskussion om verksamheten och långsiktiga utmaningar. 
NYHET Publicerad:

"Vi är en privat utförare i en skattefinansierad kontext"

FÖRETAGANDE Innan coronakrisen svepte in över Sverige träffade vi Mats Siljehult, verksamhetschef och vd på Wetterhälsan i Jönköping, för ett samtal om hur det är att vara företagare och vilka långsiktiga utmaningar han då såg i sin bransch. 
NYHET Publicerad:

TRR - ett stöd för företag i omställning

OMSTÄLLNING Magnus Gustafsson, regionchef för TRR i Jönköpings län, berättar om hur de stöttar företag som står inför omställning.
NYHET Publicerad:

Kompetensförsprång efter krisen

KOMPETENSFÖRSÖRJNING För många företag har det sedan i mitten av mars handlat om att hantera coronakrisens mest akuta effekter. Många åtgärder har vidtagits och ett stort antal verksamheter har varslat, sagt upp eller permitterat sin personal. Nu går tankarna till hur man kan göra det bästa av tiden fram tills dess att det vänder. Kan man kanske till och med stå starkare när hjulen börjar snurra igen? 
NYHET Publicerad:

Enkätsvaren 2020 – så tycker företagen om företagsklimatet i Jönköpings län

FÖRETAGSKLIMAT Idag släpps Svenskt Näringslivs årliga enkätundersökning. Årets undersökning besvarades av över 32 000 företag och Jönköpings län är fortsatt bästa län.
NYHET Publicerad:

Unga är nyckeln i kompetensförsörjningen

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Hur coronakrisen kommer att påverka kompetensförsörjningen bland svenska företag är för tidigt att säga. Historiskt sett har kompetensen dock varit ett stort problem för många företag.
NYHET Publicerad:

Årets UF-mässor ger framtidshopp

UNG FÖRETAGSAMHET På tisdag, den 19 maj, går den årliga SM-mässan i Ung Företagsamhet (UF) av stapeln.
NYHET Publicerad:

Dramatiskt läge och dyster framtidstro bland företagen

DET EKONOMISKA LÄGET Läget är fortfarande mycket allvarligt och framtiden ter sig dyster för företagen i både Sverige och Jönköping län.
NYHET Publicerad:

Ökat samarbete mellan skola och näringsliv

NY MEDARBETARE Under de närmsta två åren kommer Simon Sjögren att arbeta heltid med att öka samverkan mellan skola och näringsliv i Västra Götaland, Halland, Jönköpings län samt Värmland.
NYHET Publicerad:

Middagarna som inte blev av – ”vi har tappat 95% av vår omsättning”

CORONAKRISEN Coronakrisen har fört med sig allvarliga påfrestningar för privatpersoner och företag i hela landet. Förutom oron kring sin egen och andras hälsa har företag och jobb försvunnit eller tvingas kämpa hårt för att finnas kvar.  
NYHET Publicerad:

Industrin i Jönköpings län drabbas hårt av Coronakrisen

CORONAKRISEN Coronakrisen drabbade i början främst besöksnäringen. Nu drabbas dock även allt fler industriföretag, inte minst i Jönköpings län. I alla kommuner i länet utom två är industriföretag de största privata arbetsgivarna.
NYHET Publicerad:

Högst andel permitterade i Jönköpings län

CORONAKRISEN Sedan ansökningstidens start den 7 april har 10 625 personer korttidspermitterats i Jönköpings län. Totalt har drygt 208 000 anställda gått ner i arbetstid i hela landet. Flest antal har permitterats i storstadslänen – men justerat för arbetsmarknadens storlek ser fördelningen annorlunda ut. Då har Jönköping högst andel i landet.
NYHET Publicerad:

Så kan vi rädda företag och jobb i Jönköpings län

DEBATT Att inte göra rätt saker nu leder till långt större kostnader i framtiden.
NYHET Publicerad:

Tiden rinner ut för besöksnäringen

GÄSTKRÖNIKA Just nu ser det inte ljust ut för besöksnäringen. Det stöd som redan kommit är inte anpassat efter vår bransch. Minsta felhantering från vår sida kan även resultera i att vi inte får något stöd alls. Så, Vi behöver hjälp nu, annars är jag rädd att det är slutet för besöksnäringen.
NYHET Publicerad:

Fokus på corona under frukostmöte: ”Krisen är här och näringslivet behöver hjälp nu”

CORONAKRISEN Värnamo Näringsliv bjöd i fredags in företagare till ett digitalt frukostmöte, där de fick chans att ställa frågor och få svar från experter. Vi på Svenskt Näringsliv fanns på plats tillsammans med bland annat Frida Boklund från Företagarna för att bidra med svar angående den rådande situationen.