Carola Netterlid, Martin Clarstedt, Carina Centrén och Markus Svensson.

Representanter från kommunerna Eslöv, Lomma och Burlöv diskuterade Rättviksmodellen tillsammans med Martin Clarstedt och Markus Svensson från Tillväxt och Tillsyn samt med Carola Netterlid och Carina Centrén från Svenskt Näringsliv Skåne.

Så gick Rättviks kommun till ett bättre företagsklimat

NYHET Publicerad

TILLSYN Genom att sätta fokus på myndighetsutövning lyckades Rättviks kommun i Dalarna på knappt tio år klättra 209 placeringar i Svenskt Näringslivs ranking över företagsklimatet. Ömsesidig förståelse, bättre kommunikation och tydlighet är områden som diskuterades när tre skånska kommuner samtalade om hur de kan nå ett bättre företagsklimat.

Markus Svensson och Martin Clarstedt, som till vardags arbetar som hållbarhetsstrateg respektive miljö- och byggchef på Rättviks kommun ligger bakom den så kallade Rättviksmodellen. De är också grundare av föreningen och konceptet Tillväxt och Tillsyn, som arbetar för att utveckla myndighetsutövningen i Sverige.

Markus Svensson och Martin Clarstedt

Martin Clarstedt, Rättviks kommun.

– I grunden handlar det hela om god kommunikation. Normalt sett rättar du ditt språk efter vem du talar med. Samma sak gäller för kommunens tjänstemän och företagare. En bättre anpassad dialog kan underlätta för företagarens förståelse i hur olika delar av kommunens myndighetsutövning går till, säger Martin Clarstedt.

Markus Svensson och Martin Clarstedt startade Tillväxt och Tillsyn när de märkte att det runt om i Sveriges fanns stora kunskapsluckor för hur kommuner kan arbeta när de vill nå ett bättre företagsklimat. Rättviksmodellen fick till en början en hel del mothugg men fler kommuner har nu börjat intressera sig för deras sätt att resonera kring myndighetsutövning.

Tillväxt och tillsyn

Markus Svensson, Rättviks kommun.

– På många håll i Sverige är varken tillsynspersonalen eller småföretagarna nöjda med hur arbetsprocesserna går till. Vi kom in i bilden när vi upptäckte ett stort glapp där kunskap, forskning och praktiska exempel saknades. Tillsammans med kommuner och företagare utvecklar vi nu nya modeller för hur avgifter och kommunikation istället kan se ut, säger Markus Svensson.

Tillväxt och Tillsyns koncept går ut på att kommunens tjänstemän ska vara mer rådgivande i sin myndighetsutövning och att de ska underlätta för företagen att förstå hur de kan gå tillväga med olika ärenden. Syftet är att företagen i kommunen på så sätt ska lära sig att göra rätt från början. Inom konceptet, som ibland kallas Rättviksmodellen, faktureras inga tillsynsavgifter i förskott utan endast efter utfört arbete och då också bara för den tid som besöket tagit.

AnnaNilsson Burlöv

Anna Nilsson, näringslivssamordnare i Burlöv.

– Som jag ser det handlar det till stor del om en balans kring vår förståelse för företagarna och deras förståelse för oss, en ömsesidig förståelse är väldigt viktig i det här sammanhanget, säger Anna Nilsson, näringslivssamordnare i Burlövs kommun.

Vid en workshop under ledning av Markus Svensson och Martin Clarstedt där representanter från Eslövs, Burlövs och Lomma kommun diskuterade företagsklimat framkom att kommunerna kan bli bättre på att vara tydlighet och visa transparens.

Kosovar Gashi

Kosovar Gashi, näringslivsstrateg i Eslöv.

– Det är många företagare som har svårt att navigera i myndighetsdjungeln. Speciellt mindre företag där ägaren själv har många järn i elden, när de har många projekt igång samtidigt och sitter på olika roller som försäljningschef och HR-chef eller liknande. Det minsta vi kan göra är att underlätta den här navigation genom att upprätta en bättre dialog och skapa en kommunikation som fungerar för oss båda, säger Kosovar Gashi, näringslivsstrateg i Eslövs kommun.

I Rättvik och andra kommuner inom sfären för Tillväxt och Tillsyn arbetar de med målet att inte dela ut en enda sanktionsavgift. Något som har gjorts möjligt då deras princip och arbetssätt går att likna med fartkameror på motorvägen.

– Först varnar vi om vi ser en risk för att avgifter eller böter kan förekomma. Istället för att slå till med en avgift direkt ger vi företagen en chans att rätta till det som utgör en fara eller liknande. Då är företagen förvarnade och medvetna om vad de måste göra för att undvika att åka på stora avgifter eller bötesbelopp, säger Martin Clarstedt.

Möte om Rättviksmodellen i Borgeby

Sally Grahn

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Näringslivet behöver ha stenkoll på EU

EU ”Trots vi varit medlemmar i EU sen 1995 har svensken fortfarande en tendens att se EU som ”dem”. Fortsätter vi så blir vårt konkurrensläge sämre.” Kommentaren fällde Anders Edholm, chef för EU-kontoret, när han träffade företagare, politiker och representanter för offentlig sektor i Skåne.
NYHET Publicerad:

Alla tjänar på att det går bra för företagen i Skåne

VÄLFÄRDSSKAPARNA Sedan vi på Svenskt Näringsliv presenterade årets ranking av företagsklimatet för länets alla kommuner har ledarskribenter och kommunpolitiker skickat med både ris och ros utifrån betydelsen av enkäten och rankingen. I den bästa av världar skulle det vara fantastiskt om undersökningen inte spelade någon roll eller skulle behövas därför att företagens betydelse i samhället och för vår välfärd var så självklar.
NYHET Publicerad:

Skånska företagares förväntningar om framtiden svalnar

KONJUNKTUR Svenskt Näringslivs företagarpanel för tredje kvartalet 2019 visar att svenska företags förväntningar om framtida produktion/försäljning, investeringar och sysselsättning fortsätter att minska. Företagen i Skåne är inget undantag och det är till och med så att de är mer pessimistiska i sina bedömningar av konjunkturen jämfört med snittet för riket.  
NYHET Publicerad:

Malmös näringslivsdirektör: ”Vi måste arbeta med hur vi som kommun möter näringslivet” 

FÖRETAGSKLIMAT Svenskt Näringsliv samlade Malmö stads kommunstyrelseordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) och nytillträdde näringslivsdirektör Micael Nord tillsammans med ett 40-tal företagare för att diskutera Malmös företagsklimat och framtidsvision.  
NYHET Publicerad:

Hallå där, Christina Chukman!

UNG FÖRETAGSAMHET Svenskt Näringsliv välkomnar Christina Chukman som ny regionchef för Ung Företagsamhet Skåne. ”Att få möjligheten att arbeta med något så viktigt som Ung Företagsamhet, är en fantastisk möjlighet. Det är otroligt kul att få leda arbetet i en så samhällsnyttig verksamhet” säger hon. 
NYHET Publicerad:

Gymnasieelever hjälper till att lösa utmaningar på arbetsplatsen

SKOLA På Thorén Business School i Malmö vill man närma sig näringslivet genom att arbeta med casebaserad undervisning. ”Eleverna uppskattar att få göra något utöver det vanliga där de får träffa spännande personer och kanske möta nya förebilder för framtiden”, säger läraren Emma Larsson.
NYHET Publicerad:

Hallå där, Johan Henriksson

STUDENTMEDARBETARE Vi välkomnar Johan Henriksson som studentmedarbetare till Svenskt Näringslivs regionkontor i Skåne. Hans uppgift är mot att minska avståndet mellan skola och näringsliv, bland annat genom att etablera kontakter med rektorer, lärare och studie- och yrkesvägledare.
NYHET Publicerad:

Hallå där, Benjamin Hausel

STUDENTMEDARBETARE Svenskt Näringslivs regionkontor i Skåne välkomnar en ny studentmedarbetare – Benjamin Hausel! Vi bad honom att svara på några snabba frågor för att lära känna honom lite bättre. 
NYHET Publicerad:

Skånes kommuner siktar på företagsklimat i toppklass

RANKING Den 24 september släpptes Svenskt Näringslivs årliga kommunranking över det lokala företagsklimatet. I år hamnade tre skånska kommuner på topp 10-listan över var i landet det är bäst att starta och driva företag. Vid rankingsläppet samlades representanter för kommuner tillsammans med företagare för att inspireras av framgångsexempel med temat “Med sikte mot toppen”. 
NYHET Publicerad:

Höganäs har Sveriges näst bästa företagsklimat

RANKING Höganäs har länge legat i toppskiktet i Svenskt Näringslivs ranking men 2019 blir det hittills bästa året för Höganäs lokala företagsklimat. I Svenskt Näringslivs kommunranking av det lokala företagsklimatet blir kommunen den i Skåne med det bästa företagsklimatet samtidigt som man placerar sig på andraplaceringen i Sverige. "Näringslivsarbetet har blivit något som genomsyrar hela kommunen", säger näringslivschef Åsa Lundqvist Peyron. 
NYHET Publicerad:

Rankingresultatet: Här finns Skånes bästa företagsklimat

RANKING När Svenskt Näringsliv rankar kommunerna efter var det upplevs vara bäst att starta och driva företag hamnar fyra skånska kommuner bland landets tio bästa. Höganäs är återigen på topplistan och avancerar till en andraplats. Staffanstorp är ny på prispallen och tar hem tredjeplatsen.
NYHET Publicerad:

Inför rankingen 2019 – utgångsläget i Skåne

FÖRETAGSKLIMAT Den 24 september släpper Svenskt Näringsliv resultatet av den årliga rankingen av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Men, varför mäter vi företagsklimatet och hur ser förutsättningarna för Skåne ut i år?
NYHET Publicerad:

Nu börjar resan mot ett bättre företagsklimat i Hässleholms kommun

FÖRETAGSKLIMAT Hässleholms företagsklimat har gått från plats 68 år 2009 till att förra året hamna på plats 255. Nu siktar kommunen på ett förbättrat klimat för företagen i Hässleholm. Företagen och tjänstemän lyfter samarbete, vision och information som inspel för ett förbättrat företagsklimat. 
NYHET Publicerad:

Berendsens cirkulära kärnaffär gör dem ledande i hållbarhetsarbetet

MILJÖ En av vår tids stora hållbarhetsproblem är den ökande textilkonsumtionen. Textil- och serviceföretaget Berendsen släpper för andra året i rad en hållbarhetsrapport där de beskriver hur de arbetar i en affärsmodell för cirkulär konsumtion av textilier. “Det är inte längre försvarbart att stirra sig blind på pris per plagg”, berättar Lina K Wiles, hållbarhetschef på Berendsen i Malmö.
NYHET Publicerad:

Hallå där, Ruben Trossmark

STUDENTMEDARBETARE Svenskt Näringslivs regionkontor i Skåne välkomnar en ny studentmedarbetare – Ruben Trossmark! Vi bad honom att svara på några snabba frågor för att lära känna honom lite bättre.
NYHET Publicerad:

Burlövsföretagare: "Språket är för oss inte ett avgörande hinder”

INTEGRATION På FrontPac i Burlöv får de medarbetare som inte talar svenska en chans att lära sig språket på arbetet. "Språket är inget avgörande hinder, i första hand söker vi rätt personlighet och kompetens", säger vd Martin Enocson.
NYHET Publicerad:

Hallå där, Emma Wåhlberg

STUDENTMEDARBETARE Vi hälsar Emma Wåhlberg välkommen som studentmedarbetare i Skåne med inriktning mot att minska avståndet mellan skola och näringsliv. Det görs bland annat genom att etablera kontakter med rektorer, lärare och studie- och yrkesvägledare. 
NYHET Publicerad:

Medaljregn för skåningarna i Yrkes-VM

YRKESLANDSLAGET Tävlingen i Kazan i Ryssland är nu avgjord. Totalt hade det svenska yrkeslandslaget 28 tävlande, varav fem stycken från Skåne.
NYHET Publicerad:

“Företag som tänker för snävt i rekryteringar går miste om kompetens”

ARBETSMARKNAD Privata arbetsgivare, framförallt mindre företag, är bäst på att anställa människor med funktionsnedsättningar. ”Offentliga arbetsgivare har mycket att lära av småföretagen som är mer kreativa i sitt jobbskapande”, säger funktionshinderforskaren Jessica Arvidsson. Företagaren Lars Nyström driver August No Stress Surf Café i Malmö och uppmanar arbetsgivare att tänka brett när det gäller rekrytering. 
NYHET Publicerad:

Vårdmomsen sätter käppar i hjulet för privata aktörer

SKATT Den 1 juli infördes moms på uthyrning av läkare, barnmorskor och annan legitimeras vårdpersonal. Momsen har slagit undan benen för den privata sjukvården. “Jag räknar med en kostnadsökning på 200 000 kronor för att upprätthålla samma bemanning som förra året”, säger Tina Zetterling som driver fyra barnmorskemottagningar i Skåne, Barnmorskegruppen Öresund.