Akut personalbrist stoppar verkstadsföretag

NYHET Publicerad

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Skellefteåföretaget Nordtek skulle kunna fördubbla försäljningen men avstår då det inte finns personal att anställa. ”Det behövs fler tekniker och ingenjörer, många fler”, säger Krister Koch som driver verkstadsföretaget.

Krister Koch, Nordtek, Skellefteå

Krister Koch slår ut med händerna och konstaterar att det inte finns någon att anställa.

– Vi tar in praktikanter från utbildningsföretaget Lernia, lär dem jobbet och anställer. Men det blir bara en i taget. Vi har betydligt större potential än så, förklarar Krister Koch och fortsätter:

– Av en praktikant fick jag veta att bara två av 20 läser CNC-teknik, den kompetens vi söker, och det är alldeles för lite. Många väljer att utbilda sig till svetsare för att man tror att det skulle vara lättare vilket är fel, då det i båda fallen krävs handlag och yrkesskicklighet. Återväxten är mycket dålig.

Avstår från fördubblad omsättning

Nordtek i Kåge omfattar två bolag som tillsammans sysselsätter 35 personer och omsätter 35 miljoner kronor.

– Hypotetiskt skulle vi kunna fördubbla omsättningen. Det skulle krävas en utbyggnad, men vi har marken. Det skulle också krävas nya kunder och det kan vi ordna. Men vi vågar inte, säger Krister Koch.

– Det finns inga CNC-tekniker att anställa. Det finns personal på andra verkstadsföretag men jag vill inte börja värva av dem. Det är ingen långsiktig lösning. Det behövs fler tekniker och ingenjörer, många fler.

Krister Koch brinner för verkstadsindustrin. Han har drivit sitt företag sedan 1992. Då hette det Svanborg & Holmkvist. Krister Koch var anställd där när det gick i konkurs och han köpte han företaget som blev Nordtek. Produktionen har vridits mer mot tillverkning sedan dess.

Nedlagt verkstadsprogram

I Skellefteå fanns ett verkstadsprogram på Kaplanskolan, men för få sökande ledde till nedläggning.

– Skellefteå måste ge industrin chansen. Kaplanskolan hade redan då för dålig maskinpark så när det kom praktikanter fick vi lära dem i vår maskinpark. Jag tror Skellefteå skäms över att vara industristad, säger Krister Koch och fortsätter:

– Hur många fotbollsgymnasier finns i landet och har vi råd med det? Jag skulle vilja att skolan mer såg till det som är bäst för landet. Det välstånd vi har bygger på industri och försäljning.

Vad har du för kontakt med politikerna?

– Dålig. Två riksdagsledamöter från C och SD har kommit och det är bra, båda var mycket intresserade.

Krister berättar att han försökt locka Skellefteås kommunalråd, men misslyckats.

– Om kommunalrådet kom skulle jag visa vad digitalisering innebär och vilka förutsättningar som finns för företag i verkstadsindustrin.

– Ett annat problem som jag upplever är att dagens politiker, nästan utan undantag, är sprungna ur den offentliga sektorn och helt utan kunskap om industrins betydelse. I de värsta fallen saknar de helt arbetslivserfarenhet, konstaterar Krister Koch.

Bjuder in SYV:are

Så när kommunpolitikerna lyser med sin frånvaro jobbar Krister Koch vidare på egen hand. När vi träffas är han på väg att kontakta studie- och yrkesvägledare på den lokala grundskolan.

– Jag vill att de ska komma hit. Ska man jobba med samhällsfrågor måste man veta vad verkstadsindustrin gör, hur vi jobbar och vad som krävs. Vi är ett högteknologiskt företag där personalen programmerar datorer med stor yrkeskunskap. Jag är inte alls säker på att alla vet vad som händer här.

Krister Koch, Nordtek, Skellefteå

Hur ser din önskelista för ett förbättrat industriklimat ut?

– Först måste vi våga prata om Sverige som ett industrisamhälle, vara stolta över det och inte benämna industrin som ett särintresse. Vi måste därefter lyfta fram den oerhörda styrka som finns i tekniken. Och slutligen måste vi förstå vad som krävs i personal för att lyfta branschen, säger Krister Koch och summerar:

– Verkstadsindustrin i Kåge, Skellefteå och Sverige skulle kunna vara betydligt starkare om viljan att satsa verkligen fanns.

Verkstadsindustrin är en kunskapsindustri

Att en batterifabrik ska etableras ändrar inte Kristers inställning som menar att det blir en typ av processindustri.

– Tappar vi kunskapen från verkstadsindustrin så är jag rädd att produktägande företag, som nästan uteslutande har blivit monterings- och sammansättningsenheter utan egna möjligheter att maskinbearbeta och svetsa, flyttar sina verksamheter där den saknade resursen finns.

– Verkstadsindustrin och tillverkningsindustrin är en verklig kunskapsindustri där digitaliseringen och modern teknik alltid används först och i symbios med hantverkskunnande.

– Slutligen så är det som så att alla utvecklingsländer vill bli industriländer och jobbar stenhårt för att bli det, se framför allt på de asiatiska länderna, så vi får passa oss så att vi inte blir akterseglade.

Anders Boström

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Industriföretag träffar kvinnor med ledarambitioner

HALLÅ DÄR Madelen Porserud, som tillsammans med tre andra civilingenjörer grundat Female Leader Engineer. Vad går det ut på?
NYHET Publicerad:

Fokus på kravprofilen breddar Sodexos rekrytering

MÅNGFALD Rekrytering baserad på kompetens har lett till större mångfald och bättre business på Sodexo. ”Vi tittar noga på vad som verkligen krävs för ett visst jobb. Måste personen kunna svenska till exempel?”, säger Emma Tägt Kernan, hr- och rekryteringsansvarig.
NYHET Publicerad:

Kvinnor ökar dynamiken i bilfabriken

JÄMSTÄLLDHET I dag är nästan var tredje anställd på Volvo Cars fabrik i Göteborg kvinna. För knappt tre år sedan var det inte ens var femte. "Vi var helt snett ute när det gällde genusbalansen", säger Anu Lipponen, ansvarig för jämställdhet och mångfald.
NYHET Publicerad:

”Utlandsfödda ett otroligt kapital”

KOMPETENS En kartläggning av Liljas Personbilars rekryteringsbehov visade att något radikalt måste göras. Som ett led i det har företaget anställt ett antal nyanlända. ”Att det kommer hit så många med bra utbildning som vi kan anställa är en fantastisk möjlighet”, säger vd:n Mats Melander.
NYHET Publicerad:

Bra företagsklimat bakom valframgång

RANKING 2018 Centerpartiet gör ett historiskt val och sitter kvar vid makten i Nordmaling. Ett av huvudskälen till den politiska framgången är en långsiktig satsning på företagsklimatet.
NYHET Publicerad:

Höganäs gläds åt framgången – blickar framåt

RANKING 2018 Efter många år i toppen, men utanför prispallen, hittar vi i år Höganäs på tredjeplatsen i kommunrankingen. ”Det är ett jätteroligt kvitto på vårt arbete”, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Schölander.
NYHET Publicerad:

Företagsklimatet 2018: ”Konkurrensen har hårdnat”

RANKING 2018 Solna toppar för elfte året i rad. Det visar rankinglistan över kommunernas företagsklimat som presenteras idag. ”Många kommuner jobbar intensivt med frågorna vilket är positivt. Samtidigt ser vi en del orosmoln när det gäller de större kommunerna”, säger Christer Östlund, ansvarig för kommunrelationer.
NYHET Publicerad:

Strömstad årets klättrare

RANKING 2018 Med en förbättring med 89 placeringar är Strömstad den kommun som klättrar mest i rankingen. Från att ha legat på plats 195 ligger kommunen nu på plats 106 och bakom framgången finns strategier och goda relationer med näringslivet.
NYHET Publicerad:

Akut brist på bussförare

DEBATT Bristen på bussförare är stor. Förklaringen är pensionsavgångar och att för få har rätt körkortsbehörighet. ”Nu gäller det att vända trenden. Därför behövs det långsiktiga och offentliga satsningar i samarbete med branschen för att lösa situationen”, skriver Transportföretagen i en debattartikel.
NYHET Publicerad:

Fler insatser bör göras för att förbättra företagsklimat i Karlskrona

FÖRETAGSKLIMAT Trots insatser upplever företagen brister i företagsklimatet i Karlskrona. Bland annat behöver dialogen med kommunledningen stärkas och informationen om kommunens service förbättras.
NYHET Publicerad:

Plåtföretagare: "Det skär i själen varje gång vi får en uppsägning"

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Det saknas mer än 2 000 plåtslagare i Sverige. Lödde Plåt vill se fler åtgärder från politiken för att kunna rekrytera fler medarbetare. "Utbildning är jättebra, men det behövs också andra insatser", säger vd Jörgen Rasmusson.
NYHET Publicerad:

Större trygghet får fler kvinnor att starta eget

ENTREPRENÖRSKAP Kvinnors företagande har inte ökat nämnvärt de senaste 35 åren. Det är synd för fler företagande kvinnor ökar mångfalden, ger ett mer varierat näringsliv och ökar Sveriges BNP, enligt entreprenörsprofessorn Carin Holmquist.
NYHET Publicerad:

"Mångfald hänger tätt ihop med meritokrati"

MÅNGFALD Det är full fart i säkerhetsbranschen och företagen brottas med att hitta personal. Nokas satsar på ökad mångfald, och nyckeln till att lyckas är att det inte finns informella vägar till makten och att det finns en öppenhet kring hur rekrytering går till, enligt hr-chefen Karl Sandberg.
NYHET Publicerad:

Boliden rekryterar på bred front

KOMPETENS Smältverket Boliden Rönnskär i Skelleftehamn står inför en stor utmaning. De närmaste åren går var fjärde medarbetare i pension, och det har fått företaget att tänka om och bredda sin rekrytering. Fokus ligger på cheferna.
NYHET Publicerad:

17-nätverket peppar kvinnor att expandera sina bolag

HALLÅ DÄR Lena Apler, Collectors grundare och styrelseordförande, och en av kvinnorna bakom 17-nätverket. Varför startade ni det här initiativet?
NYHET Publicerad:

Digitaliseringen sätter Karlskrona på kartan

DIGITALISERINGEN I grunden handlar det om att åstadkomma bättre service för företag och privatpersoner. Så sammanfattar kommundirektören Carl-Martin Lanér Karlskronas digitaliseringsarbete.
NYHET Publicerad:

Fyra röster inför kommunrankingen

FÖRETAGSKLIMAT Inför 2018 års kommunranking pejlar vi förväntningarna och känslorna hos fyra kommuner runt om i Sverige. Samtliga svarande är kommunstyrelsens ordförande i respektive kommun.
NYHET Publicerad:

Prao kan locka unga till äldreomsorgen

PRAO Arbetsgivare välkomnar att prao blivit obligatoriskt igen. Stockholmsföretagaren Marita Eerola har tidigare försökt få kontakt med skolor för att erbjuda praoplatser men förgäves. "Jag tycker det är jättebra och oerhört viktigt att man tidigt kommer ut och får smaka på arbetslivet", säger hon.
NYHET Publicerad:

Integration när den är som bäst

INTEGRATION På Borox International i Eneryda jobbar 70 personer med att producera slitstål till entreprenadmaskiner runt om i världen. Alexander Denes är platschef och berättar om företagets integrationstänk.
NYHET Publicerad:

”Bättre samarbete kan lösa företagens kompetensförsörjning”

DEBATT "Kompetensbrist och svårigheter att rekrytera är en av de största utmaningarna för svenska företag, många gånger med missade affärsmöjligheter som resultat. Bättre samarbete mellan näringslivet och universitet och högskolor är en nyckelfaktor för att lösa problemet", skriver Tobias Krantz, chef för utbildning, forskning och innovation och Emil Görnerup, forskningspolitisk expert.