Akut personalbrist stoppar verkstadsföretag

NYHET Publicerad

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Skellefteåföretaget Nordtek skulle kunna fördubbla försäljningen men avstår då det inte finns personal att anställa. ”Det behövs fler tekniker och ingenjörer, många fler”, säger Krister Koch som driver verkstadsföretaget.

Krister Koch, Nordtek, Skellefteå

Krister Koch slår ut med händerna och konstaterar att det inte finns någon att anställa.

– Vi tar in praktikanter från utbildningsföretaget Lernia, lär dem jobbet och anställer. Men det blir bara en i taget. Vi har betydligt större potential än så, förklarar Krister Koch och fortsätter:

– Av en praktikant fick jag veta att bara två av 20 läser CNC-teknik, den kompetens vi söker, och det är alldeles för lite. Många väljer att utbilda sig till svetsare för att man tror att det skulle vara lättare vilket är fel, då det i båda fallen krävs handlag och yrkesskicklighet. Återväxten är mycket dålig.

Avstår från fördubblad omsättning

Nordtek i Kåge omfattar två bolag som tillsammans sysselsätter 35 personer och omsätter 35 miljoner kronor.

– Hypotetiskt skulle vi kunna fördubbla omsättningen. Det skulle krävas en utbyggnad, men vi har marken. Det skulle också krävas nya kunder och det kan vi ordna. Men vi vågar inte, säger Krister Koch.

– Det finns inga CNC-tekniker att anställa. Det finns personal på andra verkstadsföretag men jag vill inte börja värva av dem. Det är ingen långsiktig lösning. Det behövs fler tekniker och ingenjörer, många fler.

Krister Koch brinner för verkstadsindustrin. Han har drivit sitt företag sedan 1992. Då hette det Svanborg & Holmkvist. Krister Koch var anställd där när det gick i konkurs och han köpte han företaget som blev Nordtek. Produktionen har vridits mer mot tillverkning sedan dess.

Nedlagt verkstadsprogram

I Skellefteå fanns ett verkstadsprogram på Kaplanskolan, men för få sökande ledde till nedläggning.

– Skellefteå måste ge industrin chansen. Kaplanskolan hade redan då för dålig maskinpark så när det kom praktikanter fick vi lära dem i vår maskinpark. Jag tror Skellefteå skäms över att vara industristad, säger Krister Koch och fortsätter:

– Hur många fotbollsgymnasier finns i landet och har vi råd med det? Jag skulle vilja att skolan mer såg till det som är bäst för landet. Det välstånd vi har bygger på industri och försäljning.

Vad har du för kontakt med politikerna?

– Dålig. Två riksdagsledamöter från C och SD har kommit och det är bra, båda var mycket intresserade.

Krister berättar att han försökt locka Skellefteås kommunalråd, men misslyckats.

– Om kommunalrådet kom skulle jag visa vad digitalisering innebär och vilka förutsättningar som finns för företag i verkstadsindustrin.

– Ett annat problem som jag upplever är att dagens politiker, nästan utan undantag, är sprungna ur den offentliga sektorn och helt utan kunskap om industrins betydelse. I de värsta fallen saknar de helt arbetslivserfarenhet, konstaterar Krister Koch.

Bjuder in SYV:are

Så när kommunpolitikerna lyser med sin frånvaro jobbar Krister Koch vidare på egen hand. När vi träffas är han på väg att kontakta studie- och yrkesvägledare på den lokala grundskolan.

– Jag vill att de ska komma hit. Ska man jobba med samhällsfrågor måste man veta vad verkstadsindustrin gör, hur vi jobbar och vad som krävs. Vi är ett högteknologiskt företag där personalen programmerar datorer med stor yrkeskunskap. Jag är inte alls säker på att alla vet vad som händer här.

Krister Koch, Nordtek, Skellefteå

Hur ser din önskelista för ett förbättrat industriklimat ut?

– Först måste vi våga prata om Sverige som ett industrisamhälle, vara stolta över det och inte benämna industrin som ett särintresse. Vi måste därefter lyfta fram den oerhörda styrka som finns i tekniken. Och slutligen måste vi förstå vad som krävs i personal för att lyfta branschen, säger Krister Koch och summerar:

– Verkstadsindustrin i Kåge, Skellefteå och Sverige skulle kunna vara betydligt starkare om viljan att satsa verkligen fanns.

Verkstadsindustrin är en kunskapsindustri

Att en batterifabrik ska etableras ändrar inte Kristers inställning som menar att det blir en typ av processindustri.

– Tappar vi kunskapen från verkstadsindustrin så är jag rädd att produktägande företag, som nästan uteslutande har blivit monterings- och sammansättningsenheter utan egna möjligheter att maskinbearbeta och svetsa, flyttar sina verksamheter där den saknade resursen finns.

– Verkstadsindustrin och tillverkningsindustrin är en verklig kunskapsindustri där digitaliseringen och modern teknik alltid används först och i symbios med hantverkskunnande.

– Slutligen så är det som så att alla utvecklingsländer vill bli industriländer och jobbar stenhårt för att bli det, se framför allt på de asiatiska länderna, så vi får passa oss så att vi inte blir akterseglade.

Anders Boström

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Nätverk för kvinnor stärker it-studenter i Karlstad

HALLÅ DÄR Marie-Therese Christiansson, koordinator för nätverket ITQ och proprefekt för Handelshögskolan i Karlstad. Vad är ITQ?
NYHET Publicerad:

Praktik i toppklass lockar unga till teknikföretag

KOMPETENS Att bredda rekryteringsbasen är en utmaning för företag i norrländska Lycksele där lediga tjänster ofta inte har en enda sökande. Det konstaterar Elisabeth Nordström, vd på Lycksele Plåtprodukter som arbetar hårt för att få kvinnor och unga att inse att jobbet inte längre är smutsigt och tungt.
NYHET Publicerad:

Fem tips för att lyckas med rekryteringen

REKRYTERING Kampen om kompetensen hårdnar. I lägen där rekryterings- och konsultföretaget Placera Personal tidigare kunde presentera flera starka kandidater, handlar det idag om ett mindre urval, enligt företagets vd Elisabet Holmene.
NYHET Publicerad:

"Mångfald är en överlevnadsfråga"

STRATEGI Rekryteringen måste breddas för att lösa kommande kompetensbehov i välfärdsbranschen, enligt Rasmus Nerman, vd på Humana. ”Mångfald handlar inte bara om framgång utan om överlevnad”. Det är först när jämställdhet och mångfald blir en del av företagets DNA som det inte behövs några policys längre.
NYHET Publicerad:

”Utan konkurrenskraft ingen välfärd”

KONKURRENS Konkurrenskraftiga företag garanterar välfärden. Men varför är det ingen som diskuterar Sveriges globala konkurrenskraft? Det är en ödesfråga för framtiden, menade deltagarna när Svenskt Näringsliv inledde årets seminarier i Almedalen.
NYHET Publicerad:

Sammanhållet lärlingssystem viktigt för konkurrenskraften

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Kompetensförsörjningsfrågan påverkar svensk konkurrenskraft i allt högre grad. Det är den allra viktigaste frågan för Svenskt Näringsliv just nu, konstaterade Caroline af Ugglas, vice vd, vid ett seminarium. Svenskt Näringsliv arbetar för närvarande med principprogram för lärlingsutbildningar, som är tänkt att avhjälpa problemet.
NYHET Publicerad:

Korta vägar mellan kommun och näringsliv i Hofors

FÖRETAGSKLIMAT Resultatet i årets enkät om det lokala företagsklimatet vittnar om att samarbetsandan mellan näringsliv och kommun i Hofors är bra, något som bekräftas av företagaren Johanna Grönlund och kommunstyrelsens ordförande Linda-Marie Anttila, S.
NYHET Publicerad:

Kompetensförsörjningen ett växande problem

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Med ett medelvärde på 2,71 hamnar frågan om tillgång på medarbetare med relevant kompetens längst ned i årets enkät om det lokala företagklimatet. "Det är stora utmaningar att få tag i rätt kompetens", säger Johan Olsson på Svenskt Näringsliv.
NYHET Publicerad:

Kommuner konkurrerar ut privata företag

KONKURRENS Nästan 20 procent av företagen svarar ja på frågan om de upplever att kommunen eller kommunens företag driver verksamhet som de själva skulle kunna driva i eget bolag. Samtidigt finns det mycket att göra för att upphandlingsförfarandet ska fungera bättre. "Lösningen är en god dialog", säger jurist Birgitta Laurent.
NYHET Publicerad:

”Vården kan vara tyngre än att jobba på ett bygge”

HALLÅ DÄR Linn Gergi, snickare på JM. Du har med fem andra kvinnliga lärlingar dragit igång Snickarpodden. Vad är det för något?
NYHET Publicerad:

Tillväxt öppnar för större jämställdhet

STRATEGI Genom att arbeta teamorienterat, stärka kulturen och göra medvetna chefstillsättningar har företaget WSP ökat andelen kvinnor som rekryteras och som trivs och stannar. ”Det finns ingen quick fix för ökad jämställdhet – det handlar om träget arbete”, säger hr-chefen Maria Lindfelt.
NYHET Publicerad:

BillerudKorsnäs vässar varumärket för att locka till sig kompetens

KOMPETENS BillerudKorsnäs har ett stort rekryteringsbehov framåt, bland annat på grund av kommande pensionsavgångar. Företaget tar nu krafttag för jämställdhet och mångfald för att hitta de vassaste och få dem att stanna, enligt Joakim Särkijärvi, hr business partner på fabriken i Karlsborg.
NYHET Publicerad:

Välutbildade kvinnor tar plats i modernt arbetsliv

JÄMSTÄLLDHET Kvinnor tar allt oftare plats på nyckelpositioner i mansdominerade företag. ”I en tjänstebaserad ekonomi passar jobben ofta bättre för kvinnor”, säger analytikern Nima Sanandaji.
NYHET Publicerad:

AstraZenecas vd om framtiden: ”Många utmaningar”

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Kompetensbristen drabbar alla branscher. Inte ens det globala bioläkemedelsföretaget AstraZeneca är förskonat. ”Vi måste ha oerhört konkurrenskraftiga villkor för att kunna verka på en global marknad”, säger Jan-Olof Jacke, vd.
NYHET Publicerad:

Rättviks kommun förstår företagen

ENKÄT Rättvik får högst betyg av alla kommuner på frågan om vägledning vid tillstånd, tillsyn och kontroll. Det är ingen överraskning för företagaren Linda Thorslund Leandersson. "Jag är inte alls förvånad. Kommunen har varit jättestöttande i vårt projekt", säger hon.
NYHET Publicerad:

Munkfors bäst på företagande

ENKÄT Med 4,6 i medelbetyg hamnar Munkfors högst upp i det sammanfattande omdömet om företagsklimatet. "Alla känner att kommunen bryr sig och uppmärksammar företagen", säger Pernilla Melén, vd på Munkforssågar, ett av ortens större företag.
NYHET Publicerad:

Kommuner måste lyssna på lokala företagare

KOMMENTAR Trenden är tydlig. Det lokala företagsklimatet blir bättre. ”Vårt bästa råd till kommuner som vill fortsätta att utvecklas är att lyssna på företagen och låta sig inspireras av de kommuner som presterar bättre", skriver Christer Öhlund, ansvarig för kommunrelationer.
NYHET Publicerad:

Allt bättre företagsklimat

ENKÄT Det lokala företagsklimatet fortsätter att förbättras. I år får rekordmånga kommuner betyget ”bra” i sammanfattande omdöme.  Allra högst betyg får Munkfors i Värmland. "Vi har sett en positiv utveckling under de senaste åren", säger Christer Östlund, ansvarig för kommunrelationer.
NYHET Publicerad:

Satsning på jämställdhet fick fart på affärerna

JÄMSTÄLLDHET Ingen på Liljewall arkitekter räknade med att satsningen på jämställdhet skulle bidra till en rekordsnabb utveckling av företaget. ”Jämställdhetsarbete kan vara en motor för en ännu större förändringsprocess – det är häftigt!”, säger kontorschefen Harald Gamrell.
NYHET Publicerad:

Telia Company boostar unga tjejer

MÅNGFALD Jämställdhet och mångfald är ett perspektiv som är med i flertalet av Telia Companys processer, enligt Cecilia Lundin på Telia Company. För att säkra framtida kompetens satsar företaget på att vara ute i skolorna för att få unga intresserade av teknik och digitalisering.