Arbetskraftsbrist tvingar café att stänga

NYHET Publicerad

ARBETSMARKNAD I tre år har Donald Eriksson och Maria Gustafsson drivit Mårdseleforsens café och restaurang. Under åren har de haft tusentals gäster och fått höga rankningar av gästerna. Men nu tvingas paret säga upp avtalet med kommunen – på grund av arbetskraftsbrist.

Donald Eriksson

Donald Eriksson

Sex mil utanför Lycksele ligger Mårdseleforsens café och restaurang, mitt i Mårdseleforsarnas naturreservat. Ägaren av cafét är Naturvårdsverket, Länsstyrelsen har kontraktet och kommunen hyr av Länsstyrelsen. I tre år har restaurangen sköts av Donald Eriksson och Maria Gustafsson. Men att under sommarmånaderna arrangera restaurangverksamhet i glesbygden har haft sina problem, enligt Donald Eriksson.

– Våra största problem har absolut varit brist på arbetskraft och jag tror även att avståndet har spelat en stor roll, säger Donald Eriksson.

Under de tre åren som paret haft hand om restaurangen har de fått tre sökande på de tjänster som utlyst – varav två fått anställning direkt. På många sätt har de haft tur och kunnat få in praktikanter och även yngre som på något sätt kunnat hoppa in när det behövs. Enligt Donald Eriksson skulle det behövas fyra personer som arbetade varje dag. En kock, ett köksbiträde, en i kassan och en i servisen.

– I år så har vi verkligen tvingats pussla för att få ihop ett schema. Via HelpX har vi fått in två engelskor som kunnat jobba i lite över en månad. Sedan är vi fyra i familjen som tvingats hoppa in. Vi har haft tur men det är ingen hållbar lösning.

Under förra året fick de även kontakt med en utbildad kock från Afghanistan som de ville erbjuda en praktikplats. Men på grund av långa handläggningstider hann restaurangen stänga ner för säsongen innan beskedet kom från Migrationsverket.

– Och det är helt orimligt. Det fanns ett behov från den personen, det fanns ett behov från oss och vi hade kunnat lösa det på ett sätt som gynnade alla. Men på grund av regelkrångel så fick vi alla lida istället. 

Då de inte haft några sökande tvingas de nu säga upp avtalet med kommunen.

– Kommunen blev så klart väldigt besvikna. De har sett vad vi har gjort med restaurangen och hur det har lockat folk hit. Det här har blivit ett av Vindelns mest besökta turistmål på grund av vår verksamhet. Att vi nu tvingas säga upp avtalet som en följd av brist på arbetskraft är otroligt tråkigt såklart.

Han riktar även kritik mot Arbetsförmedlingen då han har hört från många som varit intresserade av att söka tjänsterna har blivit uppmanade att låta bli.

– Många gånger har vi hört att de som varit inskrivna på Arbetsförmedlingen och velat ansöka har fått höra att säsongsjobb inte är ett riktigt jobb och att det kan komma att äventyra deras chanser till att få fortsatt aktivitetsstöd under resten av året. Det är helt galet. Vill inte politikerna att folk som vill jobba ska få kunna jobba? Det känns alltför ofta som att beslutsfattarna inte pratar samma språk som oss företagare.

Enligt Björn Johansson, sektionschef på enheten ersättningar på Arbetsförmedlingen är det otroligt anmärkningsvärt om en person anställd på Arbetsförmedlingen uttryckt sig som Donald Eriksson beskriver.

– Och framförallt olyckligt. Det finns inte någon koppling mellan arbete och aktivitetsstöd som är negativ. Det kan tvärtom vara så att personen uppfyller ett nytt arbetsvillkor och får en högre ersättning vid återgång till ett program. Ett säsongsjobb är absolut ett ”riktigt jobb”. Och att avråda människor från att söka går helt emot vårt uppdrag. Vi vill ju att människor ska ha jobb, säger han.

Han menar vidare att Arbetsförmedlingen anordnar ett stort antal rekryteringsträffar och mässor där arbetsgivare söker personal för säsongsjobb.

– Till exempel börjar det nu bli dags att söka jobben i fjällen inför vintersäsongen. Här samarbetar vi mycket med branschen.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Ny satsning lockar kvinnor till industrin

UTBILDNING I Värmland görs en storsatsning på industrirelaterad vuxenutbildning för att försöka komma till rätta med kompetensbristen. Mikaela Larsson utbildar sig till cnc-operatör i Karlstad och känner att hon har hamnat rätt. ”Det är ju det här jag ska göra”, säger hon.
NYHET Publicerad:

”Vi måste vända på tratten” 

HALLÅ DÄR Anders Ferbe, du var tidigare ordförande i Valideringsdelegationen som i våras lämnade sitt slutbetänkande. Varför är det så viktigt att valideringen utvecklas?
NYHET Publicerad:

Snabba vägar till ny kunskap

KOMPETENS Korta utbildningar på distans. Det är det företagen vill ha nu, enligt utbildnings-vd:n Maria Scullman. Hon är övertygad om att det fortsätter även efter corona. ”Företagen har gjort den förflyttning som det har pratats om länge – att bli mer digitala och jobba på distans”.
NYHET Publicerad:

Digitalt kompetenslyft för garveriet

DIGITALISERING När corona slog till ställde Ödins garveri på Gotland snabbt om och lanserade en nätbutik. Ägaren Eva Lilja går nu en utbildning om digitalisering inom handeln. ”Det är nyttigt att försöka förstå hur det hänger ihop, var det är viktigt att synas och hur kunder tänker”, säger hon.
NYHET Publicerad:

Så kompetenssäkrar du företaget under krisen

WEBBINAR Ett webbinarium om hur du som arbetsgivare kan använda tiden under corona till att behålla och stärka kompetensen i ditt företag, för att stå starkare när det vänder.
NYHET Publicerad:

Kompetenslyft tar fjällhotellet ur krisen

BESÖKSNÄRING Anställda hos Sälens högfjällshotell går utbildningar inom marknadsföring och digitalisering under korttidspermitteringen. "Ingen mår bra av att sitta hemma 80 procent av sin arbetstid och inte veta vad man ska göra", säger Thommy Backner, vd och ägare.
NYHET Publicerad:

Trygghetsfonden: Ta vara på tillfället

OMSTÄLLNING Trots att pandemin innebär stora utmaningar är det ett bra tillfälle både för företag och individer att stärka sin kompetens för att stå ännu bättre rustade när det lättar. Det menar Caroline Söder, vd på Trygghetsfonden.
NYHET Publicerad:

Nytt avtal öppnar för utbildning

BESÖKSNÄRING Ett nytt avtal inom besöksnäringen öppnar för att använda korttidspermitteringen till kompetensutveckling. Det kan göra att fler stannar kvar i branschen och ser chansen att komma tillbaka till något ännu bättre efter krisen, menar Kersti Wittén på Visita.
NYHET Publicerad:

Industrins parter överens: Utbilda personalen nu

AVTAL Både arbetsgivare och fackförbund inom industrin är överens om att det är bra att passa på att utbilda personalen nu. ”Jag tror att det blir mer fokus på kompetensen framöver”, säger Peter Kancans på Industriarbetsgivarna.
NYHET Publicerad:

750 miljoner till Yrkeshögskolan

STÖDPAKET Regeringen vill ge Yrkeshögskolan 750 miljoner kronor för kompetensutveckling i samband med corona. Det innebär 2000 fler utbildningsplatser, enligt Thomas Persson, generaldirektör, Myndigheten för yrkeshögskolan.
NYHET Publicerad:

”Coronakrisen får inte övergå i en kompetenskris”

HALLÅ DÄR Mia Bernhardsen, arbetsmarknadsexpert. Vad hände med Rekryteringsenkäten som skulle ha presenterats i början av april?
NYHET Publicerad:

Komvux: Positiv signal från regeringen

UTBILDNING Regeringen satsar på vuxenutbildningen. Den som har störst behov av studier ska ges förtur och språk blir en naturlig del av yrkesutbildningen. ”Förändringarna är ett steg i rätt riktning för en mer effektiv kompetensförsörjning”, skriver Mia Bernhardsen, utbildningspolitisk expert.
NYHET Publicerad:

Tafatt regering hämmar kompetensförsörjningen

DEBATT Arbetsgivare skriker efter rätt kompetens. Samtidigt konstaterar privatanställda tjänstemän att svårigheten att intyga sin kompetens för en ny arbetsgivare är det största hindret för att byta jobb. Att regeringen i det läget väljer att inte hörsamma ett enda av de förslag som presenteras i Valideringsdelegationens utredning är olyckligt, skriver företrädare för Svenskt Näringsliv och Unionen.
NYHET Publicerad:

Så tog sig byggjätten ur machokulturen

STRATEGI En missad storaffär gjorde att Skanskas mångfaldsarbete tog fart på allvar. "Ledningen hade nog inte förstått att det kunde vara affärskritiskt", säger Monica Westerberg på Skanska Sverige där andelen kvinnor nu har ökat markant.
NYHET Publicerad:

Ica:s toppkvinnor tar för sig allt mer

MÅNGFALD Fokusera på jämlikhet och inkludering så får ni mångfalden på köpet. Rådet kommer från Emma Nyquist, mångfaldsstrateg inom Ica-gruppen. Koncernen fick nyligen ta emot priset som den europeiska detaljhandelns mest jämställda företag.
NYHET Publicerad:

De är techbranschens hetaste kvinnor 

HALLÅ DÄR Livia Moore, marknadschef på riskkapitalbolaget Antler, som har varit med och tagit fram en lista på 50 tongivande kvinnor i techbranschen. Varför behövs det?
NYHET Publicerad:

Kvinnorna tar Volvo Cars ur kompetenskrisen

MÅNGFALD Målet är att ha lika många kvinnor som män på ledande positioner. Att öka mångfalden är ett måste för att vinna kampen om kompetensen, konstaterar Katarina Matson på Volvo Cars.
NYHET Publicerad:

”Lär av dem som blickar framåt”

HALLÅ DÄR Maria Norberg, vd och grundare av Teknikkvinnor, nyss hemkommen från konferensen Move The Dial i Toronto. Varför var du inbjuden dit?
NYHET Publicerad:

Hyllad kampanj lockar kvinnor till Semcon

JÄMSTÄLLDHET När företaget Semcon gick ut och bad om tips på produkter som fungerar dåligt för kvinnor kom över 500 förslag in. En konsultgrupp, med enbart kvinnor, utvecklade en dragkrok som är enklare att hantera och samtidigt nåddes kampanjens mål – fler kvinnliga sökande.
NYHET Publicerad:

Här tar kvinnorna plats

JÄMSTÄLLDHET Stena Line gör en rejäl satsning på ökad jämställdhet i hela koncernen. Om tre år ska 30 procent av företagets chefer vara kvinnor, liksom 30 procent av alla som nyrekryteras, enligt hr-ansvariga Margareta Jensen Dickson.