Där integration och kompetensutveckling går hand i hand

NYHET Publicerad

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Kristina Christofferson, Hotelldirektör på Nääs Fabriker Hotell och Restaurang hade flertalet nyanlända som arbetade i restaurangen och på hotellet under hösten 2018. Kristina ville göra mer och såg också stor utvecklingspotential hos sina medarbetare.

Kristina Christoffersson

Kristina Christofferson, Hotelldirektör på Nääs Fabriker Hotell och Restaurang

De nyanställdas språkkunskaper var limiterade vilket gjorde det svårt för dem att arbeta ute i restaurangen och ta emot gäster. Kristina kom då i kontakt med en pensionerad SFI lärare och tillsammans startade de projektet ”Tala svenska på Nääs Fabriker”. Detta innebar att SFI läraren började komma till arbetsplatsen en dag i veckan för att lära ut svenska. Under betald arbetstid fick personalstyrkan utveckla sin svenska och Kristina fick samtidigt mer kompetenta medarbetare. Projektet är lyckat och idag kan man se flera anställda som fortsatt arbeta på hotellet med fler arbetsuppgifter än tidigare tack vare sin utvecklade svenska; bland annat arbetar en som bartender och en som servitör.

Personalen som lärde sig svenska på jobbet känner en stor lojalitet till företaget – någonting som smittar av sig på de övriga anställda, menar Christofferson.

— De medarbetare som har antagit möjligheten att delta i ”tala svenska”, som vi kallar utbildningen för, är oerhört tacksamma och de känner att vi satsar på dem som enskilda individer. De blir oerhört lojala och det märks tydligt att de engagerar sig än mer i sina arbetsuppgifter och de ställer gladeligen upp om det saknas personal. Även övrig personal upplever att vi är en arbetsgivare som bryr oss om människor och satsar på våra medarbetare.

Huvudsyftet med satsningen enligt Kristina är att skapa kompetensförsörjning för företaget genom att utveckla sin egen personal.

— Huvudsyftet var och är, att utveckla dessa medarbetare så att de kan avancera inom verksamheten och bli till nytta ute i service bland våra gäster, något de inte kan om de inte kan kommunicera med gäster och kollegor. Det är en utmaning att rekrytera kompetent personal i vår bransch, det här är människor som har viljan och drivet att utvecklas och som vill stanna hos oss för att vi har gett dem en unik möjlighet.

Företaget har utöver integrationsmedlen tagit fram ett coachingprogram. Detta för att se över hur de ska bibehålla yngre personal under längre tid. En problematik man har upplevt trots en positiv arbetsmiljö där man är generös med vidareutbildning, friskvårdsbidrag och dylikt.

— Vi märkte att vi hade svårare att behålla de yngre medarbetarna, det fick oss att ställa frågan varför? Några skäl som vi fick till oss var att det är långt att åka till jobbet, man måste ha körkort och bil. Men det övervägande skälet, tror vi, är att den yngre generationen tenderar ibland att se självförverkligande som en rättighet, vilket återspeglar värderingen att man inte kan tänka sig att ha tråkigt, vilket det ibland är när man arbetar.

— Som ung är det lättare att tröttna och bli besviken när arbetsgivaren inte förstår hur den yngre generationen fungerar. Därför började vi arbeta med något vi kallar för en fadderkultur, där vi medvetet tar oss tid att samtala och coacha de yngre, detta för att skapa en relation och därmed förstå vad det är skaver och vad som är deras drivkraft.

Slutligen nämner Kristina ett antal begrepp som blivit ledord hos Nääs Fabriker.

— Vi arbetar med tydlighet, transparens, fysisk närvaro, att olika är bra, socialt ansvar, att vi anställer personlighet och inte kompetens och slutligen att snäll aldrig är fel. Detta är det viktigaste hos oss.

Nääs fabriker har tack vare sitt unika sätt att arbeta utbildat egen kompetent personal, arbetar för att sina anställda ska få en fungerande integration och dessutom fått en arbetsstyrka som tar hand om varandra och företaget.

Text: Mathilda Ohlsson Larsson

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Ett bra val för framtiden

FREDAGSKRÖNIKA Nu är det dags för Västra Götalands niondeklassare att välja gymnasieprogram. En vanlig myt är att man ska välja ett högskoleförberedande program för att hålla alla dörrar öppna men valfriheten är minst lika stor vid ett yrkesprogram.
NYHET Publicerad:

Vet du verkligen hur mycket du betalar i skatt?

FREDAGSKRÖNIKA Om någon vecka trillar lönen in på kontot och som vanligt dras drygt 30 procent i skatt. Eller? Har du verkligen koll på hur mycket du betalar i skatt? Och hur stor kostnaden för din lön är för din arbetsgivare? Då är du en av få.
NYHET Publicerad:

Här höjs skatten i Västra Götaland – så mycket får du betala där du bor

SKATT Kommunalskatten påverkar alla med en inkomst och är den enskilt största utgiften för svenska familjer. 2020 fortsätter den genomsnittliga kommunalskatten att öka och med ökande behov i välfärden spås skattesatsen öka ytterligare i framtiden, vilket får stor påverkan på det lokala företagsklimatet. Här är hela listan som visar hur skatten förändras i din kommun.
NYHET Publicerad:

Ett händelserikt år och en företagsam framtid

KRÖNIKA Julen står för dörren och det är dags att runda av året 2019. Det har varit ett händelserikt år för oss på Svenskt Näringsliv i Västra Götaland, inte minst för min egen del. I augusti tog jag över rodret som regionchef och kom in i en verksamhet med full fart framåt och många saker på gång.
NYHET Publicerad:

En västsvensk gasell som springer snabbast i branschen

GASELLFÖRETAG Plint är branschledande och arbetar med flera stora företag. Främst satsar de på streamingtjänster och arbetar exempelvis med Netflix och Amazon. Nu är de utsedda till ett av Västra Götalands gasellföretag 2019.
NYHET Publicerad:

Där integration och kompetensutveckling går hand i hand

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Kristina Christofferson, Hotelldirektör på Nääs Fabriker Hotell och Restaurang hade flertalet nyanlända som arbetade i restaurangen och på hotellet under hösten 2018. Kristina ville göra mer och såg också stor utvecklingspotential hos sina medarbetare.
NYHET Publicerad:

Klimatet - en fråga om konkurrenskraft

FREDAGSKRÖNIKA Sverige behöver aktivt arbeta för ett gott näringslivsklimat och en stark konkurrenskraft. Med starka och framgångsrika svenska företag ökar vår möjlighet att uppnå klimatmålen väsentligt.
NYHET Publicerad:

Arena Arbetsliv – samverkan mellan skola och näringsliv

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Öckerö kommun, en ö-kommun strax utanför Göteborg med cirka 12 000 invånare, har länge arbetat aktivt med att öka samverkan mellan kommun, skola och det lokala näringslivet.
NYHET Publicerad:

En något annorlunda julkalender

FREDAGSKRÖNIKA Snart är mörka november till ända. Framför oss har vi en lite ljusare tid fylld med adventsmys, adventskalendrar och julbestyr. Vad passar då bättre än en kalender fylld med riktigt bra tips inför jul? Vår kalender är dock en något annorlunda sådan. Med start den 1 december ger vi er våra 24 bästa tips för ett bättre företagsklimat.
NYHET Publicerad:

Så får fler i Göteborgs utsatta förorter jobb

Branschorganisationen för tjänsteföretag, Almega, har släppt en rapport över vilka yrken som är vanligast bland boende i Göteborgs utsatta områden och presenterar fem förslag för hur fler ska komma i arbete.
NYHET Publicerad:

Näringslivsakademi för morgondagens beslutsfattare

FREDAGSKRÖNIKA Att unga engagerar sig i samhällsutvecklingen är av stor vikt. Dels för deras personliga utveckling men framförallt för att det är en viktig demokratisk byggsten för ett bättre framtida samhälle.  
NYHET Publicerad:

Årets praoplats utsedd: Tidaholms Sparbank tar hem priset

PRAO På en praoplats får ungdomar en första inblick i arbetslivet. För att uppmärksamma företag som på ett engagerat sätt ger ungdomar en försmak av detta delades för första gången priset Årets praoplats ut under Näringslivsfesten i Tidaholm.
NYHET Publicerad:

Näringslivsakademi för unga beslutsfattare

UTBILDNING Svenskt Näringsliv i Västra Götaland startar en spetsutbildning för unga – Näringslivsakademin Väst. Utbildningen ger deltagarna en chans att fördjupa sig i näringslivsfrågor och bli riktigt duktiga på vad som krävs för att skapa ett välmående företagsklimat.
NYHET Publicerad:

Kvinnorna tar Volvo Cars ur kompetenskrisen

MÅNGFALD Målet är att ha lika många kvinnor som män på ledande positioner. Att öka mångfalden är ett måste för att vinna kampen om kompetensen, konstaterar Katarina Matson på Volvo Cars.
NYHET Publicerad:

Hyllad kampanj lockar kvinnor till Semcon

JÄMSTÄLLDHET När företaget Semcon gick ut och bad om tips på produkter som fungerar dåligt för kvinnor kom över 500 förslag in. En konsultgrupp, med enbart kvinnor, utvecklade en dragkrok som är enklare att hantera och samtidigt nåddes kampanjens mål – fler kvinnliga sökande.
NYHET Publicerad:

Är vi redo för framtidens arbetsmarknad?

FREDAGSKRÖNIKA Trots att vi vet hur trenderna ser ut återstår frågan, hur ska vi egentligen rusta oss för framtiden? I dagens fredagskrönika skriver Christina Riksén om hur vi förbereder oss för framtidens arbetsmarknad.
NYHET Publicerad:

Arbetsgivarfrågor i fokus

ARBETSGIVARDAG Över 170 personer från 130 företag deltog under en förmiddag fylld med givande föreläsningar och erfarenhetsutbyten.
NYHET Publicerad:

Vilken kommun i Västra Götaland blir först med en krångelombudsman?

FREDAGSKRÖNIKA Som första kommun i landet tar Helsingborg ett spännande initiativ och inför en ”krångelombudsman”. Vilken kommun i Västra Götaland blir först att följa efter?
NYHET Publicerad:

Skyll inte på lagstiftningen - så sparar vi 70-100 miljarder

UPPHANDLING I TV, tidningar och på sociala medier pågår en intensiv debatt kring nyligen gjorda upphandlingar. Oavsett upphandling så skyller mer eller mindre alla som deltar i debatten på lagen om offentlig upphandling och kräver att denna ska ändras.
NYHET Publicerad:

Hallå där, Simon Påhlman

STUDENTMEDARBETARE Svenskt Näringslivs regionkontor i Västra Götaland välkomnar en ny studentmedarbetare – Simon Påhlman! Vi bad Simon att svara på några snabba frågor för att lära känna honom lite bättre.