Där integration och kompetensutveckling går hand i hand

NYHET Publicerad

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Kristina Christofferson, Hotelldirektör på Nääs Fabriker Hotell och Restaurang hade flertalet nyanlända som arbetade i restaurangen och på hotellet under hösten 2018. Kristina ville göra mer och såg också stor utvecklingspotential hos sina medarbetare.

Kristina Christoffersson

Kristina Christofferson, Hotelldirektör på Nääs Fabriker Hotell och Restaurang

De nyanställdas språkkunskaper var limiterade vilket gjorde det svårt för dem att arbeta ute i restaurangen och ta emot gäster. Kristina kom då i kontakt med en pensionerad SFI lärare och tillsammans startade de projektet ”Tala svenska på Nääs Fabriker”. Detta innebar att SFI läraren började komma till arbetsplatsen en dag i veckan för att lära ut svenska. Under betald arbetstid fick personalstyrkan utveckla sin svenska och Kristina fick samtidigt mer kompetenta medarbetare. Projektet är lyckat och idag kan man se flera anställda som fortsatt arbeta på hotellet med fler arbetsuppgifter än tidigare tack vare sin utvecklade svenska; bland annat arbetar en som bartender och en som servitör.

Personalen som lärde sig svenska på jobbet känner en stor lojalitet till företaget – någonting som smittar av sig på de övriga anställda, menar Christofferson.

— De medarbetare som har antagit möjligheten att delta i ”tala svenska”, som vi kallar utbildningen för, är oerhört tacksamma och de känner att vi satsar på dem som enskilda individer. De blir oerhört lojala och det märks tydligt att de engagerar sig än mer i sina arbetsuppgifter och de ställer gladeligen upp om det saknas personal. Även övrig personal upplever att vi är en arbetsgivare som bryr oss om människor och satsar på våra medarbetare.

Huvudsyftet med satsningen enligt Kristina är att skapa kompetensförsörjning för företaget genom att utveckla sin egen personal.

— Huvudsyftet var och är, att utveckla dessa medarbetare så att de kan avancera inom verksamheten och bli till nytta ute i service bland våra gäster, något de inte kan om de inte kan kommunicera med gäster och kollegor. Det är en utmaning att rekrytera kompetent personal i vår bransch, det här är människor som har viljan och drivet att utvecklas och som vill stanna hos oss för att vi har gett dem en unik möjlighet.

Företaget har utöver integrationsmedlen tagit fram ett coachingprogram. Detta för att se över hur de ska bibehålla yngre personal under längre tid. En problematik man har upplevt trots en positiv arbetsmiljö där man är generös med vidareutbildning, friskvårdsbidrag och dylikt.

— Vi märkte att vi hade svårare att behålla de yngre medarbetarna, det fick oss att ställa frågan varför? Några skäl som vi fick till oss var att det är långt att åka till jobbet, man måste ha körkort och bil. Men det övervägande skälet, tror vi, är att den yngre generationen tenderar ibland att se självförverkligande som en rättighet, vilket återspeglar värderingen att man inte kan tänka sig att ha tråkigt, vilket det ibland är när man arbetar.

— Som ung är det lättare att tröttna och bli besviken när arbetsgivaren inte förstår hur den yngre generationen fungerar. Därför började vi arbeta med något vi kallar för en fadderkultur, där vi medvetet tar oss tid att samtala och coacha de yngre, detta för att skapa en relation och därmed förstå vad det är skaver och vad som är deras drivkraft.

Slutligen nämner Kristina ett antal begrepp som blivit ledord hos Nääs Fabriker.

— Vi arbetar med tydlighet, transparens, fysisk närvaro, att olika är bra, socialt ansvar, att vi anställer personlighet och inte kompetens och slutligen att snäll aldrig är fel. Detta är det viktigaste hos oss.

Nääs fabriker har tack vare sitt unika sätt att arbeta utbildat egen kompetent personal, arbetar för att sina anställda ska få en fungerande integration och dessutom fått en arbetsstyrka som tar hand om varandra och företaget.

Text: Mathilda Ohlsson Larsson

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Så slår coronaviruset mot näringslivet i Västra Götaland

CORONAKRISEN Nästan 8 av 10 företag i Västra Götaland upplever nu vikande försäljning eller orderingång till följd av Coronaviruset. Samtidigt drabbas fler än hälften av företagen av störningar i materialtillförsel och produktion och mer än en tredjedel kan behöva varsla personal. Det visar en ny undersökning bland 1528 av Svenskt Näringslivs medlemsföretag i Västra Götaland.
NYHET Publicerad:

200 miljarder kronor i räddningspaket för företag och jobb

CORONAKRISEN "Det nya coronaviruset har skapat en extremt svår situation för svenska företag och jobb. Det är ett unikt svårt läge som kräver unikt kraftfulla åtgärder. Vi måste agera för att rädda företagen och jobben. Därför föreslår Svenskt Näringsliv nu ett brett räddningspaket för företag och jobb motsvarande 200 miljarder kronor". Det säger vd Jan-Olof Jacke.
NYHET Publicerad:

Västra Götaland står enade i krisen

FREDAGSKRÖNIKA Det är gripande att se hur vi i Sverige sluter upp när krisen slår till.
NYHET Publicerad:

Tillsammans håller vi igång Sverige

GÄSTKRÖNIKA Det gick så fort. Över en natt förändrades förutsättningarna för oss som driver företag inom besöksnäringen i grunden. Till en början tror jag inte folk förstod allvaret. Men i takt med att insatserna för att stoppa spridningen av Coronaviruset bidragit till att avbokningarna rullat in hos våra kollegor så har diskussionerna i mitt flöde förändrats. Nu känns det som att de flesta har förstått.
NYHET Publicerad:

Senaste nytt: Kraftfulla krisåtgärder men fler kommer att behövas

CORONA Läget för svenska företag har förvärrats dramatiskt på mycket kort tid. ”Därför är det bra att regeringen, i linje med Svenskt Näringslivs förslag, vidtar ytterligare åtgärder som kan hjälpa företag ur den mest akuta krisen, säger vd Jan-Olof Jacke i en kommentar till regeringens nya krispaket.
NYHET Publicerad:

Prövande tider

FREDAGSKRÖNIKA Det är prövande tider vi befinner oss i. Ingen är oberörd av den framfart som coronaviruset har, vare sig på det personliga planet eller i företagens verksamhet.
NYHET Publicerad:

Förebilder ska locka fler tjejer till elbranschen

SAMVERKAN Elbranschen är fortfarande mycket mansdominerad. För att råda bot på det arbetar rektor Jenny Tydén på Lindholmens tekniska gymnasium med att tjejer på el och energiprogrammet ska få möta kvinnor i elbranschen.
NYHET Publicerad:

Ny undersökning: Här är Västra Götalands mest företagsamma kommun

STUDIE Andelen företagsamma individer ökar i Västra Götaland jämfört med föregående år. Det framgår av en ny undersökning från Svenskt Näringsliv. 
NYHET Publicerad:

Praktisera hos Svenskt Näringsliv Västra Götaland

PRAKTIK Under höstterminen 2020 söker Svenskt Näringsliv i Västra Götaland en praktikant till vårt kontor i centrala Göteborg. Är du den vi söker?
NYHET Publicerad:

Näringslivets reformagenda 2022 drog igång i Göteborg

NÄRINGSLIVETS REFORMAGENDA 2022 Inför och efter valet i Sverige 2022 ska det inte råda något tvivel om vilka reformer som näringslivet ser som prioriterade. Därför startar Svenskt Näringsliv ett treårigt projekt - Näringslivets reformagenda.
NYHET Publicerad:

Renovas medarbetare inspirerar högstadieelever

SAMVERKAN Vad finns det för olika jobb? Och hur hittar jag vägen dit? Renova har inlett samarbete med organisationen My Dream Now, som arbetar för att alla ungdomar ska känna sitt värde i samhället och hitta egna vägar till jobb och drömmar.
NYHET Publicerad:

Göteborgs kommunala bolag är inte kommunal kärnverksamhet

FREDAGSKRÖNIKA Låt politiker vara politiker - och företagare vara företagare.
NYHET Publicerad:

Mark och Lerum deltar i utvecklingsprogram för att stärka företagsklimatet

FÖRETAGSKLIMAT Mark och Lerum är två av ett fåtal utvalda kommuner som under 2020 deltar i Svenskt Näringslivs utvecklingsprogram. Programmet vars syfte är att förbättra det lokala företagsklimatet genom att utveckla arbetet kring ledarskap, kommunikation och digitalisering.
NYHET Publicerad:

En pusselbit för en ljusare framtid

FREDAGSKRÖNIKA Vill vi utveckla företagandet så måste grunden läggas redan i skolan och här kan Ung Företagsamhet spela en viktig roll.
NYHET Publicerad:

Arbetskraftsinvandring till Västra Götaland – hur ser det egentligen ut? 

ARBETSKRAFTSINVANDRING Under de senaste veckorna har politiska diskussioner om arbetskraftsinvandring blossat upp. För det västsvenska näringslivet är möjligheterna att rekrytera kompetens från hela världen avgörande. Men, hur ser det egentligen ut med arbetskraftsinvandringen i länet? Vi reder ut statistiken. 
NYHET Publicerad:

Företag bygger välfärden

FREDAGSKRÖNIKA Nya jobb kan inte kommenderas fram. De uppstår när företag växer och företagare vågar anställa. Vi vill i samband med alla hjärtans dag uppmärksamma alla de underbara människor runt om i Västra Götaland som genom sina företag skapar jobb, skatteintäkter och välstånd.
NYHET Publicerad:

Miljövänlig innovation för vardagen 

JOBBSKAPARNA Ed i nordvästra Dalsland är främst känt som turistort med sitt fantastiska landskap och natur. På orten finns det såklart också företag, bland annat Artinova. Företaget arbetar med beläggning och konvertering av pappersprodukter och brinner för utveckling. Grunden i deras produktutveckling är att alltid kunna finna ett mer miljövänligt sätt att utföra vardagens sysslor. 
NYHET Publicerad:

En västsvensk kraftsamling för klimatet

FREDAGSKRÖNIKA Idag, fredagen den 7 februari, arrangerar Svenskt Näringsliv ett energi- och klimatseminarium i Göteborg. Fokus för dagen ligger på de västsvenska företagens roll för hur vi ska vi ska klara klimatomställningen och vilka förutsättningar som krävs för att målen ska bli verklighet.
NYHET Publicerad:

Samarbete som succérecept i Partille

SAMVERKAN Ett tätt samarbete mellan skola och näringsliv är ett framgångsrecept i Partille kommun. Och det är så framgångsrikt att kommunen vunnit pris för sin samverkan. Hur kommer det sig, och vilka metoder använder de för att vara så framgångsrika? "Vi har inte tid att INTE samarbeta med näringslivet", säger Susanne Krook, rektor på Partille Gymnasium.