Dalsland inför Rättviksmodellen.

Jeanette Lindh Svanqvist, näringslivsutvecklare i Bengtsfors kommun, om inspirationen från Rättviks kommun och den berömda Rättviksmodellen.

Rättviksmodellen ska bli Dalslandsmodellen

NYHET Publicerad

FÖRETAGSKLIMAT Ett bra lokalt företagsklimat ska bli bättre. Det är bakgrunden till att fyra kommuner i Dalsland nu går samman för att förbättra myndighetsutövningen gentemot företag. Inspiration och arbetssätt hämtas ifrån hyllade Rättvik.

Historien om Rättviksmodellen sträcker sig tillbaka till en tid då Rättviks kommun prenumererade på bottenplaceringar i Svenskt Näringslivs ranking av det lokala företagsklimatet. Företagen upplevde inte bemötandet från kommunens sida som konstruktivt och dialogbaserat. Kommunen identifierade tillståndsansökningar och tillsynsärenden som de vanligaste kontaktytorna som krävde förändring. Förskottsbetalning ersattes med fakturering i efterhand. Bristen på konstruktivitet ersattes med rådgivande dialog utifrån utgångspunkten att alla företagare vill göra rätt.

Rättviksmodellen har sedan dess gått från kritiserad, bland annat av SKL och Livsmedelsverket, till ett föredöme för kommuner som vill arbeta för ett förbättrat företagsklimat. Arbetssättet har visat att det går att minska regelbördan för företag och ge råd och vägledning, utan att tulla på säkerhet, kvalité och miljö. Det stärker dialogen mellan näringslivet och kommunen och det lokala företagsklimatet. Sedan starten i Rättvik har flertalet kommuner tagit efter arbetssättet. Nu har turen kommit till Dalsland.

— Vi har relativt bra siffror när det gäller företagsklimat och NKI idag. Men det är otroligt känsligt, inget man kan ta för givet. Vi måste hela tiden leverera gentemot våra företag. Oavsett vem som gör en tillsyn hos ett dalsländskt företag, om det är en tjänsteperson från vårt kommunförbund eller kommunen, så ska man känna att vi har samma goda bemötande, menar Jeanette Lindh Svanqvist, näringslivsutvecklare i Bengtsfors kommun.

De fyra Dalslandskommunerna Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda och Mellerud äger tillsammans kommunförbundet Dalslands Miljö och Energikontor som utför en stor del av tillsynen hos företagen i de berörda kommunerna. Genom att göra en gemensam kraftsamling strävar kommunerna mot en gemensam målbild samt kunskap om de resultat och förbättringsmöjligheter som framkommer i Svenskt Näringslivs och SKL:s undersökningar om det lokala företagsklimatet.

— Någon gemensam bild av nuläge, målsättning och hur vi når dit när det gäller servicenivån på vårt myndighetsutövande har inte funnits tidigare, det ska det bli ändring på nu, menar Jeanette Lindh Svanqvist.

Den 29 april träffades därför 30 personer i Mellerud för en gemensam workshop. Kommunchefer, kommunstyrelsernas ordförande, näringslivsutvecklare, handläggare och förvaltningschefer från Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda och Mellerud. Dagen leddes av Markus Svensson och Martin Clarstedt, tidigare kommunala chefer i Rättviks kommun och initiativtagare till rättviksmodellen.

— Det finns oerhört mycket i Rättviksmodellen som kan förbättra vårt arbete. Dels är det verifierat att den fungerar alldeles ypperligt. Framförallt är den väldigt sund. Den utgår från möten, relationer och att man angriper problem via dialog istället för vite. Det ökar efterlevnad av regelverket och förbättrar företagsklimatet. Om förutsättningarna för våra företag förbättras kan vi också utveckla våra kommuner”, menar Jeanette.

De fyra kommunerna tar nu arbetet vidare med syfte att fortsätta samverkan och implementera arbetssätten i respektive verksamhet.

— Nu har vi skapat oss en samsyn i grundfrågan. Kommuncheferna kommer nu fortsätta projektet bland annat genom att tillsätta en projektgrupp och gemensamt jobba vidare med frågor kring företagsklimat, myndighetsutövning, tillväxt. Vem vet, kanske kommer man prata om Dalslandsmodellen i framtiden”, avslutar Jeanette Lindh Svanqvist.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Klimatet - en fråga om konkurrenskraft

FREDAGSKRÖNIKA Sverige behöver aktivt arbeta för ett gott näringslivsklimat och en stark konkurrenskraft. Med starka och framgångsrika svenska företag ökar vår möjlighet att uppnå klimatmålen väsentligt.
NYHET Publicerad:

Arena Arbetsliv – samverkan mellan skola och näringsliv

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Öckerö kommun, en ö-kommun strax utanför Göteborg med cirka 12 000 invånare, har länge arbetat aktivt med att öka samverkan mellan kommun, skola och det lokala näringslivet.
NYHET Publicerad:

En något annorlunda julkalender

FREDAGSKRÖNIKA Snart är mörka november till ända. Framför oss har vi en lite ljusare tid fylld med adventsmys, adventskalendrar och julbestyr. Vad passar då bättre än en kalender fylld med riktigt bra tips inför jul? Vår kalender är dock en något annorlunda sådan. Med start den 1 december ger vi er våra 24 bästa tips för ett bättre företagsklimat.
NYHET Publicerad:

Så får fler i Göteborgs utsatta förorter jobb

Branschorganisationen för tjänsteföretag, Almega, har släppt en rapport över vilka yrken som är vanligast bland boende i Göteborgs utsatta områden och presenterar fem förslag för hur fler ska komma i arbete.
NYHET Publicerad:

Näringslivsakademi för morgondagens beslutsfattare

FREDAGSKRÖNIKA Att unga engagerar sig i samhällsutvecklingen är av stor vikt. Dels för deras personliga utveckling men framförallt för att det är en viktig demokratisk byggsten för ett bättre framtida samhälle.  
NYHET Publicerad:

Årets praoplats utsedd: Tidaholms Sparbank tar hem priset

PRAO På en praoplats får ungdomar en första inblick i arbetslivet. För att uppmärksamma företag som på ett engagerat sätt ger ungdomar en försmak av detta delades för första gången priset Årets praoplats ut under Näringslivsfesten i Tidaholm.
NYHET Publicerad:

Näringslivsakademi för unga beslutsfattare

UTBILDNING Svenskt Näringsliv i Västra Götaland startar en spetsutbildning för unga – Näringslivsakademin Väst. Utbildningen ger deltagarna en chans att fördjupa sig i näringslivsfrågor och bli riktigt duktiga på vad som krävs för att skapa ett välmående företagsklimat.
NYHET Publicerad:

Kvinnorna tar Volvo Cars ur kompetenskrisen

MÅNGFALD Målet är att ha lika många kvinnor som män på ledande positioner. Att öka mångfalden är ett måste för att vinna kampen om kompetensen, konstaterar Katarina Matson på Volvo Cars.
NYHET Publicerad:

Hyllad kampanj lockar kvinnor till Semcon

JÄMSTÄLLDHET När företaget Semcon gick ut och bad om tips på produkter som fungerar dåligt för kvinnor kom över 500 förslag in. En konsultgrupp, med enbart kvinnor, utvecklade en dragkrok som är enklare att hantera och samtidigt nåddes kampanjens mål – fler kvinnliga sökande.
NYHET Publicerad:

Är vi redo för framtidens arbetsmarknad?

FREDAGSKRÖNIKA Trots att vi vet hur trenderna ser ut återstår frågan, hur ska vi egentligen rusta oss för framtiden? I dagens fredagskrönika skriver Christina Riksén om hur vi förbereder oss för framtidens arbetsmarknad.
NYHET Publicerad:

Arbetsgivarfrågor i fokus

ARBETSGIVARDAG Över 170 personer från 130 företag deltog under en förmiddag fylld med givande föreläsningar och erfarenhetsutbyten.
NYHET Publicerad:

Vilken kommun i Västra Götaland blir först med en krångelombudsman?

FREDAGSKRÖNIKA Som första kommun i landet tar Helsingborg ett spännande initiativ och inför en ”krångelombudsman”. Vilken kommun i Västra Götaland blir först att följa efter?
NYHET Publicerad:

Skyll inte på lagstiftningen - så sparar vi 70-100 miljarder

UPPHANDLING I TV, tidningar och på sociala medier pågår en intensiv debatt kring nyligen gjorda upphandlingar. Oavsett upphandling så skyller mer eller mindre alla som deltar i debatten på lagen om offentlig upphandling och kräver att denna ska ändras.
NYHET Publicerad:

Hallå där, Simon Påhlman

STUDENTMEDARBETARE Svenskt Näringslivs regionkontor i Västra Götaland välkomnar en ny studentmedarbetare – Simon Påhlman! Vi bad Simon att svara på några snabba frågor för att lära känna honom lite bättre.
NYHET Publicerad:

Skaraborg satsar på företagsklimatet 

FÖRETAGSKLIMAT 2018 presenterade Skaraborgs kommunalförbund projektet ”Stärkt företagsklimat i Skaraborg”. Ett år in i projektet har mycket hänt.
NYHET Publicerad:

Great minds don't think alike

FREDAGSKRÖNIKA Hur överbrygger vi kompetensgapet, vänder utanförskap till integration och mångfald till affärsnytta? Det skriver Rudolf Antoni om i dagens krönika.
NYHET Publicerad:

Industrinatt – för inblick och kompetensförsörjning

FÖRETAGSKLIMAT Götene kommun arbetar aktivt tillsammans med näringslivet för att skapa ett så gott företagsklimat som möjligt. Ett bra exempel är att de tillsammans med Näringslivsföreningen arrangerade Götene Industrinatt för andra gången, kvällen den 23 oktober.
NYHET Publicerad:

Så rustas Västra Götaland

FREDAGSKRÖNIKA Vi ser en oväntat snabb försvagning av konjunkturen och vi går en tuffare framtid till mötes. För att möta dessa utmaningar blir kommunernas arbete med att stärka de lokala förutsättningarna för företagande allt viktigare.
NYHET Publicerad:

Hallå där, Mathilda!

STUDENTMEDARBETARE Svenskt Näringslivs regionkontor i Västra Götaland välkomnar en ny studentmedarbetare – Mathilda Ohlsson Larsson! Vi bad henne att svara på några snabba frågor för att lära känna henne lite bättre.
NYHET Publicerad:

Lagligt, lämpligt och listigt

FÖRETAGSKLIMAT Det finns en hel del som en kommun eller offentlig aktör kan göra för att arbeta för en sundare konkurrens med näringslivet, det menar Stefan Sagebro, expert hos Svenskt Näringsliv.