”Vi är varandras arbetsmiljö”

NYHET Publicerad

ARBETSMILJÖ Arbetsmiljöstipendiets vinnare 2016 har korats. Huvudskyddsombudet Liselotte ”Lisa” Valtersson på Offecct AB i Tibro får 15 000 kronor att använda för att förkovra sig ytterligare i ämnet. - Vi är varandras arbetsmiljö och detta har vi åstadkommit tillsammans, betonade Lisa Valtersson vid utdelningen av priset.

Liselotte Valtersson tog emot Arbetsmiljöstipendiet 2016 på sin arbetsplats Offecct i Tibro under närvaro av sina kollegor. Det överräcktes av Prevents styrelseordförande Carina Lindfelt och vd Maria Schönefeld.
Foto: Anna-Karin Jansson

Liselotte Valtersson tog emot Arbetsmiljöstipendiet 2016 på sin arbetsplats Offecct i Tibro under närvaro av sina kollegor. Det överräcktes av Prevents styrelseordförande Carina Lindfelt och vd Maria Schönefeld.

80 personer nominerades till årets arbetsmiljöstipendium runt om i landet. Prevent utser en chef och ett skyddsombud och vi möter fantastiskt arbetsmiljöarbete när vi åker ut och besöker företagen, säger Maria Schönefeld, vd på Prevent, i samband med stipendieutdelningen i Tibro.

”Som skyddsombud arbetar Liselotte Valtersson för att alla ska engagera sig och ta ansvar för en god arbetsmiljö. Hon ser aktiv samverkan som nyckeln för att utveckla och ständigt förbättra verksamheten. För ett gott och inspirerande exempel på arbetsmiljöarbete i samverkan får hon ett stipendium på 15000 kronor.” Så lyder motiveringen för årets arbetsmiljöstipendium till skyddsombud, Lisa Valtersson. På chefssidan utses också en mottagare, och det blev i år produktionsledaren Christopher Malmqvist på HK Scan i Halmstad.

Lisa Valtersson började på Offecct 2008. Hon satte genast igång med förbättringsarbete i produktionen. Idag är hon leankoordinator, produktionsassistent och huvudskyddsombud. När hon visar runt i fabriken märks en stolthet över företaget och dess produkter.

– Alla här känner att de gör skillnad och förstår sitt eget ansvar, betonar hon.

Företaget grundades 1990 av Kurt Tingdal, vd, och Anders Englund, designchef.

Företaget har 50 Anställda och omsätter 123 miljoner kronor. 55 % av omsättningen går på export till över 50 länder. 80 procent tillverkas i Tibroområdet, på Offecct och hos deras underleverantörer på tio mils radie runt Tibro.

– Vi utvecklar, producerar och marknadsför möbler och ”soundwaveväggar” med hållbar design för aktivitetsbaserade mötesplatser. Vi vill utveckla möbler med syfte att vitalisera morgondagens mötesplatser. Vi ska leda utvecklingen av designmöbler för mötesplatser för att förbättra kommunikationen mellan människor. Idag och imorgon, säger Kurt Tingdal.

Han var mycket glad över utmärkelsen till företagets skyddsombud.

– Vi vill ha en trivsam och trygg arbetsplats. Vi har engagerad personal som är med och bidrar till ett hållbart samhälle och personalen har tillsammans med Lisa tagit ett stort ansvar för vårt miljöarbete och det systematiska arbetsmiljöarbetet. Lagen kring arbetmiljö är lägsta nivån för oss. Personalen komer alltid på lite mer, det är fantastiskt, betonade Kurt Tingdal.

– Lisa står för allt vi på Prevent arbetar för. Det handlar om samverkan, det finns eldsjälar som tillsammans uppmuntrar till och arbetar för förbättring, sa Prevents styrelseordförande Carina Lindfelt vid högtidlighållandet på företaget.

– Utan er är jag ingenting, sa Lisa till personalen, som applåderade henne och sig själva vid ceremonin.

Text & foto: Anna-Karin Jansson

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Det långsiktiga målet: Att föra skola och näringsliv närmare varandra

SKOLA & NÄRINGSLIV "Jag upplever att man ibland pratar lite olika språk. Skolan pratar om drömmar, och det är bra, men arbetsgivare och näringslivet kanske snarare pratar om anställningsbarhet"
NYHET Publicerad:

En sommarhälsning

KRÖNIKA Vi går nu mot sommar och semestertider efter en vår som inte liknar någonting annat vi tidigare har varit med om. För oss på Svenskt Näringsliv har de senaste månaderna inneburit ett intensivt arbete med att förmedla företagens svåra situation till beslutsfattare och få till stödåtgärder på såväl nationell nivå som här i Västsverige.
NYHET Publicerad:

"Trygghetsfrågan måste högre upp på kommunernas dagordningar"

FÖRETAGSKLIMAT ”Brotten mot företag drabbar hela samhällsekonomin. Trygghetsfrågan måste upp på kommunernas dagordningar”, anser Rudolf Antoni, regionchef Svenskt Näringsliv i Västra Götaland. 
NYHET Publicerad:

Så undviker du bluffakturor och vd-bedrägerier

SÄKERHET Bluffakturor och internetbedrägerier är något som drabbar företagen under hela året. Särskilt besvärligt är det under sommaren då ordinarie personal inte är på plats och därför inte heller erfarenheten kring vilka leverantörer företaget använder och således vilka fakturor som ska betalas. Nina Jelver, bedrägeriexpert på Svensk Handel, listar sina bästa tips för hantering av bluffakturor och vd-bedrägerier. 
NYHET Publicerad:

Var fjärde företag i Västra Götaland påverkas allvarligt av brottslighet och otrygghet

BROTTSLIGHET Problemen med brottslighet och otrygghet ökar för företagen i Västra Götaland. Det visar en undersökning från Svenskt Näringsliv med över 5 500 svarande företag i Västra Götaland. 
NYHET Publicerad:

TRR - ett stöd för företag i omställning

OMSTÄLLNING Gabriella Nilsson, regionchef på TRR Trygghetsrådet, berättar om hur de stöttar företag som står inför omställning.
NYHET Publicerad:

Skolans verkliga utmaningar

KRÖNIKA För vår framtida samhällsutveckling, och inte minst våra företags framtida kompetensförsörjning, utgör skolan en viktig grund. Det är därför med bestörtning som jag läser den nya rapporten Skolans verkliga utmaningar som igår publicerades av Friskolornas riksförbund.
NYHET Publicerad:

Så satsar Västra Götalandsregionen på näringslivet

CORONAKRISEN Nya satsningar för att mildra coronakrisens konsekvenser för näringslivet samt bidra till en hållbar omställning.
NYHET Publicerad:

Kompetensförsprång efter krisen

KOMPETENSFÖRSÖRJNING För många företag har det sedan i mitten av mars handlat om att hantera coronakrisens mest akuta effekter. Många åtgärder har vidtagits och ett stort antal verksamheter har varslat, sagt upp eller permitterat sin personal. Nu går tankarna till hur man kan göra det bästa av tiden fram tills dess att det vänder. Kan man kanske till och med stå starkare när hjulen börjar snurra igen? 
NYHET Publicerad:

Nyrekrytering till Svenskt Näringsliv i väst

NYREKRYTERING I augusti tillträder Susann Haggren som ny näringspolitisk rådgivare på Svenskt Näringsliv i Västra Götaland.
NYHET Publicerad:

Näringslivspodden special: Framgångsrecept på företagsklimat

FÖRETAGSKLIMAT Hur utvecklar man som kommun ett långsiktigt stabilt företagsklimat? I veckans specialavsnitt av Näringslivspodden träffar vi företrädare för två kommuner som länge legat i topp i Svenskt Näringslivs undersökningar. Lyssna här!
NYHET Publicerad:

Enkätsvaren 2020 – så tycker företagen om företagsklimatet i Västra Götaland

FÖRETAGSKLIMAT Idag släpps Svenskt Näringslivs årliga enkätundersökning.
NYHET Publicerad:

Dramatisk försämring för företagen i Västra Götaland

DET EKONOMISKA LÄGET Framtiden ser mörk ut när företagen blickar framåt. Det visar Svenskt Näringslivs senaste företagarpanel om det ekonomiska läget.
NYHET Publicerad:

Ökat samarbete mellan skola och näringsliv

NY MEDARBETARE Under de närmsta två åren kommer Simon Sjögren att arbeta heltid med att öka samverkan mellan skola och näringsliv i Västra Götaland, Halland, Jönköpings län samt Värmland.
NYHET Publicerad:

Vår i krisens tid

FREDAGSKRÖNIKA Vi går nu in i maj månad och vi börjar räkna coronakrisen i månader istället för veckor. Vårsolen, fågelkvittret och vitsipporna påminner oss dock om att livet går vidare och det finns tecken på att det kan vara på väg att vända.
NYHET Publicerad:

”Otydlig kommunikation om sjuklönen”

STÖDPAKET Många företag får en kalldusch när de inser att de ska betala sjuklön till anställda som i mars lydde regeringen och stannade hemma vid minsta coronasymptom. Företagaren Anna Karin Hammarstrand är kritisk till den oklara kommunikationen och att stödet inte kickar in tidigare.
NYHET Publicerad:

Krisen cementeras bland de västsvenska företagen

CORONAKRISEN Det råder fortsatt kris bland näringslivet i Västsverige. Ett stort antal företag har fortsatt problem med likviditet, ser en kraftigt minskad försäljning och tvingas varsla personal om uppsägning.
NYHET Publicerad:

Många permitterade i Västra Götaland

CORONAKRISEN Sedan den 7 april har det inkommit 7272 ansökningar om korttidspermittering till Tillväxtverket från företag i Västra Götaland. Totalt innebär det att 42 292, eller 7,4 procent av de anställda inom näringslivet i regionen.
NYHET Publicerad:

Så kan vi rädda företag och jobb i Västsverige

DEBATT Utan företag och jobb finns inga skatteintäkter att fördela.
NYHET Publicerad:

Svenskt Näringsliv Väst startar podd

PODCAST Svenskt Näringsliv i Väst startar 'Näringslivspodden'. En podcast om aktuella frågor inom politik och näringsliv i Västsverige.