13 månader för att få arbetstillstånd

NYHET Publicerad

MYNDIGHETSKAOS Tacton har flera segdragna ärenden om förlängda arbetstillstånd hos Migrationsverket. Ett har pågått i 13 månader. I de anställdas arbetsuppgifter ingår möten utomlands, men så länge handläggning pågår kan de inte lämna Sverige. ”Konsekvensen blir att våra medarbetare inte kan göra sina jobb”, säger Christer Wallberg, vice ordförande.

Christer Wallberg, Tacton.

Christer Wallberg, vice ordförande på IT-företaget Tacton, är frustrerad över de långa handläggningstiderna på Migrationsverket.

Foto: Camilla Svensk

Merparten av IT-företaget Tactons intäkter kommer från kunder i andra länder. För att ge bra service till kunderna är det viktigt att anställa personer från olika delar av världen som kan språken och affärskulturen i de olika länderna. Tacton har därför lång erfarenhet av att ansöka om arbetstillstånd hos Migrationsverket. Under det senaste året har företaget märkt att handläggningstiderna ökat dramatiskt. I dagsläget har Tacton sex ärenden hos Migrationsverket. Ett av dem har pågått i 13 månader.

– Förlängningen av arbetstillstånd har fungerat väl förut, men nu har det helt kollapsat. Vi följer alla lagar och förordningar minutiöst. Vi betalar kommersiella löner och alla avgifter och skatter. Så att förlänga uppehållstillstånden borde enbart vara ett rutinärende för Migrationsverket, säger Christer Wallberg, vice ordförande för Tacton.

Antalet arbetstillstånd som utfärdas av Migrationsverket har minskat med 2 000 sedan förra året, visar en granskning av tidningen Entreprenör. Karin Ekenger, arbetsmarknadsexpert på Svenskt Näringsliv, säger till tidningen att situationen har förvärrats kraftigt de senaste månaderna. Migrationsverket har varit utsatta för ett högt söktryck på grund av flyktingvågen, men handläggningstiderna är ändå på tok för långa, betonar hon. Tidigare kunde det också bli långa väntetider men nu verkar det snarare vara regel än undantag.

De långa handläggningstiderna slår direkt mot Tacton. Medarbetarna, vars ärenden drar ut på tiden, är programmerare och projektledare som har centrala roller i stora internationella projekt. I arbetsuppgifterna ingår projektmöten utomlands. Men att lämna Sverige under pågående process hos Migrationsverket är inte möjligt.

– Konsekvensen blir att våra medarbetare nu inte kan göra sina jobb, säger Christer Wallberg.

Lösningen är att flytta de berörda medarbetarna från deras internationella projekt till andra arbetsuppgifter, som ofta är mindre kvalificerade.

– Det är självklart jättetråkigt för våra medarbetare som drabbas. På grund av en myndighetsmiss måste personer som anställdes för att göra ett kvalificerat jobb istället utföra mycket enklare sysslor. Det tror jag inte så många hade varit nöjda med, säger Christer Wallberg. 

De långa väntetiderna innebär även oförutsägbara kostnader i och med att Tacton måste ersätta personerna som inte kan utföra sina jobb. I förlängningen leder det till att företaget blir försiktigare med anställa personer som inte har permanent uppehållstillstånd, konstaterar Christer Wallberg. 

Tacton lägger mycket tid och energi på att få Migrationsverket att snabba på processerna, men företaget vittnar om att det är svårt att komma i kontakt med myndigheten.

– När vi väl kommer i kontakt med dem får vi ofta arroganta svar. Det beror väl på att de är stressade, säger Christer Wallberg.

Enligt Annie Hörnblad, presskommunikatör på Migrationsverket, är det varje ärendes komplexitet, underlag och vilka utredningsåtgärder som krävs som avgör handläggningstiden. Hon påpekar att i 49 procent av ansökningarna fattas beslut inom 90 dagar.

”Det är naturligtvis olyckligt med de långa handläggstiderna och konsekvenserna dessa får för arbetstagare och arbetsgivare. Att handläggningstiderna är långa beror många gånger på att ansökningarna inte är kompletta och måste kompletteras. Här är det ett gemensamt ansvar mellan involverade parter”, skriver Annie Hornberg i ett mejl.

Christer Wallberg efterfrågar enklare processer när det kommer till förlängning av arbetstillstånd för personer som jobbat i Sverige i flera år.

– Det måste tas ett tillfälligt beslut som innebär att om Migrationsverket inte hinner handlägga den här typen av rutinärenden bör man få en automatisk förlängning av arbetstillståndet i sex månader.

– Vi har rekryterat, utbildat och tillsatt personer på väldigt avancerade tjänster och som jobbar i prestigefulla projekt. Vi som företag borde inte straffas för att Migrationsverket inte har tillräckligt med kapacitet för att göra sitt jobb.

Migrationsverket har nyligen fattat ett beslut om resurstillskott om 25 personer till arbetstillståndsenheten från och med juli i år. Men enligt myndigheten är det osäkert när företag som ansöker om förlängda tillstånd för sina anställda kan förvänta sig kortare handläggningstider.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Rapport: Sverige tjänar miljarder på arbetskraftsinvandring

ARBETSMARKNAD Arbetskraftsinvandringen ökade rekordstort under 2018 och bidrog med 34 miljarder till BNP och 12 miljarder i skatteintäkter, visar en ny rapport.
NYHET Publicerad:

Jacke: Inte rimligt att utvisas för små misstag

KOMPETENS Vd Jan-Olof Jacke slår vakt om möjligheten att rekrytera personer från länder utanför EU. ”Vi behöver förklara för de ännu inte övertygade partierna och facken hur viktigt detta är för vår kompetensförsörjning”, säger han.
NYHET Publicerad:

Ny rapport: Arbetskraftsinvandring föremål för förbättring

ARBETSMARKNAD Sverige har drabbats av kompetensutvisningar under senare år. I en rapport presenterar Svenskt Näringsliv konkreta förslag till Migrationsverket och kommande regering på hur arbetskraftsinvandringen kan fungera bättre.
NYHET Publicerad:

Jacke: Utbildningssystemet måste förbättras

UTBILDNING Svenska företag letar med ljus och lykta efter medarbetare med rätt kompetens. Vd Jan-Olof Jacke vill se över utbildningssystemet, från grundskola till högskola men också yrkesutbildning och förutsättningarna för ett aktivt livslångt lärande.
NYHET Publicerad:

Utvisades – nu har han röstat för första gången

VALET 2018 För några år sedan utvisades Syed Latif från Sverige för att han hade fått jobb via Linkedin och inte via Arbetsförmedlingen. Men han kom tillbaka. Igår röstade han för första gången. "Det är en historisk dag för mig", säger han till Entreprenör.
NYHET Publicerad:

Nyanställd men nyanländ – nu utvisas han till Afghanistan

INTEGRATION Företaget Gårö Plåtprodukter i Gnosjö skulle just tillsvidareanställa maskinoperatören Ali Khademi från Afghanistan. Men efter ett utvisningsbeslut tvingas han lämna landet, trots att hans kompetens är starkt efterfrågad. Arbetstillstånd måste enligt reglerna sökas från hemlandet.
NYHET Publicerad:

Politiker kräver lagändring efter utvisning av ABB-ingenjör

KOMPETENSUTVISNINGAR ABB-ingenjören Ali Omumis historia är den senaste i raden av Sveriges många kompetensutvisningar. För en dryg vecka sedan tvingades han och familjen lämna landet på grund av en försäkringsmiss som en tidigare arbetsgivare gjort. Men nu reagerar flera politiker och kräver en lagändring.
NYHET Publicerad:

ABB-ingenjör riskerar utvisning trots vägledande domar

KOMPETENSUTVISNINGARNA Affärsutvecklaren och ingenjören Ali Omumi på ABB i Ludvika riskerar utvisning till Iran. Anledningen är en försäkringsmiss som hans förrförra arbetsgivare gjorde för tre år sedan. Trots flera vägledande domar i Migrationsöverdomstolen ser det mörkt ut. ABB har engagerat sig mycket för att Ali ska få stanna i Sverige och arbeta vidare i företaget.
NYHET Publicerad:

Ny dom gör slut på orimliga kompetensutvisningar

ARBETSMARKNAD Hundratals arbetskraftsinvandrare kan ha utvisats i onödan. I många fall även deras familjer. En ny dom från Migrationsöverdomstolen visar att Migrationsverkets hantering av utvisningsärenden av arbetskraftsinvandrare har varit rättsosäker, enligt Entreprenör.
NYHET Publicerad:

Nyanlända sprider företagsglädje

INTEGRATION Sju nyanlända blev en vitamininjektion för Skellefteåbaserade Berco Produktion. ”Vi har blivit ett mycket gladare företag”, säger produktionsledaren Nicklas Berglund.
NYHET Publicerad:

Spotify om kompetensutvisningarna: "Gjort det svårt att konkurrera"

ARBETSMARKNAD De senaste årens kompetensutvisningar, där företagen har tvingats se på när medarbetare utvisats på grund en alltför snäv tolkning av regelverket, har satt en törn i Sveriges rykte som arbetsland.
NYHET Publicerad:

S bild av arbetskraftsinvandringen är verklighetsfrånvänd

KOMMENTAR Socialdemokraterna vill strama upp reglerna för arbetskraftsinvandring. Att en myndighet beslutar vilka arbetsgivare som ska få rekrytera från länder utanför EU, är en utgångspunkt som är verklighetsfrånvänd. Arbetsgivaren har den naturliga kunskapen om verksamhetens kompetensbehov, skriver arbetsmarknadsexpert Patrik Karlsson.
NYHET Publicerad:

"Migrationsverkets regelverk påminner om terror"

KOMPETENSUTVISNINGARNA  Johannes Tovatt som driver en arkitektbyrå riskerar att bli av med en av sina topparkitekter, på grund av Migrationsverkets regelverk. "Processen påminner om terror. Jag ser ju på henne hur hon mår", säger han.
NYHET Publicerad:

Migrationsverkets nya rutiner saboterar svensk forskning

KOMPETENSUTVISNINGARNA Migrationsverkets nya rutiner innebär att utländska studenter tvingas åka hem för att förnya uppehållstillstånd. Det slår mot ett 70-tal studenter årligen. Nu överväger professor Staffan Strömblad med fleraatt sluta rekrytera doktorander från vissa länder för att undkomma vad som beskrivs som ”absurda procedurer”.
NYHET Publicerad:

Topptalangen återvände till Sverige efter utvisningen

KOMPETENSUTVISNINGARNA Safinaz Awad har återvänt till Sverige och sitt programmerarjobb efter att ha blivit utvisad till Grekland. Arbetsgivaren Bodil Ekström Hilberth, vd på Sweet Systems, är tacksam för beskedet men kritisk till det stelbenta regelverket.
NYHET Publicerad:

"Rättsosäkert med skadestånd för arbetsgivare"

KOMMENTAR En ny utredning föreslår att arbetskraftsinvandrare kan begära skadestånd av sin arbetsgivare, om man utvisas på grund av felaktigheter i anställningen. Men bakgrunden till bestämmelsen är inte tillräckligt rättssäker. Regelverket måste utformas så att företagare inte avskräcks från att rekrytera utländska kompetens, skriver experten Amelie Berg.
NYHET Publicerad:

Sänkta trösklar minskar klyftorna

ARBETSMARKNAD Antalet utlandsfödda har ökat kraftigt och många har väldigt låga inkomster. Anledningen är att de inte kommer in på arbetsmarknaden. Lösningen är att sänka trösklarna till arbetsmarknaden, inte att höja skatterna. Det skriver Svenskt Näringsliv i rapporten ”Ett verkligt samhällsproblem”.
NYHET Publicerad:

Språkkurs på jobbet skapar anställningar

INTEGRATION En skräddarsydd språkkurs hjälper Säters Snickerifabrik att nyanställa. Personalen hjälper till med att ta fram ord och meningar som är nödvändiga i jobbet. Hittills har tre fått jobb. ”Det är en investering i företagets framtid”, säger vd Malin Hedlund.
NYHET Publicerad:

Hussein utvisas – kan strida mot praxis

KOMPETENSUTVISNING Blivande vd:n Hussein Ismail på Birka Biostorage AB i Lund utvisas till Libanon. Anledningen: för snart tre år sedan fick han för lite i lön. ”En lagöverträdelse” enligt Migrationsverket, men utvisningsbeslutet kan strida mot ny praxis.
NYHET Publicerad:

It-specialisten Wu får stanna

ARBETSKRAFTSINVANDRING It-specialisten Yunzhi Wu andas ut. Migrationsverket beviljar familjen permanent uppehållstillstånd. Nu kan vi fokusera på arbetet, lära oss svenska bättre och njuta av livet, konstaterar han.