kontor
Foto: Pontus Lundahl/TT

Rapport: Företagen är Sveriges största utbildningsaktör för vuxna

NYHET Publicerad

ARBETSMARKNAD Företagen är Sveriges största utbildningsaktör för vuxna. Det visar en ny rapport från Svenskt Näringsliv. ”Företagen är inte bara välfärdsskapare utan också stora utbildningsaktörer”, säger Patrik Karlsson, arbetsmarknadsexpert.

Patrik Karlsson

Patrik Karlsson

Foto: Ernst Henry Photography AB
Annelie Gustavsson, Caverion.jpg
Martin Wästfelt, förhandlingschef på Unionen

Martin Wästfelt, förhandlingschef på Unionen

Foto: Ola Hedin

Kompetensutveckling har blivit en av de stora frågorna i den arbetsmarknadspolitiska diskussionen. Globalisering, snabb teknikutveckling och digitalisering driver på omvandlingen i det svenska näringslivet.

Nästan alla företag erbjuder i dag kompetensutveckling av något slag. För företagen ger det positiva effekter på konkurrenskraft, lönsamhet och produktiviteten, visar en ny rapport från Svenskt Näringsliv.

– Företagen är inte bara välfärdsskapare utan också stora utbildningsaktörer. Vi har även internationellt sett hög andel som deltar i kompetensutveckling. Företagen investerar mycket i medarbetarnas kompetens. Arbetsmarknaden förändras och kompetensutveckling blir allt viktigare för både arbetsgivare och medarbetare, säger Patrik Karlsson, arbetsmarknadsexpert Svenskt Näringsliv.

För Annelie Gustavsson, head of talent management Caverion Sverige AB, har kompetensutvecklingen hög prioritet inom företaget.

– För oss handlar det om att hänga med. Att se var och en som individer med olika ambitioner och mål är viktigt för att kompetensutvecklingen ska fungera, sa hon på ett seminarium nyligen.

På Caverion finns förutom obligatoriska utbildningar som styrs av regelverk, även ett brett utbud av kompletterande lärande.

– Vi som ett större företag har fördelen att vi faktiskt kan utveckla interna system för kompetensutvecklingen. Efter att ha sett behoven av att vi alla lär oss på olika sätt valde vi att erbjuda en blandad utbildning. Bland annat har vi klassrumsutbildning men vi har även utvecklat en egen e-learningportal.

I våras tillsatte regeringen en utredning om arbetsrätten där bland annat arbetsgivarnas ansvar för kompetensutveckling och anställdas omställningsförmåga ingår. Rasmus Cruce Naeye, statssekreterare på Arbetsmarknadsdepartementet, påpekade under ett seminarium nyligen att en utmaning kommer att bli att hitta lösningar som kan fungera oavsett anställningsform.

– Om du till exempel har en visstidsanställning, kanske inte heltid, så är inte behoven av kompetensutveckling där för att kunna etablera sig på arbetsmarknaden inte mindre, utan kanske tvärtom större.

Han tog även upp ansvarsfördelningen.

– Det är klart att staten ska ha ansvar för utbildningsväsendet i stort men i frågor om kompetensutveckling ligger en stor del av ansvaret på arbetsgivaren. Men det är inte givet att arbetsgivare ska ta ansvaret för hela branschen.

Martin Wästfelt, förhandlingschef på Unionen påpekade under seminariet att det har blivit allt vanligare att man ser att den viktigaste anställningstryggheten är att vara anställningsbar.

– Från fackens roll ska vi såklart pusha våra medlemmar att kompetensutveckla sig. Men det kommer uppstå frågor kring om det skulle gå att söka tjänstledigt för att vidareutbilda sig och om arbetsgivaren ska ge ledigt för en utbildning som kan leda till att medarbetaren blir anställd hos en konkurrent.

Men trots att nästan alla företag arbetar aktivt med kompetensutveckling redan i dag finns det fortfarande utmaningar.

– Enligt företagen finns det behov av ekonomiska incitament och ökat engagemang från medarbetare, säger Patrik Karlsson.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Ny satsning lockar kvinnor till industrin

UTBILDNING I Värmland görs en storsatsning på industrirelaterad vuxenutbildning för att försöka komma till rätta med kompetensbristen. Mikaela Larsson utbildar sig till cnc-operatör i Karlstad och känner att hon har hamnat rätt. ”Det är ju det här jag ska göra”, säger hon.
NYHET Publicerad:

”Vi måste vända på tratten” 

HALLÅ DÄR Anders Ferbe, du var tidigare ordförande i Valideringsdelegationen som i våras lämnade sitt slutbetänkande. Varför är det så viktigt att valideringen utvecklas?
NYHET Publicerad:

Snabba vägar till ny kunskap

KOMPETENS Korta utbildningar på distans. Det är det företagen vill ha nu, enligt utbildnings-vd:n Maria Scullman. Hon är övertygad om att det fortsätter även efter corona. ”Företagen har gjort den förflyttning som det har pratats om länge – att bli mer digitala och jobba på distans”.
NYHET Publicerad:

Digitalt kompetenslyft för garveriet

DIGITALISERING När corona slog till ställde Ödins garveri på Gotland snabbt om och lanserade en nätbutik. Ägaren Eva Lilja går nu en utbildning om digitalisering inom handeln. ”Det är nyttigt att försöka förstå hur det hänger ihop, var det är viktigt att synas och hur kunder tänker”, säger hon.
NYHET Publicerad:

Så kompetenssäkrar du företaget under krisen

WEBBINAR Ett webbinarium om hur du som arbetsgivare kan använda tiden under corona till att behålla och stärka kompetensen i ditt företag, för att stå starkare när det vänder.
NYHET Publicerad:

Kompetenslyft tar fjällhotellet ur krisen

BESÖKSNÄRING Anställda hos Sälens högfjällshotell går utbildningar inom marknadsföring och digitalisering under korttidspermitteringen. "Ingen mår bra av att sitta hemma 80 procent av sin arbetstid och inte veta vad man ska göra", säger Thommy Backner, vd och ägare.
NYHET Publicerad:

Trygghetsfonden: Ta vara på tillfället

OMSTÄLLNING Trots att pandemin innebär stora utmaningar är det ett bra tillfälle både för företag och individer att stärka sin kompetens för att stå ännu bättre rustade när det lättar. Det menar Caroline Söder, vd på Trygghetsfonden.
NYHET Publicerad:

Nytt avtal öppnar för utbildning

BESÖKSNÄRING Ett nytt avtal inom besöksnäringen öppnar för att använda korttidspermitteringen till kompetensutveckling. Det kan göra att fler stannar kvar i branschen och ser chansen att komma tillbaka till något ännu bättre efter krisen, menar Kersti Wittén på Visita.
NYHET Publicerad:

Industrins parter överens: Utbilda personalen nu

AVTAL Både arbetsgivare och fackförbund inom industrin är överens om att det är bra att passa på att utbilda personalen nu. ”Jag tror att det blir mer fokus på kompetensen framöver”, säger Peter Kancans på Industriarbetsgivarna.
NYHET Publicerad:

750 miljoner till Yrkeshögskolan

STÖDPAKET Regeringen vill ge Yrkeshögskolan 750 miljoner kronor för kompetensutveckling i samband med corona. Det innebär 2000 fler utbildningsplatser, enligt Thomas Persson, generaldirektör, Myndigheten för yrkeshögskolan.
NYHET Publicerad:

”Coronakrisen får inte övergå i en kompetenskris”

HALLÅ DÄR Mia Bernhardsen, arbetsmarknadsexpert. Vad hände med Rekryteringsenkäten som skulle ha presenterats i början av april?
NYHET Publicerad:

Komvux: Positiv signal från regeringen

UTBILDNING Regeringen satsar på vuxenutbildningen. Den som har störst behov av studier ska ges förtur och språk blir en naturlig del av yrkesutbildningen. ”Förändringarna är ett steg i rätt riktning för en mer effektiv kompetensförsörjning”, skriver Mia Bernhardsen, utbildningspolitisk expert.
NYHET Publicerad:

Tafatt regering hämmar kompetensförsörjningen

DEBATT Arbetsgivare skriker efter rätt kompetens. Samtidigt konstaterar privatanställda tjänstemän att svårigheten att intyga sin kompetens för en ny arbetsgivare är det största hindret för att byta jobb. Att regeringen i det läget väljer att inte hörsamma ett enda av de förslag som presenteras i Valideringsdelegationens utredning är olyckligt, skriver företrädare för Svenskt Näringsliv och Unionen.
NYHET Publicerad:

Så tog sig byggjätten ur machokulturen

STRATEGI En missad storaffär gjorde att Skanskas mångfaldsarbete tog fart på allvar. "Ledningen hade nog inte förstått att det kunde vara affärskritiskt", säger Monica Westerberg på Skanska Sverige där andelen kvinnor nu har ökat markant.
NYHET Publicerad:

Ica:s toppkvinnor tar för sig allt mer

MÅNGFALD Fokusera på jämlikhet och inkludering så får ni mångfalden på köpet. Rådet kommer från Emma Nyquist, mångfaldsstrateg inom Ica-gruppen. Koncernen fick nyligen ta emot priset som den europeiska detaljhandelns mest jämställda företag.
NYHET Publicerad:

De är techbranschens hetaste kvinnor 

HALLÅ DÄR Livia Moore, marknadschef på riskkapitalbolaget Antler, som har varit med och tagit fram en lista på 50 tongivande kvinnor i techbranschen. Varför behövs det?
NYHET Publicerad:

Kvinnorna tar Volvo Cars ur kompetenskrisen

MÅNGFALD Målet är att ha lika många kvinnor som män på ledande positioner. Att öka mångfalden är ett måste för att vinna kampen om kompetensen, konstaterar Katarina Matson på Volvo Cars.
NYHET Publicerad:

”Lär av dem som blickar framåt”

HALLÅ DÄR Maria Norberg, vd och grundare av Teknikkvinnor, nyss hemkommen från konferensen Move The Dial i Toronto. Varför var du inbjuden dit?
NYHET Publicerad:

Hyllad kampanj lockar kvinnor till Semcon

JÄMSTÄLLDHET När företaget Semcon gick ut och bad om tips på produkter som fungerar dåligt för kvinnor kom över 500 förslag in. En konsultgrupp, med enbart kvinnor, utvecklade en dragkrok som är enklare att hantera och samtidigt nåddes kampanjens mål – fler kvinnliga sökande.
NYHET Publicerad:

Här tar kvinnorna plats

JÄMSTÄLLDHET Stena Line gör en rejäl satsning på ökad jämställdhet i hela koncernen. Om tre år ska 30 procent av företagets chefer vara kvinnor, liksom 30 procent av alla som nyrekryteras, enligt hr-ansvariga Margareta Jensen Dickson.