deltagare
Foto: Krisztina Andersson

Företagens överlevnad stavas kompetensförsörjning

NYHET Publicerad

UTBILDNING Företag i teknikbranschen har svårt att rekrytera arbetskraft med rätt kompetens. Kompetensförsörjning har blivit en utmaning för många företag i branschen. Både företagen och skolorna i Ronneby ser nyttan av att ha ett bra samarbete. Man vill tillsammans locka unga till industri- och teknikinriktade utbildningar och matcha utbildningarna med företagens behov av kompetens.

”Teknik för tjejer” är exempel på ett inslag i insatserna med att attrahera och inspirera unga att söka sig till yrken med teknisk inriktning och då med särskilt fokus på unga kvinnor. Initiativtagare till Teknik för tjejer är Teknikcollege i Ronneby som samverkat med Delta Blekinge för att inspirera fler att söka sig till industrin.

– Vi vill visa att det är kul och mångfacetterande att jobba inom industrin. Denna gången är målgruppen tjejer men det handlar om att väcka intresset för industrin generellt och vi kommer genomföra fler aktiviteter som även inkluderar killar, säger Åse Hamn, personalchef på Orbit One i Ronneby och ordförande i Teknikcollege Ronneby.

Teknik för tjejer
Foto: Krisztina Andersson

Teknik för tjejer ska inspirera fler unga kvinnor att söka sig till tekniska utbildningar.

Det är företagens framtid och överlevnad det handlar om.

– Kompetensförsörjning är viktig och prioriterad fråga som vi jobbar med. Därför behövs insatser från brett håll och ett ökat samarbete mellan skola och näringsliv är ett måste. Det finns en allmän uppfattning om att det är skitigt och enformigt inom industrin eller att teknikinriktade arbeten är svåra och krångliga. Vi vill visa alla coola produkter som tillverkas och att det finns massor av olika sorters arbetsuppgifter och att det behövs olika kompetenser för att kunna möta de krav som ställs på tillverkningen. Målet är att personalen på varje företag som skolungdomarna besöker ska berätta att det är kul att jobba inom industrin, säger Åse Hamn.

Kamilla Larsen och Clara Bengtsson
Foto: Krisztina Andersson

Kamilla Larsen, produktionstekniker på Orbit One, och Clara Bengtsson, praktikant, höll i presentationen när elever från högstadieskolorna i Ronneby besökte företaget inom ramen för projektet Teknik för tjejer.

Teknik för tjejer genomförs som ett obligatoriskt inslag i undervisningen för alla tjejer i årskurs 8 i Ronneby kommun. Elever från samtliga tre högstadieskolor, Kallingeskolan, Thoren Framtid och Snäckebacksskolan, besöker företag och arbetsplatser gruppvis under en förmiddag eller eftermiddag för att få en närmare inblick i de olika yrkesgrupperna på företaget. Arbetsgivare och arbetsplatser som besöks har alla någon form av teknisk inriktning.

– Ska vi kunna säkra vår kompetensförsörjning på sikt måste vi öka kunskapen och intresset för teknik och tekniska yrkesutbildningar, säger Åse Hamn.

Emilia Åstrand och Inez Sjöberg var två av eleverna som besökte teknikföretag i Ronneby i samband med Teknik för tjejer. De ger tummen upp för projektet och möjligheten att få se hur arbetsplatser fungerar ”på riktigt”.

Emilia Åstrand och Inez Sjöberg elever
Foto: Krisztina Andersson

Eleverna Emilia Åstrand och Inez Sjöberg.

– Det är en stor skillnad att sitta i skolan och läsa om arbetslivet och arbetsmarknaden och sedan få komma ut och få se hur det verkligen fungerar. När man kommer ut så här får man ju också träffa de som jobbar på företaget som kan berätta hur det är och vad som behövs för att man ska kunna jobba med arbetsuppgifterna, säger Emilia Åstrand.

Om det blir teknikinriktad utbildning efter högstadiet för Emilia och kompisen Inez Sjöberg är svårt att säga i nuläget, menar tjejerna. Men helt klart har de fått en annan uppfattning om hur en teknikinriktad arbetsplats fungerar nu när de själva har varit på plats.

– Jag kanske väljer något teknikinriktad i framtiden, man vet aldrig. Det har i alla fall varit spännande att få komma ut och se, säger Inez Sjöberg.

”Undervisningen i skolan behöver förändras”

Kamilla Larsen, produktionstekniker på Orbit One i Ronneby, hade siktet på att bli något inom HR-området.

Kamilla Larsen, produktionstekniker på Orbit One

Kamilla Larsen, produktionstekniker på Orbit One.

Foto: Krisztina Andersson

Hennes första tanke när hon erbjöds jobbet som produktionstekniker var:

– Herregud! Det klarar jag aldrig. Jag ångrar inte mitt beslut att tacka ja, jag får alltid möjlighet att göra något nytt i mitt jobb, säger Kamilla Larsen.

Clara Bengtsson har nyligen tagit studenten efter tre års teknisk gymnasieutbildning och är praktikant på Orbit One. Hon tycker att skolan behöver förändra upplägget för hur undervisningen i tekniska ämnen bedrivs.

Clara Bengtsson, praktikant på Orbit One

Clara Bengtsson, praktikant på Orbit One

Foto: Krisztina Andersson

– Undervisningen i skolan behöver förändras och gå från det traditionella sättet att lära ut teknik till att anpassa undervisningen till hur det fungerar ute på arbetsplatserna och vilka behov företagen har. Teknik finns i vår vardag hela tiden fast man inte tänker på det. Genom att samarbeta mer med företag får man garanterat bättre undervisning och resultat och eleverna får en bättre inblick i vad teknik handlar om, säger Clara Bengtsson.

Hon blev själv inspirerad av elever som kom till skolan inför gymnasievalet för att berätta om de tekniskt inriktade utbildningarna.

– Jag har alltid varit intresserad av elektriska prylar och hur saker och ting fungerar. Det finns en allmän uppfattning om att teknik är svårt och krångligt, särskilt bland tjejer, så är det inte alls, säger Clara Bengtsson.

Företagen behöver förutsättningar och möjligheter att kunna visa sina verksamheter för att också kunna attrahera sökande till branschen. Beslutsfattare har en viktig roll i att verka för att skapa förutsättningarna för att företagen ska klara kompetensförsörjningen och säkra arbetstillfällen, menar Clara Bengtsson och Kamilla Larsen.

– Det handlar om att få bort uppfattningen om att teknik är svårt eller att man måste vara överdrivet intresserad av teknik. Istället handlar det om att vara intresserad av att lösa problem och att jobba med människor, säger Kamilla Larsen.

Krisztina Andersson

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

”Myndigheter har mycket att lära”

FÖRETAGSKLIMAT Bemötandet från myndigheter måste bli bättre. Företagen känner sig många gånger motarbetade istället för hjälpta i djungeln av paragrafer och lagtexter. "Myndigheterna måste vara mer samarbetsinriktade och vilja hjälpa till istället för att stjälpa. Man riskerar att få böter för något man inte hade en aning om var fel. Informationen och dialogen med företagen måste bli bättre", säger Jonna Hermansson vd Norje Smidesfabrik AB i Sölvesborg.
NYHET Publicerad:

Vi vill hjälpa landets elever till bättre val

KOMMENTAR Mer än 2000 elever i Blekinge ska snart göra sina val till gymnasiet. För många är det ett av de första stora besluten i livet. Det är inte livsavgörande, men viktigt. Kompisar och föräldrar påverkar mycket, men även skolornas rykte. Hittills har det varit svårt att avgöra vilka gymnasier som faktiskt har lyckats bra.
NYHET Publicerad:

Hallå där, Nina Andersson, ny projektledare

NY PÅ JOBBET Vi välkomnar vår nya projektledare Nina Andersson till Svenskt Näringslivs regionkontor i Blekinge! Vi bad henne att svara på några snabba frågor för att lära känna henne lite bättre – läs hennes presentation här.
NYHET Publicerad:

”Basen är för liten”

REKRYTERING Bristen på kompetenser med rätt behörighet och teknisk bakgrund är kännbart även för Volvo Cars i Olofström. "Kompetensförsörjning är en överlevnadsfråga", säger Håkan Ljungbeck, kvalitets- och verksamhetsutvecklingschef. Mer samarbete och större långsiktighet är vägen framåt för att stärka kompetensförsörjningen i industrin.
NYHET Publicerad:

God Jul, alla företagare

KOMMENTAR Nu råder julstämning i Sverige. Jag vill passa på att tacka alla de företagare som på olika sätt har hjälpt oss i vårt arbete under året som har gått!
NYHET Publicerad:

Stark framtidstro bland Blekinges företagare

KONJUNKTURPROGNOS Många företagare planerar att öka investeringarna och antalet anställda de kommande sex månaderna. De blekingska företagarna är mer optimistiska än företagen i resten av Sverige, enligt Svenskt Näringslivs konjunkturbarometer. Samtidigt börjar högkonjunkturen bromsa in och riskerna i den internationella ekonomin är stora.
NYHET Publicerad:

Arbetsrättsexpert: ”Gör det enklare att byta arbete”

FÖRETAGARDAGEN En återkommande fråga inom politiken och i näringslivet är lagen om anställningsskydd (LAS). Under Svenskt Näringslivs företagardag, där företagare från hela landet deltog, diskuterades hur reglerna i lagen påverkar deras verksamhet. Ola Brinnen, arbetsrättsjurist på Svenskt Näringsliv, vill se en förändring. "Med en mer dansk modell skulle det bli enklare för både arbetstagaren och företagen", säger han.
NYHET Publicerad:

Alla elever på yrkesprogram borde få testa att driva företag

ARBETSGIVARDAGEN Antalet ungdomar som driver företag på gymnasiet via Ung Företagsamhet (UF) ökar varje år. Studier visar att dessa elever lyckas bättra senare i livet. De får i snitt högre lön och fler blir chefer. Samtidigt är det många elever som inte har möjlighet att driva UF-företag eftersom det inte ingår i deras gymnasieprogram. "Då hamnar kursen ofta i kläm med andra valbara kurser", säger Jennifer Stenfelt, regionchef för Ung Företagsamhet i Blekinge/Bromölla.
NYHET Publicerad:

Nya regler och fokus på vårdskatten för sjukskrivna medarbetare

ARBETSGIVARDAGEN Sjukfrånvaron i Sverige har gått upp och ner som en bergochdalbana genom åren. Just nu blir alltfler sjukskriva på grund av psykisk ohälsa, framförallt kvinnor. Det var några av trenderna som beskrevs när Catharina Bäck, socialförsäkringsexpert på Svenskt Näringsliv, och Marie-Therese Siggelkow, samverkansansvarig på Försäkringskassan, talade på Arbetsgivardagen i Karlshamn.
NYHET Publicerad:

Missförstånd att det alltid krävs samtycke för att spara uppgifter

ARBETSGIVARDAGEN Det har nu gått mer än ett halvår sedan den nya dataskyddsförordningen, GDPR, trädde i kraft. Många missförstånd råder kring vad reglerna innebär, konstaterade Svenskt Näringslivs expert Carolina Brånby på Arbetsgivardagen i Blekinge. Exempelvis är det många som tror att det alltid krävs samtycke för att spara uppgifter. "Det finns flera andra grunder för att få spara uppgifter, och om möjligt bör man försöka använda någon av dem", säger Carolina Brånby.
NYHET Publicerad:

Pension är en djungel, men konkreta tips finns för arbetsgivare

ARBETSGIVARDAGEN Det är många regler att hålla reda på när det gäller pension, och som arbetsgivare kan det ibland vara svårt att få ordning på alla begrepp. På arbetsgivardagen i Blekinge föreläste Åsa Blomberg, Finfa, och Ambjörn Wahlberg, Grafiska företagen och TMF, om nyheter i pensionssystemet och vad man som arbetsgivare bör hålla extra koll på. "Det kan vara krångligt ibland, men det är väldigt viktigt. Det handlar om vår inkomst efter arbetslivet", säger Åsa Blomberg.
NYHET Publicerad:

”Vi kan inte blunda för riskbilden”

EKONOMI Produktivitetstillväxten måste öka om vi ska få fart på ekonomin. Vi kan inte blunda för riskbilden, menar Göran Grahn, nationalekonom på Svenskt Näringsliv när han mötte företagare, politiker och kommunala näringslivsrepresentanter från Blekinge vid ett frukostmöte i Karlshamn. Han gav sin analys över ekonomin, mot bakgrund av en ny konjunkturrapport som släpptes i dagarna.
NYHET Publicerad:

”Infrastrukturen har halkat efter”

REFORMER Sverige har den lägsta entreprenöriella aktiviteten med tillväxtambitionär. Här behövs reformer för att ta reda på orsaken.
NYHET Publicerad:

”En skev bild som målas upp”

SAMARBETE Den skeva bilden av hur en modern industri ser ut och fungerar måste förändras. Att medverka i projekt där skola och näringsliv samarbetar är ett sätt att vända förutfattade meningar och kunna säkra kompetensförsörjningen på sikt. Företaget Riflex Film i Ronneby deltar i projektet Delta Blekinge vars syfte är att stärka teknikföretagens och industriernas möjlighet att rekrytera arbetskraft med rätt kompetens genom att med olika aktiviteter och insatser inspirera unga kvinnor att söka sig till teknikbranschen.
NYHET Publicerad:

Företagens överlevnad stavas kompetensförsörjning

UTBILDNING Företag i teknikbranschen har svårt att rekrytera arbetskraft med rätt kompetens. Både företagen och skolorna i Ronneby ser nyttan av att ha ett bra samarbete. De vill tillsammans locka unga till industri- och teknikinriktade utbildningar och matcha utbildningarna med företagens behov av kompetens. ”Teknik för tjejer” är ett obligatoriskt inslag i undervisningen för alla tjejer i årskurs 8 i Ronneby kommun och ett exempel på insatserna att attrahera och inspirera unga att söka sig till yrken med teknisk inriktning.
NYHET Publicerad:

Kraftig ökning av patentansökningar från Blekinge

IMMATERIALRÄTT Mellan 2016 och 2017 ökade antalet nationella patentansökningar från Blekinge, från 12 till 17. Det är en kraftig ökning. ”Förhoppningsvis visar detta på en positiv trend för innovationskraften i Blekinge. Det är positivt att det finns innovativa företag i hela Sverige”, säger Christina Wainikka, policyexpert för immaterialrätt på Svenskt Näringsliv.
NYHET Publicerad:

Var upplever Blekingeföretagen att företagsklimatet är bäst i länet?

FÖRETAGSKLIMAT I årets ranking av företagsklimatet ser vi en ny etta i Blekinge. Det är Olofström som nu tagit på sig ledartröjan. Det framgår när Svenskt Näringsliv nu presenterar sin ranking av länets och landets alla kommuner. "Det är glädjande att se Olofström som den kommun där företagen upplever det bästa företagsklimatet i Blekinge. Olofström är en motor i länet och med flera företag som jobbskapare och stor exportandel", säger Carina Centrén, regionchef Svenskt Näringsliv Blekinge.
NYHET Publicerad:

Ronnebys företag sätter avtryck i välfärden

VÄLFÄRDSAVTRYCK Arbetstillfällen som skapas i den privata sektorn ger avtryck i välfärden. Företagen i Ronneby bidrar med 1,5 miljarder kronor i skatter. Det motsvarar 10 700 förskoleplatser.
NYHET Publicerad:

”Jaga inte småföretagarna med blåslampa”

FÖRETAGSKLIMAT Försämra inte skattevillkoren och hjälp småföretagare genom att förenkla regelverken. Daniel Ekberg, företagare och huvudägare till nybildade Karöbolaget i Ronneby, har ett tydligt budskap till beslutsfattarna. "Kräv inte att småföretagare ska lägga huvuddelen av sin tid på en massa byråkratiskt tjafs för det finns det inte tid till, vi har en verksamhet att leda."
NYHET Publicerad:

Fler insatser bör göras för att förbättra företagsklimat i Karlskrona

FÖRETAGSKLIMAT Trots insatser upplever företagen brister i företagsklimatet i Karlskrona. Bland annat behöver dialogen med kommunledningen stärkas och informationen om kommunens service förbättras.