Marie-Louise och Fredrik Fjägerås, Kablego Säter

– Vi har inga förkunskapskrav, men det är viktigt att man vill jobba och vill vara här, säger Marie-Louise och Fredrik Fjägerås, Kablego Säter

Kabelföretag går för högtryck – anställt 14 medarbetare på ett år

NYHET Publicerad

KOMPETENSFÖRSÖRJNING För två år sedan tog syskonen Marie-Louise och Fredrik Fjägerås över Kablego i Säter. Sedan dess har verksamheten gått på högtryck. "Vi fick en otrolig skjuts från start och nyanställde 14 personer på ett år", säger Fredrik Fjägerås.

Kablego i Säter tillverkar kablage till kunder inom många olika branscher och funktioner, till exempel fläkt- och ventilationer, tåg, flygplansutrustning och medicinteknisk utrustning. Den stora konkurrensfördelen är Kablegos noggrannhet, tror Marie-Louise Fjägerås.

– Inget projekt är det andra likt eftersom vi legotillverkar på ritning. Vi är måna om att ge en korrekt offert redan från start och vi räknar ut på förhand hur lång tid alla moment tar. Det gör att vi lägger ner extra tid i offertstadiet. Det händer att vi inte får beställningar, men det lönar sig ändå i slutändan eftersom kunderna blir nöjda, förklarar hon.

Något som utmärker Kablego är att all tillverkning sker i Sverige. Flera av konkurrenterna har förlagt sin tillverkning till låglöneländer. Något som snedvrider konkurrensen, menar Marie-Louise Fjägerås.

– EU betalar ut bidrag till länder som behöver bygga upp sin konkurrenskraft inom industri, till exempel Litauen. När svenska företag förlägger sin tillverkning där blir det en helt annan prisbild som vi inte kan konkurrera med. Våra konkurrenter är i stället de företag som verkar på samma villkor som vi, förklarar hon.

En annan utmaning har varit att hitta ny personal. I dag arbetar 36 personer på Kablego, varav 14 anställts de två senaste åren. De flesta har kommit via kontakter.

– Vi har annonserat på Blocket jobb, men de flesta som arbetar här har kommit via vänner och kontakter. Vi har inga förkunskapskrav, men det är viktigt att man vill jobba och vill vara här, säger Marie-Louise Fjägerås.

Den nya personalen får provjobba ett par veckor. Om allt fungerar så får man gå med och lära sig. Kablego har arbetsrotation, vilket innebär att man gör olika moment olika dagar. Ungefär hälften av personalen är nyanlända. Svenska är ett krav, så att man kan läsa och förstå produktionsunderlag och ritningar.

– Det har varit tufft att hinna med och utbilda alla, det tar ju tid av de mer rutinerade i personalen. Men nu tror jag att vi kommer att ligga kvar på ungefär den här nivån ett tag framöver, spår Fredrik Fjägerås.

Syskonen Fjägerås var båda anställda på företaget när de valde att köpa det av den tidigare ägaren i januari 2017. Fredrik beskriver de senaste åren som att dammluckorna har öppnats.

– Det började redan hösten 2016 egentligen. Omsättningen ökade från 22 till 33 miljoner och vi har nyanställt tolv personer. En fördel är att vi är medelstora och snabbt kan ställa om produktionen. Kablagen kommer in sent i produktionskedjan och då är det ofta bråttom, säger han.

– Vi tror också att högkonjunkturen har hjälpt till, men vi ska avvakta och se våra konkurrenters årsbokslut innan vi kan uttala oss säger, säger Marie-Louise Fjägerås.

Hon har jobbat på företaget i 23 år och började i monteringen innan hon blev offertberedare, inköpare, platschef och vd.

– Jag tror på branschen. Det finns ett stort behov av kablage i tillverkningsindustrin och just nu ser vi inte att behovet skulle gå ner. Men det är klart att det kan komma en konjunkturmattning framöver.

Fredrik Fjägerås har jobbat på Kablego i fem år och har en bakgrund som skötare inom psykiatrin.

– Vi kompletterar varandra, säger Marie-Louise. Fredrik är lugnare och jag är en känsloperson. Det är en bra kombo, även om vi blir oense ibland så löser vi det.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Gagnef vill vända den negativa trenden

FÖRETAGSKLIMAT "Det är genom växande och välmående företag vi skapar förutsättningar för hela kommunen med vård, skola och omsorg. Därför är det viktigt att ha ett välfungerande och positivt företagsklimat", säger Fredrik Jarl (C) som är nytt kommunalråd i Gagnef.
NYHET Publicerad:

Leksand vill fortsätta växa

FÖRETAGSKLIMAT Leksands kommun har satt upp ett mål om 18000 invånare år 2025. "Det är en rimlig befolkningsmängd om vi ska kunna behålla offentlig service och handel och klara kompetensförsörjningen till företagen", säger kommunalrådet Ulrika Liljeberg (C).
NYHET Publicerad:

Falun behöver jobba på förtroendet för att främja tillväxten

FÖRETAGSKLIMAT "Vi har haft en del olyckliga omständigheter som dragit ner förtroendet" säger kommunalrådet Joakim Storck (C). För att bygga upp förtroendet igen vill han att kommunen ska jobba för att främja tillväxten, samtidigt som myndighetsutövningen ska förbättras.
NYHET Publicerad:

Företagen gillar när han drar i kommuntyglarna

FÖRETAGSKLIMAT Han är kommunalrådet som var med om att varsla 55 anställda, avvecklade näringslivskontoret och uppmanar företagare att ringa till honom. Möt Hans Unander (S) som leder Malung/Sälen, kommunen som har byggboom och attraherar flera livskraftiga företag.
NYHET Publicerad:

Bostadsbrist orsakar kompetensbrist för Mora

FÖRETAGSKLIMAT Mora kommun jobbar för att lösa kompetensförsörjningen till både lokala företag och kommunens egna verksamheter. En viktig fråga att lösa är bostadsbristen. "Vi får hit kompetent personal, men om de inte hittar någonstans att bo så flyttar de igen", säger kommunalrådet Anna Hed (C).
NYHET Publicerad:

Industrins konkurrenskraft högt på agendan i Borlänge

FÖRETAGSKLIMAT För några år sedan kunde en pappersrulle från Borlänge ta sig till Göteborgs hamn på åtta timmar. I dag tar det tolv timmar. Jan Bohman, kommunalråd i Borlänge, tycker det är dags att frågan om industrins konkurrenskraft lyfts regionalt.
NYHET Publicerad:

Orsa vill klättra i statistiken

FÖRETAGSKLIMAT "Vi har som mål att vara bland de 100 bästa företagen i Svenskt Näringslivs kommunranking, senast år 2020. Det säger Mikael Thalin (C), kommunalråd i Orsa. För att nå dit ska kommunen bland annat jobba med bemötande och kompetensförsörjning.
NYHET Publicerad:

Bostadsbyggandet en viktig fråga för Ludvika

FÖRETAGSKLIMAT Bostadsbyggandet rankades som den viktigaste frågan för Ludvika kommun att ta tag i vid den senaste mätningen av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Något som kommunalrådet Leif Pettersson (S) håller med om. "Vi ser en ökad inpendling från flera håll och det gör att bostadsbyggandet måste få bättre fart".
NYHET Publicerad:

Vansbro behöver både industrilokaler och bostäder för att utvecklas

FÖRETAGSKLIMAT För att vara en landsbygdskommun ligger Vansbro förhållandevis högt i Svenskt Näringslivs ranking. Men för att kommunen ska kunna utvecklas behövs fler bostäder. "Vi letar med ljus och lykta efter någon som vill bygga", säger kommunalrådet Stina Munters (C).
NYHET Publicerad:

För Rättvik är bygglovshanteringen en akilleshäl

FÖRETAGSKLIMAT Rättvik har i flera års tid hamnat i topp bland dalakommunerna i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet. "Vi har jobbat långsiktigt för att komma hit", säger kommunalrådet Annette Riesbeck (C). Nu vill hon ta tag i bygglovshanteringen för att planprocesserna ska gå snabbare.
NYHET Publicerad:

Smedjebacken vill utveckla besöksnäringen

FÖRETAGSKLIMAT Efter några år på botten i Svenskt Näringslivs ranking har Smedjebackens kommun vänt uppåt i statistiken. För att behålla den positiva utvecklingen vill kommunalrådet Fredrik Rönning (S) satsa på nyetableringar och turism. – Vi vill inte bli jättestora inom besöksnäringen, men det finns potential att växa.
NYHET Publicerad:

Infrastruktur en utmaning för Älvdalen

FÖRETAGSKLIMAT De närmaste åren kan vara oerhört avgörande för om det kan skapas hundratals nya arbetstillfällen i Idre, menar Torbjörn Wallin, vd för Idre Himmelfjäll AB. Precis som grannkommunen Malung-Sälen har Älvdalen en stark utveckling inom fjällturismen. Något som också innebär stora utmaningar för kommunen och det nya kommunalrådet Kjell Tenn (C).
NYHET Publicerad:

Kabelföretag går för högtryck – anställt 14 medarbetare på ett år

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Kablego går för högtryck. 14 av de 36 medarbetarna anställdes på ett år. De flesta rekryterades via personliga kontakter eller annonser på Blocket, konstaterar ägarna Marie-Louise och Fredrik Fjägerås.
NYHET Publicerad:

Säljyrket borde vara ett högstatusjobb

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Statusen på säljyrket behöver höjas i Sverige. Det anser Daniel Erlandsson, vd på Din Elonbutik. "Allt med sälj är en avgörande kompetens i dag, så varför inte starta ett gymnasieprogram med säljinriktning?"
NYHET Publicerad:

"Regelkrånglet ger mig en klump i magen"

REGELKRÅNGEL Brazer Bozlak är entreprenören bakom den snabbväxande restaurangkedjan Basta Urban Italian. Han tycker att myndigheterna måste förbättra sin attityd till företagare. "Det är för mycket regelkrångel och administration. Som nybliven företagare är jag ständigt rädd för att göra något fel."
NYHET Publicerad:

"LAS måste förändras"

LAS Turordningsreglerna gäckar landets företagare. "Vi måste kunna undanta vissa kompetenser från LAS för att företaget ska ha en chans att överleva i lågkonjunktur", säger Fredrik Bertils på Elmab i Dala-Järna.
NYHET Publicerad:

Läs på inför gymnasievalet - använd Gymnasiekvalitet.se

GYMNASIEVALET Är fast jobb och bra lön viktigt för dig efter avslutade gymnasiestudier? På gymnasiekvalitet.se hittar du utbildningarna i Dalarna som ger dig förutsättningar för jobb efter avslutade studier.
NYHET Publicerad:

Nyårslöfte önskas - våga reformera

KRÖNIKA "Vi närmar oss årets slut. En politisk mandatperiod är förbi och en ny står för dörren. Vad kan Dalarnas företagare förvänta sig framöver? 2019 kommer att bli ett viktigt år. Låt oss ta vara på möjligheterna som ligger framför oss." Skriver Teresa Bergkvist regionchef vid Svenskt Näringsliv Dalarna i sin krönika.
NYHET Publicerad:

Vårt tålamod är slut – Reformerna kan inte vänta!

DEBATT "Vi företagare är stolta. Tillsammans med våra anställda bidrar vi till samhället varje dag. Vi skapar produkter och tjänster som behövs. Vi satsar och skapar arbetstillfällen och vår framgång genererar skatteintäkter till den gemensamma välfärden." Med de orden inleder 65 dalaföretag sin debattartikel med en tydlig uppmaning till politiken. Nu är det hög tid för våra politiker att kavla upp ärmarna och sätta igång reformarbetet.
NYHET Publicerad:

Antalet UF-elever slår rekord i Dalarna

UNG FÖRETAGSAMHET Ung Företagsamhet i Dalarna sätter alla tiders rekord i antal UF-företagare och passerar för först gången någonsin 1000-strecket. Hela 1011 elever driver just nu företag på gymnasiet och det är en ökning med 37% senaste två åren. "Vårt mål är att Dalarna ska ha de mest företagsamma ungdomarna i landet", säger Thomas Agneteg, regionchef vid Ung Företagsamhet Dalarna.