"Minska regelkrånglet i besöksnäringen"

NYHET Publicerad

REGELKRÅNGEL Besöksnäringen behöver få minskad regelbörda för att kunna utvecklas. Det menar Sarah Larsson, anläggningschef på Mora Parken. – Det känns som att arbetslagstiftningen är anpassad för kontorsjobb och inte för oss som behöver mer flexibilitet.

Sarah Larsson anläggningschef på Mora Parken

Sarah Larsson anläggningschef på Mora Parken.

För fem år sedan sålde Mora kommun Mora Parken till Grönklittsgruppen AB. Sedan dess har parken haft en positiv utveckling med kraftigt ökad omsättning och allt fler gäster. Anläggningschefen Sarah Larsson kom in för fyra år sedan.

– Vår kurva har gått skarpt uppåt, vilket är jätteroligt. Vi har flera ben att stå på, både camping, hotell, stugor, restaurang, konferens och bowling. Dessutom har vi två starka säsonger, vintern med Vasaloppet och sommaren med många aktiviteter och gäster, säger Sarah Larsson.

Mora Parken har strax över 20 fastanställda. Varje sommar anställs ytterligare mellan 20 och 25 personer på säsongsanställningar.

– Hittills har det gått bra att hitta personal, vi har många ungdomar som återkommer år efter år när de studerar. Inom restaurang är det lite svårare, det råder kockbrist i hela landet och vi behöver hitta två kockar i sommar och serveringspersonal, säger Sarah Larsson.

Som arbetsgivare skulle hon gärna se en regelförenkling i arbetslagstiftningen.

– Det är svårt att hålla isär de olika anställningsformerna och jag måste ha stenkoll på vad som gäller för varje anställning. Det är en hel del regler att sätta sig in i. När det gäller säsongsanställning och vikariat har man ingen möjlighet att säga upp en person om det av någon anledning inte skulle fungera, utan man måste hålla fast vid anställningsperioden som står i kontraktet. Det händer väldigt sällan, tack och lov, men jag skulle gärna se att det fanns en flexiblare anställningsform för oss som säsongsanställer mycket personal.

En annan utmaning i besöksnäringen är anställningsgraden och det varierande behovet av personal.

– Vi har olika behov olika tider på året och vi har också personal som vill kunna bestämma mer själva när och hur mycket de vill jobba. En tjej har till exempel valt att jobba halvtid i grunden och sedan jobba extra när hon kan. Problemet är att man bara får jobba 200 timmar per år utöver sin anställningsgrad. Om hon jobbar lite mer intensivt under sommaren kommer hon snabbt upp i den tiden.

– Och på restaurangsidan är det en utmaning att lägga schemat så att personalen får den dygns- och veckovila de har rätt till enligt lagen. Vi kan ha en vecka med flera stora bokningar som kräver mer personal och sedan kan det följa tre lugna helger på raken. Det känns som att arbetslagstiftningen inte är anpassad för vår bransch, utan för kontorsjobb med åtta till fem, säger Sarah Larsson.

Hon tycker att det är viktigt att lyfta frågan om regelkrångel för att besöksnäringen ska kunna utvecklas. I Dalarna har branschen och Visit Dalarna satt upp målet att besöksnäringen i länet ska vara ledande i norra Europa 2030.

– Det ställer krav på oss i branschen förstås, men vi måste också få rätt möjligheter för att kunna utvecklas.

En annan viktig fråga för besöksnäringen är de nya reglerna om personalliggare som infördes förra sommaren, något som mött massiv kritik från bransch- och företagarorganisationer. Enligt de nya reglerna måste alla som utför arbetsuppgifter i företaget, oavsett hur lång tid man jobbar, skriva in sig i personalliggaren.

– Problemet är när vi tar in till exempel en idrottsförening som sköter garderoben en kväll måste de också skrivas in. Jag har svårt att se vad reglerna fyller för funktion och jag tror inte att vi kommer att få mer svart arbetskraft om vi tar bort personalliggaren. Det finns så många andra lagar som reglerar arbetsmarknaden i dag att den här lagen känns inaktuell, säger Sarah Larsson.

Efter kritiken mot de nya reglerna är två utvärderingar om personalliggare på gång. Riksdagens skatteutskott gör en utredning som ska vara klar under våren och Skatteverket ska göra en egen genomgång under 2019.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Byggprogrammet i Malung-Sälen bäst i Dalarna

UTBILDNING I Dalarnas län ska cirka 3 200 niondeklassare och deras föräldrar under de närmaste veckorna välja gymnasieprogram inför nästa läsår. För att hjälpa dem att göra genomtänkta val visar vi på Svenskt Näringsliv i Dalarna hur elever från olika gymnasieprogram har klarat sig på arbetsmarknaden med siffror från Ekonomifaktas Gymnasiepejl.
NYHET Publicerad:

Ge Dalarnas gymnasieelever möjlighet att driva företag

DEBATT Människors kreativitet, mod och initiativkraft lägger grunden för ökad ekonomisk utveckling och ökat välstånd. Ett vitalt näringsliv med många entreprenörer skapar jobb och de skatteintäkter som finansierar välfärden. Det är också avgörande för att lösa många av de problem vi ser idag, inte minst med miljö och klimat. Här kan Ung Företagsamhet spela en viktig roll för framtiden.
NYHET Publicerad:

Kemikalieskatten – varken bra för handeln eller miljön

MILJÖSKATT Det är snart två och ett halvt år sedan kemikalieskatten infördes. Med skatten ville riksdagen minska användningen av farliga flamskyddsmedel i elektronik och stimulera övergång till mer miljö- och hälsovänliga alternativ. Åke Arnesson som bland annat driver Arkos Home i Insjön menar att det inte fungerar och att det är dags för politikerna att tänka om.
NYHET Publicerad:

Nu har du som företagare chansen att påverka våra politiker och tjänstemän!

FÖRETAGSKLIMAT Den 2 januari skickades årets enkät om det lokala företagsklimatet ut till cirka 60 000 företagare i Sverige. Det är ni företagare som kan ge oss de rätta svaren, detta så vi tillsammans kan fortsätta arbetet med att förbättra och utveckla företagsklimatet i länet och i din kommun.
NYHET Publicerad:

2020 fortsätter vi arbetet...

JULHÄLSNING 2020 fortsätter vi arbetet med att företagsklimatet ska stå högt på agendan hos våra myndigheter och beslutsfattare.
NYHET Publicerad:

Dalaföretagen signalerar avmattning

KONJUNKTUR Svensk och global konjunktur ser allt svagare ut, det visar en ny konjunkturprognos från Svenskt Näringsliv. Tillväxten mattas av och blir låg under kommande år med svag utveckling av produktivitet och sysselsättning. En avmattning som även syns hos dalaföretagen.
NYHET Publicerad:

"Vi måste ha skatter som är rimliga och regler som är möjliga att efterleva"

SME Anna Grånäs Jakobsson har tagit plats i Svenskt Näringslivs SME-kommitté. Tillsammans med 35 andra ledamöter ska hon vara ett stöd till Svenskt Näringslivs ledning i frågor som rör små och medelstora företag. Rättviksföretagaren brinner för företagarfrågor och vill gärna vara med och bidra till en positiv syn på företagande samt bättre villkor för företagen.
NYHET Publicerad:

Skyll inte på lagstiftningen – gör istället er hemläxa!

UPPHANDLING Det pågår en intensiv debatt kring nyligen gjorda upphandlingar. Oavsett upphandling så skyller mer eller mindre alla som deltar i debatten på lagen om offentlig upphandling och kräver att denna ska ändras. Det påstås bland annat att det är lagens fel att upphandlande myndigheter måste köpa till ”lägsta pris”, att lagen förhindrar upphandlare att tala med leverantörer och att det enligt lagen inte får ställas krav på referenser. Inget kunde vara mer fel. Självklart får man beakta kvalitet i upphandlingen, tala med varandra och ställa krav på referensobjekt eller referenser.
NYHET Publicerad:

Ansvarsfulla avtal säkrar Dalarnas jobb och välfärd

DEBATT Konjunkturen bromsar nu in, inte bara i Dalarna och resten av Sverige, utan även på viktiga exportmarknader. Nu gäller det att fortsätta med ansvarsfulla avtal. Den svenska löneökningstakten måste växlas ned för att säkra jobb och välfärd och det gäller i synnerhet för Dalarna med så många exportberoende företag.
NYHET Publicerad:

Kompetensbristen ett tillväxthinder för Dalab

KOMPETENSFÖRSÖRJNING De senaste åren har Dalab i Borlänge, som jobbar med luftbehandling, VVS och el, vuxit stort. Men bristen på kompetent arbetskraft gör det svårare för företaget att utvecklas ytterligare. ­"Det behövs ett bättre samarbete mellan skola och näringsliv för att lösa den här frågan", säger Henrik Ekgren, vd för Dalab Sverige AB.
NYHET Publicerad:

Inspirerande Arbetsgivardag i Mora

ARBETSGIVARDAG För femte året i rad arrangerade Svenskt Näringsliv i Dalarna en arbetsgivardag för medlemmar i länet. Dagen bjöd på nyttig information och kunskap varvat med mingel och inspiration. "Bra innehåll och rätt frågor på det som presenteras vid de olika seminarierna. Verkligen höjd på de som medverkar här idag" är några av kommentarerna som vi fick av Patrik Eriksson, Anette Schönberg och Marielle Broberg Lund från Clockwork Mora AB.
NYHET Publicerad:

Sjudande näringsliv hos årets klättrare

RANKING 2019 Dalakommunen klättrar 158 placeringar, från plats 256 till 98 i årets undersökning. ”Det har aldrig varit roligare att vara företagare i Malung-Sälen”, säger Leif Nilsson.
NYHET Publicerad:

Malung-Sälens kommun klättrar flest placeringar i landet

RANKING 2019 Av Sveriges 290 kommuner placerar sig Vansbro, Rättvik, Leksand, Orsa och Malung-Sälen på topp 100 listan, detta när Svenskt Näringslivs årliga ranking av det lokala företagsklimatet presenteras. Malung-Sälen är faktiskt den kommun som klättrat mest av samtliga kommuner i hela Sverige, 158 platser upp från förra året till plats 98 totalt.
NYHET Publicerad:

Henrik Navjord - ny på jobbet som regionchef i Dalarna

NY PÅ JOBBET Henrik Navjord och har i dagarna tillträtt som regionchef för Svenskt Näringsliv i Dalarna. – Dalarna är ett spännande län med både stora möjligheter, men även en hel del utmaningar. Vi har en stor entreprenörsanda med många skickliga företagare som ska ha det bästa företagsklimatet för att kunna bedriva sina företag på ett sunt sätt. Jag tar mig an uppdraget med stor ödmjukhet, säger Henrik.
NYHET Publicerad:

Rut-avdraget bakom lyckad integration

SKATTER Rut-avdraget fördubblades första juli, från 25 000 till 50 000 kronor. Susanne Moffat, regionchef på hemserviceföretaget Homemaid i Falun, tycker att Rut är en vinst för hela samhället. "Det blir en språngbräda in i arbetslivet för väldigt många."
NYHET Publicerad:

Fraktsubventioner skapar osund konkurrens

OSUND KONKURRENS Förra året tog Mikael och Sofie Sjöstrand över nätbutiken Lek Ute i Falun. Som e-handlare tycker de att FN:s paketsubventioner skapar en osund konkurrens för e-handlare. "Kina är en stormakt, de behöver inte billigare frakter", säger Mikael Sjöstrand.
NYHET Publicerad:

Få företag i Dalarna ansöker om mönsterskydd

MÖNSTERSKYDD Bland de olika immaterialrättsliga skydden är mönsterskyddet det minst kända, säger Christina Wainikka, policyexpert för immaterialrätt på Svenskt Näringsliv. Av den statistik som Patent- och registreringsverket nu presenterat, framgår att det från Dalarna bara gjordes en enda mönsterskyddsansökan under 2018.
NYHET Publicerad:

Försiktig satsning gav god lönsamhet

FÖRETAGSAMHET Nya produkter och samarbeten har hjälpt Grådö Mejeri att ta sig vidare efter den stora Milkokrisen. Snart går mejeriet för full kapacitet och kan behöva nyanställa.
"Vi har svårt att hitta utbildad personal", säger mejerichefen Staffan Eklöv.
NYHET Publicerad:

Fäbod får dispens för elektroniskt kassaregister

REGELKRÅNGEL Tin Gumuns på Karl Tövåsens fäbod utanför Vikarbyn blev rikskänd när hon tog strid mot Skatteverkets krav på elektroniskt kassaregister. Att driva en fäbod är ett kulturarv där elektroniska kassaregister inte fungerar i praktiken. Av den enkla anledningen att det saknas el på genuina fäbodar.
Nu har Tin Gumuns fått dispens från kravet igen, den här gången gäller dispensen i tre år.
 
NYHET Publicerad:

Skolan behöver ny syn på kunskap

NY RAPPORT En av de stora utmaningarna för Dalarna är svårigheterna att rekrytera arbetskraft. Detta problem sammanfaller med de låga kunskapsresultaten i svensk skola. Det visar en rapport från Svenskt Näringsliv som släpps i dag. För att komma åt problemen föreslår Svenskt Näringsliv att betydelsen av bas- och ämneskunskaper ska stärkas.