Cecilia Hellke och Rikard Thulin
Foto: Luckyhouse

Cecilia Hellke och Rikard Thulin, Veteranpoolen.

"Att arbeta hos oss är prestigelöst och med mycket glädje och hjärta"

NYHET Publicerad

JOBBSKAPARNA Att ägarna till Veteranpoolen i Helsingborg skapar jobb är det ingen tvekan om. 2017 var ökningen i antal arbetade timmar så stor att de fick en utmärkelse som bästa kontor hos bemanningsföretaget. ”Tidigare hade vi flest privata kunder men efterfrågan från företag är det som ökar mest”. Det säger Rikard Thulin som tillsammans med Cecilia Hellke tog över företaget i början av 2017.

Rikard Thulins yrkeskarriär har varvats med eget företagande. Det första var ett konsultföretag som resande servicetekniker. Med teknisk utbildning i bagaget har han också varit IT-chef på alla tidningar inom dåvarande koncernen Helsingborgs Dagblad och var ansvarig inom Bonnierkoncernen när de byggde SVT Play streamingtjänst. Med rötterna i nordvästra Skåne fick han senare erbjudande om att bli chef för Brännbornkoncernen i Ängelholm med många olika verksamheter t.ex. mode, möbler, fastigheter, gästgiveri och gymnasieskola.

Som många entreprenörer gillar han att se saker och ting hända, att utveckla är viktigare än att förvalta.

– Jag var till exempel också med och tog it-bolaget Addnode till börsen men därefter valde jag att lämna. Lani Eltjänst var också ett företag som jag var delägare i, säger Rikard Thulin.

Hösten 2016 fick han syn på en annons i tidningen att Veteranpoolen i Helsingborg skulle säljas. Vid nyåret hade han och sambon Cecilia Hellke tagit över verksamheten.

– Jag har alltid varit den som räckt upp handen och velat prova nytt. Jag är också nyfiken och den här verksamheten ville jag veta mer om, säger Rikard Thulin.

Veteranpoolen är ett bemanningsföretag där enbart avtals- eller ålderspensionärer anställs. De tjänster de erbjuder är inom de flesta yrken där dessa varit verksamma tidigare. Några exempel är lokalvård, trädgård, målning, snickeri, el, vvs, butikspersonal, telefonist, vaktmästare, receptionister och ekonomer.

– Våra medarbetare är eftersökta då de vet hur det fungerar på en arbetsplats, de är plikttrogna och kunniga inom sitt område och har därför kort startsträcka, säger Rikard Thulin.

Rikard Thulin Cecilia Hellke Veteranpoolen
Foto: Luckyhouse

Rikard Thulin och Cecilia Hellke, Veteranpoolen

Han berättar att de anställda ser det som viktigt för livskvaliteten att fortfarande kunna jobba men att göra det på sina egna villkor när det gäller omfattningen. Det finns invändningar att Veteranpoolen skulle utgöra ett konkurrenshot mot andra företag men där har Rikard Thulin svar:

– Andra företag vill inte ha dessa korta småjobb som det som regel är frågan om. Vilka andra anställda skulle annars kunna ställa upp, kanske bara några timmar, med kort varsel och med samma kompetens? Jag är övertygad om att dessa jobb inte skulle bli utförda alls, men nu kan vi bidra så det blir gjort.

Det innebär därmed en win-win-situation, de anställda får högre livskvalitet och det får även de privata kunderna där till exempel en äldre person kan bo kvar hemma längre då man kan få hjälp med olika sysslor. Eller en ensamstående förälder kan få hjälp med barnpassning eller ledsagare till förskolan och får då lättare med livspusslet.

– Även den som är äldre och som inte har så stora resurser kan få gräsmattan klippt och kan bo kvar i sitt hus. RUT-tjänster handlar definitivt inte om de rika, de har alltid råd att köpa sin hjälp, säger Rikard Thulin.

Under 2017 ökade antal arbetade timmar med ca 8000 och det råder stor efterfrågan på tjänsterna. Speciellt stor är ökningen i efterfrågan från företag som behöver hjälp att täcka upp vid sjukdom och semester. Ett lite udda exempel som nämns är när IKEA snabbt behövde en tomte till sitt varuhus.

Rekrytering sker genom annons på Facebook och dagstidningar och man medverkar i olika mässor. Företaget satsar mycket på de anställda med regelbundna gemensamma träffar som även blir ett socialt kitt.

– Att arbeta hos oss är prestigelöst och med mycket glädje och hjärta, säger Cecilia Hellke.

På frågan om det är något politiker kan göra för att förbättra för branschen så att än fler jobb kan skapas, nämner Rikard Thulin först och främst att det behövs mer långsiktighet i regler och då specifikt för RUT och ROT.

– Den svarta marknaden har strypts med dessa reformer och jag vill därför gärna se ett bredare utbud tjänster, till exempel borde läxläsning ingå igen. Att det togs bort är dåligt samhällsekonomiskt och jag skulle vilja att frågan drivs i valrörelsen.

Rikard Thulin nämner också att vi måste sluta med den åldersdiskriminering som förekommer. När det är så svårt för många företag att rekrytera så behövs de äldres kompetens mer än någonsin.

– Vi har anställda som brinner för att gå till jobbet och gör det för första gången bara för att man vill. Det måste vi ta till vara men det behövs också smidigare övergångar i arbetslivet, säger Rikard Thulin.

Eva Frisk

Mer om Veteranpoolen

Veteranpoolen är en franchisekedja som startade i Kungsbacka 2007 av Ingrid Erlandsson. Hennes idé var att utveckla ett tjänsteföretag, med enbart avtals- och ålderspensionärer som utförare, i Kungsbacka kommun som ett komplement till den dåvarande verksamheten i bolaget.

Nya skatteregler för pensionärer som ville arbeta efter pensioneringen samt möjligheten till skattereduktion för hushållsnära tjänster, RUT, infördes 2007 och banade vägen för affärskonceptet.

Kedjan har idag kontor på 40 platser och är Sveriges största arbetsgivare för pensionärer. De har kollektivavtal med Bemanningsföretagen som tillhör Almega.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Så påverkas ditt företag av Brexit

BREXIT Vad innebär Brexit rent konkret för dig som företagare? Vi hjälper dig att på ett tidseffektivt sätt få koll på vad du som handlar med, eller investerar i, Storbritannien behöver göra för att förbereda dig för kommande förändringar. 
NYHET Publicerad:

Lantbrukare om den tidskrävande ansökningsprocessen: “Oacceptabelt”

REGELKRÅNGEL För lantbrukare som vill expandera sin verksamhet är proceduren om att godkännas som tillståndspliktig verksamhet oerhört kostsam och tidskrävande. Många företagare expanderar därför sin verksamhet upp till gränsen för tillståndsplikt. Detta skapar ett tillstånd för företagen att stanna i sin utveckling istället för att expandera. Mattias Espert, Smågris Syd AB och Making Bacon AB utanför Trelleborg, menar att myndigheter borde se mer positivt på nyetableringar i vissa områden för en levande landsbygd med jobb och infrastruktur, istället för att se det som en belastning för samhället. 
NYHET Publicerad:

Svedala och Skurup deltar i program för att utveckla företagsklimatet

FÖRETAGSKLIMAT Svedala och Skurup är två av elva kommuner som under 2020 kommer att delta i Svenskt Näringslivs utvecklingsprogram. Programmet, vars syfte är att förbättra det lokala företagsklimatet genom att utveckla arbetet kring ledarskap, kommunikation, digitalisering och myndighetsutövning, startar nu under våren.
NYHET Publicerad:

Nobina: ”Vi behöver 150 bussförare i Skåne”

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Nobina, nordens största kollektivstrafiksoperatör, är ett företag som i dag skriker efter kompetens. Med sina 7000 anställda i Sverige är de ändå i stort behov av fler bussförare. ”Vi kommer att behöva anställa omkring 150 bussförare fram till sommaren bara i Skåne”, säger Linda Uddenäs, rekryteringsstrateg på Nobina.
NYHET Publicerad:

Så får du bättre pejl på gymnasievalet

UTBILDNING Under de närmaste veckorna ska Skånes niondeklassare välja gymnasieprogram inför nästa läsår. För att hjälpa dem att göra genomtänkta val visar Svenskt Näringsliv hur elever från olika gymnasieprogram har klarat sig på arbetsmarknaden med siffror från Ekonomifaktas Gymnasiepejl.
NYHET Publicerad:

Hallå där Kamilla, ny tillväxtchef i Sjöbo kommun

FÖRETAGSKLIMAT Sjöbo kommun har fått en helt ny avdelning, tillväxtavdelningen, för att med befintliga resurser kunna arbeta mer sammanhållet kring tillväxtfrågor. Kamilla Danielsson är sedan den 1 oktober 2019 chef över den nya avdelningen.
NYHET Publicerad:

Året som gått i bilder

2019 Tack för allt engagemang, alla möten och samtal under året som gått! Vi har satt samman ett bildspel – ett urval av vad vi arbetat med under 2019 – håll till godo! Vi ser fram emot ett minst lika innehållsrikt 2020.
NYHET Publicerad:

Framtidens medarbetare och jobb under lupp på regional SYV-dag

ARBETSMARKNAD Kompetensbristen på den svenska arbetsmarknaden är ett stort problem för många av Svenskt Näringslivs medlemsföretag. Nyligen anordnades en SYV-dag i Malmö i syfte att hjälpa till att förse studie- och yrkesvägledare med uppdaterad information om olika branschers kompetensbehov. 
NYHET Publicerad:

Arbetsgivarfokus lockade 110 företag till Malmö

ARBETSGIVARDAGEN Den 25 november bjöd Svenskt Näringsliv in skånska arbetsgivare till en eftermiddag fullspäckad med föreläsningar och erfarenhetsutbyten. Arrangemanget lockade över 100 deltagare från olika företag. 
NYHET Publicerad:

Regelförbättring i fokus när näringsminister Baylan besöker Malmö

FÖRETAGSKLIMAT Malmö blev slutdestination för den resa näringsminister Ibrahim Baylan gjort genom Sverige med temat regelförenkling. 23 företag fick genom en hearing möjlighet att berätta om de problem de upplever och komma med förslag på förbättring. 
NYHET Publicerad:

“Tvätteri- och textilservicebranschen en del av lösningen på Sveriges integrationsutmaningar”

MÅNGFALD Nordens ledande textilserviceföretag Berendsen med omkring 1400 medarbetare i Sverige, huvudkontor i Malmö och 300 anställda i Skåne, arbetar aktivt för att öka mångfalden inom företaget. På deras 24 tvätterier i Sverige finns över 50 nationaliteter representerade. “Vi vill att våra anställda ska spegla samhället i stort”, säger Berendsens vd Johanna Persson. 
NYHET Publicerad:

Industrinatten – ett möte mellan skola och näringsliv

KOMPETENSFÖRSÖRJNING För sjätte året i rad visar några av Skånes industriföretag upp vad den moderna industrin har att erbjuda. “Det är en utmaning att hitta kompetens som matchar industrins behov. Man behöver börja nedifrån – få fler ungdomar att fundera på olika yrken och förstå vilka olika kompetenser som industrin behöver” säger Pia Johansson, HR Business Partner på TePe Munhygienprodukter AB i Malmö, en av Industrinattens utställare.
NYHET Publicerad:

Malmöföretag: ”Vi utvecklar vården men motarbetas av gamla strukturer”

TILLGÄNGLIGHET År 2013 blev Malmöföretaget Min Doktor först i Sverige med att erbjuda digital läkarkontakt vid urinvägsinfektioner. I dag har man ett brett nationellt vårderbjudande och satsar på fysiska vårdmottagningar tillsammans med ICA och Apotek Hjärtat. Men trots att detta möjliggör ökad tillgänglighet, resurseffektivitet och högre kvalitet i primärvården så upplever företagets vd, Jonas Vig, svårigheter i samarbetet med det offentliga.
NYHET Publicerad:

Så för Eslöv skolan närmare näringslivet

SAMVERKAN Kompetensförsörjning är en stor utmaning för många kommuner i Skåne. Därför anordnandes Framtidsmötet i Eslöv i syfte att föra skola och näringsliv närmare varandra. Kommunens 400 åttondeklassare fick möjligheten till en tidig inblick i vad ett arbete faktiskt innebär. Företagen fick möjlighet att visa upp sig för eleverna och därefter väntade företagsbesök.  
NYHET Publicerad:

Malmöföretagares omställning till ett hållbart och klimatsmart arbete

MILJÖ Städ- och trädgårdsföretaget God Service har sedan de startade haft en väl integrerad miljöpolicy i verksamheten. Nu har de med hjälp av Miljöbron Skåne och Service Management Logisticsstudenten, Houman Atashpour, André Eliasson, Erzen Polozani och Fredrik Hammar växlat upp för att göra ytterligare miljösatsningar.
NYHET Publicerad:

Där gick startskottet för Ung Företagsamhet!

UNG FÖRETAGSAMHET Ett nytt läsår kickar igång och så också för Ung Företagsamhet. Än så länge har 2128 nya elever registrerat sig för att driva UF-företag. Under året kommer dessa få möjligheten att driva egna företag som en del av läroplanen. I september samlades eleverna för en kick-off i Kristianstad Arena för att peppas inför UF-året.
NYHET Publicerad:

ICA-handlare om otryggheten: ”Har investerat i säkerhetsförebyggande insatser för en miljon kronor” 

BUTIKSSTÖLDER Otryggheten att driva företag har idag kommit att bli ett stort problem för landets företagare. Problemen finns i näringslivets alla sektorer. Nästan sex av tio företag uppger att de har utsatts för brott under de senaste två åren. Några av de branscher som hittills drabbats hårdast är handel, besöksnäring, transporter och bygg. 
NYHET Publicerad:

Här är landets första krångelombudsman

FÖRETAGSKLIMATET Malin Johnsson är landets första krångelombudsman. Kommunalrådet Peter Danielsson (M) jobbar hårt för att minska regelkrånglet men anser att kommunen har hamnat i en återvändsgränd och vill därför testa något nytt.
NYHET Publicerad:

Näringslivet behöver ha stenkoll på EU

EU ”Trots vi varit medlemmar i EU sen 1995 har svensken fortfarande en tendens att se EU som ”dem”. Fortsätter vi så blir vårt konkurrensläge sämre.” Kommentaren fällde Anders Edholm, chef för EU-kontoret, när han träffade företagare, politiker och representanter för offentlig sektor i Skåne.
NYHET Publicerad:

Alla tjänar på att det går bra för företagen i Skåne

VÄLFÄRDSSKAPARNA Sedan vi på Svenskt Näringsliv presenterade årets ranking av företagsklimatet för länets alla kommuner har ledarskribenter och kommunpolitiker skickat med både ris och ros utifrån betydelsen av enkäten och rankingen. I den bästa av världar skulle det vara fantastiskt om undersökningen inte spelade någon roll eller skulle behövas därför att företagens betydelse i samhället och för vår välfärd var så självklar.