Cecilia Hellke och Rikard Thulin
Foto: Luckyhouse

Cecilia Hellke och Rikard Thulin, Veteranpoolen.

"Att arbeta hos oss är prestigelöst och med mycket glädje och hjärta"

NYHET Publicerad

JOBBSKAPARNA Att ägarna till Veteranpoolen i Helsingborg skapar jobb är det ingen tvekan om. 2017 var ökningen i antal arbetade timmar så stor att de fick en utmärkelse som bästa kontor hos bemanningsföretaget. ”Tidigare hade vi flest privata kunder men efterfrågan från företag är det som ökar mest”. Det säger Rikard Thulin som tillsammans med Cecilia Hellke tog över företaget i början av 2017.

Rikard Thulins yrkeskarriär har varvats med eget företagande. Det första var ett konsultföretag som resande servicetekniker. Med teknisk utbildning i bagaget har han också varit IT-chef på alla tidningar inom dåvarande koncernen Helsingborgs Dagblad och var ansvarig inom Bonnierkoncernen när de byggde SVT Play streamingtjänst. Med rötterna i nordvästra Skåne fick han senare erbjudande om att bli chef för Brännbornkoncernen i Ängelholm med många olika verksamheter t.ex. mode, möbler, fastigheter, gästgiveri och gymnasieskola.

Som många entreprenörer gillar han att se saker och ting hända, att utveckla är viktigare än att förvalta.

– Jag var till exempel också med och tog it-bolaget Addnode till börsen men därefter valde jag att lämna. Lani Eltjänst var också ett företag som jag var delägare i, säger Rikard Thulin.

Hösten 2016 fick han syn på en annons i tidningen att Veteranpoolen i Helsingborg skulle säljas. Vid nyåret hade han och sambon Cecilia Hellke tagit över verksamheten.

– Jag har alltid varit den som räckt upp handen och velat prova nytt. Jag är också nyfiken och den här verksamheten ville jag veta mer om, säger Rikard Thulin.

Veteranpoolen är ett bemanningsföretag där enbart avtals- eller ålderspensionärer anställs. De tjänster de erbjuder är inom de flesta yrken där dessa varit verksamma tidigare. Några exempel är lokalvård, trädgård, målning, snickeri, el, vvs, butikspersonal, telefonist, vaktmästare, receptionister och ekonomer.

– Våra medarbetare är eftersökta då de vet hur det fungerar på en arbetsplats, de är plikttrogna och kunniga inom sitt område och har därför kort startsträcka, säger Rikard Thulin.

Rikard Thulin Cecilia Hellke Veteranpoolen
Foto: Luckyhouse

Rikard Thulin och Cecilia Hellke, Veteranpoolen

Han berättar att de anställda ser det som viktigt för livskvaliteten att fortfarande kunna jobba men att göra det på sina egna villkor när det gäller omfattningen. Det finns invändningar att Veteranpoolen skulle utgöra ett konkurrenshot mot andra företag men där har Rikard Thulin svar:

– Andra företag vill inte ha dessa korta småjobb som det som regel är frågan om. Vilka andra anställda skulle annars kunna ställa upp, kanske bara några timmar, med kort varsel och med samma kompetens? Jag är övertygad om att dessa jobb inte skulle bli utförda alls, men nu kan vi bidra så det blir gjort.

Det innebär därmed en win-win-situation, de anställda får högre livskvalitet och det får även de privata kunderna där till exempel en äldre person kan bo kvar hemma längre då man kan få hjälp med olika sysslor. Eller en ensamstående förälder kan få hjälp med barnpassning eller ledsagare till förskolan och får då lättare med livspusslet.

– Även den som är äldre och som inte har så stora resurser kan få gräsmattan klippt och kan bo kvar i sitt hus. RUT-tjänster handlar definitivt inte om de rika, de har alltid råd att köpa sin hjälp, säger Rikard Thulin.

Under 2017 ökade antal arbetade timmar med ca 8000 och det råder stor efterfrågan på tjänsterna. Speciellt stor är ökningen i efterfrågan från företag som behöver hjälp att täcka upp vid sjukdom och semester. Ett lite udda exempel som nämns är när IKEA snabbt behövde en tomte till sitt varuhus.

Rekrytering sker genom annons på Facebook och dagstidningar och man medverkar i olika mässor. Företaget satsar mycket på de anställda med regelbundna gemensamma träffar som även blir ett socialt kitt.

– Att arbeta hos oss är prestigelöst och med mycket glädje och hjärta, säger Cecilia Hellke.

På frågan om det är något politiker kan göra för att förbättra för branschen så att än fler jobb kan skapas, nämner Rikard Thulin först och främst att det behövs mer långsiktighet i regler och då specifikt för RUT och ROT.

– Den svarta marknaden har strypts med dessa reformer och jag vill därför gärna se ett bredare utbud tjänster, till exempel borde läxläsning ingå igen. Att det togs bort är dåligt samhällsekonomiskt och jag skulle vilja att frågan drivs i valrörelsen.

Rikard Thulin nämner också att vi måste sluta med den åldersdiskriminering som förekommer. När det är så svårt för många företag att rekrytera så behövs de äldres kompetens mer än någonsin.

– Vi har anställda som brinner för att gå till jobbet och gör det för första gången bara för att man vill. Det måste vi ta till vara men det behövs också smidigare övergångar i arbetslivet, säger Rikard Thulin.

Eva Frisk

Mer om Veteranpoolen

Veteranpoolen är en franchisekedja som startade i Kungsbacka 2007 av Ingrid Erlandsson. Hennes idé var att utveckla ett tjänsteföretag, med enbart avtals- och ålderspensionärer som utförare, i Kungsbacka kommun som ett komplement till den dåvarande verksamheten i bolaget.

Nya skatteregler för pensionärer som ville arbeta efter pensioneringen samt möjligheten till skattereduktion för hushållsnära tjänster, RUT, infördes 2007 och banade vägen för affärskonceptet.

Kedjan har idag kontor på 40 platser och är Sveriges största arbetsgivare för pensionärer. De har kollektivavtal med Bemanningsföretagen som tillhör Almega.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Skånska företagares förväntningar om framtiden svalnar

KONJUNKTUR Svenskt Näringslivs företagarpanel för tredje kvartalet 2019 visar att svenska företags förväntningar om framtida produktion/försäljning, investeringar och sysselsättning fortsätter att minska. Företagen i Skåne är inget undantag och det är till och med så att de är mer pessimistiska i sina bedömningar av konjunkturen jämfört med snittet för riket.  
NYHET Publicerad:

Malmös näringslivsdirektör: ”Vi måste arbeta med hur vi som kommun möter näringslivet” 

FÖRETAGSKLIMAT Svenskt Näringsliv samlade Malmö stads kommunstyrelseordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) och nytillträdde näringslivsdirektör Micael Nord tillsammans med ett 40-tal företagare för att diskutera Malmös företagsklimat och framtidsvision.  
NYHET Publicerad:

Hallå där, Christina Chukman!

UNG FÖRETAGSAMHET Svenskt Näringsliv välkomnar Christina Chukman som ny regionchef för Ung Företagsamhet Skåne. ”Att få möjligheten att arbeta med något så viktigt som Ung Företagsamhet, är en fantastisk möjlighet. Det är otroligt kul att få leda arbetet i en så samhällsnyttig verksamhet” säger hon. 
NYHET Publicerad:

Gymnasieelever hjälper till att lösa utmaningar på arbetsplatsen

SKOLA På Thorén Business School i Malmö vill man närma sig näringslivet genom att arbeta med casebaserad undervisning. ”Eleverna uppskattar att få göra något utöver det vanliga där de får träffa spännande personer och kanske möta nya förebilder för framtiden”, säger läraren Emma Larsson.
NYHET Publicerad:

Hallå där, Johan Henriksson

STUDENTMEDARBETARE Vi välkomnar Johan Henriksson som studentmedarbetare till Svenskt Näringslivs regionkontor i Skåne. Hans uppgift är mot att minska avståndet mellan skola och näringsliv, bland annat genom att etablera kontakter med rektorer, lärare och studie- och yrkesvägledare.
NYHET Publicerad:

Hallå där, Benjamin Hausel

STUDENTMEDARBETARE Svenskt Näringslivs regionkontor i Skåne välkomnar en ny studentmedarbetare – Benjamin Hausel! Vi bad honom att svara på några snabba frågor för att lära känna honom lite bättre. 
NYHET Publicerad:

Skånes kommuner siktar på företagsklimat i toppklass

RANKING Den 24 september släpptes Svenskt Näringslivs årliga kommunranking över det lokala företagsklimatet. I år hamnade tre skånska kommuner på topp 10-listan över var i landet det är bäst att starta och driva företag. Vid rankingsläppet samlades representanter för kommuner tillsammans med företagare för att inspireras av framgångsexempel med temat “Med sikte mot toppen”. 
NYHET Publicerad:

Höganäs har Sveriges näst bästa företagsklimat

RANKING Höganäs har länge legat i toppskiktet i Svenskt Näringslivs ranking men 2019 blir det hittills bästa året för Höganäs lokala företagsklimat. I Svenskt Näringslivs kommunranking av det lokala företagsklimatet blir kommunen den i Skåne med det bästa företagsklimatet samtidigt som man placerar sig på andraplaceringen i Sverige. "Näringslivsarbetet har blivit något som genomsyrar hela kommunen", säger näringslivschef Åsa Lundqvist Peyron. 
NYHET Publicerad:

Rankingresultatet: Här finns Skånes bästa företagsklimat

RANKING När Svenskt Näringsliv rankar kommunerna efter var det upplevs vara bäst att starta och driva företag hamnar fyra skånska kommuner bland landets tio bästa. Höganäs är återigen på topplistan och avancerar till en andraplats. Staffanstorp är ny på prispallen och tar hem tredjeplatsen.
NYHET Publicerad:

Inför rankingen 2019 – utgångsläget i Skåne

FÖRETAGSKLIMAT Den 24 september släpper Svenskt Näringsliv resultatet av den årliga rankingen av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Men, varför mäter vi företagsklimatet och hur ser förutsättningarna för Skåne ut i år?
NYHET Publicerad:

Nu börjar resan mot ett bättre företagsklimat i Hässleholms kommun

FÖRETAGSKLIMAT Hässleholms företagsklimat har gått från plats 68 år 2009 till att förra året hamna på plats 255. Nu siktar kommunen på ett förbättrat klimat för företagen i Hässleholm. Företagen och tjänstemän lyfter samarbete, vision och information som inspel för ett förbättrat företagsklimat. 
NYHET Publicerad:

Berendsens cirkulära kärnaffär gör dem ledande i hållbarhetsarbetet

MILJÖ En av vår tids stora hållbarhetsproblem är den ökande textilkonsumtionen. Textil- och serviceföretaget Berendsen släpper för andra året i rad en hållbarhetsrapport där de beskriver hur de arbetar i en affärsmodell för cirkulär konsumtion av textilier. “Det är inte längre försvarbart att stirra sig blind på pris per plagg”, berättar Lina K Wiles, hållbarhetschef på Berendsen i Malmö.
NYHET Publicerad:

Hallå där, Ruben Trossmark

STUDENTMEDARBETARE Svenskt Näringslivs regionkontor i Skåne välkomnar en ny studentmedarbetare – Ruben Trossmark! Vi bad honom att svara på några snabba frågor för att lära känna honom lite bättre.
NYHET Publicerad:

Burlövsföretagare: "Språket är för oss inte ett avgörande hinder”

INTEGRATION På FrontPac i Burlöv får de medarbetare som inte talar svenska en chans att lära sig språket på arbetet. "Språket är inget avgörande hinder, i första hand söker vi rätt personlighet och kompetens", säger vd Martin Enocson.
NYHET Publicerad:

Hallå där, Emma Wåhlberg

STUDENTMEDARBETARE Vi hälsar Emma Wåhlberg välkommen som studentmedarbetare i Skåne med inriktning mot att minska avståndet mellan skola och näringsliv. Det görs bland annat genom att etablera kontakter med rektorer, lärare och studie- och yrkesvägledare. 
NYHET Publicerad:

Medaljregn för skåningarna i Yrkes-VM

YRKESLANDSLAGET Tävlingen i Kazan i Ryssland är nu avgjord. Totalt hade det svenska yrkeslandslaget 28 tävlande, varav fem stycken från Skåne.
NYHET Publicerad:

“Företag som tänker för snävt i rekryteringar går miste om kompetens”

ARBETSMARKNAD Privata arbetsgivare, framförallt mindre företag, är bäst på att anställa människor med funktionsnedsättningar. ”Offentliga arbetsgivare har mycket att lära av småföretagen som är mer kreativa i sitt jobbskapande”, säger funktionshinderforskaren Jessica Arvidsson. Företagaren Lars Nyström driver August No Stress Surf Café i Malmö och uppmanar arbetsgivare att tänka brett när det gäller rekrytering. 
NYHET Publicerad:

Vårdmomsen sätter käppar i hjulet för privata aktörer

SKATT Den 1 juli infördes moms på uthyrning av läkare, barnmorskor och annan legitimeras vårdpersonal. Momsen har slagit undan benen för den privata sjukvården. “Jag räknar med en kostnadsökning på 200 000 kronor för att upprätthålla samma bemanning som förra året”, säger Tina Zetterling som driver fyra barnmorskemottagningar i Skåne, Barnmorskegruppen Öresund. 
NYHET Publicerad:

Här är de skånska representanterna i Yrkes-VM

YRKESLANDSLAGET Den 22 augusti i år går Yrkes-VM av stapeln i Kazan i Ryssland. Fler än 1200 ungdomar från 70 länder kommer då tävla i över 50 olika yrkesgrenar. Fem av de tävlande ungdomarna är hemmahörande i Skåne. Bland dessa finns hudterapeuten Emmie Lindblad från Hässleholm och Elias Larsson, hotellreceptionist från Hjärup. 
NYHET Publicerad:

Samarbete med universitet gav nytt liv åt Diabs spill

HÅLLBARHET Diab, en global koncern med huvudkontor i Helsingborg, skapar lätta och hållbara kompositmaterial till bland annat vindkraftverk. Spillet från produktionen gick tidigare till soptippen. Studenterna Amanda Schoenfeld och Andres Vargas har istället lyckats visa hur spillet kunnat bli en vinstgivande produkt.