Johanna Wiberg, Stockholms Hamnar
Foto: Daniel Roos

"Vi kan bara se till att vara en schyst arbetsplats där vi är öppna och välkomnande så att den som kommer till oss och inte ser ut som resten av gruppen accepteras direkt", säger Johanna Wiberg, Stockholms hamnar.

Föräldraledighet stoppar inte karriären

NYHET Publicerad

REKRYTERING Stockholms Hamnar jobbar hårt för att få in fler kvinnor genom att vara en schyst och öppen arbetsplats. Men för att anställa fler kvinnor måste det också finnas ett rekryteringsunderlag, säger HR-specialisten Johanna Wiberg.

De senaste åren har Stockholms Hamnar aktivt försökt att skapa en mer jämställd arbetsmiljö bland annat för att kunna anställa fler kvinnor. Till exempel genom att se till att alla anställda, både män och kvinnor, känner att det går att kombinera jobbet med småbarn. Möten läggs i så stor utsträckning som möjligt mellan nio och tre för att underlätta dagishämtningar, det går bra att jobba hemifrån vid behov och företaget har utökad föräldrapenning.

– Det ligger i vår kultur att det är helt ok att vara föräldraledig och att vabba, och vi betonar att vi även vill att män är det, säger Johanna Wiberg, HR-specialist på Stockholms Hamnar.

Stockholms Hamnar är också mån om att den som är föräldraledig fortsätter att känna sig som en del av företaget. Det handlar om allt från att bli inbjuden till julfesten och till att ha lönesamtal och medarbetarsamtal.

För den som är borta några månader ska det vara enkelt att komma tillbaka i karriären. Ingen ska känna att han eller hon tappar något under sin ledighet, utan det ska finns en gemensam plan. Och det har gett resultat eftersom män vabbar lika mycket som kvinnor på företaget.

– Vi har också många killar som är föräldralediga länge. Men det har även med samhället i stort att göra. För unga män är det en självklarhet att det fungerar bra att vara föräldraledig.

Men att få in fler kvinnor handlar först och främst om att få fler kvinnliga sökande, enligt Johanna Wiberg. Hamnen kan jobba hur mycket som helst med organisationen och med positiv särbehandling, men i slutänden måste det också finnas ett bra rekryteringsunderlag. Som företag är det svårt att påverka helheten, påpekar hon.

– Vi kan bara se till att vara en juste arbetsplats där vi är öppna och välkomnande så att den som kommer till oss och inte ser ut som resten av gruppen accepteras direkt.

Det är mycket som måste hända så mycket före det, för att det ska finnas personer med rätt utbildning och erfarenheter som söker jobbet, och den förändringen tar tid.

– När vi anställer har personen redan gått i skolan och blivit färgad av så mycket annat i livet. Företagen kan inte fixa hela jämställdheten. Tjejer formas tidigt in i normen att de ska tycka om att göra vissa saker medan killar ska tycka om att andra saker.

Idag har Stockholms Hamnar tre kvinnor anställda som hamnarbetare och om det ska hända något ordentligt måste det göras mycket på olika nivåer i samhället, enligt Johanna Wiberg. Det handlar om hur det är på dagis och i skolan, hur föräldrar uppfostrar sina barn.

– När det är dags för att välja till gymnasiet, varför är det alltid så många fler killar än tjejer som väljer teknik? Det är svårt att ändra intresset för olika yrkesområden.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Föräldraledighet stoppar inte karriären

REKRYTERING Stockholms Hamnar jobbar hårt för att få in fler kvinnor genom att vara en schyst och öppen arbetsplats. Men för att anställa fler kvinnor måste det också finnas ett rekryteringsunderlag, säger HR-specialisten Johanna Wiberg.
NYHET Publicerad:

Lokala tävlingar ska locka till praktiska jobb

HALLÅ DÄR Pontus Slättman, vd på Worldskills. Ni har fått er ansökan om projektstöd från Europeiska socialfonden, ESF, godkänd. Hur ska pengarna användas?
NYHET Publicerad:

Volvo vill få fler kvinnor att köra lastbil

KOMPETENS Förarhytter för kvinnor, tjejer som får provköra lastbil, och internt arbete för att ändra attityder. Volvo Lastvagnar vill bredda rekryteringen och locka fler kvinnor till lastbilsbranschen.
NYHET Publicerad:

Hon skräddarsyr arbetsplagg för kvinnor

FÖRETAGANDE Kläder betyder mycket för hur man känner sig och uppfattas i sin yrkesroll. Därför utvecklar Johanna Söderström arbetskläder designade för kvinnor.
NYHET Publicerad:

"Att tävla i ett yrke sätter det på kartan"

WORLDSKILLS SWEDEN Förra Yrkes-VM tog det svenska laget hem två silver och ett brons. Nu håller lagledaren Annie Widerberg och de tävlande tummen för att det blir guld i år. "Det är ett fantastiskt lag som åker till VM", säger hon.
NYHET Publicerad:

Egen skola ska stärka rekryteringen

KOMPETENS Åtta skolor ska bli tolv, väl spridda över landet. Det är Maskinentreprenörernas sätt att stärka den framtida rekryteringen av förare. Med modern utrustning på plats vill man locka både killar och tjejer.
NYHET Publicerad:

Arbetskraftsbrist tvingar café att stänga

ARBETSMARKNAD I tre år har Donald Eriksson och Maria Gustafsson drivit Mårdseleforsens café och restaurang. Under åren har de haft tusentals gäster och fått höga rankningar av gästerna. Men nu tvingas paret säga upp avtalet med kommunen – på grund av arbetskraftsbrist.
NYHET Publicerad:

”Kompetensutvisningarna är katastrof och komplett vansinne”

KOMPETENSUTVISNINGAR På två veckor har Jörgen Eng, vd för techföretaget Dynamo Consulting, tvingats säga hejdå till två av sina bästa programmerare. Kompetent personal utvisas för bagatellartade fel. Nu varnar han för att Sveriges rykte snabbt försämras i internationella programmerarkretsar, vilket gör det ännu svårare att hitta den svårflörtade kompetensen.
NYHET Publicerad:

Motorbranschcollege ska stärka utbildningen

KOMPETENS Klara för certifiering – nu är Motorbranschcollege igång. Motorbranschens Yrkesnämnd kommer i september att certifiera tre skolor som Motorbranschcollege. 
NYHET Publicerad:

Kompetensbrist gör att företag förlorar uppdrag

KOMPETENSFÖRSÖRJNING För att regeringens mål om EU:s lägsta arbetslöshet 2020 ska kunna nås krävs inte minst åtgärder för att skapa en bättre rörlighet och matchning på arbetsmarknaden.
NYHET Publicerad:

Succérekrytering av kvinnliga snickare

ARBETSMARKNAD I våras gick Ikano Bostad ut och sökte 15 kvinnliga snickare, bland annat på stortavlor i Stockholms tunnelbana. Responsen blev bättre än väntat.
NYHET Publicerad:

Spel ger bränsle för diskussioner

MÅNGFALD Inkludering och mångfald är viktiga frågor i byggbranschen men de upplevs ofta som jobbiga att ta i. För att hjälpa företagen har kortspelet Ansvarsfullt byggande tagits fram för att få igång diskussionerna.
NYHET Publicerad:

Vården ska locka män med karriärutveckling

KOMPETENS Äldreomsorgsbolaget Vardaga vill anställa fler män men hela branschen har svårt att attrahera män. Enligt Margareta Sööder, hr-direktör på Ambea, handlar det om att skapa arbetsplatser med en bra miljö där medarbetare får vara med och påverka upplägg och inriktning.
NYHET Publicerad:

Ny version av löneverktyget på gång

TIPS Inom kort lanseras en ny version av webbverktyget www.jobbamedlonen.se. En av nyheterna är bland annat en modul för kompetensplanering.
NYHET Publicerad:

”Yrkeskurserna i gymnasiet måste värnas”

DEBATT "Vi är mycket oroliga över att regeringen nu överväger att skära ner på yrkeskurserna på gymnasieskolans yrkesprogram. En sådan manöver kommer att försvåra företagens rekrytering ytterligare", skriver representanter för flera olika arbetsgivarorganisationer, på Näringsliv Debatt i SvD.
NYHET Publicerad:

Så fick nyanlända anställningar i byggbranschen

INTEGRATION SH Bygg har sedan 2016 samarbetat med Uppsala kommun och Arbetsförmedlingen kring ett integrationsprojekt i syfte att hjälpa nyanlända in i byggbranschen. Reza Fazilik, från Afghanistan, är en av de som fått jobb efter praktiken.
NYHET Publicerad:

Perstorp gymnasium håller samman företagen på orten

KOMPETENS I april var två ministrar på besök och i juni ska företagen på orten samlas för en lunch. Perstorps gymnasium satsar nu hårt på att öka intresset för teknik och industri. Det har gjort skolan till ett nav också mellan företagen på orten.
NYHET Publicerad:

Nu utvisas Tayyab Shabab

ARBETSKRAFTSINVANDRING Migrationsdomstolen har tagit sitt beslut. Topptalangen Tayyab Shabab ska utvisas från Sverige. Han är ännu en av de allt fler arbetskraftsinvandrare som utvisas för bagatellartade fel, som sällan är deras egna. Nu kräver Centerpartiets partiledare Annie Lööf politisk förändring.
NYHET Publicerad:

Stort intresse för att praktisera som ingenjör

TEKNIK Ansökan till årets upplaga av Tekniksprånget, praktikprogrammet där unga får testa på ingenjörsyrket, har dragit igång. Syftet är inspirera unga att läsa till ingenjörer."Kompetensförsörjning ligger högst upp på agendan för många arbetsgivare", säger projektledare Alexandra Ridderstad.
NYHET Publicerad:

Järnvägsutbildning går som tåget

KOMPETENS En teknikintensiv bransch med tydlig miljöprofil. Dessutom en bransch där staten lägger in 125 miljarder de kommande åren. Infranord Academy har tagit på sig uppgiften att stå för en del av den utbildning som behövs inom järnvägsnäringen.