Com Hem löste kompetensförsörjning med mod och samverkan

NYHET Publicerad

KOMPETENSFÖRSÖRNING Succé. Det är resultatet av Com Hems satsning på praktik för nyanlända från arabiskspråkiga länder. "Vi löste ett problem med kompetensförsörjning samtidigt som vi har bidragit till integration i samhället och har fått väldigt positiv uppmärksamhet", säger Anna Hemmingsson, HR-chef på Com Hem.

Anna Hemmingsson, Com Hem
Foto: Anders Lövgren
Anna Hemmingsson, Com Hem, menar att man inte bara lyckades hitta kompetens via sitt rekryteringsprojekt. Com Hem har även fått massor av positiv uppmärksamhet. Även bland befintlig personal växer stoltheten över att tillhöra ett företag som agerar på det sätt Com Hem gör.
Peder Björk, Sundsvalls kommun
Foto: Anders Lövgren
Sundsvall kommunalråd Peder Björk inledde seminariet: "Kompetensförsörjning och dess stora utmaningar är ett ämne som kommer upp på varje möte med företag. I dag spelar det ingen roll vilken bransch det gäller så finns problemen där. Alla parter kan bli mer flexibla och hitta fler samarbeten på det här området. Kommunen kan till exempel gå före och visa vägen genom att ge möjligheter inom den egna organisationen för kompetensväxling. Från kommunens sida vill vi starta med studie- och yrkesvägshandledning redan från årskurs 3. Som det är i dag dröjer det för länge innan eleverna börjar se vilka möjligheter som finns ute i arbetslivet. Och när det gäller yrkesutbildning för vuxna så behöver vi bli mer specifika med vilka behov som finns i regionens näringsliv och sedan skapa utbildningar".
Anna Hemmingsson, Com Hem och Jonas Wessling, Härnösands kommun
Foto: Anders Lövgren
Anna Hemmingsson, Com Hem, och Jonas Wessling, Härnösands kommun berättade om bra teamwork mellan Com Hem och Härnösands kommun.
Deltagarna i panelen vid seminarium i Sundsvall
Foto: Anders Lövgren
Paneldebatt med Tomas Nordensson Flygare Almega), Lars-Olov Johansson, (Teknikföretagen), Teres Gärdin (Visita), Johan Zetterström (TRR), Martin Davén, (Handelskammaren Mittsverige), Therése Brink (Svensk Handel) och Hanna Magnusson, (Sveriges Byggindustrier). Samtliga bidrog med nulägesrapport från den egna branschen och inte oväntat var bilden samstämmig, kompetensbristen är ett gemensamt och stort dilemma. "Elever i grundskolan har inte tillräcklig kunskap om vilka yrken som finns att välja mellan och framtidsutsikterna blir för snäva. Det finns 9 000 registrerade yrkestitlar, men en niondeklassare känner bara till 25 jobb. Vi måste ut och berätta och skapa intresse", säger Martin Davén, Handelskammaren Mittsverige, i en av kommentarerna från scenen.
Susanne Gustafsson, Julia Melin Bhy och Johan Zetterström
Foto: Anders Lövgren
Susanne Gustafsson, Julia Melin Bhy och Johan Zetterström från TRR samtalar om kompetensförsörjning. Många som kommer till TRR efter att ha blivit uppsagda kan sakna erfarenhet av ny bransch som de är intresserade av, och TRR kan då hjälpa dem att hitta vägar in med introduktion och utbildning.
Michael Lie, Anna Engnell och Martin Davén
Foto: Anders Lövgren
Michael Lie, studie- och yrkesvägledare på Vibackeskolan samt Anna Engnell och Martin Davén från Handelskammaren Mittsverige träffas i en paus och diskuterar samverkan mellan skola och näringsliv. Det handlar inte bara om att eleverna ska ut på prao, utan även om att näringslivet ska in i skolan och visa upp sig. Handelskammaren Mittsverige har bidragit i ett aktuellt projekt med att träffa 5 000 elever i högstadiet och gymnasiet.
Anna Hedensjö Johansson och Per Johansson, Ljud & Ljus Control
Foto: Anders Lövgren
Per Johansson från företaget Ljud & Ljus Control var på plats för att göra sitt arbete som tekniker under seminariet, men blev även intervjuad av moderatorn Anna Hedensjö Johansson, regionchef på Svenskt Näringsliv, om situationen i det egna företaget. “Jag har under lång tid försökt rekrytera två personer men det är väldigt svårt att hitta rätt kompetens. Tyvärr tvingas vi tacka nej till en del uppdrag”, säger Per Johansson som drivit företaget sedan 1986.
Anna Libietis, Företagarna
Foto: Anders Lövgren
Anna Libietis, expert på integration och arbetsmarknad på Företagarna, kunde berätta att 23 procent av de företag i Västernorrland som varit med i en undersökning som gjorts har svårt att hitta arbetskraft. När företagen uppger vad de söker efter för kompetens kommer rätt attityd, ansvarstagande och självgående högst upp på önskelistan. "Vi har från Företagarnas sida varit med och initierat kartläggning av vilka roller som finns i företag som söker arbetskraft, och i stället för att rekrytera de tjänster man först trodde sig behöva har man sett att det går att stuva om bland personalen eller rekrytera kompetens som är enklare att hitta. Ett exempel är att den som startade företaget och som har stor kunskap om ämnesområdet i dag kanske fått en mer administrativ roll i stället för det personen är bäst lämpad att göra".
Patrik Karlsson
Foto: Anders Lövgren
Patrik Karlsson, arbetsmarknadsexpert från Svenskt Näringsliv, involverade samtliga deltagare i en diskussionsövning. Utfallet ur den blev tydligt när flera ur publiken önskade att företagens behov av kompetens i högre grad ska styra vilka utbildningar som startas. Vänd på dialogen och börja med att prata med arbetsgivare och matcha sedan in en insats, var kontentan av de inspel som kom.
Ordmoln kompetens och tillväxt
Foto: Anders Lövgren
Ordmoln med nyckelord från deltagarna under dagen på temat ”Vad behövs göras och vem ska ta taktpinnen?”

Anna Hemmingsson var en av talarna när Svenskt Näringsliv bjöd in till seminarium kring kompetensförsörjning och tillväxt på Södra berget i Sundsvall. Det har inte passerat obemärkt hur Com Hem i Härnösand lyckats rekrytera kompetens genom att vara nytänkande.

– Det började som för många andra att vi ställde oss frågan, hur vi skulle få tag i kompetens i ett besvärligt läge. Att vi sedan lyckades bygger på att vi vågade dra igång en satsning utan att göra det för svårt, samt att vi samarbetat bra med Härnösands kommun och Arbetsförmedlingen, säger Anna Hemmingsson.

När Com Hem erbjöd praktik för nyanlända från arabiskspråkiga länder anmälde sig många med akademisk bakgrund som såg chansen att få en bra språkutbildning och ett steg in på arbetsmarknaden. En uppmärksammad detalj är att kunder som ringt in till Com Hems telefonsupport fått välja mellan att prata med en av deltagarna i projektet, eller med en “vanlig” anställd. Följden blev att oväntat många valde att prata med praktikanterna, även om språket kanske haltade en aning.

2017 erbjöds sju av nio deltagare anställning och sex av dem är idag anställda av Com Hem. 2018 startade 13 personer praktik enligt samma modell och Com Hem kommer att erbjuda anställning till en stor del av dem. Syftet med varje praktikplats är att den ska leda till anställning.

– Arbetsförmedlingen hjälper oss att hitta deltagare och kommunen har varit väldigt tillmötesgående med lokaler. Helt klart kan den här modellen kopieras av andra verksamheter, vi har haft många studiebesök, säger Anna Hemmingsson.

På plats på Södra berget var även Härnösands kommuns näringslivsutvecklare Jonas Wessling, som har sin teori till varför Com Hem lyckats så bra.

– Com Hem har gjort mycket rätt, men man har också tillåtit projektet att ta lite extra tid och det har varit viktigt.

– Framför allt har vi aldrig känt att det har varit svårt. Många företag tror att det är stort och övermäktigt att dra igång något liknande, men det är inte det. Våga prova, uppmanar Anna Hemmingsson.

En åsikt som uttrycktes generellt under seminariet var att kompetensbehoven från näringslivet måste kunna fångas upp betydligt bättre av utbildningssystemet och leda till snabbare omställning med kurser som verkligen behövs. I bildtexterna berättar vi mer ur innehållet från seminariet.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Höga Kusten Teknikresurs gasellvinnare 2019

ENTREPRENÖRSKAP Det snabbast växande företaget i Västernorrland är Höga Kusten Teknikresurs i Kramfors, nu utsett till länets gasellvinnare med en tillväxt på 311 procent 2015 - 2018. "Den stora skillnaden för oss kom när vi själva började tillverka maskiner i stället för att endast vara konsult", säger vd:n och ägaren Stefan Andersson.
NYHET Publicerad:

Spelar företagsklimatet någon roll?

FÖRETAGSKLIMAT Sedan vi på Svenskt Näringsliv presenterade årets ranking av företagsklimatet i länets alla kommuner har ledarskribenter och kommunpolitiker skickat med både ris och ros utifrån betydelsen av enkäten och rankingen.
NYHET Publicerad:

Tvärnit för industrin ger inget utrymme i avtalsrörelsen

KONKURRENSKRAFT Avtalsrörelsen 2020 närmar sig och kan bli en rysare för svensk industri. Per Hidesten, vd, Industriarbetsgivarna, Anna Hedensjö Johansson, Svenskt Näringslivs regionchef i Västernorrland och Per Braconier, projektledare, Svenskt Näringsliv, bjöd tillsammans in till ett lunchseminarium om avtalsrörelsen 2020.
NYHET Publicerad:

Spelet mellan politiker och företagare allt mer komplext och rörligt

ARBETSGIVARDAG Arbetsgivardagen i Sundsvall 2019 kryddades med en inspirerad föreläsning av Svenska Dagbladets politiska chefredaktör Tove Lifvendahl. Företagarna på plats fick höra hennes tankar om spelet mellan politiker, företagare och väljare. "Det är ett spel som blir allt mer komplext och rörligt. Var beredda på att många vill använda er för sina syften och se till att reflektera över er egen roll", var två av hennes råd.
NYHET Publicerad:

Kritiserat krav på heltid tonas ned

UPPHANDLING Sundsvalls kommuns kritiserade inköpsstrategi tonas ned betydligt. Enligt den tillhörande handlingsplanen är det bara företag inom vård och omsorg som måste erbjuda heltider – och endast vid större upphandlingar. "Kravet ska också bara användas då det är rimligt att en leverantör kan bemanna med heltidstjänster", säger kommunens nya inköpschef Nils-Göran Johansson.
NYHET Publicerad:

Konkurrens på (o)lika villkor

FÖRETAGKLIMAT En osund konkurrens mellan näringsidkare och kommuner drabbar ofta små lokala företagare. "Det finns en hel del som en kommun eller offentlig aktör kan göra för att arbeta för en sundare konkurrens med näringslivet", menar Stefan Sagebro, expert hos Svenskt Näringsliv.
NYHET Publicerad:

Trots den nya tobakslagen – låga avgifter och mindre krångel

FÖRETAGSKLIMAT Det går att förenkla för företagare efter införandet av nya tobakslagen. Krokom och Sollefteå är kommuner som aktivt arbetat för att näringsidkare varken ska få oskäligt höga avgifter eller för mycket administration.
NYHET Publicerad:

Härnösand kan bli ett utbildningsnav för sjöfarten

YRKESUTBILDNING I dagarna träffas kommunstyrelsen i Härnösand för att diskutera den nyligen nedlagda sjöfartsutbildningens eventuella framtid. Vår förhoppning är att utbildningen ska återupptas eftersom Härnösand och hela Norrland skulle vinna stort på att utveckla ett utbildningsnav för sjöfarten. Det skriver Caj Luoma, Björn Lyngfelt och Anna Hedensjö Johansson i en gemensam debattartikel.
NYHET Publicerad:

Näringslivspolitiskt program ska förbättra kommunens service

FÖRETAGSKLIMAT Ett nytt näringslivspolitiskt program i Sundsvalls kommun ska ge fler nöjda företagare och ökad tillväxt. "Det här verktyget skickar viktiga signaler både internt och externt. Vi kan nu tydliggöra att företagens frågor ska prioriteras högst upp för tjänstemän på alla förvaltningar och ute i de kommunala bolagen, ja för alla som arbetar inom kommunen", säger kommunalrådet Peder Björk (S).
NYHET Publicerad:

Timrå tar upp kampen mot osund konkurrens

FÖRETAGSKLIMAT Timrå kommun startar flera aktiviteter samt ett internt konkurrensråd för att stoppa osund konkurrens. "Det är viktigt att vi inte finns på arenor där privata näringsidkare har sin intäkt. Vi hoppas också att det ska bli mer öppen dialog på det här området, för nu är det mest rykten som går ute bland företag", säger upphandlingsstrategen Stefan Eriksson.
NYHET Publicerad:

Serviceinriktad myndighetsutövning lönar sig

RANKING 2019 Västernorrlands bästa företagsklimat finns i Timrå. Det visar Svenskt Näringslivs ranking av kommunernas företagsklimat 2019. Årets klättrare i länet är Sollefteå som förbättrar sig med hela 60 placeringar jämfört med året innan och kniper genom det titeln ”länets näst bästa företagsklimat”.
NYHET Publicerad:

Tro på och investera i framtiden

UNG FÖRETAGSAMHET I tider som råder där kommuners försörjningsbörda ökar, ekonomin utmanas och besparingskrav råder är det viktigare än någonsin att investera i framtiden. Att investera i framtida entreprenörer, som oavsett om de går till en anställning eller startar egna företag, kommer skapa jobb, skatteintäkter och vara företagsamma. Här har Ung Företagsamhets verksamhet en avgörande roll och kan göra skillnad på riktigt.
NYHET Publicerad:

Aktuellt från länets riksdagsledamöter

NÄRINGSPOLITIK Riksdagen har högtidligt öppnat för säsongen och nu har höstbudgeten presenterats. Länets åtta riksdagsledamöter är laddade och passar på att uppdatera Västernorrlands företagare om vad som är på gång närmast dem på agendan.
NYHET Publicerad:

Målet - samhällsbyggande i världsklass

MYNDIGHETSUTÖVNING Bättre företagsklimat för byggföretag och fastighetsägare i Örnsköldsvik och en förbättrad dialog med kommunen var ämnet för ett engagerat möte under en eftermiddag i september.
NYHET Publicerad:

Våga investera i kompetens

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Näringslivet har ett stort ansvar att agera så att den egna branschen blir attraktiv. Det menar Lennart Bölin, vd för Teknikutbildarna. Han har på nära håll sett hur förväntningar hos arbetsgivare och arbetssökande inte alltid går hand i hand.
NYHET Publicerad:

Västernorrland näst bäst på patent

IMMATERIALRÄTT Västernorrland är en region som sticker ut på innovationsområdet. Patent- och registreringsverket presenterar årligen statistik över nationella ansökningar. ”Det är väldigt bra för hela Sverige att innovativa regioner finns på flera ställen i landet” säger Christina Wainikka, policyexpert för immaterialrätt på Svenskt Näringsliv. ”
NYHET Publicerad:

Tillsammans gör vi skillnad, på riktigt

GÄSTKRÖNIKA "Första läsåret som regionchef för Ung företagsamhet Västernorrland är avklarat och när jag reflekterar över ett fullspäckat år av ungt entreprenörskap, energi och företagsamhet är orden som först dyker upp att vi verkligen gör skillnad, på riktigt", skriver Erik Eriksson i sin krönika.
NYHET Publicerad:

Målet: Vara en professionell myndighet som ger bra service

FÖRETAGSKLIMAT Bra service och trevligt bemötande krockar inte med kommunal myndighetsutövning. Det menar Maria Söderlund, miljö- och byggchef vid Sollefteå kommun.
NYHET Publicerad:

Ingen skatt på tankekraften

SOMMARKRÖNIKA "Nu råder säsongen då vi tankar energi. Energi i form av sommarsemester där tid och utrymme ges för tillvaron att snurra i en annan takt. Oavsett om man gillar en aktiv semester eller lata dagar i solstolen så är det i alla fall min erfarenhet att det är då tankarna ges plats att vändas och vridas på lite extra. Vardagshjulets alla intryck och brus får nytt syre och lite perspektiv". Det skriver Anna Hedensjö Johansson i sin krönika.
NYHET Publicerad:

Mera pang för pengarna genom dialog

KRÖNIKA "Den senaste statistiken visar att företagens intresse av att delta i offentliga upphandlingar avtagit år efter år. Att dialog mellan offentliga aktörer och leverantörer är en av nycklarna för att nå en bättre upphandling är alla överens om men många upphandlare klagar på att de inte har den tiden. Har ni förslag på hur upphandlingarna kan göras bättre – ta er tid att framföra detta till upphandlarna eller politikerna", skriver Birgitta Laurent i en krönika.