Det konservativa partiet i Storbritannien, Tories, meddelande under tisdagen att man kommer snabba på processen med att hitta en efterträdare till Theresa May.
Detta gör man främst genom att ändra reglerna för vilka krav som gäller för kandidaterna. Tidigare behövde kandidaterna stöd från ytterligare 2 ledamöter i det brittiska underhuset för att få ställa upp, nu krävs istället stöd från 8. I skrivande stund har 11 personer meddelat att de tänker ställa upp och processen inleds på måndag den 10 juni vilket är deadline för kandidaterna att formellt annonsera sina kandidaturer. Därefter hålls ett antal omröstningar med start 13 juni där kandidat efter kandidat slås ut.
I den första omröstningen går de kandidater som har 17 eller fler röster vidare, men i följande omgångar krävs istället 33 röster. Om alla kandidaterna uppfyller dessa minimumkrav slås den kandidat med flest röster ut i varje omgång tills det bara finns två kandidater kvar. De två huvudkandidaterna kommer sedan resa runt i Storbritannien för att vinna stöd bland det konservativa partiets 124 000 medlemmar som sedan får utse sin partiledare.
Den nya partiledaren kommer vara utsedd den 22 juli och tillträder då som premiärminister om inget oförutsett inträffar. Den nya partiledaren kommer då ha drygt 3 månader på sig att ena det brittiska underhuset kring Brexit utan att samtidigt alienera övriga EU-länder.
Den favorittippade kandidaten Boris Johnson sa under tisdagen att Tories-partiet riskerar att utrotas om man inte levererar Brexit. Han sa också att han kommer göra allt han kan för att undvika nyval, han säger nej till en andra folkomröstning och har sedan tidigare sagt att han föredrar en hård Brexit den 31 oktober framför ännu en förlängning.
En annan kandidat som uttryckt starka åsikter kring Brexit är parlamentsledamoten Sam Gyimah som går till val på att hålla en andra folkomröstning. Hans chanser att bli partiledare bedöms dock som små.
BrexitBrexit