Jämställdhetsbygget vill ändra bilden av byggbranschen

NYHET Publicerad

HALLÅ DÄR Ina Djurestål, initiativtagare till Jämställdhetsbygget. Vad är det för något?

Ina Djurestål

"Det är en jättehäftig bransch som jag brukar rekommendera alla jag träffar", säger Ina Djurestål som är ny i byggbranschen.

Foto: Axel Adolfsson

– Det är ett pris som lyfter fram satsningar för en ökad jämställdhet i byggbranschen. I år är första året som det delas ut och det sker på galan Årets bygge den 26 mars där stora delar av byggbranschen är representerad.

Vad är syftet?

– Grunden är att få in fler kvinnor och få till en riktig förändring i en bransch som fortfarande är mansdominerad. Förhoppningsvis kan vi bidra till att ändra bilden av byggbranschen och skapa en mer positiv tonalitet så att fler kvinnor söker sig hit. Även om det finns problem med en machokultur på vissa håll så är också många som jobbar för en jämställd byggbransch.

– Byggbranschen har genom åren fått en del kritik. Ibland är det befogat och ibland inte. Hur jämställt det är tror jag skiljer väldigt mellan olika företag och projekt. Samtidigt är det lätt att glömma att byggbranschen har varit mansdominerad under väldigt lång tid. Ur ett längre perspektiv har det skett mycket de senaste åren.

Sedan ett halvår tillbaka jobbar du själv som produktionsingenjör på Skanska. Hur är det?

– Det är en jättehäftig bransch som jag brukar rekommendera alla jag träffar. Allt man gör är så konkret. Tänk dig att stå på en äng och att sedan få vara med och bygga upp lägenheter där människor sedan flyttar in och skapar nya minnen tillsammans. Det är häftigt att få vara med och bygga ett samhälle och verkligen påverka.

Hur kommer det sig att du startade Jämställdhetsbygget?

– Idén fick jag förra våren när jag läste sista terminen samhällsbyggnad på KTH. Jag var intresserad av byggbranschen och ville komma dit, men vänner och familj avrådde de mig. De trodde att machokulturen skulle vara för tuff för mig som kvinna.

– Men när jag var runt och besökte flera byggföretag för att se var jag ville jobba någonstans märkte jag att många pratade om jämställdhet och tog initiativ för en jämställd byggbransch. För att visa på alla initiativ som tas för att kvinnor ska ha samma karriärmöjligheter som män, startade jag och tre andra tjejer Jämställdhetsbygget, som vi driver tillsammans med Sveriges Byggindustrier.

Nomineringarna blev nyligen klara? Nå, vilka är finalisterna i Jämställdhetsbygget 2019 som utses den 26 mars?

Snickarpodden. En podd där kvinnliga snickarlärlingar berättar om sina erfarenheter under lärlingstiden på JM.

Jämställd upphandling. Uppsalahem som utöver en egen ambitiös aktivitetsplan ställer tydliga jämställdhetskrav på sina leverantörer.

En mer jämställd golvbransch. Golvkedjan driver ett aktivt hållbarhetsarbete för en mer jämställd golvbransch.

Läs mer om Jämställdhetsbygget här

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

”Teknisk kompetens måste in i alla utbildningar”

KOMPETENS Vilka kunskaper och förmågor behövs i framtiden? Hur utbildar man till jobb som inte ens finns än? Måste alla ha teknisk kompetens? Det diskuterades under ett seminarium i Almedalen.
NYHET Publicerad:

Så täpper Volvo till kunskapsluckan

UTBILDNING Biltillverkaren krokar arm med den akademiska världen, andra industrier och fordonsföretag för att vässa medarbetarnas kompetens. ”För oss ger investeringar i kompetensutveckling konkurrenskraft”, säger Camilla Antonsson, HR chef.
NYHET Publicerad:

Sverige tappar experter på ai till USA och Kina

AI Att utvecklingen inom artificiell intelligens inte har tagit fart i Sverige beror på att det saknas fokus på konkreta tillämpningar hos de som faktiskt ska använda tekniken, enligt Christian Guttmann, AI-chef och forskare. Därför tappar Sverige AI-experter till Kina och USA där de får jobba i framkant.
NYHET Publicerad:

”Mångfald sitter i detaljerna”

STRATEGI Cheferna är centrala i vårdföretaget Humanas arbete med att öka mångfalden och få in fler män. De måste tänka mångfald i alla situationer för att det verkligen ska genomsyra organisationen, enligt hr-direktören Anna Giertz Skablova.
NYHET Publicerad:

5 000 kvinnor utsågs förra året till chefer

RAPPORT Förra året tog nästan 5 000 kvinnor steget till en chefsposition i näringslivet. Det visar den senaste rapporten Fakta om löner och arbetstider. För första gången är andelen kvinnor som är chefer lika hög som andelen kvinnor totalt.
NYHET Publicerad:

Lärarbristen hämmar flickors teknikintresse

JÄMSTÄLLDHET Lärare har en nyckelroll för att fler tjejer ska intressera sig för teknik. Men bristen på behöriga tekniklärare är stor, och vissa lärare känner dessutom obehag inför teknik som de inte tror sig kunna, enligt forskaren Ulrika Sultan.
NYHET Publicerad:

It-kurs öppnar dörren till yrkeslivet för ensamkommande

MÅNGFALD Med en kurs i spelprogrammering hoppas Semcon ge ensamkommande flyktingungdomar inspiration och råg i ryggen att välja en teknikutbildning.
NYHET Publicerad:

Varannan vakant it-tjänst finns i Stockholm

ARBETSKRAFT Kompetensbristen kostar Sverige 34 miljarder kronor varje år, enligt Stockholms handelskammare, och den slår olika hårt i olika branscher och regioner. Bland annat finns mer än hälften av alla it-vakanser i Stockholm, vilket hindrar företag från att växa.
NYHET Publicerad:

Vardagslärandet höjer kompetensen

KOMPETENS I en bransch med bristyrken värnar Caverion Sverige mycket om sina medarbetare. Att se var och en som individer med olika ambitioner och mål är viktigt för att kompetensutvecklingen ska fungera, menar Annelie Gustavsson, Head of Talent Management.
NYHET Publicerad:

Nyanlända lyfte arbetsmoralen på Bröderna Jansson

INTEGRATION Efter några veckors praktik erbjöd Bröderna Jansson-Nissavarvet två nyanlända svetsare från Syrien anställning. Det är ett lyft för kulturen och arbetsmoralen, enligt vd:n Christin Jansson.
NYHET Publicerad:

Rekordmånga kvinnor söker byggutbildning

HALLÅ DÄR Elin Kebert, expert kompetensförsörjning på Sveriges Byggindustrier. De senaste två åren har allt fler kvinnor sökt till yrkeshögskolans utbildningar inom samhällsbyggnad och byggteknik. Hur kommer det sig?
NYHET Publicerad:

Här väger värderingar lika tungt som kompetens

MÅNGFALD Värderingar är lika viktigt som kompetens när fastighetsbolaget Atrium Ljungberg rekryterar. Det har lett till att företagets anställda har många olika bakgrunder och att mångfald händer mer eller mindre av sig självt, berättar vd:n Annica Ånäs.
NYHET Publicerad:

Så utbildar Tieto i inkluderande ledarskap

UTVECKLING Kompetensbristen gör det viktigare än någonsin att vara attraktiv som arbetsgivare inom it och teknik. Därför utbildar nu Tieto alla sina chefer i inkluderande ledarskap.
NYHET Publicerad:

Litet familjeföretag sätter kompetensen i centrum

KOMPETENS Att utbilda personalen är självklart för familjeföretaget Gustafssons rör. Målet är välutbildade medarbetare som är trygga i sina yrkesroller. Utmaningen är att hitta lokala utbildningsmöjligheter.
NYHET Publicerad:

Egen akademi höjer kompetensen på hotellkedjan

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Hotellbranschen är på framåtmarsch, vilket innebär både möjligheter och utmaningar. För Scandic Hotels innebär det ständigt växande antalet medarbetare att kompetensutvecklingen är helt avgörande i företagets verksamhet.
NYHET Publicerad:

It-chefer går i spetsen för en jämställd arbetsplats

STRATEGI Det räcker inte med ett ledarskapsprogram för kvinnor för att göra arbetsplatsen mer jämställd. För att få effekt behövs en kulturförändring där koncernledningen är med på noterna. Det menar Helena Tronner, som lett jämställdhetsrevolutionen på it-konsultbolaget Knowit.
NYHET Publicerad:

Kings kvinnliga nätverk bjuder in alla anställda - oavsett kön

HALLÅ DÄR Andrea Backström, utvecklingschef på spelbolaget King med 11 spelstudior och kontor i Europa och USA. Hur gick det till när du var med och startade ert första kvinnliga nätverk?
NYHET Publicerad:

Skogsbranschen tar fart med fler kvinnor som ägare

AFFÄRER Idag är fyra av tio skogsägare kvinnor och de är betydligt mer aktiva än sina manliga kollegor. Branschen som historiskt varit extremt mansdominerad har fått ett lyft med ökad jämställdhet.
NYHET Publicerad:

Tjejers teknikintresse tas till vara i unga år

UTBILDNING Att tjejer väljer bort mansdominerade utbildningar beror ofta på att de inte tror att de ska klara av det. Trots att de har högre betyg än killar. Redan i 12–15 årsåldern börjar de tänka bort det som är manligt kodat, visar forskningen.
NYHET Publicerad:

”Vi måste hålla i taktpinnen själva”

KOMPETENS Småländska familjeföretaget Ewes är numera en arbetsplats där kontinuerligt lärande och utveckling är självklart. ”Det är så vi förblir konkurrenskraftiga”, säger vd:n Anton Svensson.