Mattias Dahl, vice vd, Svenskt Näringsliv
Foto: Sören Andersson

Mattias Dahl: ”Våga förhandla om Las”

NYHET Publicerad

ARBETSMARKNAD I söndags spreds uppgifter i SVT om den pågående Las-utredningen. Mattias Dahl, vice vd, vill inte kommentera förrän utredningen är officiell. Helst vill han att parterna ska komma överens om betydligt bredare och bättre regler för framtidens arbetsmarknad. 

– Detaljer och exakta formuleringar vill vi inte kommentera förrän förslaget är lämnat. Vi håller oss ganska kallsinniga till läckta dokument, säger Mattias Dahl om uppgifter om Las-utredningen som SVT:s Agenda tagit del av det i förväg.

Lagen om anställningsskydd, Las, är den mest grundläggande lagstiftningen på arbetsmarknaden och den är mer eller mindre oförändrad sedan tidigt 1970-tal, påpekar han.

– Den är skriven för en helt annan tid och var naturlig då men den kunde omöjligt ta höjd för hur arbetsmarknaden skulle se ut 50 år senare.

Samtidigt poängterar han att det inte bara är Las som behöver ses över och justeras utan hela regelverket kopplat till arbetsmarknaden.

– Egentligen är det odramatiskt. Näringslivet och arbetsmarknaden utvecklas och då måste regelverket hållas uppdaterat. Det viktigaste är att vi får ett regelverk som uppmuntrar till risktagande både för små, mellanstora och stora företag.

Även om det ofta hörs kritiska röster från fackligt håll mot förändringar i Las så håller allt fler fackförbund och dess medlemmar med om att regelverk inte möter dagens behov hos de anställda, påpekar Mattias Dahl.

– Vi är beredda att förhandla om nya regler som bättre tillgodoser anställdas behov av trygghet men då måste de också tillgodose företagens behov av att kunna utveckla sina verksamheter. Det måste bli en helhetslösning, säger han.  

För en arbetsgivare är det ett stort åtagande i form av kostnader, moral och känslor att nyanställa. Mattias Dahl se ett regelverk som är bättre balanserat och som uppmuntrar till den typen av risktagande, men som samtidigt gör att medarbetaren har trygghet i sin anställning.

– Man behöver inte gilla en förändring av Las men att säga att en är ”en slakt av anställningstryggheten” saknar proportioner. Det är bara trams!

Med tanke på att både fack, arbetsgivare och politiker lovsjunger den svenska modellen borde fack och arbetsgivare kunna hitta fram till överenskommelser som via kollektivavtalen ger trygghet åt båda sidor, anser han.

– Så var det före Las. Varför kan vi inte ha ett sådant system igen? Vår utgångspunkt är att det blir bäst om fack och arbetsgivare får bestämma regelverket. Och för företag utan kollektivavtal skulle Las, i uppdaterad form, finnas, säger Mattias Dahl.

Han ser två möjliga vägar för att förändra Las. Att politiken bestämmer eller att fack och arbetsgivare kommer överens. Samtidigt har flera LO-förbund, bland dem Kommunal, hoppat av de förhandlingar som tidigare fördes med Svenskt Näringsliv.

– Det är bekymmersamt när flera fack vägrar. Ännu konstigare är det när de sedan tycker att politikens förslag ska slängas i papperskorgen. Det är ett underbetyg att så kategoriskt säga nej till allt.

Svenskt Näringsliv är berett att förhandla med facken för att nå en överenskommelse utanför politiken.

– Budskapet är enkelt, våga förhandla. Vi är beredda att ge en massa saker som facken vill ha men vi vill också ha något tillbaka. Det är i alla fall en konstruktiv väg framåt, säger Mattias Dahl.

För Svenskt Näringsliv handlar det inte bara om att ge arbetsgivarna större inflytande. Det måste vara en helhetsprodukt som omfattar fungerande system för omställning, a-kassa och anställningar.

– Fortfarande måste det finnas regler som gör att situationen blir tryggare för anställda men som också gör det lättare för arbetsgivare att våga ta steget och anställa de sista personerna.

Det är den som äger företaget och är ansvarig som ska bestämma vem som tyvärr måste sägas upp om det måste ske, enligt Mattias Dahl.

– Vem skulle annars göra det? Däremot behöver det finnas ett regelverk för hur det ska ske. Men de som finns i Las håller inte måttet för dagens situation.

Alla söker efter trygg situation, både anställda och företagare, påpekar han. Arbetsgivare vill självklart inte skapa onödig otrygghet för sina anställda.

– Det finns två sidor. Att vara arbetslös är väl den högsta orättvisan. Att få ett jobb och att få en chans är väl bättre. Att bara säga nej till allt och att ha en massa arbetslösa i stället är inte lösningen.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Rapport från parterna inför förhandlingarna om anställningsskydd och omställning

ARBETSMARKNAD LO, PTK och Svenskt Näringsliv tillsatte i januari 2020 tre arbetsgrupper för att ta fram förslag till regler för anställningsskydd, omställningssystem och kollektivavtalad arbetslöshetsförsäkring i privat sektor. Resultatet redovisas i en partsgemensam rapport.
NYHET Publicerad:

Dahl: "Parterna kan komma överens om betydligt bättre regler"

ARBETSMARKNAD Fem personer får undantas från turordningsreglerna vid uppsägningar, föreslår utredningen om en moderniserad arbetsrätt. Samtidigt utökas arbetstagarnas rätt till kompetensutveckling. "Utredningen har förslag som ökar företagens vilja att anställa, men också förslag som skulle försämra möjligheterna till fler jobb", säger vice vd Mattias Dahl, i en kommentar.
NYHET Publicerad:

Mattias Dahl: ”Våga förhandla om Las”

ARBETSMARKNAD I söndags spreds uppgifter i SVT om den pågående Las-utredningen. Mattias Dahl, vice vd, vill inte kommentera förrän utredningen är officiell. Helst vill han att parterna ska komma överens om betydligt bredare och bättre regler för framtidens arbetsmarknad.
NYHET Publicerad:

Parterna överens om avsiktsförklaring

ARBETSMARKNAD Idag har arbetsmarknadens parter kommit överens om en avsiktsförklaring om flexibiltet och trygghet i arbetslivet. Det meddelar de i ett pressmeddelande på torsdagsförmiddagen. Bland annat ska allmän visstid ersättas och arbetsgivarna få större flexibilitet vid uppsägningar.
NYHET Publicerad:

För smalt direktiv till Las-utredning

ARBETSRÄTTEN Regeringen har beslutat om direktiv till en utredning av Las, lagen om anställningsskydd. Svenskt Näringsliv anser att uppdraget är alldeles för begränsat.
NYHET Publicerad:

Ny modell gör det lättare att anställa och att få ett jobb

ARBETSMARKNAD Nu finns en historisk möjlighet att modernisera och genomföra reformer som är bra för Sverige. Svenskt Näringsliv föreslår en ny modell som ökar företagens flexibilitet och medarbetarnas trygghet.
NYHET Publicerad:

LAS: Ny modell ger företagarna mer att säga till om

ARBETSRÄTTEN Svenskt Näringsliv kommer att föreslå en modell som ger företagen större möjligheter att bestämma vilka som är med i arbetsstyrkan. Utvecklingen har gjort LAS till ett hinder för jobb och tillväxt. Det hög tid för genomgripande förändringar, konstaterar vd Jan-Olof Jacke.
NYHET Publicerad:

Wallner-utredningens förslag försvårar jobbskapande

KOMMENTAR Arbetsrätten behöver moderniseras och förändras i grunden. Bland annat genom tydligt utökade undantag från turordningsreglerna. För de partier som har den ambitionen går utredningsförslaget ”Hållbart arbetsliv över tid” i fel riktning, skriver arbetsrättsjurist Niklas Beckman.
NYHET Publicerad:

Jacke: Hela LAS måste ändras

ARBETSMARKNAD Arbetsrätten har blivit en het potatis i regeringsförhandlingarna. Jan-Olof Jacke, vd på Svenskt Näringsliv, anser att det inte räcker med mindre justeringar i turordningsreglerna utan att hela LAS måste ändras.
NYHET Publicerad:

Regeringen och arbetsgivarna oeniga om äldre i arbetslivet

ARBETSMARKNAD Förläng anställningsskyddet till 69 års ålder, föreslår regeringen i en promemoria. Nej tack, säger arbetsgivarna. ”Det vore kontraproduktivt”, menar Svenskt Näringslivs vice vd Peter Jeppsson.
NYHET Publicerad:

Eksjöföretagaren: ”LAS ställer till problem för alla inblandade”

JOBBSKAPARNA. Lagen om anställningsskydd är inte bara destruktiv för företag. Den kan även tvinga kvar människor på arbetsplatser de vantrivs på och därigenom bidra till arbetsmiljöproblem. Det anser Johan Åsbrink som äger och driver äldreboendet Lunnagårds Sjukhem AB i Eksjö.
NYHET Publicerad:

Gammal LAS hämmar Dalarnas tillväxt

LAS Små företag tvekar att anställa när osäkerheten är stor. Många av Dalarnas företagare vittnar om att de skulle våga anställa fler om Lagen om anställningsskydd (LAS) reformerades. 55 procent av Svenskt Näringlivs företagarpanel uppger att lagen hämmar deras utveckling och tillväxt och i Dalarna svarar 73 procent av företagen att de vill ha förändrade arbetsrättsregler. "En förändrad lagstiftning skulle underlätta för oss på så många sätt" menar Josefin Elmer, som äger och driver O´Learys i Mora.
NYHET Publicerad:

Höjd LAS-ålder hämmar företagens vilja att anställa äldre

ARBETSMARKNAD Regeringen vill höja LAS-åldern från 67 till 69 år. Arbetsgivarna är kritiska och vänder sig mot rätten att få vara kvar. Den bästa lösningen är individuella överenskommelser på arbetsplatsen mellan arbetsgivare och medarbetare, anser pensionsexpert Ingvar Backle.
NYHET Publicerad:

Undersökning: LAS bromsar tillsvidarejobben för 7 av 10 företagare

ARBETSMARKNAD Fler än sju av tio företagare har hindrats från att tillsvidareanställa på grund av Lagen om anställningsskydd. Det visar en ny undersökning som Kantar Sifo har gjort på uppdrag av Svenskt Näringsliv.
NYHET Publicerad:

Företagarberättelser: LAS – ett hinder för tillväxt och jobbskapande

ARBETSMARKNAD ”För att kunna expandera måste man våga rekrytera, men som LAS ser ut nu kan man istället tvingas avstå, vilket varken gynnar företag eller medarbetare”, berättar måleriföretagaren Jörgen Bergqvist som är en av de många företagare som ser behov av att förändra LAS.
NYHET Publicerad:

Kritiken mot LAS: ”Vi förlorar en hel generation”

ARBETSMARKNAD LAS skapar en falsk trygghet och står i vägen för generationsskiften. Det menar företagaren Jörgen Bergqvist, som avstått från att anställa fler medarbetare då risken för felrekrytering är stor.
NYHET Publicerad:

Professor: LAS ökar sjukfrånvaron och minskar produktiviteten

ARBETSMARKNAD En lättnad av turordningsreglerna leder till mindre sjukfrånvaro och högre produktivitet, visar färsk forskning. Att avskaffa tvåundantaget i LAS skulle ge stora negativa effekter, menar professor Per Skedinger.
NYHET Publicerad:

Anställningsskyddet behöver förändras

LAS Företag drar sig för att anställa på grund av gällande LAS-regler. Unga och oerfarna utestängs från arbetsmarknaden, antalet fast jobb minskar. Lagstiftningen behöver reformeras på ett genomgripande sätt, skriver Anders Weihe, förhandlingschef på Teknikföretagen.
NYHET Publicerad:

Ny undersökning: Anställningsskydd ökar inte tryggheten

LAS Trygghet på jobbet skapas genom kompetens och arbetsinsats, snarare än anställningsskydd. Det visar en undersökning som Kantar Sifo har gjort på uppdrag av Svenskt Näringsliv.
NYHET Publicerad:

Småföretagare: "Vi måste börja prata om LAS"

ARBETSMARKNAD Kjell-Arne Edvinsson vet vad han talar om när han berättar om hur lagen om anställningsskydd gör livet som småföretagare svårt och ibland omöjligt. Samtidigt tror han att lösningen kan vara att fack och arbetsgivare är överens om hur man ska tolka lagen, snarare än att skriva om den.