NYHET28 juni 2018

Gammal LAS hämmar Dalarnas tillväxt

Små företag tvekar att anställa när osäkerheten är stor. Många av Dalarnas företagare vittnar om att de skulle våga anställa fler om Lagen om anställningsskydd (LAS) reformerades. Enligt Svenskt Näringslivs företagarpanel anger 71 procent av Sveriges företag att LAS i dess nuvarande form inverkar negativt på deras vilja att tillsvidareanställa. 55 procent uppger att den hämmar deras utveckling och tillväxt. I Dalarna svarar 73 procent av företagen att de vill ha förändrade arbetsrättsregler.

Josefin Elmer, ägare och driftschef på O’Learys i MoraFoto: Magnus Caris

När franc haisetagaren Josefin Elmer, som är ägare och driftschef på O’Learys i Mora ska förklara utmaningarna i restaurangbranschen kommer inflexibiliteten i Lagen om anställningsskydd, LAS, snart upp som ett stort problem. I en bransch där det är hög omsättning av personal behövs förändrade regler för att företagen ska våga anställa. Restaurangbranschen är en personalintensiv bransch och för många innebär den det första steget in på arbetsmarknaden. De flesta tjänster har låg status och det är svårt att behålla personal mer än sex till nio månader. Det är vanligt att man jobbar deltid vid sidan av ett annat jobb eller studier. Många är gymnasieelever.

Om detta vittnar Josefin Elmer. Det var drygt fyra år sedan hon flyttade till Mora och öppnade restaurangen tillsammans med sin kompanjon. Något år senare öppnade de även rockklubben Lilla Helfvetet.

– Den här branschen har många utmaningar, varav en är att det råder ständig personalbrist, säger Josefin Elmer. I och med det kan vilken kock eller servitris som helst gå på dagen och få ett nytt jobb. LAS gör det inte enklare att hantera denna problematik, menar hon.

– Vi har periodvis haft problem med personal som stjäl på jobbet, inte följer alkohollagen och helt enkelt inte gör vad de ska. Det är också ganska vanligt i den här branschen med personal som dricker på arbetstid och ger bort mat och dryck till kompisar. Det blir väldigt dyrt för oss att säga upp personal på grund av misskötsel, eftersom processen är så utdragen. Vi måste först varna den anställde ett antal gånger, sen kommer facket in, och under en lång tid måste vi sedan betala ut lön till en person som inte presterar och som vi inte kan ha kvar på arbetsplatsen. Under den perioden har företaget inte råd att ta in någon ny och drabbas istället av underbemanning eftersom gästerna kommer till restaurangen oavsett om personalstyrkan är fulltalig eller ej.

– Jag tycker inte att LAS ska försvinna helt och hållet. Det ska finnas en trygghet i anställningen. Däremot måste lagstiftningen bli mer flexibel just när en anställning ska avslutas. Jag upplever att den anställde har många rättigheter och inga som helst skyldigheter. Jag måste ge minst en månads uppsägningstid medan mina anställda i praktiken kan ringa upp en dag och säga att de inte kommer mer, resonerar Josefin Elmer.

Konsekvenserna av lagstiftningen är uppenbara. Hon vittnar om en svårplanerad verksamhet när man inte kan förlita sig på personalen helt och hållet. Årsplanering är uteslutet.

– Vi vågar inte investera och bygga ut. Vi hade gärna velat utöka öppettiderna men det går inte med den bräckliga personalsituationen. Som exempel har vi sedan förra sommaren stängt på måndagar eftersom vi inte kan hitta tillräckligt med heltidspersonal. Den direkta konsekvensen av allt detta blir att jag som ägare får jobba mer själv. Det är slitigt, medger hon.

Om Josefin Elmer fick önska skulle hon vilja se mer flexibilitet.

– Vi kämpar vidare, men en förändrad lagstiftning skulle underlätta för oss på så många sätt.

Karin Carlesten

ArbetsgivarfrågorArbetsmarknad
Kontakta Svenskt Näringsliv
Postadress: 114 82 Stockholm
Besöksadress: Storgatan 19
Telefon: 08-553 430 00

Kontakta oss

Ta del av fler nyheter på Tidningen Näringslivet
Tidningen Näringslivet
Tidningen Näringslivet är för dig som är intresserad av företagande, ekonomi, arbetsmarknad och näringspolitik.
Prenumerera på Nytt från Svenskt Näringsliv
Kontakta Svenskt Näringsliv
Postadress: 114 82 Stockholm
Besöksadress: Storgatan 19
Telefon: 08-553 430 00

Kontakta oss

Prenumerera på Nytt från Svenskt Näringsliv
Ta del av fler nyheter på Tidningen Näringslivet
Tidningen Näringslivet
Tidningen Näringslivet är för dig som är intresserad av företagande, ekonomi, arbetsmarknad och näringspolitik.
Kontakta Svenskt Näringsliv
Postadress: 114 82 Stockholm
Besöksadress: Storgatan 19
Telefon: 08-553 430 00

Kontakta oss

Ta del av fler nyheter på Tidningen Näringslivet
Tidningen Näringslivet
Tidningen Näringslivet är för dig som är intresserad av företagande, ekonomi, arbetsmarknad och näringspolitik.
Prenumerera på Nytt från Svenskt Näringsliv
Kontakta Svenskt Näringsliv
Postadress: 114 82 Stockholm
Besöksadress: Storgatan 19
Telefon: 08-553 430 00

Kontakta oss

Ta del av fler nyheter på Tidningen Näringslivet
Tidningen Näringslivet
Tidningen Näringslivet är för dig som är intresserad av företagande, ekonomi, arbetsmarknad och näringspolitik.
Prenumerera på Nytt från Svenskt Näringsliv
Ansvarig utgivare och chefredaktör Anna Dalqvist