DSC07522

Både entrévärden Basel Elias och HR-chef Ida Troive tycker att sommaren på Gröna Lund varit rolig och lärorik.

"Det känns som att jag fått in en fot på arbetsmarknaden"

NYHET Publicerad

INTEGRATION Gröna Lunds nöjespark anställde inför sommaren ca 1200 nya medarbetare till sitt tivoli. I årets rekryteringsprocess gjordes en satsning för att ge nyanlända sitt första jobb i Sverige. "Vi vill att Gröna Lund ska vara öppet för alla människor och att våra medarbetare ska spegla våra gäster. Dessutom kommer våra nya medarbetare med kompetens och erfarenheter som är en stor tillgång för oss", säger Ida Troive, HR-chef på Gröna Lund.

Satsningen, som var ett samarbete med Arbetsförmedlingen, resulterade i att Gröna Lund anställde elva sommarmedarbetare som nyligen kommit till Sverige. 21-åriga Basel Elias är en av dem som erbjöds anställning och som under sommaren arbetat på Gröna Lund.

Basel är från Syrien och kom till Sverige för snart tre år sedan. Under sommaren arbetar han som entrévärd på Gröna Lund, ett jobb han trivs bra med.

– Det är fantastiskt roligt och lärorikt, det känns verkligen som att jag fått in en fot på arbetsmarknaden efter den här sommaren. Jag har blivit bättre på svenska också, man behöver komma ut och få använda svenskan i praktiken, det är en helt annan sak än att sitta i klassrummet. Jag har lärt mig slanguttryck och sådant som vi inte fick lära oss i skolan, säger han.

Till hösten har Basel Elias sökt in till tandläkarlinjen, men till nästa sommar hoppas han få komma tillbaka och jobba på Gröna Lund.

– Det är en jättebra arbetsplats, jag skulle rekommendera alla i samma sits som jag att söka jobb här. Det är ett jobb som hjälpt mig mycket faktiskt. Det var lite kämpigt att komma till Sverige i början, det är rätt annorlunda från Syrien och min bror och jag kom hit ensamma. Det var både svårt och läskigt att skaffa nya vänner, men den här sommaren har jag fått flera.

En succé

Ida Troive, HR-chef på Gröna Lund, berättar att satsningen gått över förväntan.

– Det har varit en succé. Alla är jättenöjda, såväl chefer, personal som gäster. Vi var inte alls säkra på att det skulle bli så bra som det i slutändan faktiskt blev när vi bestämde oss för att göra den här satsningen, men det gäller att våga prova, säger hon.

Ida Troive är imponerad av Basels och de andras prestationer.

– De har utvecklas så mycket bara under den korta tid de har varit här. Det har varit fantastiskt roligt att få följa deras resa och få se hur de blommat ut.

Satsningen att ge nyanlända jobb har gjorts i samarbete med Arbetsförmedlingen, Stockholm etablering i Spånga, men Gröna Lund var själva initiativtagare till idén som är en del av deras ständiga mångfaldsarbete.

– Vi vill att Gröna Lund ska vara öppet för alla människor och att våra medarbetare ska spegla våra gäster. Dessutom kommer våra nya medarbetare med kompetens och erfarenheter som är en stor tillgång för oss, säger Ida Troive.

Hon hoppas att fler vågar följa Gröna Lunds exempel i framtiden.

– Det skulle vara roligt om vi med den här satsningen kunde inspirera andra. Jag tror att liknande rekryteringar kan göras på en mängd andra arbetsplatser, men det behövs ju att någon tar tag i det och uppmärksammar möjligheten. Den här sommarens satsning har vi bara positiva erfarenheter från och planerar absolut för att göra samma satsning nästa år.

Victoria Ring

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Nyanlända lyfte arbetsmoralen på Bröderna Jansson

INTEGRATION Efter några veckors praktik erbjöd Bröderna Jansson-Nissavarvet två nyanlända svetsare från Syrien anställning. Det är ett lyft för kulturen och arbetsmoralen, enligt vd:n Christin Jansson.
NYHET Publicerad:

Utbildningsplikten är feltänkt

KOMMENTAR Regeringens reform för att öka utbildningsnivån bland nyanlända – den så kallade utbildningsplikten – går trögare än tänkt. Hittills i år har 5 500 personer bedömts omfattas av utbildningsplikt. Av dem har endast 90 personer påbörjat studier. Det är svårt att inte se det som ett fiasko, skriver Karin Rebas, skolpolitisk expert.
NYHET Publicerad:

Jobb en förutsättning för integration

ARBETSMARKNAD Med många utlandsfödda utanför arbetsmarknaden och företag som skriker efter kompetens borde integrationen kunna lösas. Men varför går det så långsamt? Och vad behöver göras för att det ska fungera bättre? Det diskuterades vid ett seminarium i Almedalen.
NYHET Publicerad:

Bussbolag sätter nyanlända i förarsätet

INTEGRATION Västanhede Trafik i Avesta var i stort behov av fler busschaufförer, tack vare en vunnen upphandling. Att större delen av de rekryterade chaufförerna var nyanlända var inget hinder. Fyra år senare jobbar företaget fortfarande med integration.
NYHET Publicerad:

Wetterlings yxfabrik satsar på integration

INTEGRATION På Wetterlings yxfabrik jobbar tre nyanlända killar från Eritrea, tillsammans med sina nio svenska kollegor. Den lyckade integrationen har väckt uppmärksamhet på håll, berättar vd Johan Ståhlberg. "Vi har blivit ambassadörer i konsten att ta bort fördomar. Företag och kommuner kommer hit på studiebesök".
NYHET Publicerad:

Sömnad ger jobb åt nyanlända flyktingar

INTEGRATION När idén att anställa nyanlända flyktingar i verksamheten kom upp såg företaget Svenskt Tenn till att den blev verklighet. Vd Maria Veerasamy berättar om en lång väg mot ett lyckat resultat.
NYHET Publicerad:

IT-branschen skriker efter kompetens – nu utvisas nyckelmedarbetare

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Det fattas 30 000 it-specialister i Sverige, och inom fem år kommer det att saknas över 70 000. Trots det utvisas Safinaz Awad, som flydde från Syrien och fick jobb som it-specialist. Det slår hårt mot arbetsgivaren Sweet Systems. "Man blir bestört på flera plan. Vi är runt 60 medarbetare och behöver varenda en", Klas-Magnus Hilberth, grundare.
NYHET Publicerad:

"Ett jobb är alltid bättre än bidrag"

ENKLA JOBB Det finns alltför många hinder för att vi ska kunna erbjuda jobb till människor som står långt utanför arbetsmarknaden. Med ett förbättrat regelverk och lägre risk vid anställningar kan vi lättare bemöta de enorma utmaningarna inom sysselsättningen framöver. Det menar Michael Jonsson, vd och ägare av AD-Plast i Anderstorp.
NYHET Publicerad:

Så fick nyanlända anställningar i byggbranschen

INTEGRATION SH Bygg har sedan 2016 samarbetat med Uppsala kommun och Arbetsförmedlingen kring ett integrationsprojekt i syfte att hjälpa nyanlända in i byggbranschen. Reza Fazilik, från Afghanistan, är en av de som fått jobb efter praktiken.
NYHET Publicerad:

Ica-handlare vill få fler i arbete – hindras av regler

ARBETSMARKNAD ”Vi står inför enorma samhällsproblem om vi inte gör det lättare för företagen att anställa, något som har ställts på sin spets efter hösten 2015 då vi tog emot fler flyktingar än någonsin tidigare. Att snabbt komma i arbete är viktigt för självkänsla, språkinlärning och självständighet”, säger Jonas Berg, som driver Ica Maxi i Södertälje.
NYHET Publicerad:

Spotifys talangjakt fast i snårig byråkrati

ARBETSKRAFTSINVANDRING Bristen på arbetskraft på en snabbföränderlig arbetsmarknad har gjort arbetskraftsinvandringen allt viktigare för de svenska företagen. Men regelverken är för smala och det är alldeles för lätt att göra fel. ”Vi har svårt att konkurrera och bli en attraktiv arbetsgivare”, säger Katarina Berg, HR-chef på Spotify.
NYHET Publicerad:

OKQ8 Scandinavia satsar på nyanlända akademiker

PRAKTIK Förra året erbjöd OKQ8 Scandinavia utländska akademiker praktik på sina kontor. Nu har projektet blivit permanent och förhoppningen är att göra det skandinaviskt.
NYHET Publicerad:

Utanförskap hotar vid dålig språkintroduktion

SEMINARIUM 36 000 ungdomar läser språkintroduktionsprogram på gymnasiet för att kunna gå nationella program. Men resultaten är för dåliga och ungdomarna riskerar att fastna i utanförskap. "Vi behöver vara nytänkande och våga testa saker för att förbättra resultatet", säger Johan Olsson, utbildningspolitisk expert.
NYHET Publicerad:

Språkintroduktionsprogrammet måste förbättras nu

KOMMENTAR Nästan var femte elev på gymnasieskolan läser på ett introduktionsprogram, vid årskurs ett är det var fjärde elev. Men det fungerar inte tillräckligt bra. Därför är det angeläget att Språkintroduktionsprogrammet snabbt förbättras. Det skriver skolexpert Johan Olsson.
NYHET Publicerad:

Ubi jobbar 160 procent – utvisas

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Sedan Ubi kom som asylsökande från Sydostasien för knappt två år sedan, har han jobbat mer än heltid hos två arbetsgivare. Nu har han fått avslag på sin asylansökan och tvingas lämna landet. ”Utöver den personliga sorgen, så är det brutalt för verksamheten att han bara försvinner från en dag till en annan”, säger hans arbetsgivare Josefin Elmer, ägare till O´ Learys i Mora.
NYHET Publicerad:

Samverkan ger nyanlända jobb i Sunne 

INTEGRATION Sunne är den kommun som är näst bäst i landet på att få nyanlända i arbete. Bakom framgången ligger ett bra företagsklimat, nära samverkan mellan kommun, arbetsförmedling och näringsliv, och att företagare vill och vågar ta in personer som inte kan perfekt svenska.
NYHET Publicerad:

Vassare integration ger 400 miljoner i vinst

DEBATTARTIKEL Svenskt Näringsliv presenterar en ny rapport med två reformförslag för att få nyanlända i arbete. Tillsammans kan de leda till 400 miljoner kronor i samhällsekonomisk vinst. "Integrationen är en ödesfråga för Sverige", skriver Mikaela Almerud, expert utbildning och kompetensförsörjning och Tobias Krantz, chef för utbildning, forskning och innovation.
NYHET Publicerad:

”Bryt tabut kring enkla jobb”

INTEGRATION Många arbetsplatser skulle tjäna på att ta in någon som utför enkla uppgifter som inte kräver utbildning, eller ens kunskaper i svenska. Men för att arbetsgivare ska ta steget krävs någon ekonomisk lättnad, enligt Lee Wermelin som gjort att 50 invandrarkvinnor nu jobbar inom förskolan.
NYHET Publicerad:

Uppförsbacke för nyanlända företagare

ARBETSMARKNAD Utrikesfödda drar sig för att starta eget. Språkbarriär, låg utbildning, brist på stöd och byråkratiska system är hinder på vägen till det egna företaget och en försörjning. Ett undantag är syrier. De är mer benägna att starta företag än andra invandrargrupper.
NYHET Publicerad:

"Det känns som att jag fått in en fot på arbetsmarknaden"

INTEGRATION Gröna Lunds nöjespark i Stockholm satsade inför sommaren på att anställa nyanlända. 21-åriga Basel Elias från Syrien är en av dem som fått sitt första jobb i Sverige på tivolit. "Det är ett jobb som hjälpt mig mycket faktiskt. Det var lite kämpigt att komma till Sverige i början", säger han.