Topptalang hotas av utvisning

NYHET Publicerad

ARBETSKRAFTSINVANDRING När iranska Nina forskade vid KTH handplockades hon av företagaren Rutger Gyllenram. Efter flera år i Sverige hotas hon nu av utvisning på grund av en minimal administrativ miss. ”Nina har en kompetens som är helt unik och vital för mitt företag. Istället för att ta tillvara den, hotas hon med utvisning”, säger Rutger Gyllenram.

Rutger Gyllenram
Foto: Ben Smith

Nu har Migrationsverket beslutat att Nina får stanna kvar i Sverige. Läs mer

Nina kom till Sverige 2009 för att läsa sin master i metallurgi, efter att ha avlagt sin kandidatexamen vid Irans toppuniversitet. Under presentationen av hennes mastersarbete satt Rutger Gyllenram i publiken, och insåg direkt att Nina hade en begåvning som han behövde i sitt företag. Han erbjöd henne arbete när hennes forskningsprojekt var klart.  

I oktober 2013 fick Nina arbetstillstånd för sitt kommande arbete för Rutger Gyllenram på Kobolde & Partners. Samtidigt var hon doktorand på KTH och hon ville bli klar med sin licentiatexamen. Men hennes forskning var beroende av en tredje part som inte levererade uppgifter i tid, och därför försenades hennes forskning. Nina och hennes nyblivna arbetsgivare kom överens om att hon fick avsluta sin forskning under tiden som hon arbetade deltid på Kobolde & Partners, för att komma in i arbetet.

När Nina hade arbetat i två år sökte hon nytt arbetstillstånd i augusti 2015. Då stötte hon på patrull. 16 månader senare har fortfarande inget beslut fattats, men Migrationsverket har hotat med att utvisa Nina. Det på grund av en bagatellartad arbetsgivarmiss.

Problemet var att hon hade börjat arbeta deltid i oktober, och först efter några månader gick in på heltid. När anställningen blev en heltidstjänst började Rutger Gyllenram betala in pensionsförsäkringspremierna.  

– Vi började betala in avgifterna när Nina började på heltid. Det här är en administrativ miss från min sida som arbetsgivare och det ska inte ligga henne till last. Jag betalar gärna böter eller retroaktiv ersättning, men att hon trots det riskerar att utvisas är rent hysteriskt, säger Rutger Gyllenram.

Under åren på Kobolde & Partners har Nina utvecklat sin kompetens inom metallurgi, och är idag den som har bäst förståelse för företagets optimeringsalgoritmer.

– Hon har en kunskap som ingen annan här har. Hon är ansvarig för optimeringsalgoritmerna och arbetar djupt inne i matematiska räknesnurror för att få fram rätt råvarumått. Det är en spetskompetens som jag har handplockat henne för och som inte växer på träd, säger Rutger Gyllenram.

Nu riskerar Kobolde & Partners att gå miste om en stor marknad. Företaget, som är ett innovations- och utvecklingsföretag i framkant inom metallurgisk industri, satsar stort på marknaden i Iran. Eftersom Nina kommer från landet, så talar hon språket, har kunskap om de sociala koderna och det komplicerade politiska systemet, menar Rutger Gyllenram.

– Hon har varit i Iran åt oss ett par gånger, och höll på att bygga upp ett mycket värdefullt närverk där. Hon kan hjälpa oss att navigera i ett ovant klimat men nu har hon inte kunnat lämna Sverige på över ett år, vilket gör att kontakterna snabbt svalnar.

Det påverkar företaget att inte kunna satsa på en så betydelsefull region, på grund av Migrationsverkets långa handläggningstider och det stelbenta regelverket för arbetskraftsinvandrare.

– Vi har lagt Iran på is. Det är jättetråkigt eftersom det är en mycket stor och starkt växande marknad som håller på att tina rejält efter en lång tid av sanktioner. Vi går definitivt miste om marknadsfördelar internationellt på grund av utvisningshotet mot Nina. 

Nina har hunnit rota sig efter många år i Sverige, talar obekymrat svenska och äger en lägenhet i Stockholm.

– Det känns mycket konstigt att jag kan tvingas från Sverige, det är inte rätt. Jag har betalat skatt sedan jag kom och har ett arbete som är beroende av min kunskap, en kunskap jag faktiskt fick här. Jag vill tacka för min utbildning genom att ge tillbaka min kunskap till Sverige, säger hon.

Rutger Gyllenram är uppgiven över sättet Nina har blivit behandlad på.

– Jag upprörs verkligen över hur vi behandlar våra experter, som om de vore brottslingar. Det är slöseri med skattebetalarnas pengar, att först erbjuda personer som Nina en utbildning, men sedan kasta ut dem när de väl kan börja arbeta. Migrationsverket sänker värdet på våra medarbetare.

Både Rutger och Nina hoppas nu på positiva besked från Migrationsverket.

– Vi har skickat in alla kompletterande papper och hoppas på en positiv utveckling av denna tråkiga historia. Myndigheterna har inte alls velat samarbeta, eller ens förklara vilken typ av kompletterande uppgifter de behöver. Det är inte klokt att det går till såhär, säger han.

Nina heter egentligen något annat.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

"Jag önskar att byråkratin fungerade smidigare"

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Utan arbetskraft från Rumänien och Polen skulle skogsvårdsföretaget Svensk Skogsservice AB stå sig slätt. "Vi har vuxit snabbt och jag hoppas på fortsatt tillväxt, men allt hänger på om vi lyckas hitta arbetskraft", menar Joakim Gustafsson, huvudägare och vd.
NYHET Publicerad:

Praktikant öppnade dörren till ny marknad

INTEGRATION När asylsökande Bashar Mustafa fick praktik på Morakniv var det för att företaget ville göra en insats för samhället. I fjol sålde han för sju miljoner. "När Bashar kom in tog våra affärer i Mellanöstern fart", säger vd Henk Noback.
NYHET Publicerad:

Ubi jobbar 160 procent – utvisas

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Sedan Ubi kom som asylsökande från Sydostasien för knappt två år sedan, har han jobbat mer än heltid hos två arbetsgivare. Nu har han fått avslag på sin asylansökan och tvingas lämna landet. ”Utöver den personliga sorgen, så är det brutalt för verksamheten att han bara försvinner från en dag till en annan”, säger hans arbetsgivare Josefin Elmer, ägare till O´ Learys i Mora.
NYHET Publicerad:

Utvisas för fem år gammal miss

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Safiqul Alam är den senaste i raden av utländska personer som utvisas på grund av formella småmissar. ”Jag har investerat mina guldår i Sverige”, säger han. ”Mycket olyckligt” säger Volvo CE som förlorar en värdefull medarbetare med nischkompetens som knappt går att hitta.
NYHET Publicerad:

Moderatledarens recept för fler jobb

ARBETSMARKNAD Inför en ny lärlingslik anställningsform, skapa 150 000 enkla jobb och lägg ner Arbetsförmedlingen. Det är moderatledaren Anna Kinberg Batras recept för att få fler i arbete och lyfta svensk ekonomi.  Men för att skapa förutsättningar för jobbskapande måste företagsklimatet vässas, anser hon.
NYHET Publicerad:

Myndigheterna backar – Iza får stanna i Sverige

ARBETSKRAFTSINVANDRING Yahia ”Iza” Damlkhi hade bott i Sverige i 12 år när han och hans familj hotades av utvisning. Detta efter att ha följt Arbetsförmedlingens råd. Men strax innan jul kom glädjebeskedet: Iza och familjen får stanna i Sverige. ”Det var det bästa samtalet jag har fått i hela mitt liv”, säger han.
NYHET Publicerad:

Arbetskraftsinvandring gör Sverige rikare

DEBATT Öppenhet, rörlighet och kompetens. Det är ledorden för framtidens arbetsmarknad. Vi ser med oro på utvecklingen i omvärlden och uppmanar därför regeringen att se över reglerna för arbetskraftsinvandring. Det skriver Göran Arrius, Saco, och Carola Lemne, Svenskt Näringsliv i Svenska Dagbladet idag.
NYHET Publicerad:

Utvisningshotad topptalang får stanna i Sverige

ARBETSKRAFTSINVANDRING Utvisningshotade iranska topptalangen Nina får stanna i Sverige. Hennes arbetsgivare Rutger Gyllenram välkomnar beslutet, men vågar ändå inte dra igång sin storsatsning mot Iran ännu. "Jag vågar inte chansa på Migrationsverket igen", säger han.
NYHET Publicerad:

Topptalang hotas av utvisning

ARBETSKRAFTSINVANDRING När iranska Nina forskade vid KTH handplockades hon av företagaren Rutger Gyllenram. Efter flera år i Sverige hotas hon nu av utvisning på grund av en minimal administrativ miss. ”Nina har en kompetens som är helt unik och vital för mitt företag. Istället för att ta tillvara den, hotas hon med utvisning”, säger Rutger Gyllenram.
NYHET Publicerad:

Regeringen saknar plan för ökade privata FoU-investeringar

KOMMENTAR Under de senaste tio åren har de privata investeringarna i FoU i förhållande till BNP sjunkit med en procentenhet. Nyligen presenterades nya siffror som inger ytterligare anledning till oro. I regeringens forskningsproposition lyser dock investeringsperspektivet med sin frånvaro, skriver Patrick Krassén, forsknings- och innovationspolitisk expert.
NYHET Publicerad:

Snäv forskningspolitik missar målet

FORSKNING I forskningspropositionen finns flera positiva nyheter. Men det saknas en sense of urgency, anser Tobias Krantz, chef för utbildning, forskning och innovation på Svenskt Näringsliv. ”Huvudintrycket är att regeringen har mycket mer att göra för att den negativa trenden ska vändas.”
NYHET Publicerad:

”Situationen är fortsatt miserabel”

ARBETSKRAFTSINVANDRING Sirajul Islam sitter fast i en rävsax. Trots att han lämnade in sin asylansökan för 14 månader sedan har han fortfarande inte fått en handläggare i ärendet. Som inköpsansvarig i en butik måste han kunna resa utomlands, men det får han inte. Nu håller butiken på att gå omkull. ”Situationen är katastrofal”, säger arbetsgivaren Christina Nygren.
NYHET Publicerad:

Arbetskraftsinvandrare stoppas av bagateller

DEBATT Ett stort antal företagare protesterar mot att arbetskraftsinvandrare utvisas på grund av bagatellartade misstag.
NYHET Publicerad:

Arbetskraftsinvandringen tillför stora värden

ARBETSMARKNAD "Vi kan konstatera att arbetskraftsinvandringen tillför stora värden för de rekryterande företagen och samhällsekonomin", säger Karin Ekenger, arbetsmarknadsexpert, i en kommentar till en rapport om vilka samhällsekonomiska värden arbetskraftsinvandringen ger Sverige. "Hittills har debatten knappt berört dessa frågor", säger hon.
NYHET Publicerad:

Syed Latif på väg hem

INTEGRATION Syed Latif utvisades på grund av att han fick sitt jobb på fel sätt. Det var för fem månader sedan. Nu är han på väg tillbaka till Sverige. Ett nytt jobb, alla vänner och hans språkcafé väntar på honom här hemma. ”Jag är så glad över att få komma hem igen. Hela mitt liv är i Sverige”, säger Syed Latif.
NYHET Publicerad:

Topptalang tvingas lämna landet

ARBETSMARKNAD Tayyab Shabab från Pakistan är hett eftertraktad för sin spetskompetens inom IT. I våras fick han jobb på snabbväxande mobilutvecklaren Dynamo, men en miss av hans förre arbetsgivare gör att han nu utvisas. ”Det är helt galet”, säger Dynamos vd Mathias Plank som står inför att tappa en av sina bästa utvecklare. 
NYHET Publicerad:

Engelsk skola rekryterar från hela världen

ARBETSKRAFTSINVANDRING Målet är att lära elever flytande engelska. Kravet är att hitta lärare som har engelska som modersmål. Men för att få mångfald i undervisningen kräver Engelska Skolan att Migrationsverket håller vad de lovar.
NYHET Publicerad:

Utvisas för att ha följt Arbetsförmedlingens råd

INTEGRATION Yahya ”Iza” Damlkhi från Jordanien har bott i Sverige i 13 år. Nu hotas han, hans fru och deras två små döttrar av utvisning. Anledningen är att de följde Arbetsförmedlingens råd när han tog ett jobb. ”Jag trodde man kunde lita på vad myndigheterna säger i Sverige. Jag förstår inte hur det kunde bli så här”, säger han.
NYHET Publicerad:

Syed Latif utvisades i onödan för Linkedinjobb

INTEGRATION Migrationsverket utvisade Syed Latif för att han sökte jobb via Linkedin med hänvisning till gällande regler. Nu menar EU-kommissionen att Migrationsverket gjorde fel. ”Det känns bra att veta att jag inte har gjort fel”, säger Syed Latif trots att det är för sent få tillbaka jobbet. Men han vill inget annat än att komma tillbaka till Sverige.
NYHET Publicerad:

13 månader för att få arbetstillstånd

MYNDIGHETSKAOS Tacton har flera segdragna ärenden om förlängda arbetstillstånd hos Migrationsverket. Ett har pågått i 13 månader. I de anställdas arbetsuppgifter ingår möten utomlands, men så länge handläggning pågår kan de inte lämna Sverige. ”Konsekvensen blir att våra medarbetare inte kan göra sina jobb”, säger Christer Wallberg, vice ordförande.