Gasia Demczuk och Mikaela Larsson
Foto: Linn Malmén/TT

Efter att ha provat på flera yrken i livet valde Gasia Demczuk och Mikaela Larsson att gå Lernias industriprogram med inriktning mot cnc, som handlar om att hantera styrsystem.

Ny satsning lockar kvinnor till industrin

NYHET Publicerad

UTBILDNING I Värmland görs en storsatsning på industrirelaterad vuxenutbildning för att försöka komma till rätta med kompetensbristen. Mikaela Larsson utbildar sig till cnc-operatör i Karlstad och känner att hon har hamnat rätt. ”Det är ju det här jag ska göra”, säger hon. 

Mikaela Larsson

"Det är ganska skönt efter att ha jobbat mycket i kvinnodominerade yrken där man ofta ska vara lite fin i kanten", säger Mikaela om jobbet som cnc-operatör.

Foto: Linn Malmén/TT
Gasia Demczuk

"Det är en chans att prova något nytt i livet", säger Gasia Demczuk.

Foto: Linn Malmén/TT
Boo Rundquist

På sikt är målet att förse industrin med 100 personer om året från dessa vuxenutbildningar, enligt Boo Rundquist.

Värmländska industriföretag har under flera år jagat kompetens och de som går ut gymnasieskolans teknikprogram har inte på långa vägar räckt till för att mätta efterfrågan. Dessutom har få av Värmlands kommuner hittills haft någon industrirelaterad vuxenutbildning.   

– Nettobehovet per år i Värmland är 300 personer men det utbildas bara 50–60 på gymnasiets industriprogram, säger Boo Rundquist, projektledare Industriråd Värmland. 

Industrirådet bildades för två år sedan och består av representanter från fack och arbetsgivare som har kartlagt industriföretagens kompetensbehov. Tack vare rådets påtryckningar mot kommuner och utbildningsanordnare gör nu Värmlands 16 kommuner en satsning på att stärka den industriinriktade vuxenutbildningen.  

– En förutsättning var att alla kommunerna skulle vara med. På sikt är målet att förse industrin med 100 personer om året från dessa vuxenutbildningar.  

Det handlar främst om industriprogrammet med inriktning mot cnc som handlar om att hantera styrsystem, svets, underhåll och trä. För att lyckas är det viktigt att attrahera även andra personer än vad industrin har gjort traditionellt, konstaterar Boo Rundquist. 

– Bland annat måste vi få in fler kvinnor och utlandsfödda på de här utbildningarna. Sedan hoppas vi såklart att de så småningom ska vilja fortsätta att utbilda sig.  

Mikaela Larsson läser industribaskursen på Lernia i Karlstad sedan oktober och ska sedan gå påbyggnadskursen för att bli cnc-operatör. För henne har det varit bra att få prova på många olika moment. 

– Först tänkte jag utbilda mig till underhållstekniker men efter att ha provat på det kände jag att det passar mig bättre att jobba som cnc-operatör och att få svarva och fräsa.  

Innan hon sökte sig till den industriella vuxenutbildningen på Lernia har hon sysslat med olika saker. Direkt efter skolan jobbade hon på en förskola men eftersom hon har asperger blev det lite svårt med de sociala bitarna och det gjorde att ansträngningen blev för stor, berättar hon. 

Men hon har alltid varit intresserad av teknik och genom sin bror som jobbar inom industrin fick hon prova på att jobba som ställningsbyggare. Därefter fick hon jobb som montör på ett företag i Karlstad. Hon känner att hon hör hemma inom industrin. 

– Det är ju det här jag ska göra! Jobbet som cnc-operatör passar mig med tanke på att det är så strukturerat och kräver rutiner.  

Eleverna har varit på en del studiebesök och företag har kommit till skolan och berättat om vad de gör och hur de jobbar. Under praktiken senare i år hoppas hon få kontakt med en möjlig framtida arbetsgivare för när hon är klar med utbildningen vill hon börja jobba direkt.  

– Det är en utbildning som ger ett ordentligt jobb. Jag lär mig om allt som har med industrin att göra och för mig personligen blir det en väldigt bra social träning. Vi får också övning i att planera eftersom vi lägger upp mycket av vårt arbete själva. 

Hur ser du på att söka dig till ett mansdominerat yrke?  

– Jag tycker att det är ganska skönt efter att ha jobbat mycket i kvinnodominerade yrken där man ofta ska vara lite ”fin i kanten”. Här handlar det mer om att köra på och man säger det som kommer upp i huvudet. Det är ett helt annat klimat och det gillar jag.  

Gasia Demczuk utbildar sig till cnc-operatör på Lernias industriella vuxenutbildning i Karlstad. För henne blir det en nystart mitt i yrkeslivet.  

– Jag hörde att det saknas många cnc-operatörer och tänkte att det kan vara relativt lätt att få jobb efter utbildningen, säger hon. 

I botten har Gasia Demczuk en utbildning i ekonomi och administration från sitt forna hemland Polen men att få ett ekonomijobb utan en svensk utbildning är svårt, konstaterar hon. När hon kom till Sverige för 13 år sedan började hon jobba som lokalvårdare och under en period drev hon en egen lokalvårdsfirma.  

De senaste två åren har hon dock varit arbetslös och när hennes bror blev klar med sin cnc-utbildning förra året, och fick jobb nästan direkt, blev hon inspirerad att gå samma utbildning.  

– Min bror är jättenöjd med att ha ett normalt jobb på ett normalt företag. Jag vet att det är ett bra jobb och hoppas kunna tjäna bra. Dessutom är det roligt att fler och fler tjejer jobbar som cns-operatörer. 

Gasia Demczuk tycker att kursen stundtals är ganska svår men det är mycket matematik och det tycker hon om.  

– Man kan om man vill. Jag tror att det här kan bli kul. Det är en chans att prova något nytt i livet. Och ekonomi är ganska tråkigt…  

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Ny satsning lockar kvinnor till industrin

UTBILDNING I Värmland görs en storsatsning på industrirelaterad vuxenutbildning för att försöka komma till rätta med kompetensbristen. Mikaela Larsson utbildar sig till cnc-operatör i Karlstad och känner att hon har hamnat rätt. ”Det är ju det här jag ska göra”, säger hon.
NYHET Publicerad:

”Vi måste vända på tratten” 

HALLÅ DÄR Anders Ferbe, du var tidigare ordförande i Valideringsdelegationen som i våras lämnade sitt slutbetänkande. Varför är det så viktigt att valideringen utvecklas?
NYHET Publicerad:

Snabba vägar till ny kunskap

KOMPETENS Korta utbildningar på distans. Det är det företagen vill ha nu, enligt utbildnings-vd:n Maria Scullman. Hon är övertygad om att det fortsätter även efter corona. ”Företagen har gjort den förflyttning som det har pratats om länge – att bli mer digitala och jobba på distans”.
NYHET Publicerad:

Digitalt kompetenslyft för garveriet

DIGITALISERING När corona slog till ställde Ödins garveri på Gotland snabbt om och lanserade en nätbutik. Ägaren Eva Lilja går nu en utbildning om digitalisering inom handeln. ”Det är nyttigt att försöka förstå hur det hänger ihop, var det är viktigt att synas och hur kunder tänker”, säger hon.
NYHET Publicerad:

Så kompetenssäkrar du företaget under krisen

WEBBINAR Ett webbinarium om hur du som arbetsgivare kan använda tiden under corona till att behålla och stärka kompetensen i ditt företag, för att stå starkare när det vänder.
NYHET Publicerad:

Kompetenslyft tar fjällhotellet ur krisen

BESÖKSNÄRING Anställda hos Sälens högfjällshotell går utbildningar inom marknadsföring och digitalisering under korttidspermitteringen. "Ingen mår bra av att sitta hemma 80 procent av sin arbetstid och inte veta vad man ska göra", säger Thommy Backner, vd och ägare.
NYHET Publicerad:

Trygghetsfonden: Ta vara på tillfället

OMSTÄLLNING Trots att pandemin innebär stora utmaningar är det ett bra tillfälle både för företag och individer att stärka sin kompetens för att stå ännu bättre rustade när det lättar. Det menar Caroline Söder, vd på Trygghetsfonden.
NYHET Publicerad:

Nytt avtal öppnar för utbildning

BESÖKSNÄRING Ett nytt avtal inom besöksnäringen öppnar för att använda korttidspermitteringen till kompetensutveckling. Det kan göra att fler stannar kvar i branschen och ser chansen att komma tillbaka till något ännu bättre efter krisen, menar Kersti Wittén på Visita.
NYHET Publicerad:

Industrins parter överens: Utbilda personalen nu

AVTAL Både arbetsgivare och fackförbund inom industrin är överens om att det är bra att passa på att utbilda personalen nu. ”Jag tror att det blir mer fokus på kompetensen framöver”, säger Peter Kancans på Industriarbetsgivarna.
NYHET Publicerad:

750 miljoner till Yrkeshögskolan

STÖDPAKET Regeringen vill ge Yrkeshögskolan 750 miljoner kronor för kompetensutveckling i samband med corona. Det innebär 2000 fler utbildningsplatser, enligt Thomas Persson, generaldirektör, Myndigheten för yrkeshögskolan.
NYHET Publicerad:

”Coronakrisen får inte övergå i en kompetenskris”

HALLÅ DÄR Mia Bernhardsen, arbetsmarknadsexpert. Vad hände med Rekryteringsenkäten som skulle ha presenterats i början av april?
NYHET Publicerad:

Komvux: Positiv signal från regeringen

UTBILDNING Regeringen satsar på vuxenutbildningen. Den som har störst behov av studier ska ges förtur och språk blir en naturlig del av yrkesutbildningen. ”Förändringarna är ett steg i rätt riktning för en mer effektiv kompetensförsörjning”, skriver Mia Bernhardsen, utbildningspolitisk expert.
NYHET Publicerad:

Tafatt regering hämmar kompetensförsörjningen

DEBATT Arbetsgivare skriker efter rätt kompetens. Samtidigt konstaterar privatanställda tjänstemän att svårigheten att intyga sin kompetens för en ny arbetsgivare är det största hindret för att byta jobb. Att regeringen i det läget väljer att inte hörsamma ett enda av de förslag som presenteras i Valideringsdelegationens utredning är olyckligt, skriver företrädare för Svenskt Näringsliv och Unionen.
NYHET Publicerad:

Så tog sig byggjätten ur machokulturen

STRATEGI En missad storaffär gjorde att Skanskas mångfaldsarbete tog fart på allvar. "Ledningen hade nog inte förstått att det kunde vara affärskritiskt", säger Monica Westerberg på Skanska Sverige där andelen kvinnor nu har ökat markant.
NYHET Publicerad:

Ica:s toppkvinnor tar för sig allt mer

MÅNGFALD Fokusera på jämlikhet och inkludering så får ni mångfalden på köpet. Rådet kommer från Emma Nyquist, mångfaldsstrateg inom Ica-gruppen. Koncernen fick nyligen ta emot priset som den europeiska detaljhandelns mest jämställda företag.
NYHET Publicerad:

De är techbranschens hetaste kvinnor 

HALLÅ DÄR Livia Moore, marknadschef på riskkapitalbolaget Antler, som har varit med och tagit fram en lista på 50 tongivande kvinnor i techbranschen. Varför behövs det?
NYHET Publicerad:

Kvinnorna tar Volvo Cars ur kompetenskrisen

MÅNGFALD Målet är att ha lika många kvinnor som män på ledande positioner. Att öka mångfalden är ett måste för att vinna kampen om kompetensen, konstaterar Katarina Matson på Volvo Cars.
NYHET Publicerad:

”Lär av dem som blickar framåt”

HALLÅ DÄR Maria Norberg, vd och grundare av Teknikkvinnor, nyss hemkommen från konferensen Move The Dial i Toronto. Varför var du inbjuden dit?
NYHET Publicerad:

Hyllad kampanj lockar kvinnor till Semcon

JÄMSTÄLLDHET När företaget Semcon gick ut och bad om tips på produkter som fungerar dåligt för kvinnor kom över 500 förslag in. En konsultgrupp, med enbart kvinnor, utvecklade en dragkrok som är enklare att hantera och samtidigt nåddes kampanjens mål – fler kvinnliga sökande.
NYHET Publicerad:

Här tar kvinnorna plats

JÄMSTÄLLDHET Stena Line gör en rejäl satsning på ökad jämställdhet i hela koncernen. Om tre år ska 30 procent av företagets chefer vara kvinnor, liksom 30 procent av alla som nyrekryteras, enligt hr-ansvariga Margareta Jensen Dickson.